Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Automata szappanadagoló
Lapozás: OK   1 / 1
(#) Poostmaster hozzászólása Ápr 26, 2015 /
 
Feleségem unszolására beszereztem egy "agyonreklámozott" automata szappanadagolót. Egy darabig nem volt vele baj, de aztán egyszer csak elkezdett öszze-vissza működni. Ez azt jelenti, hogy gondolt egyet, és elkezdte a mosdó szélére adagolni a drága szappant. Volt amikor elég volt neki annyi, hogy lekapcsoljam rá a villanyt, félelmében azonnal maga alá szappanozott. Először azt hittem, hogy a gyengülő elem miatt. Kicseréltem újra, akkor egy rövid ideig (kb 2 hét) jól működött, aztán újra csinálta. Az elemek pedig nem merültek le ennyi idő alatt. Mi lehet a probléma?
(#) fecameca válasza Poostmaster hozzászólására (») Ápr 26, 2015 /
 
Lehetséges, hogy beázott. A barátomé meg valami sűrű szappantól eldugult. Nem olyan sok csavar van benne, bele lehet nézni. Nagyobb baj, hogy a kijelző fóliája takarásában is van csavar. Ha azok a szilikoncsövek szétcsúsznak, amiben a szappan kering, beázhat rendesen. Akkor tisztítás, szárítás, és majd elválik.
(#) proli007 válasza Poostmaster hozzászólására (») Ápr 26, 2015 /
 
Hello! Lehet neked nem érte meg megvenni ezt a vacakot, de nekem már megérte, mert jót vidultam az írásodon..
(#) bbalazs_ válasza Poostmaster hozzászólására (») Ápr 27, 2015 /
 
Jopofa tortenet, valoban. De azt hiszem, kenyes az elem feszultsegere. Sajnos, ez ilyen.
Ha ujbol kicsereled vadiuj, tartos elemre, egy darabig megint jo lesz.
Az oka az, hogy a motor nagy aramot vesz fel es ez hirtelen leszivja az elemeket, amitol leesik a feszultseg es az elektronika megzavarodik.
Terheles alatt kell merni az elemfeszt, egybol nem lesznek olyan rozsasak....
(#) sunside válasza Poostmaster hozzászólására (») Ápr 27, 2015 /
 
Érdemes még az elemtartó kontaktusokat is megnézni-tisztítani.
Nekem is van ilyen szerkezetem, a jó, tartós elemet is viszonylag hamar megette. Ezért én kicseréltem lithium aksira, már második éve megy és csak egyszer töltöttem fel azóta. Ha gyengül a tápfesz, tényleg érdekes dolgokat tud művelni.
A hozzászólás módosítva: Ápr 27, 2015
(#) abcdabcd hozzászólása Ápr 27, 2015 /
 
Sziasztok! Itt az elemre reagálnék, bár lehet, csak "megszokás" alapján írtok "tartós" elemet, viszont amire ez a felirat van írva (avagy "Heavy duty"), az gyakorlatilag azt az elemfajtát jelenti, ami hagyományos szén-cink elem, csak annak egy "tartósabb" változata, viszont ezektől az "Alkáli" elemek jobbak, például belső ellenállásra is
A hozzászólás módosítva: Ápr 27, 2015
(#) Poostmaster válasza sunside hozzászólására (») Ápr 27, 2015 /
 
Igen, én is gondoltam már erre, mert újabban elég sok dolgot átalakítok lítiumosra. Hála az égnek, az ebay tele van vele, és még jók is annyiért, amennyiért egy "tartós" elemet vennék.
A kérdésem csak az, neked elég volt hozzá 1 cella?
(#) sunside válasza Poostmaster hozzászólására (») Ápr 28, 2015 /
 
igen, 1 cellával megy. Egy régi telefon akksiját használom hozzá.

adagoló.jpg
    
(#) hpetya82 hozzászólása Ápr 17, 2016 /
 
Sziasztok!

Szeretnék segítséget kérni az automata szappanadagolónkkal kapcsolatban.
Kb. 3-4 hónapja használjuk és mivel az elemek helye nem túl jól volt víz ellen szigetelve az érintkezők elkezdtek korrodálni és a gép nem működött.
Forrasztópisztollyal és ónnal sikerült az érintkezőket újra működésre bírni.
Az adagoló ment is rendesen, de egy próbánál az érzékelőjébe (ami a kezünk alá tétele esetén indítja a motort) szappan ment, amit vízzel kimostam. Nos itt tartunk azóta viszont újra nem megy a készülék. Szétszedtem elvileg az érzékelő előtti NYÁK-ig van áram. Van egy multiméterem, de nem igazán értek hozzá. Mit kellene megmérnem, hogy kiderüljön a hiba oka? Csak ez az érzékelő lehet, vagy valami mást is tönkretehetett? Szeretném megjavítani, ha tudtok egy tök kezdőnek használható segítséget adni azt nagyon megköszönném.


Péter
Következő: »»   1 / 1
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem