Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Philips PM 3214 oszcilloszkóp
 
Témaindító: lczandris, idő: Aug 23, 2006
Témakörök:
Lapozás: OK   5 / 5
(#) Feki válasza Ge Lee hozzászólására (») Szept 2, 2014 /
 
Köszönöm a tippet! Atnezem akkor a nagyfesz reszt.
(#) Feki válasza Ge Lee hozzászólására (») Szept 3, 2014 /
 
Nos az anód sapka kábelének a tövénél van egy by187 dióda az szakadtnak látszik , ettől vajon lehet ilyen probléma ? (rendelnem kell 10kv-os diódát így nem tudtam cserével kipróbálni.)
(#) Ge Lee válasza Feki hozzászólására (») Szept 3, 2014 /
 
Azok ritkán mennek tönkre. Amiről beszélek az egy mezei 200-400V körüli dióda valahol a nagyfesztrafó környékén, nem tudom ezé hogy néz ki, nem nézegettem a rajzot. Ha van alkatrésztesztered akkor azzal érdemes megnézni, mert a multiméter diódavizsgálója néha jónak mutatja a visszáramos diódát is. Viszont ha ráteszed egy alkatrészteszterre ami nagyobb fesszel mér, az egyből kettős diódának látja.
(#) Feki válasza (Felhasználó 15355) hozzászólására (») Szept 3, 2014 /
 
Volt egy ilyen gondolatom nekem is. Ha jól veszem ki az adatlapjából akkor 4 dióda van a tokjában sorban. Viszont a nyitófeszültség nincs feltüntetve csak a visszirányú feszültségtűrése , illetve az elviselt áramok.
(#) Feki válasza Ge Lee hozzászólására (») Szept 3, 2014 /
 
Akkor ez a jövőhétre korlátozódik . Tervben van avr teszter illetve lcm3 építése a jövőhétre.
(#) Sebi válasza Feki hozzászólására (») Szept 3, 2014 /
 
Mert, ha 4db van sorosan, az 2,8V körül van...
(#) Feki válasza Sebi hozzászólására (») Szept 3, 2014 /
 
Igazad van.
(#) Feki hozzászólása Szept 5, 2014 /
 
Sziasztok! Ma átmértem a táp és a nagyfesz környékét , minden épnek mutatkozik benne. Kicseréltem egykét elkót amilyen értékem van itthon viszont a katódra meg a g1-es rácsra menő két vezetéket véletlen fordítva dugtam vissza a panelra , így most szép vékony vonalat rajzol és lehet fényerőt állítani de csak a képernyő bal felén és kicsit elviszi magával a fókuszt. Ha átfordítom a két vezetéket akkor nem lehet állítani a fényerőt egyáltalán viszont 3mm vonal a legkisebb megint.
(#) nucleon hozzászólása Máj 16, 2016 /
 
Sziasztok! Nemrég hozzám került egy PM3214, a tápjában az 5.6-os zéner hibás volt, cseréltem, meg az összes elkót és elrepedt fóliakondit is, valamint a 2 BD237-et is, mert az egyik eldurrant. Most ott tartok, hogy a táp szépen lead minden feszültséget, de ha rádugom azt a csatlakozót, amiről a CRT a fűtést kapja, akkor már nem megy semmi, a tápfeszek is leesnek kb 20%-ra, a táp meg össze-vissza sipol kínjában. Az erről a csatlakozóról elmenő vezetékek nem tűnnek zárlatosnak. Esetleg van valami ötletetek, merre keresgéljek?
Következő: »»   5 / 5
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem