Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » TV hiba, mi a megoldás?
Lapozás: OK   963 / 1267
(#) Csabi626 válasza Buvarruha hozzászólására (») Jún 26, 2014 /
 
Maga a kijelző, azaz a képernyő is meg tud úgy halni, hogy nem az egész, csak egy sávja?
(#) gurami válasza kadarist hozzászólására (») Jún 26, 2014 /
 
Ok
Köszönöm az ötletet, rajta vagyok, de csak a jövő héten lesz rá időm.
Mindenképpen jelentkezem az eredménnyel.
(#) skarlik válasza gurami hozzászólására (») Jún 26, 2014 /
 
leközeted a fűtésről a csatlakozóig a kispanelon,
(#) gurami válasza skarlik hozzászólására (») Jún 26, 2014 /
 
Ne haragudj de ezt nem értem.
(#) skarlik válasza gurami hozzászólására (») Jún 26, 2014 /
 
Ja írás!A képcsőfoglalaton látod meik a fűtés?az eret megnézed mert fejből nemtudom a számot,ami a panelon van,úgytudom 3 szál megy oda,a 200v,a test,meg a fűtés.(heater).ott van egy ellenállás a dióda mellett asztem szürkeszínű.
(#) Ricsi89 hozzászólása Jún 27, 2014 /
 
Sziasztok!
Beko K2 sasszival szerelt Grundig tv az áldozat. Standby van, de nem reagál semmire, bekapcsolni nem lehet. Standby feszültségek rendben vannak. Próbáltam nézni a prociból jövő jelet, ami élesztené a tápot, de semmi változás nincs ott sem gombnyomásra se távirányító jelére sem. Kb egy hónapja cseréltem benne hálózati puffert, azóta ment rendesen. Most a hiba is úgy jött elő, hogy este kikapcsolták másnap meg már nem reagált semmire. Valakinek valami ötlete?
(#) eyess válasza Ricsi89 hozzászólására (») Jún 27, 2014 /
 
Kicsit keveslem az információt , hogy este még ment , de reggel már be sem tudták kapcsolni.Valami jele biztosan volt ennek as hibának.Ha véletlenül csattant a sorkimenő az szokta vinni a procit is .Ebbe az irányba gondolkodj.
(#) Ricsi89 válasza eyess hozzászólására (») Jún 27, 2014 /
 
Nekem is ennyit mondtak csak. Este lefekvéskor kikapcsolták, másnap nem éledt fel készenlétből. Én processzorra gondolok, mert ha a tápnál az engedélyező lábra kötöm a 3,3V-ot, akkor a táp beindul, megvannak a feszek, de a proci nem adja ki a jelet, semmire nem reagál, pedig minden feszültség a helyén van.
(#) eyess válasza Ricsi89 hozzászólására (») Jún 27, 2014 /
 
Értem most nincs előttem a tévé rajza , de ha jól emlékszem a proci hibát úgy tudod biztosan megtudni , ha a tápban lévő optó csatoló lábát leteszed testre , és ha akkor indul a táp , és a tévé is megy , akkor biztos , hogy proci.De , ha ez , így lesz akkor még mindig ott van a kérdés , hogy mitől ment tönkre a proci .
(#) resonic hozzászólása Jún 27, 2014 /
 
Sziasztok!

A segítségeteket szeretném kérni a következő probléma miatt.

Samsung 1080i Compatible TV bekapcsolása után elindul, képet is ad, de 1-2 mp után elkezd ki-be kapcsolgatni.
Néha 8-10 ilyen után stabilizálódik és működik.

Vajon mi lehet a gond?

Válaszokat előre is köszönöm.
(#) sany válasza Ricsi89 hozzászólására (») Jún 28, 2014 /
 
Szia!
Csak egy ötlet.
Nem lehet, hogy a puffernek nincs köze az elromláshoz? Nálunk egy Orion TV csinálta ugyanezt. Akkor a szerelő sorvégfok tranzisztort, diódát és egy kisebb kondenzátort cserélt ki.
(#) Ricsi89 válasza sany hozzászólására (») Jún 28, 2014 /
 
Sortranzisztor jó, ott nem volt hiba. Múltkor, amikor hálózati puffert cseréltem, akkor az hibás volt, azután jó lett a tv.
Most minden feszültség a helyén volt, de a proci nem reagált semmire, így mivel minden mást kizártam a tv-t összeraktam és visszaadtam. Valaki javította már régebben, mintha eeprom is cserélve lett volna meg több smd alkatrész kicserélve furatszereltre. Közben pedig az is kiderült, hogy valamikor villámcsapott volt a tv elvileg, de utána meg lett javítva. Lehet most adta meg magát végleg.
(#) aramis hozzászólása Jún 29, 2014 /
 
Sziasztok!
egy kezdő rugás kellene ,egy thomson színes tv leesett az asztalról az egyik sarkára vitte az energiát és az alaplap nagy fesznél a sarok 10x10cm eltörött, a nyomvonalak mentén megforrasztottam 14 helyen szemre mást nem vettem észre. Bekapcsolva meg sem nyikkan mintha a táp is bajban lenne de azon a helyen nem volt sérülés írnátok egy tippet vagy dobjam ki.
üdv aramis
(#) eyess válasza aramis hozzászólására (») Jún 29, 2014 /
 
A vitte az energiát mit jelent ? 230v os kábel nem szakadt meg ? Még keress szakadást , mert biztos van még.
(#) aramis válasza eyess hozzászólására (») Jún 29, 2014 /
 
Már mint az esés végén a sarkára esett és erre a az energiára gondoltam. most sorba lemérem a szakadás miatt majd írok
(#) aramis hozzászólása Jún 29, 2014 /
 
Ismételten átnéztem mindenhol nincs szakadás a vezetékben sem talán kicserélném a ptc mert ott kellene kattania ha jó a táp?
(#) stevepapa válasza aramis hozzászólására (») Jún 29, 2014 /
 
Mivel a sortrafó a legnehezebb annak környékét vizsgáld meg!!! A fólia szokott elrepedni pár helyen, nagyító használata javallott . Aztán ha a maszk leszakadt akkor qka.
(#) eyess válasza aramis hozzászólására (») Jún 29, 2014 /
 
Akkor nem marad más hátra elindulni a 230 volt - oas bemenetnél kezdve végig mérni , hogy hol nincs meg aminek meg kell lennie.Még talán célra vezető lehet az is , ha a nagyobb alkatrészek környékét átvizsgálni , hogy nincs e valahol még panel törés .
(#) cxaba hozzászólása Jún 30, 2014 /
 
Üdvözök mindenkit
Van egy már régebben felvetett gondom, amit egy Koreai "INNO-HIT" CRT TV okoz, nincs raszter nincs hang a teljes csend honol benne. Nincs rajzom hozzá és igy nem tudtam semmire sem jutni vele. Ha valaki tudna nekem segíteni előre köszönöm. A model amit a doboz hátán ír, TVC921TXT, a panel szélén pedig ezek aszámok vannak.

Inno-Hit .jpg
    
(#) kadarist válasza cxaba hozzászólására (») Jún 30, 2014 / 1
 
Egy fényképet mutass az alaplapról.
(#) balint2005 hozzászólása Jún 30, 2014 /
 
Sziasztok, van egy régebbi thomson tv-m, amin bekapcsolás után pár perccel elmegy a kép, de a hang az marad (rádiónak egész jó ) néha felvillan valami krixkrax meg néha a kép is beugrik, de ha megütögetem akkor néha megjavul egy időre, úgyh gondolom valami melegedéses kontakthiba lehet, de hogy lehetne kideríteni a probléma helyét a kismillió alkatrész közül?
(#) kadarist válasza balint2005 hozzászólására (») Jún 30, 2014 / 1
 
Szia!
A forrasztások figyelmes átnézésével derítheted ki a hiba helyét. Hasonló, kimelegedett, kirepedezett forrasztásokat keress: Bővebben: Link.
A hozzászólás módosítva: Jún 30, 2014
(#) HöTö hozzászólása Jún 30, 2014 /
 
Üdvözlet mindenkinek!

A következő problémával fordulnék hozzátok. Van egy Videoton C29S25-AM típusú
televízióm, melynek az a hibája, hogy nem kapcsol be. Egészen pontosan mikor bekapcsolom a tévét hallani, hogy a táp föléled, mert egy kicsit fütyül, de ez csak két másodpercig van így, utána elhallgat és a standby LED villog. Természetesen nincs se kép se hang.

Én azt gyanítottam, hogy rövidzárlatos valahol, ezért mikor feléled a táp nem állnak be mindenütt a két másodpercen belül a feszültségek, minek hatására a processzor letilt és hibát jelez (villogtatja a standby LED-et). Ezért aztán átnéztem azokat a részeket amik hibásak lehetnek:

- Vertikális eltérítő IC
- Sorvég tranzisztor
- A környező kondenzátorok és induktivitások
- Sorvégtranszformátor
- Eltérítő tekercsek

A Sorvégtranszformátort és az eltérítő tekercseket egy ring tester-el vizsgáltam meg.
A sorvégtrafót kiszereltem a panelből és úgy vizsgáltam meg, így 8 db led világított a műszeren tehát ezen nincs menetzárlat. Habár más probléma még lehet, de nem tudom hogy erről hogy bizonyosodhatnék meg.
Az eltérítő tekercseket egy szerűen lehúztam és úgy mértem meg, ezeknél 4-5 LED világított tehát szintén jók.

Most már kifogytam az ötletekből, ezért megköszönném ha segítenétek.
Mellékelem a TV kapcsolási rajzát.
A segítséget előre is köszönöm.
(#) Gabes hozzászólása Júl 1, 2014 /
 
Sziasztok!
Kaptam egy Tecwood 2132 tv-t aminek az volt a baja, hogy a készenléti led világított, de halkan egy sípoló hang hallatszott, de kép és hang nem volt. Kicseréltem egy C5388-as tranzisztort egy BU808DFX helyettesítőre. Ezzel működik rendesen kb 7 percig, de utána újra sípoló hang és egy függőleges széles csík látszik. Erre kérnék segítséget. Előre is köszönöm. Gabes
(#) villanyipi válasza Gabes hozzászólására (») Júl 1, 2014 /
 
Méregess a tranzisztor környékén és derítsd ki hogy a sípoló hang pontosan honnan jön és nézegesd meg a forrasztásokat, esetleg mérj rá az új tranzisztorra ha az is elromlott akkor valami ellenállás ment tönkre ilyen irányba kutass .
(#) stevepapa válasza Gabes hozzászólására (») Júl 1, 2014 /
 
A csík a vízszintes eltérítés megszűnését jelzi. A képcső nyakán lévő tekercs kivezetéseit forraszd át. A panelon a stekkerét is, jellemzően kiolvad a forrasztása. Amíg van csík addig elvileg a tranyó még jó, mert nagyfesz van.
A hozzászólás módosítva: Júl 1, 2014
(#) kadarist válasza Gabes hozzászólására (») Júl 1, 2014 /
 
A függőleges (nem vízszintes) csík a vízszintes (sor) eltérítőtekercs áramkörének szakadására utal. A forrasztások rendben vannak? Itt a DY az eltérítőtekercs., a flyback pedig a sortrafó primer tekercse.
(#) cxaba válasza kadarist hozzászólására (») Júl 1, 2014 /
 
Elnézést hogy csak most sikerült, és igy is egy elég gyenge minöségü képet feltennem.
(#) kadarist válasza cxaba hozzászólására (») Júl 1, 2014 /
 
Ezt egy Samsung-nak nézem, de jó lenne az alaplapi feliratokat is megnézni.
(#) kadarist válasza kadarist hozzászólására (») Júl 1, 2014 / 1
 
Vagy Goldstar, esetleg. Van a lapon valamilyen írás?
Következő: »»   963 / 1267
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem