Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » TV hiba, mi a megoldás?
Lapozás: OK   959 / 1267
(#) stevepapa válasza jdani hozzászólására (») Jún 14, 2014 /
 
Szia!

Nem minden púpos ami rossz, van sánta is csak nem látod A tápban, inverterben, cseréld a kondikat.
A hozzászólás módosítva: Jún 14, 2014
(#) jdani válasza stevepapa hozzászólására (») Jún 14, 2014 /
 
Inverted modul részét ha lehúztam, akkor is ez volt a jelenség. Érdemes abban is cserélni akkor? A tápban a kimeneti részénél a puffer elkókat, vagy mit szoktak ilyenkor?
(#) stevepapa válasza jdani hozzászólására (») Jún 14, 2014 /
 
Mindenképpen a tápokat kellene ellenőrizni. Lehet, hogy csőhibás, ennek eldöntéséhez a tápok megléte, illetve azok " tisztasága " elengedhetetlen. Eme műveletekhez szkóp, és némi ismeret is kell.
(#) jdani válasza stevepapa hozzászólására (») Jún 14, 2014 /
 
Egytől egyig az elkók cserélve vannak a tápban. Ha inverter hibás lenne, a háttérvilágítás kiiktatása után, mennie kellene a TVnek. De ha lehúzom a háttérvilágítás csatiját, ugyanaz a gond. Hosszú áramtalanítás után elindul, fény nélkül. Majd kis idő múlva ugyanúgy nem indul be.
(#) Pola0520 hozzászólása Jún 14, 2014 /
 
Sziasztok!
Nem rég vettem egy Technika 22C-244D 21,6"-os tv-t. És nem mindig kapcsol be, illetve már egyáltalán nem kapcsol be. idáig azt csinálta hogy bekapcsoltam az üzemjelző átváltott kékre de se kép sehang és utána semmire sem reagált. Utána főkapcsolóval ki majd be és utána bekapcsolt. Mára pedig egyáltalán nem kapcsolt be, szétszedtem és találtam valamit ami 100% hogy nem gyári egy 10Kohm-os ellenállás és egy kondi a kondit elengedte az ellenállás és most nem tudom hova forrasszam vissza.... Segítséget előre is köszönöm.
(#) Pola0520 hozzászólása Jún 14, 2014 /
 
Közben rámértem 3.2V jön az ellenállásból, a kondi pedig csak a testen van a vezeték amire csatlakozik az ellenállás az pedig a kapcsolópanelhez megy.
(#) stevepapa válasza jdani hozzászólására (») Jún 15, 2014 /
 
Az sem mindég igaz, hogy háttérvilágítás nélkül menni kellene neki. Innentől bárhol lehet a gond, de az adott " fajta " 95%-ban táp, és inverter gondokkal küzd. Milyen csatira gondolsz ? Ami a csövekre megy ?
(#) jdani válasza stevepapa hozzászólására (») Jún 15, 2014 /
 
Miután minden elkót cseréltem, feteket kimértem, feladtam a javítást, összeraktam a TV-t és eltettem. Mivel 90% hogy táphiba, beírtam a googleba a számát, hogy mennyibe kerül egy új táp. Első találat a youtuben ez volt
Van benne 3 SMD ellenállás, amire új réget ónt húztam, és megy! A kérdés, miért? Mit javított az rajta?
(#) stevepapa válasza jdani hozzászólására (») Jún 15, 2014 /
 
Nyilván, kontakt hiba volt. Az SMD-k "lábai " is szoktak ilyet okozni, elég sűrűn. Szinte minden javítási segítség úgy kezdődik: nézd át a forrasztásokat, kondikat, stb. Lényeg, hogy nem tévedtünk, a hiba ott volt ahol kerested, de a kondikon kívül még más is volt. Gratula a sikerhez
(#) Pola0520 hozzászólása Jún 15, 2014 /
 
Az én problémámra senki nem tud semmit mondani?
(#) katka46 hozzászólása Jún 15, 2014 /
 
Sziasztok!
Van egy grundig tv-ém és ha bekapcsolom magátol kikapcsol valamikor 5perc de valamikor fél óra attol függ néha birja órákon keresztül,ha ujra beakarom kapcsolni néha szorakozni kell vele ,a scart csatlakozot ha beljebb nyomom akkor általába bekapcsol de akkorse mindig párpercmire van adás. Mi lehet a baja és ha lehet javitani kb mennyibe kerülne?
(#) BarnaPili válasza katka46 hozzászólására (») Jún 15, 2014 /
 
Valószínűleg egy jól fésült forrasztási hiba jellegű gonddal állunk szembe.Alaposan át kellene forrasztani a melegedős alkatrészek lábait.Tápegység,eltérítés...
István
(#) cxaba hozzászólása Jún 16, 2014 /
 
Üdv mindenkinek,
Van egy kérdésem, ha valaki segitene, a D1651 1B1 Tranzisztorban van-e beépített dioda mert nem találtam semmit róla, és mivel tudnám helyetesíteni?
Köszönöm
(#) tomii hozzászólása Jún 16, 2014 /
 
Sziasztok. Van egy aranyos kis TV-m, 35cm, azt hiszem, viszont ez lényegtelen.
Zöld vízszintes csík a képernyő közepén a hibajelenség.
Igen, tudom: függőleges eltérítés. TDA1170N volt benne, kapott egy új TDA1170S-t.
PAL IC-t is cseréltem már.
Nem értem mi lehet. Valakinek van valami ötlete, javaslata?
(#) tomii válasza cxaba hozzászólására (») Jún 16, 2014 /
 
Helló!
Itt van róla PDF, ott van benne a belső felépítés is.

Ui: ha nem akarod keresgetni, akkor megmondom neked: van!
A hozzászólás módosítva: Jún 16, 2014
(#) mrobi hozzászólása Jún 16, 2014 /
 
Sziasztok.

Van egy DUAL márkájú TV-m. Egyszer csak megállt. Bedugom, a standby led világít. Be akarom kapcsolni, de nem bírom. A standby led elalszik. Szerintetek hol nézzek körül? Tápot megnéztem, biztosíték jó, púposodó kondi nincs.
(#) zolika60 válasza mrobi hozzászólására (») Jún 16, 2014 /
 
Egy pontos típus szerintem segítene. Vagy van rajzod hozzá?
(#) tomii hozzászólása Jún 16, 2014 /
 
Előrébb jutottam a kis TV-vel. A TDA1170S környékén kutakodtam, mert nem kapja meg a tápfeszt. Találtam egy ellenállást, FR jelzéssel, megmértem. Szakadt. Cseréltem 2.2Ohm-ra, gyárija 1Ohm-os volt. Most bekapcs, nincs csík.. Semmi sincs. Kikapcsolásnál hatalmas fehér villanás a képernyőn. Nem merem tartósan bekapcsolva hagyni és méregetni addig, mi lehet szerintetek? Sok a 2.2 az 1 Ohm helyett? Nem hiszem...

Bekapcsolni nem mindig akar, berreg a relé, most ez nem érdekel. (Vagy köze van hozzá?)
A hozzászólás módosítva: Jún 16, 2014
(#) biji válasza cxaba hozzászólására (») Jún 16, 2014 / 1
 
Szia!

Parancsolj, ott vannak a helyettesítő típusok is:

http://alltransistors.com/transistor.php?transistor=18432

jani
(#) mrobi válasza zolika60 hozzászólására (») Jún 16, 2014 /
 
Rajzom nincs hozzá DUAL TV 3351 K. Ez a típusa.
(#) cxaba válasza tomii hozzászólására (») Jún 17, 2014 /
 
Helló!
Köszönöm, ennyi érdekelt.
(#) kadarist válasza cxaba hozzászólására (») Jún 17, 2014 / 1
 
A 2S-t ne felejtsd el használni a keresésnél.
(#) cxaba válasza biji hozzászólására (») Jún 17, 2014 /
 
Szia!

Ez jó, és használható másalkalommal is.

Köszönöm
(#) cxaba válasza kadarist hozzászólására (») Jún 17, 2014 /
 
Valóban nem irtam be a 2S-t, csak ami a tranzisztoron van, D1651 1B1, és nemtudom hogy az 1B1 mitjelent, mert amit találtam mind más jelzéssel van ellátva Pld. D1651 7K3, D1651C 5A2, D1651 6B4, stb. és hogy milyen jelentőséggel birnak?

Köszönöm
A hozzászólás módosítva: Jún 17, 2014
(#) kadarist válasza cxaba hozzászólására (») Jún 17, 2014 /
 
Csak a D utáni számsor számít. Egy japán tranzisztor típusa 2S-el kezdődik és keresésnél érdemes ezt a részt is beírni. Magyarázat tranzisztorok jelölésének értelmezéséhez. Még egy jó dokumentum.
A hozzászólás módosítva: Jún 17, 2014
(#) gurami hozzászólása Jún 17, 2014 /
 
Sziasztok
Adva van egy SONY KV29X1E készülék. 4 napja bekapcsolás után azt csinálja hogy 5-6 másodpercenként elsötétül a kép 1-2 másodpercre (bármelyik csatornára állítom). Mikor a kép visszajön, kiírja a csatorna számát is. Ahogy melegszik be a készülék, egyre ritkulnak ezek az "elugrások", a végén pedig megszűnik.
De tegnap este több órás működés után is elkezdte ezt csinálni, igaz ritkábban mint a bemelegedési szakaszban. A hang folyamatos, azzal nincs hiba. Lehet ez egy egyszerű forrasztási hiba? Ha igen, a készülék melyik részében kellene a vizsgálódást elkezdenem? Vagy esetleg mit érdemes átnézegetnem, cserélnem hogy a hiba megoldódjon?
Köszönöm
(#) tomii hozzászólása Jún 17, 2014 /
 
Függ IC hibás tv-m már alakul, már nem zöld vízszintes kép van, hanem ilyen, ami a képen van. (zöldes kép). Ha kitartóan kapcsolgatom a főkapcsolót akkor valamikor "normális" lesz a kép. Fent és lent nem teljes a kép, hézag van, most ez annyira nem érdekel. Mikor jó a kép akkor kikapcsol, berreg valami, majd vissza. Ha picit jobban benyomom a bekapcsoló kapcsolót akkor úgy marad és tökéletes a kép (majdnem, mert alul-felül kis sávban nincs kép)
A másik képen ahol jó a kép, a fekete csíkok a fényképező miatt van, nem a kép olyan.
Szerintetek mi lehet? Táphiba? Mert nem mindig indul egyből. Emiatt lehet, hogy nem indul el a függic, és nincs jó kép? Ötleteket (jobb esetben megoldásokat) szeretnék kérni, hogyan tovább.
Köszönöm!
(#) kadarist válasza tomii hozzászólására (») Jún 18, 2014 /
 
Szia!
Idézet:
„Ha picit jobban benyomom a bekapcsoló kapcsolót”

Ilyen hibát banális forrasztáshibák okoznak.
(#) villanyipi válasza tomii hozzászólására (») Jún 18, 2014 /
 
Én azt a remek főkapcsolót is kicserélném, nem kitartó tulaj kell oda hanem precíz kontaktus ha a panelen jó a forrasz a kapcsoló belül van megégve Amúgy se jó játék mert a végén megfut és megég jó pár dolog
(#) tomii hozzászólása Jún 18, 2014 /
 
Cseréltem még a válaszok előtt tegnap, akkor is ugyan ez a hibajelenség.
Következő: »»   959 / 1267
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem