Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » TV hiba, mi a megoldás?
Lapozás: OK   981 / 1267
(#) attila1 válasza villanyipi hozzászólására (») Szept 19, 2014 /
 
Akkor szét cincálom a dvd részét ismét,hátha nem vettem észre valamit...köszi!!!
(#) kalmi.kalmi hozzászólása Szept 20, 2014 /
 
Sziasztok !
Javítok egy Orion LCD T32-D tv-t. A tápja elszállt, de megjavítottam. A ledje villog azt olvastam, hogy frimware-t kellene frissíteni. 17MB62-2.6 110112 a boardja. Valaki esetleg tud segíteni ?
(#) Lalle válasza zoli8830 hozzászólására (») Szept 20, 2014 /
 
Hello a tvben kicsereltem az elektrolit kondikat, sormeghajtót, lm317 ic-t ennek lábai között volt egy 270 ohmos smd ellenállás helyette 330 ohm-os került bele, most a tv hangszorója zúg mint az erősítő szokott. Ha megnyomom a hangerő gombot szakadozva zúg.
(#) Massawa válasza pisti89 hozzászólására (») Szept 21, 2014 /
 
Ha a TV-ben nincs regionális átkapcsolasi lehetöség (- hangolási menüben vagy annak valamelyik almenüjében) akkor baj van, mert a hangvivök frekvenciái benne vannak az eepromban és külsöleg sem tudsz csinálni vele semmit ( epromcsere kellene, ha van a TV-nek kontinentális hasonmása). Angliában nagyon szeretik a kötött TV-ket forgalmazni (azaz az adott vidék hálozatára optimalizált készülékek), és már az is elöfordult, higy Londonbol Dublinba cipelt TV ott ugyanigy nem müködött. Ott nem ismerik nagyon a multi szabványos TV-ket, mint azok mifelénk szokásosak, igy a többséget nem lehet átkapcsolni.
A hozzászólás módosítva: Szept 21, 2014
(#) Jeszi1 hozzászólása Szept 23, 2014 /
 
Tisztelt fórumozók!

A fent említett Panasonic TX-28MD3P CRT TV hibajelenség a következő vot. A képernyő felső 5 cm-es sávjában zöld,piros csíkok jelentek meg persze képem nem volt csak hang.. Az alappanel aládúcolásával megjelent a kép normálisan de miután kivettem a kép eltűnt.A forrasztásokat átnézve több forrasztás is megadta magát az alkatrész csak úgy lógott a semmibe.
Átforrasztgattam de a jelenség megmaradt. Úgygondoltam kontakt hiba okozza a dolgot. Ám mikor a forrasztások ellenőrzésével végeztem a kép már az alaplap mozgatásával sem jön be. A táp kattogó hangot hallat adná az áramot, de valami nem stimmel.
Valaki kérem segítsen, melyik alkatrészt cseréljem ki hogy életet lehelljek a tv be?! Mellékelek képeket a panelról.
Kérlek benneteket valaki jelölje be nekem a mérendő és a ránézésre cserélendő alkatrészeket cserélendő alkatrészeket. A PTC ellenállás azért nincs benne mert először arra gyanakodtam ,de semmi baja nincs.

SL271003b.jpg
    
(#) jdani hozzászólása Szept 23, 2014 /
 
Szevasztok. Van egy nagyobb féle grundig síkképernyős TV, most hirtelen nem tudom a számát. Olyan bolondságokat csinál, hogy a TV-n lévő gombok néha megkeverednek. Monjduk ha adom rá a hangot, 10 gombnyomásból kb 2 gombnyomásra mást csinál. Tehát ha adom rá a hangot, néha mintha a menü gombot nyomtam volna. Vagy ha lépek +CH gombbal, akkor néha a hangot adja rá. Találkoztam ilyen hibával már más TV-n is. Mi lehet a gond?
(#) Szpisti válasza jdani hozzászólására (») Szept 23, 2014 /
 
Nemrég hasonló hibáról volt már szó, meg én is futottam bele ilyenbe.
Nagy valószínűséggel ott is a kezelő gombok átvezetnek, beporosodtak, és emiatt megbolondítják a működtető procit.
Egy ellenállásosztó különböző pontjait kapcsolgatják ezek a funkció gombok, és ha "melléoszt" vagy benyomás nélkül is kicsit átvezet, önálló életre kelhetnek a programgombok
Takarítsd ki a kezelőpanelt alaposan, esetleg kapcsolót is kellhet cserélni.
Mondjuk nálam elég volt a normálisnál jóval intenzívebben megnyomkodni a gombokat, és azóta rendben van
A hozzászólás módosítva: Szept 23, 2014
(#) jdani válasza Szpisti hozzászólására (») Szept 23, 2014 /
 
Azt hittem valami elektronikus probléma. Pedig a szokásosnál jóval tisztább belseje volt. (általában ezek a régebbi TVk belsejében kilóra áll a por)
Mindegy, azért kösz az infót, átnézem
(#) jdani válasza Szpisti hozzászólására (») Szept 23, 2014 /
 
De nem segített a bajomon. Legalább 10 grudnig URC kódbol egyik sem reagált rá, sem pedig a 15perces kézi keresés. Ugyebár a távirányító infravevője is ezen a panelon van. Mintha nem érzékelné a távirányítót sem, és a gombok még mindig bolondoznak.. A típus GDF 2400
(#) csabii hozzászólása Szept 23, 2014 /
 
Sziasztok!

Egy kis segítség kellene, van egy Thomson 28DG170 Típusú TV-m!
A problémám vele az, hogy áram alatt van és nem kapcsol-be nem reagál se a távirányítóra se a gombokra a TV-n. Természetesen a led az villog a TV-n mintha be akarna kapcsolni de semmi.
És van mikor pár óra múlva magától bekapcsol utána egy ideig megy és kikapcsol!

Mi lehet a probléma?
A válaszokat előre is köszönöm!
A hozzászólás módosítva: Szept 23, 2014
(#) q765 válasza csabii hozzászólására (») Szept 23, 2014 /
 
Én azt mondanám nézd át az elkokat. Bár volt nekem is a minap egy ilyennel kudarcom.
(#) csabii válasza q765 hozzászólására (») Szept 23, 2014 /
 
és merre kezdjek hozzá az elekok át nézésének? a bekapcsolónál a panelón is lehetnek elkók?
és ha azok jók akkor lehet még valami ami rossz?
A hozzászólás módosítva: Szept 23, 2014
(#) granpa válasza csabii hozzászólására (») Szept 23, 2014 /
 
Először a shiftet keresd meg. A tápegységgel kezdd, megvan-e bejövő, aztán az elmenők, és így sorba.
(#) Szoke32 hozzászólása Szept 24, 2014 /
 
Sziasztok!

Van egy régebbi fajta samsung tv-m és a nyák kapcsolási rajzát keresem de nem találom sehol, 230133SA501569 ez a "sorszám" van a nyákra írva. a 0-a lehet hogy nem 0 hanem szóköz..talán mert át van húzva
(#) Zupp87 hozzászólása Szept 24, 2014 /
 
Üdv mindenkinek!
Van egy Alien (Vestel) 63 centis TV-m, 11AK37 sasszival. Időnként azt csinálja, hogy kiszélesedik vízszintes irányban a kép (szélei levágva), a menüt behozva pedig a párnatorzítás jelei látszanak. "Kézrátételes gyógyítással" (enyhe puff a tetejére ) kis időre megjavul. Gyanítom, hogy valami kontakt vagy forrasztási hiba lesz, de egyelőre nem tudom, merrefelé, mivel külön-külön a hűtőbordákat, valamint a képcső végén található kis panelt (azthiszem az a sorvégfok) megmozgatva sem javul meg a hiba, csak ha egy az egyben ráncigálom az egész sasszit (vagy "megpüfölöm a tetejét"). A jelenségek alapján a vízszintes eltérítés környékén gyanakszom a hibákra, csak annyira nem ismerem a TV-t (eddig csak sorkimenő trafót cseréltem benne másfél éve, és beállítottam aztán a fókuszt és az anódfeszültséget, nagyobb TV szerelésem még nem volt). Tud nekem esetleg valaki segíteni, hogy az alaplap mely rézén kezdjem el a forrasztásokat és a kontaktokat vizsgálni?
Válaszotokat előre is köszönöm!
Laci
A hozzászólás módosítva: Szept 24, 2014
(#) csabii válasza q765 hozzászólására (») Szept 24, 2014 /
 
Köszönöm a segítséget! egy 1000µF 25V kondenzátor volt púpos. Ki lett cserélve és láss csodát működik a tv-m még egyszer köszönöm a segítséget.
(#) FLaci81 hozzászólása Szept 28, 2014 /
 
Tisztelt fórumtársak!

Egy hibajelenséget írnék le egy Thomson 28dn420g crt tv-vel kapcsolatban.
A jelenség az, hogy nem kapcsol be, csak világít az előlapon a készenléti piros led.
Viszont ha az előlapon található készenléti kapcsolót kikapcsolom, várok kb. 10 másodpercet, majd visszakapcsolom, utána meg bekapcsolható a tv a távirányítóról és az előlapról is. Eleinte csak ritkán csinálta ezt, most viszont már szinte mindig előjön ez a jelenség.
Javítható e ez a probléma, ha igen, házilag lehet e kezdeni vele valamit, vagy szerelőre bízzam?

Köszönöm a segítséget.
(#) deer28 hozzászólása Szept 29, 2014 /
 
Sziasztok!
Daewoo 20A5T. A mellékelt képeken levő hibát produkálja, de csak ha van fehér vagy nagyon világos az adásban. Amikor elmászik a kép megy vele a hang is. Vhf-es adókon tökéletes. Ilyen hibával még nagyon nem találkoztam.
Remélem valaki tud segíteni. :O
(#) kadarist válasza deer28 hozzászólására (») Szept 30, 2014 /
 
Szia!
És AV-ról milyen?
(#) deer28 válasza kadarist hozzászólására (») Szept 30, 2014 /
 
Szia!
AV-ról jó.
(#) kadarist válasza deer28 hozzászólására (») Szept 30, 2014 /
 
Ha másik tévével sem jó, akkor szólj a kábelszolgáltatódnak. Ha viszont másikkal jó, akkor építs be egy antennajel-csillapítót, mert a túl nagy jelszinttől túlvezérlődik a tuner.
(#) laller40 hozzászólása Szept 30, 2014 /
 
Üdvözlök mindenkit.
Van egy SAMSUNG PS-42D4s tipusu plazma tévém.Napokban kaptam mert állítólag villám csapott lett.leszedtem a hátulját hogy meg nézzem be van e jelölve rajta valami alkatrész ami esetleg rossz lehet benne.csináltam képeket is .Az lenne a kérésem aki tudja mi az ami pirossal van jelölve kérem világítson fel.De ha lenne valakinek ilyen tipusu képernyő törött meg vásárolnám belőle azt az alkatrészt ami nekem rossz.

Köszönöm.


Üdv Lajos.
A hozzászólás módosítva: Szept 30, 2014
(#) kadarist válasza laller40 hozzászólására (») Szept 30, 2014 /
 
Szia!
Miért lenne bejelölve akármi is? Ki jelölte? A piros jelzéssel ellátott egy flash memória.
(#) laller40 válasza kadarist hozzászólására (») Okt 1, 2014 /
 
Szia.
Állítólag tv szerelő nézte azért gondolom hogy az talán meg lett jelölve pirossal hogy az a rossz benne?Vagy az gyárilag van rajta?
Lehet ezekhez alkatrészt szerezni?Szeretném meg csináltatni de nem tudom mennyibe állna meg.Túl sokat nem szeretnék rá áldozni.
(#) zolika60 válasza laller40 hozzászólására (») Okt 1, 2014 /
 
Az csak a gyári tesztelést jelzi. A tévészerelő nem jelölgeti be a rossz alkatrészeket, hanem cseréli. Keress egyet, mert szerintem te ezt nem tudod megjavítani.
(#) laller40 hozzászólása Okt 1, 2014 /
 
Nem is szeretnék belenyúlni mert nem vagyok tv szerelő csak azért regisztráltam ezen az oldalon talán valakinek lesz ilyen ami esetleg képernyő törött lenne,és akkor meg vásárolnám.
(#) zolika60 válasza laller40 hozzászólására (») Okt 1, 2014 /
 
Hirdesd meg az apróban mit szeretnél, hátha szerencséd lesz.
(#) cxaba hozzászólása Okt 1, 2014 /
 
Üdvözlet mindenkinek,
Egy nagyon régi megoldatlan problémával fordulok segítségért ujból, ugyanis egy Samsung CRT Tv-ről van szó, nincs hang de van kép és lehet erősíteni-halkítani az alapzajt. Nem találtam meg a hibáját. Ha valaki eligazitana előre köszönöm. Most találtam meg elég sok kutakodás után a kapcsolási rajzát is mert az azonosítás is gond vólt. Mellékelem hátha érdekel még valakit.
(#) kadarist válasza cxaba hozzászólására (») Okt 1, 2014 /
 
Szia!
AV-ról sincs hang?
(#) cxaba válasza kadarist hozzászólására (») Okt 1, 2014 /
 
Nem tudom, hogy nézhetem meg?
Következő: »»   981 / 1267
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem