Keresés: 
 Bejelentkezés
Nick:

Jelszó:

» Elfelejtettem a jelszavamat :'(
» Regisztráció
 Fórum témák
» Több téma
 Frissek
RSS hírforrások
  Hírek.rss
  Fórum.rss
  2012. Máj, 22. Kedd
9:13:53
  Jelenleg 465 fő olvassa az oldalt
Fórum » Pontra menő témák » Laptop javítás »
Laptop javítás  
Témaindító: Redsaw, idő: Aug 22, 2006
Témakörök
Speciális » Egyéb
Lapozás Méret:     2 / 89     
(#99633) chipi válasza Master_of_the_web hozzászólására (#99630) Válasz • Júl 6, 2007
Szia!

Fujitsu Siemens nél jártam én is így, hverom tesójának csináltam a gépét azaz telepítettem fel az új cuccra a dolgokat, itt is a belső wifi-t nem lehet bekapcsolni, a netről szedtem le frissitést és egy újraindítás után müködött , próbáld meg frissíteni
http://www.fujisiemens.com/

(#99637) chipi válasza deguss hozzászólására (#99623) Válasz • Júl 6, 2007
Kép

Délután még jó volt egy gyári hangszóró hangfal szolt róla, kihúztam aztán este füllhalgatóval akartam zenét hallgatni és semmi A jobb csatorna halott. :'(

(#99643) chipi Válasz • Júl 6, 2007
Jah és a hiba csak is jack dugonál jelentkezik, a gép hangszórója jó. ott mind a 2 csatorna szól.

(#99644) Norberto válasza chipi hozzászólására (#99643) Válasz • Júl 6, 2007
Nem kh-s vagy szakadt az adott fülhallgató jobb oldali vezetéke???

(#99648) chipi Válasz • Júl 6, 2007
2 füllhallgatóval is kipróbáltam és még hangszóróval is.

(#99656) Sebi válasza Smith83 hozzászólására (#37958) Válasz • Júl 6, 2007
Lehet, h bekapcsolt állapotban a dugdosás nem tesz neki jót... A legtöbb jack a dugás útja közben ad egy rövidzárat - sebességtől függő időre.

(#99682) deguss válasza Sebi hozzászólására (#99656) Válasz • Júl 6, 2007
Ebben meg tudom erősíteni Sebit, ez valóban egy komoly dolog. Elképzelhető, hogy tényleg elszállt egy IC, de én még megnézném a jack aljzatot, hátha csak forrasztás engedett el.

Üdv.

(#99686) MaSTeRFoXX válasza Sebi hozzászólására (#99656) Válasz • Júl 6, 2007
Hogy lehetnek ilyenek, hogy nem tesznek bele valamilyen minimális védelmet Legaláb egy soros ellenállást...

(#99742) chipi Válasz • Júl 6, 2007
Akkor ez azt jelenti, hogy szervíz vissza? Mit tudnak csinálni egyáltalán vele, mert most ezt a hibát én okoztam vagy a gép csinálta?

(#99772) deguss válasza chipi hozzászólására (#99742) Válasz • Júl 6, 2007
Ha garanciális, mindenképpen vidd el a szervízbe.

(#99811) Stadi válasza chipi hozzászólására (#99742) Válasz • Júl 6, 2007
Így igaz, ha garis, vidd szervizbe. És ne mondd el, hogy mit csináltál/nem csináltál vele (felesleges), csak a hibát közöld, hogy nem jó a jobb csatorna a jack aljzaton.

(#99972) chipi válasza Stadi hozzászólására (#99811) Válasz • Júl 6, 2007
Felhívtam a szervízt az NSE-t elvileg székesfehérváriak és valószinűleg kicserélik a gépem alaplapját mert préselve vannak az alkatrészek a gépen és nem tudák kicserélni ezt az ic-t vagy ami elszált benne. Gondolkodtam eggyet, hogy meglehetne e azt csinálni esetleg, hogy egy másik gépet kérni e helyett, azaz erősebbet, mert ez sem volt 200 alatt.

(#99975) Norberto válasza chipi hozzászólására (#99972) Válasz • Júl 6, 2007
Olyat próbálj meg kérni/szerezni, aminek nem jack-aljzaton jön ki a hang-kimenete

A "préselt" technológiát meg nem igazán fogtam fel

(#99977) lgyk válasza Norberto hozzászólására (#99975) Válasz • Júl 6, 2007
SMD konyhanyelven.

(#99978) chipi válasza Norberto hozzászólására (#99975) Válasz • Júl 6, 2007
A préselt dolgon azt értettem, hogy minden egybe van a gépben, azaz az alkatrészek. A legegyszerübb az az lenne ha nem lenne hang kimenete

(#99988) chipi válasza lgyk hozzászólására (#99977) Válasz • Júl 7, 2007
Pontossan, csak nem jutot eszembem hogy smd-t leírjam

(#153417) lithium Válasz • Dec 14, 2007
Szevasztok!Bár rég "használt" topic de azért megpróbálom!
Van egy laptopom - elég régi (Acer 466 Mhz celeron 12" os kijelző) , amit szétszereltem , mivel a fedél pántjai eltörtek. meg is javítottam nyílik, csukódik , de azóta nem műxik! hiába dugom rá a tápot, teszem rá akkut, semmi még egy árva Led sem villan fel... ( azota már szétszedtem , párszor hátha vmit rosszul raktam össze, vagy szakadt vmi, de nem ) h bemenetnél megvan a tápfesz, meg az akkunál is. Ha valaki foglalkozik ilyenek javításával, esetleg segíthetne , hol keressem a hiba forrását.
Előre is köszi!

(#153480) titi válasza lithium hozzászólására (#153417) Válasz • Dec 14, 2007
Hali!

Nézd meg azt a kapcsolót, ami az LCD fel-, ill. lezárásakor kapcsol.

(#153502) Albert-M Válasz • Dec 14, 2007
hello mindenkinek , egy kerdesem lenne , van egy laptopom es remelem ven valki aki mar jartas a javitasaban , szoval az a helyzet hogy nem indul es nem is tolt , szoval halott , es azt szeretem merdezni hogy eloszor mihez nyuljak vagy mit csinaljak?

(#153512) fongab válasza Albert-M hozzászólására (#153502) Válasz • Dec 14, 2007
Ha így, kérded. Először, a laptophoz, ha megvan, vidd szervizbe. Ne nyúlj bele.

A táp működik, ad ki feszültséget? Ha igen. Az akkumulátor jó (tudom hogy nem tudod tölteni) de egyik percről a másikra nem tölt? Vagy hosszabb folyamat volt. Töltés után hamar lemerül?

A héten szedtem szét egyet. A tulaj a fejét fogta, amikor meglátta, hogy szét kellet szedni. Mert a táp csatlakozó lötyögött, és csak, be kellene, forrasztani.

(#153517) Albert-M Válasz • Dec 14, 2007
szoval , ez egy az egyben halott , nem indul el , se aksirol se toltorol , semmi reakcio , a kintaktok jok mert atneztem , csak azt akarom tudni hogy hol kezdjem a hiba kereseset , minden hozzaszolast szivesen varok , az elektroniat profi szinten vagom csak a laptpokhoz meg nem nagyon volt szerencsem , es ezt meg szeretnem javitani , meg egyszer nem csinal semmit halott , nem indul se aksirol sem toltorol .

(#153528) fongab válasza Albert-M hozzászólására (#153517) Válasz • Dec 14, 2007
Ha vágod az elektronikát, biztos nézted a tápot. 230V –be mennyi a ki? Mert, csak tápról is, kellene menni. Vagy, egy két LEDnek világítani.

(#153573) Albert-M Válasz • Dec 14, 2007
szoval 18V ki a tapbol es igen a toltorol is kellene mukodjon de ez meg se nyffan , se led sem semmi, szoval eggyaltalan semmi semmi nem melegszik egy ic , proci , tranyo sem .

(#153575) bbb válasza Albert-M hozzászólására (#153517) Válasz • Dec 14, 2007
ha nem megy se akksiról, se tápról, akkor nézd meg, hogy a tápcsati érintkezik-e. ugyanis akksi nélkül is kellene mennie tápról! persze ha az akksi totál nullra merült, és a tápcsati meg nem érintkezik, akkor fújhatod (azaz szedheted szét, és nézheted meg miért nem kap tápot)

az az lg lapos, ami hozzám került (mondván biztos értek hozzá informatikusként pffff...) pont így járt. ügyesen elbotlottak a töltő vezetékében, ezzel kirántva belőle, és eltörve a tápcsatit. aztán persze az akku szép lassan lemerült (pont munka közben lol) és azt hitték teljesen tönkrevágták. mikor szolíd faggatózás után kiderítettem ezeket, akkor már gyanús volt a tápcsati. (mikor meg megnéztem, akkor lötyögött, és el volt törve, egyik láb meg elszakadva)
persze szétszedni elég barátságtalan feladat volt, de kb. 3 óra alatt összerakva működőképesen adhattam vissza

(#153576) Albert-M Válasz • Dec 14, 2007
ez egy HP Pavilon dv1000

(#153578) bbb válasza Albert-M hozzászólására (#153576) Válasz • Dec 14, 2007
mondom nézd meg a tápcsatit. elég érzékeny szerkezetek ezek, és ha kíméletlenül bánnak velük, akkor bizony képesek eltörni... persze nagyon mélyen van beágyazva egy aprócska panel, és szét kell hozzá szedni az egész gépet, de megéri küzdeni

egyébként ha bedugod a tápot a gépbe, akkor ha tudod mozgatni a dugót össze-vissza, nem csak ki-be, akkor tutira az tört el

(#153580) Albert-M Válasz • Dec 14, 2007
hat en ezen mar tul vagyok mert jelenleg is szetszerelve hever es a tapcsatinak kutya baja , es a biztositek is jo benne az sincs kiegve (smd biztositek) , ne me valamei fet tranyo mondta e fel a szolgalatot vagy valami hasonlo a laptop belso tap reszeben ,

(#153582) Albert-M Válasz • Dec 14, 2007
azert kellene valami konkret valasz hogy hol keressem a hibat mert az ilyen aprosagok hogy tapcsati meg biztositek at neztem es kutya baja , valami mas lehet . valami fet tranyo vagy dioda stb. fingom sincs ,

(#153583) huba válasza Albert-M hozzászólására (#153582) Válasz • Dec 14, 2007
Esetleg a régi bevált modszer. Hol vesztődik el az áram? Bár egy sokrétegü nyákkal rendelkező laptopnál kicsit gáz.

(#153590) Albert-M Válasz • Dec 14, 2007
hat igen , nincs senki aki ebben a dologban mar jartas ?

Következő     2 / 89     
 HEStore.hu
 Hirdetés
TrainModules.hu