Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Koax jelről kép (átalakítás)
Lapozás: OK   1 / 1
(#) foto_dioda hozzászólása Máj 24, 2015 /
 
Üdv mindenkinek!
Olyan kérdésem lenne hogy a coax kábelen érkező jelet át lehet-e alakítani VGA jellé hogy a monitor meg tudja jeleníteni?
(#) kisedison válasza foto_dioda hozzászólására (») Máj 24, 2015 /
 
Persze hogy át lehet. Csak kell közé egy számítógép tuner kártyával, meg valami egyszerű linux-al.
(#) foto_dioda hozzászólása Máj 24, 2015 /
 
A gépemben van tuner kártya csak nem tudom hogy kell nézni az adást rajta. Windows Media Centerrel sikerűlt egyszer de nem volt hang és rossz volt a minőség.
(#) foto_dioda hozzászólása Máj 24, 2015 /
 
És esetleg ilyen tunert nem lehet készíteni?
(#) pucuka válasza foto_dioda hozzászólására (») Máj 24, 2015 / 1
 
Esetleg ha előszednéd a tuner kártya meghajtó programmját, és feltelepítenéd, sikerülhetne TV képet nézegetned a számítógéped monitorján. Azon a lemezen, amelyiken a meghajtó (driver) progi van, szokott lenni egyéb (kezelő) programm is, azokat is telepíteni kell. Ha viszont régebbi típusú a kártyád, meglehet, hogy a driver nem fog működni W7, W8 alatt, és előfordulhat, hogy még frissítést sem fogsz találni.
Készíteni természetesen lehet, de az nem asztalsarkán elvégezhető feladat. Inkább vegyél újat, a választék árban, tudásban is elég széles.
A hozzászólás módosítva: Máj 24, 2015
(#) Inhouse válasza foto_dioda hozzászólására (») Máj 25, 2015 / 1
 
A coax kábel csak egy jelátvivő közeg, azon lehet analóg kompozit videójel, lehet modulált analóg RF jel, lehet digitális jel...
Ha tényleg analóg RF jel, akkor ahogy írták neked, tuner kártya és a számítógép kirakja a monitorra. Ha van egy tunered és egy ilyen átalakítód, akkor kihagyhatod a számítógépet. Építeni nem fogsz tudni ilyet.
(#) foto_dioda hozzászólása Máj 28, 2015 /
 
Az a baj hogy a tunerkártyám régebbi és a lemezt sem tudom holvan hozzá, de majd megpróbálok keresni drivert a neten. Azért köszönöm a válaszokat.
Következő: »»   1 / 1
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem