Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Tévézés a számítógépen
Lapozás: OK   1 / 1
(#) razide hozzászólása Aug 21, 2015 /
 
Sziasztok! A helyzet a következő: Két szobában volt két TV, az egyik okos, a másik buta. UPC Direct(műholdas) előfizetésem van,két dekóderrel(Philips dsx6010), de terveztem a váltást MinDig TV-re. A régi képcsöveshez vettünk pár hete egy androidos mindig TV dekódert(Wayteq MovieBox CX) kártya nélkül. Na most az volt a terv, hogy felmondom a UPC-t,majd rendelek két kártyát, de a képcsöves feladta a harcot. Abban a szobában van egy számítógép, így vásárolva lett tűzoltás gyanánt egy USB-s DVB-T vevőegység(Evolveo Mars HD). Szóval minden eszköz teszi a dolgát, de szeretnék a PC-n is előfizetéses csatornákat nézni(akár a UPCDTH-val). Tudom, hogy létezik olyan USB-s vevőegység, ami alkalmas MindigTV kártya befogadására, de az már nem nagyon érné meg. Próbáltam utánanézni a neten, mivel nem értek hozzá, de igazából külföldi oldalakon sem találtam meg a megoldást. Szóval az a terv, hogy a bejövő műholdas/földi jel közé berakom az adott dekódert(kártyával), majd abból kéne továbbítani a jelet az USB-s vevőegységre. Arra rájöttem, hogy olyan megoldás kéne, mintha egy TV-re scart nélkül akarnék kötni beltérit, az RF csatlakozóba. Viszont nem tudom, hogy ezek a készülékek tartalmaznak-e RF modulátort, mert ha jól tudom az kell hozzá. Szóval hogy is lehetne ezt megvalósítani? Csatolnám a két készülék csatlakozópontjait:
Philips dsx6010
Bővebben: Link
Wayteq MovieBox CX
Bővebben: Link

Köszönöm előre is a segítségeteket!
A hozzászólás módosítva: Szept 21, 2015
(#) Bigpeterson válasza razide hozzászólására (») Aug 21, 2015 /
 
A pc monitorjának milyen bemenetei vannak? Ha van HDMI, akkor csak egy HDMI switch kell, és a wayteq box-ot rá tudod kötni.
(#) razide válasza Bigpeterson hozzászólására (») Aug 21, 2015 /
 
Igen,sajnos ez a probléma, hogy, csupán egyetlen egy VGA csatlakozó van. Ha nem sikerül megoldást találnom, akkor maradnak az ingyenes csatornák, majd befektetek egy TV-MONITOR-ba. De azért jó lenne megoldást találni...
(#) StMiklos válasza razide hozzászólására (») Aug 21, 2015 /
 
Szevasz!
Csaj félig válasz KÉRDÉSRE, de nálam a következő a felállás.
UPC műholdas előfizetés 1 csak(!) kártyára, tán 5 éve. Az összes hardver az enyém:box, tányér fejek, meg kábelezés (UTP+koaxok) a 2 szoba között.
Egyik szobában van kábel TV + egy ARIVA műholdvevő. Az asszony a kábelt nézi.
Másik szobában Dreambox műholdvevő + a PC-ben egy Tv tuner kártya S-Video bemenettel, ebbe megy a box jele, TV megy a monitor sarkában, ha érdekes akkor full screen.
Itt tudom nézni a kábelTV-t + a műholdat miközben böngészek vagy valamit csinálok a PC-n.
Mindkét box a routeren van, elvileg (na jó gyakorlatilag is) mindkét TV-n ott a műhold.
Több TWIN fej van fenn, megvan a vételi lehetőség a Hotbird és az Astra műholdak vételére is, ahol vannak nem kódoltak is.
Hab a tortán (ezért vettem csak kártyát, bár nem nagyon volt publikus, de adtak), hogy hétvégén zsebrevágom a kártyát és a telken bedugom egy Optibox vevőbe, van egy Kathrein tükör és nézhetem a UPCt.
Ott is van azért MindigTv ingyenes csatorna vételi lehetőség.
Üdv: StMiklos
A hozzászólás módosítva: Aug 21, 2015
(#) Cavalier válasza razide hozzászólására (») Aug 23, 2015 /
 
A PC-hez lehet kapni kártyaolvasót usb-re, amibe be lehet dugni a mindigtv kártyát, kérdés, hogy a DVB-T vevőhöz adott szoftver kezeli-e, vagy van-e hozzá olyan, ami kezeli.

Ha az UPC-t meg akarod szüntetni, akkor a két DVB-S beltérit ki is dobhatod akár, a Mindigtv földi antennával megy ugye. Az UPC-s jelet csak úgy tudod a pc-n nézni, ha a beltériből kijövő videojelet scart-on videodigitalizálóval, vagy RF-en nézed, de ennek sok értelmét nem látom, ha ez a cél, inkáb DVB-S kütyüt kellett volna venni USB-re.

Vannak egyébként "okos" megoldások is kártyamegosztás, stb. de erről itt nem nyilatkoznék... és én nem is értek hozzá mondjuk.
(#) Andrea111 hozzászólása Aug 23, 2015 /
 
Sziasztok, abszolut nem ide vág- de sürgős bocs! - Kijött vagy kirántottam a hosszabbító kapcsoló lámpáját. semmi baja szerintem-megvan a rugó és 2 kis fém lapka- de nem sikerül visszatenni- a neten sem látok róla leírást mit hova....Hűtő és a Micro meg már egy órája áram nélkül van

please segítsetek!! köszi előre is...Andrea
(#) bbalazs_ válasza Andrea111 hozzászólására (») Aug 23, 2015 /
 
Eloszor azt ellenorizd, hogy nem torott-e el a pockok valamelyike. Ha igen, nem fog menni.
Altalaban ezek ugy neznek ki, hogy kozepen van a kivezetes es a fem lapka ezen a bolcson billen jobbra-balra, szokott kis valla is lenni, hogy el ne tudjon csuszni. Az egyik allasnal a szelenel levo femekhez er, igy jon letre a kontaktus. A kis femlapokat felulrol szoritja a rugo, az atbillenteshez kell ero, mindket szelso allasban a rugo nyomja oda. A kapcsolo piros muanyagja alatt van egy glimmlampa, ehhez ket rugo csatlakozik, amik felulrol a csovekben vannak, ezek egyben a lampahoz vezetik az aramot. De hogy a lampa vilagit vagy nem, a kapcsolasra nincs hatasa, tehat ugy is be lehet kapcsolva, hogy nem eg, attol meg aram alatt lehet az aljzat! Ez akkor fordulhat elo, ha valamiert a kis lampa nem kap aramot, altalaban rozsdas, beegett, beolvadt erintkezoknel, rugoknal.

Roviden osszefoglalva tehat:
1. ARAMTALANITAS!
2. Kapcsolo testebe felulrol a fem erintkezok behelyezese
3. A piros kupakba a rugo(k) behelyezese
4- a ketto osszepattintasa ugy, hogy se a rugo, se az erintkezok ne mozduljanak el. Ez a legnehezebb. Neha vannak lukak a kapcsolo testen, akkor en cernaval szoktam oda rogziteni, majd osszepattintas utan kihuzni alulrol.
(#) Andrea111 hozzászólása Aug 23, 2015 /
 
Hu Isteni- nagyon köszönöm...próbálom
(#) Andrea111 hozzászólása Aug 23, 2015 /
 
ideiglenesen betettünk egy másik hosszabbítót, persze az túl rövid, alatta kell átbújni- próbálkozunk köszönöm, este jelentkezem, perszehogy most jönnek a vendégek Még visszaszólok, köszi a leírást nemsokára próbálkozom....hátha sikerül
(#) Andrea111 hozzászólása Aug 23, 2015 /
 
Balázs, nagyon köszönöm a segítséget, sajnos nem sikerült 20. kísérlet közben legurult a rugó és sehel sem lelem- így végül bedobtam a törölközőt....
Helyettesítettem egy ideiglenesen egy másikkal...éjel átbújunk alaltta...ennyi
Holnap veszek egyet. LÉnyeg hogy a hűtő , mikró nem olvadt le

üdv mégegyszer
(#) Andrea111 hozzászólása Aug 23, 2015 /
 
PS: most mennem kell dolgozni szióka
(#) zsolt58 hozzászólása Aug 26, 2015 /
 
Hello!
A tévére szeretném rákapcsolni a laptopot, hogy ami a laptop képernyőjén van az legyen a tv képernyőjén is!
Lehetséges?
A laptop az Acer Aspire E1!
Egy kis segítség képekben!
(#) kadarist válasza zsolt58 hozzászólására (») Aug 26, 2015 / 1
 
Szia!
Úgy látom, hogy ezen a laptopon nincs videókimenet, tehát a VGA-csatlakozót kellene rákötni a tévére, ami átalakító nélkül nem megy.
(#) zsolt58 válasza kadarist hozzászólására (») Aug 26, 2015 /
 
Köszi!
Milyen átalakító kellene?
Esetleg linket vagy nevet!?
Házikészitésű lehet?
A laptopra valami program kell?
Üdv
(#) kadarist válasza zsolt58 hozzászólására (») Aug 26, 2015 /
 
Mivel a tévéden nincs RGB-s Scart csatlakozó, ezért a házilagos építést nem javallom. Egy gyári átalakító: Bővebben: Link.
(#) zsolt58 válasza kadarist hozzászólására (») Aug 26, 2015 /
 
Köszönöm!
De jobb lenne házilag!
Nincs valami terv ehhez?
Vagy az S-videónál?
Üdv!
A hozzászólás módosítva: Aug 26, 2015
(#) kadarist válasza zsolt58 hozzászólására (») Aug 26, 2015 /
 
Kellene egy RGB-PAL kódert építened a házilagos megoldáshoz. Keress rá!
(#) zsolt58 válasza kadarist hozzászólására (») Aug 26, 2015 /
 
Rákerestem de nem sokat találtam!
Még az lenne a megoldás ha a DVD lejátszóra rá lehetne kötni a laptopot!
Lehet?
(#) kadarist válasza zsolt58 hozzászólására (») Aug 26, 2015 /
 
Keresés.. A DVD-lejátszó nem tud fogadni RGB-jelet, tehát azt felejtsd el. Meg a videókészüléket is.
(#) kezdomotoros hozzászólása Szept 20, 2015 /
 
Kérlek segítsetek,akinek lenne képe,arról,hogy hogyan kell kinéznie a beltéri tv-antennának,az tegye fel legyenszives!Az antennám:Hama aktive DVB-T szobaantenna,használtan vettem,de úgy néz ki,hogy nem
az igazi,-mintha megbuherálta volna valaki!?
Előre is köszönöm kezdomotoros.
(#) pucuka válasza kezdomotoros hozzászólására (») Szept 21, 2015 / 1
 
Ahhoz, hogy egy "beltéri" antenna jól működjön, ahhoz elég sok feltételnek kellene teljesülnie. Ezek az antennák leginkább átverés kategóriák.
A DVB-T vételhez alapvetően reflexió mentes vétel szükséges. Ez pedig beltérben a legritkább esetben biztosítható. A szobában levő vételi helynek rálátással kéne rendelkeznie a venni kívánt adóra, nem túl messze, nem túl közel hozzá. Az ilyen esetben a térerősség, amin az erősítős antenna segíteni tud, a legkisebb probléma. Leginkább csak illesztési feladata van egy antennának alig nevezhető, darab drót kategóriájú szerkezet, és az TV bemenete között. Legalább az antenna, és a TV vevő között nem keletkezik reflexió. A környezeti reflexión azonban nem segít.
Ha a beltéri antennáddal gondok vannak, javítás helyett külső, tisztességes antenna beszerzését, megfelelő helyre telepítését javaslom, a bohóckodás, kínlódás helyett.
(#) lele hozzászólása Szept 21, 2015 /
 
Üdv, mindenkinek!
A segítséget szeretném kérni, számítógépből monitor vga csatlakozót scart, vagy rca csatlakozóra átalakításra videojelet, de úgy hogy a monitor is üzemeljen, és a tv is megkapja a jelet scarton vagy rca-n keresztül, hanggal együtt.
Köszönöm a segítséget.
(#) kezdomotoros hozzászólása Szept 21, 2015 /
 
Köszönöm a gyors választ,csak azért vettem meg,mert előzőleg volt a kezemben egy hasonló(nem ugyanaz)ami szuperul működött!Kiváncsi voltam ,milyen a belső antennája,és amit találtam nem illett
a képbe.(Tudniillik,amit én képzeltem.)2mm átmérőjű vörösrézhuzal téglalap formára hajtva kb.80x60
mm-es,de az egész,mintha kézzel készült volna!!!Ezért szerettem volna látni egy másik belső antennát
mert szerintem a Hama,azért nem kézzel hajlítottat tesz bele.Mindenestre mégegyszer is köszönöm,hogy válaszoltál.Üdv kezdomotoros
(#) uniman válasza lele hozzászólására (») Szept 21, 2015 /
 
Csak három különböző topicban tetted fel ugyanazt a kérdést?
(#) lele hozzászólása Szept 22, 2015 /
 
Még egyszer elnézést kérek.
Üdv.
(#) cristicatana hozzászólása Dec 28, 2015 /
 
Sziasztok.Laptopon szeretnem nezni a belterin keresztul az adasokat.A problema az hogy a belterinek csak hdmi meg scart kimenetele van,a laptopon meg nincs hdmi bemenetel.Van tv kartyam(winfast dongle pvr2)de annak csak coax bemenetele van,usb kijovettel.Tehat megoldhato lenne a scartot(vagy hdmi-t)osszekotni usb-vel vagy coax kabellel?Elore is koszonom a valaszokat
(#) Inhouse válasza cristicatana hozzászólására (») Dec 28, 2015 /
 
Gondolom a TV kártya analóg adásra van és nem DVB-re.
Csak úgy nem kötheted össze. A legegyszerűbb megoldás, ha van egy videómagnód és annak a videó bemenetére kötöd a beltéri SCART-os videó kimenetét. Majd a videóból a modulált jelet koaxon viszed be a TV kártyába, és így már azon keresztül nézheted is, csak meg kell találni a videó RF kimenetét, hogy hanyas csatornán ad.
Ha nincs videód, akkor költeni kell rá, vegyél egy USB-s DVB-T vevőt és azon keresztül nézheted a többi hóbelebanc nélkül.
Következő: »»   1 / 1
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem