Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Távirányító javítás
 
Témaindító: Sosi, idő: Aug 21, 2006
Témakörök:
Lapozás: OK   5 / 9
(#) Gafly válasza r3dy21 hozzászólására (») Máj 10, 2014 /
 
Az hogy kamerával megnézve nem látod hogy villog, az semmit nem jelent. Különosen hogy nincs összehasonlítási alapod, hogy amikor még jó volt, akkor villogott-e. Direkt kipróbáltam annó: Nem minden kombinációban látszik.
Van olyan módszer is, hogy középhullámú zsebrádió mellé teszed és gombnyomásra zúgnia kell. Ez is jó, de ugyanazzal a korláttal mint az előbbi...
Látatlanban két javaslatom van:
- Nézd meg alaposan az elemtartó érintkezőit: Tisztaság, érintkezőnyomás. Valamint a mozgatás miatt a forrasztás is elengedhette.
- Nézd meg a LED lábánál a forrasztást is. Mivel a LED a dobozhoz van rögzítve, ezért szeret eltörni a mozgatástól.
(#) r3dy21 válasza Gafly hozzászólására (») Máj 10, 2014 /
 
Előtte világított régebben néztem.
Na* de sikerült megoldani a nyákon fel volt szakadva az egyik csík azt megforrasztottam azóta működik rendesen. (És világít is. )
A hozzászólás módosítva: Máj 10, 2014
(#) Gafly válasza r3dy21 hozzászólására (») Máj 10, 2014 /
 
Akkor kollektív örülés van, valamint kollektív tudatban megjegyzés, hogy ilynek vannak
(#) r3dy21 válasza Gafly hozzászólására (») Máj 10, 2014 /
 
Jaja minden happy legalább nem kell újat vennem.
(#) robotech hozzászólása Aug 31, 2014 /
 
Nem túl aktív a topic, de azért remélem valaki olvassa, és tud tanácsot adni:
Van egy nagyon ritka játékkonzolom: Philips CD-I 210. 2db távirányító is van hozzá, az egyik nyomógombos, de a másik analóg karos, mindkettő infravörös távír (1991-ben gyártották).
a távirányítók nagyon szép állapotban vannak, a feliratok sincsenek lekopva, szétszedtem őket, semmi nincs belefolja a panelok tiszták, a gumiszőnyegek épek, 50ohm az ellenállása a tappancsoknak, stb... stb...
DE: Az analóg karos távirányítót nem érzékeli az eszköz, holott megnéztem kamerával, az infra LED világít, csakis nyomógomb nyomásra világít, jónak tűnik. elemek újak.

Ilyenek jutottak eszembe:
1. lehet, hogy az infra LED ugyan kamerán keresztűl nézve világít, de 23 év alatt a hullámhossza torzult? lehet, hogy a LEDet cserélni kellene?

2. lehet, hogy az IC quartza az idők alatt elhangolódott, és már nem 40khz frekin megy a távír? ki kellene cserélni a quartzot? egyébként egy fekete müanyag hasáb a kristály, annyi van ráírva, hgoy 473, ebből én nem is tudom, hogy mennyi lenne a frekije...

Remélem valaki tudja a választ ;-D
(#) fecameca válasza robotech hozzászólására (») Aug 31, 2014 /
 
473 KHz, a középhullámú zsebrádiókban van olyan. 3 lábú narancssárga műanyag, tégla alakú (Tudtommal feketében is létezik.) Leejtéskor könnyen kitörhet az egyi lábuk, televízió távirányítókban gyakran van olyan, a 455KHz és a 473 KHz az AM rádiók egykor kedvelt KF frekvenciája. Valószínűleg, mert ezekből sokat legyártottak, azért tervezték bele ezt a frekvenciát a távirányítókba.
(#) kameleon2 válasza robotech hozzászólására (») Okt 21, 2014 /
 
Szia! Az infra biztosan nem megy? Nincs ismerettségi körödben CIR-es PDA, vagy Philips Pronto? Azoknak elég erős az infrájuk és nagy valószinűséggel az általad használt kódolást is ismerik. Ha azokkal megy - az adód a hibás. De ha a vevő részen hozzáférsz - legalább azt tudod detektálni, hogy megjön-e bármilyen jel az első vevőfokozatnál. Közelről sem megy? Folyamatosan világít, vagy impulzusszerűen villog? A Prontoval van lehetőség felvenni és újraküldeni is a jelet.
A hozzászólás módosítva: Okt 21, 2014
(#) Sarakawa válasza wszmecs hozzászólására (») Nov 6, 2014 /
 
Úgy van, ahogy mondod, egyszerűen némelyik gomb alatt egy idő után valami elfolyósodik. Én száraz papírtörülközővel szoktam kitisztítani (papírzsepi nem jó, mert szöszöket hagy maga után).
(#) Inhouse válasza Sarakawa hozzászólására (») Nov 6, 2014 /
 
Szerintem nem kennek alá semmit. A használat közben a kipárolgások, izzadság, pára, zsírgőz csapódik le benne, ez keveredik porral, a belefolyt cuccokról ne is beszéljünk.
(#) ujfalusi válasza Inhouse hozzászólására (») Nov 6, 2014 /
 
Tisztázzuk, nem megy abba bele semmi. A gumi izzadja ki idővel magából azt a trutyit. Alkohollal szépen kilehet tisztítani.
(#) mraulajos válasza ujfalusi hozzászólására (») Nov 6, 2014 /
 
Hali!
Langyos szappanos vízzel szoktam kimosni, radiátoron tökéletesen kiszárítani, összerakni, és tökéletesen működik. Rengeteget csináltam/csinálok így.
(#) Inhouse válasza ujfalusi hozzászólására (») Nov 10, 2014 /
 
Láttál már használaton kívüli új, dobozolt távirányítót évek múlva ugyanígy betrutymósodva?
A tisztítás egy dolog, amikor a gumipogácsák felkeményednek és elfelejtenek vezetni, akkor van gáz.
(#) fecameca válasza Inhouse hozzászólására (») Nov 10, 2014 /
 
Ha már újra emlegetitek. Van itthon egy tucat távirányítóm. De csak egyedül a Panasonic TV-é trutymósodik. Lehet, hogy az izzadság hozza ki belőle? De miért csak a dobozon belülről? Amit írtatok, arra felbátorodva kimostam, de már ott tartott, hogy a színes gombok festékanyagát is leoldta. Valami lehet a gumi anyagában, mert nem mindegyik csinálja, de ez belülről már teljesen olyan volt, mintha bezsíroztam volna, annak dacára, hogy jól működött.
(#) ujfalusi válasza Inhouse hozzászólására (») Nov 10, 2014 /
 
Érdekes módon a trutyi nem ott van a gomboknál ahol a kosz bemehet, hanem a gumi alján. Ez nem tünt fel? Egyébként javítottam olyan távirányítót amit új korában folpakba csomagolva használtak, és ugyan olyan ragacsos volt mint a többi.
(#) Inhouse válasza ujfalusi hozzászólására (») Nov 11, 2014 /
 
Idézet:
„új korában folpakba csomagolva használtak

A pára utat talál magának. A lap és a NYÁK között nincs rendes szellőzés ott csapódik le. Aztán, hogy még mit old ki a gumilapból az az ő dolga. Természetesen csak szerintem!
(#) Wilson2 válasza Inhouse hozzászólására (») Nov 12, 2014 /
 
Nem okoskodásképpen, de ez nem a pára műve. Régen olyan távirányítókat adtak a készülékekhez, ami hosszú hosszú évekig bírta. Most van olyan távirányítóm, amit 1-2 havonta szét kell szedjek, mert betrutymósodik. Ki kell tisztítani. Ez a tervezett elavulás dicső példája. Olyan gagyira gyártanak manapság mindent, hogy garanciális időn túl lehetőleg minél hamarabb menjen tönkre. Vegyél újat.
Szerintem.
(#) Inhouse válasza Wilson2 hozzászólására (») Nov 12, 2014 /
 
Én is csak a magam tapasztalatára hagyatkozok. Régebben is kellett távirányítót tisztítanom, még akkoriban is, amikor még minden gomb külön volt műanyagból kiöntve.
(#) hzsiga válasza Imre hozzászólására (») Dec 17, 2014 /
 
Szia Imre. Nekem is ilyen távirányítóm van csak nekem a c1 jelű kondenzátor pukkant szét és ennek az értékére lenne szükségem. Ha megtennéd küld már el fontos lenne mert így nem használható. Előre is köszönöm és kellemes ünnepeket kívánok.
(#) fecameca válasza hzsiga hozzászólására (») Dec 17, 2014 /
 
Az a telep belső ellenállásának lecsökkentésére szolgál. Értéke nem annyira lényeges, ha jól emlékszem, 100 µF szokott lenni. Ha több, az se baj. Az érdekes, hogy 3Voltról hogy pukkant, mert csak akkor pukkannak, ha túl sokat, vagy fordított polaritású telepet kapnak. Esetleg a távirányítóban benne próbáltad meg tölteni az akkumulátort?
(#) hzsiga válasza fecameca hozzászólására (») Dec 17, 2014 /
 
Nagyon szépen köszönöm a segítségedet. Lehet, hogy a gyerekek fordítva rakták bele az elemet. Akkor teszek bele egy kondít. Remélem jó lesz. Kellemes ünnepeket kívánok.
(#) fecameca válasza hzsiga hozzászólására (») Dec 17, 2014 /
 
Viszont kívánom, és Kellemes ünnepeket mindenkinek. Remélem az IC benne nem halt meg a fordított teleptől, mert anélkül a kondi nélkül is mennie kellene új elemmel, csak, amikor kezdene merülni, akkor döglik be, hamarabb, mint kellene.
(#) hzsiga válasza fecameca hozzászólására (») Dec 19, 2014 /
 
Még egyszer köszönöm a segítséget, tökéletesen működik.
(#) vikgfk hozzászólása Jan 14, 2015 /
 
Sziasztok!
Adott egy Technics CD távirányító EUR643900.
Réges-régen használtam már a távvezérlőt, de mondhatnám azt is hogy szinte nem is használtam.
Most hogy raktam bele elemet nem igazán akar működni minden része. Ami érdekes hogy a távvezérlő bal oldalán lévő szélső gombok közül csak a legalsó működik a többi szélső gombokra nem reagál semmit sem.
Ezen szélső gombok kivételével a többi gomb funkciója működik.
Esetleg van valakinek rá ötlete hogy miért nem működik minden gomb a távvezérlőn?
Esetleg lehet-e javítani vagy érdemes-e vele foglalkozni?
(#) fecameca válasza vikgfk hozzászólására (») Jan 14, 2015 /
 
Egy tisztítást mindenképpen megérdemel, nem nevezném javításnak. A gumilapot, ami inkább szilikon, vagy ki tudja milyen műanyag, egyszerűen mosogatószerrel meg kell mosni, a panelt meg alkoholos ruhával áttörölni. Az az anyag, ami tulajdonképpen nem is gumi, amint már az előzőekben többször leírtuk, érdekes dolgokat tud kiizzadni magából.
(#) vikgfk válasza fecameca hozzászólására (») Jan 14, 2015 /
 
Megpróbálom megoldani.
Még annyi hogy nem találtam rajta csavart így gondolom csak össze van pattintva.
Mivel érdemes nekiesni a szétszedésnek hogy a műanyag házat ne csesszem szét?
(#) ujfalusi válasza vikgfk hozzászólására (») Jan 14, 2015 /
 
Lehet hogy még ragasztva is van. Ha igen, hegyes eszközzel a ragasztót ki kell kaparni körbe. Majd vékony acéllemezzel egyik oldalon be kell feszíteni és ügyesen szét pattintani. Van akinek telefon vagy bank kártyával sikerült. Tisztítás után a gumi lapka pogácsáit 2B-és ceruzával besatírozni. Türelem kell hozzá, de megéri. Sok sikeert.
(#) fecameca válasza vikgfk hozzászólására (») Jan 14, 2015 /
 
Változó, hogy melyikben hol vannak a körmök, sokszor nekem sem sikerül sérülés nélkül szétszedni. A vékony lemez jó ötlet. Esetleg lehet rejtett csavar egy matrica alatt, vagy az elemtartóban. Ez néha az erőszakos szétfeszítés után derül csak ki.
(#) vikgfk válasza fecameca hozzászólására (») Jan 14, 2015 /
 
Matrica nincsen rajta de még az elem fedél alatt sem találtam csavart.
(#) vikgfk hozzászólása Jan 14, 2015 /
 
Szét szettem kitakarítottam az egészet igaz én semmi koszt nem találtam benn, grafittal a pogácsákat megsatíroztam de ugyan úgy semmi. Megfordítottam a gumilapot hát ha a pogácsák nem jók de ugyan úgy nem működnek a szélső gombok.
(#) pauer98 hozzászólása Márc 8, 2015 /
 
Sziasztok!
Van egy Classic IRC81185ösöm. Elég halványam pislákol ar IR benne, az elemek jók. Mi lehet a gond? A nyákon van egy kondi, pár smd ellenállás, egy X1jelzésű valami meg egy IC.

Köszönöm a segítséget!
Következő: »»   5 / 9
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem