Szia. Nekem tápproblémának tünik. Nézz körül a táp és a sorvég körül szerintem lesz néhány kirohadt forrasztás.
Ja és minden 10 év körüli tv-nél a táp primer oldali kondijait ki kell cserélni mert vagy megfut vagy bizonytalanná válik a táp.
A forrasztások jók azon túl vagyok de mikor hálózatra helyezem ad egy sercegő hangot a sovégfok Én arra gyanakszom de még nem cseréltem kondikat mivel kell rendelnem Csinálhatja esetleg kondi miatt vagy zárlat van a sorvékfokban?? Az a fura,hogy megy a osd mikor csatornát váltok kijelez de a kép az nukku!
Szia Mérd meg a sortápot 120-140-él több nem lehet
Ha az OSD megy akkor a sorvégfok is.
Mérd meg a tuner tápját 12 voltot kell találnod.
Lehet hogy az hiányzik.
A táp elkóit akkor kell sürgősen cserélni ha a sortápnál többet mérsz annál a a120-140-él
A hiba megoldódott!!A sorvég teljesen hibátlan volt a tuner résznél lévő 12v-os stabilizátor volt a bűnös Gyárilag nem szereltek rá hűtőzászlót pedíg még azzal is komolyan meleg!Köszönöm a segítséget
Szia
Sajna igy nem A tuner vagy a tápról vagy a sorkiménőről kap tápot
Ha van irva a tunerre lábkiosztás akkor az MB láb általában a tápja onnan vissza tudod követni.
Az az igazság,hogy egy régebbi samsung panelban találtam egy stabilizátort és azt raktam bele,de azon van borda nem sül de elég meleg de hát a stabilizátorok elfűtik a felesleget és ez kb 17v körül kap tápot!Egy kínai kütyü stabilizátora azért sokkal melegebb Szerintem kispórolták a bordát!Többen mondták régebben,hogy ha télen meleg van a lakásban vagy közel van a kályha akkor problémák vannak a tv-vel!Szerintem ez az egyik ok!Mértem de nem vesz fel túláramot a tuner rész szerintem ez ilyen széria!Majdnem mindegyikben találtam bordát de ezen nincs és gyárilag mert szűz volt a készülék!
Az a helyzet hogy tuner nemigen vesz 100mA-nél többet.
Ha 17 voltot kap a stabi annak hidegnek kellene lenni, ha nem megy róla semmi más. Persze lehet hogy nem csak a tunert látje el. Vagy gerjed. Azt orvosolhatod némi hidegitő kondival.
De nekem nem teljesen gömbölyü.
A ponttal meg ne foglalkozz csak bohóckodtam.
Szevasztok!
Látom jónéhány tv problémát megoldottatok! Elkéne nekem is egy kis távsegítség!
A tv : Funai tv2000mk7 tip. tvzés közben meghalt, eleinte búgó hangot adott (olyan 50hz körülit)(nem hangszóróból) majd ez halkult tegnap bekapcs, már csak halk , változó fr.hang(olyan méhecske szerű) mostmár hang sincs. szétszedtem, szemmel láthatóan sérült alk.nincs.feszültség gyakorlatilag csak a bemeneti oldalon mérhető. Kapcs rajzom van ! tudtok segíteni? Nem vagyok járatos a tv techn.ban. Merre induljak?
.....A honlapon is új vagyok=hogy tudnék pontot adni ???
Szia
Elöször cseréld ki a tápban a 220 vagy 330 mikrós elkót
Ne mindegyik gépben egyforma, Valószinü megszaladt a táp. Ne a nagy puffert hanem egy kissebbet. Utána nézd meg a sorvégtranzisztort lehet, hogy a megfutott táp zárlatba vitte. Ha rossz cseréld ki de csak azután probáld elinditani hogy a tápba cseréltél elkót.
Hu most nézem a rajzod ebbe a tipusba mindkettő benne van dobd ki midkettőt 220 u/ 6,3 volt 330 u /25
Probálj meg mindkét helyre legalább 40 voltost tenni
6,3-ast semmiképp
Én először a tápegységben ellenőrizném a bekapcsolótranyót ha rossz akkor csere de elötte végignézni a diódákat és főleg az elkókat!Az elkókat mindenképp nézd át mivel nem mindíg látszik,hogy rossz (felpuposodás,alatta trutyi a kifolyt elektrolittól)!Egy rossz elkó könnyen hibajelet ad és nem enged bekapcsolni sem A késszenléti led az világít vagy az sem megy??
Szia Az az igazság hogy a tápba nem érdemes nézegetni az elkókat. Ezek a kis elkók annyira filléres tétel, hogy ki kell cserélni azonnal és csak utána tovább menni.
A primer oldali elkók szinte soha nem folynak ki mégis megfut a táp, és akkor a szekunder oldalon látszik esetleg felpuposodott, kifolyt kondi.
A méhecske szerü zümmögésről az a tippem hogy azt azután hallatta a gép hogy megölte a sorvégtranyót.
Hát már találtam olyat melynél a táp puffer volt a ludas és akkor is fura hangot adott a táp kicsitt zümmögött felvillant a késszenléti led vagy el is indult a készülék utánna pedíg már semmi nem volt csere után azonnal megjavult!De ez egy eset lehet persze sok más probléma is!
Ja ja az is előfordulhat de általában akkor kicsit alacsonyabb frekin pörög a táp. Ha viszont zárlatba verte a sorvég tranyót akkor igen kis kitöltési tényezövel elindul a freki felfelé és akkor lehet magas zümmögést hallani.
Egyébként ha van egy pufferkondija a srácnak akkor érdemes próbából kicserélni. Két forrasztás az egész.
Kifolyt felpúposodott elkót nem láttam , a készenléti led sem műxik.
van a sorkimenő mellett egy hűtött nagyméretű tranyó(azthiszem)(q220) ennek minden lábán 17 Ωot mérek ez normális?