Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » TV hiba, mi a megoldás?
 
Témaindító: luxmanpower, idő: Aug 24, 2006
Témakörök:
Lapozás: OK   51 / 932
(#) gubík gábor válasza dewid hozzászólására (») Júl 21, 2008 /
 
en ugy latom a dioda hid ott bujik meg a puffer es a zavarszuro kondi es a tekercs kozott de lehethogy rosszul latom
(#) Szabolcs1 hozzászólása Júl 22, 2008 /
 
Sziasztok

van egy Hitachi SF 5system tv-m és nagyhirtelen összeugrot a kép oly modon hogy hitelesen 45%os szőgbe fut a kép és minden szinbe játszik. persze két képközött
Ha van valami jó gondolat azt előre megköszönöm
(#) hard válasza Szabolcs1 hozzászólására (») Júl 22, 2008 /
 
Udv

Jo lenne ha tennel fel egy par kepet rola
(#) dbela64 hozzászólása Júl 22, 2008 /
 
Sziasztok!

Szeretném a segítségeteket kérni.Van egy hibás Grundig színes TV-m.A hibajelenség a következő:
bekapcsolás után tökéletes minden, kristály tiszta kép, majd halvány csikok zavarják a képet, mint annak idején a CB rádiók, majd elsötétedik, csak a szinek látszanak erőteljesen legyengült fényerővel. Van amikor visszaáll eredeti állapotba . Ha Scart-ot megütögetem visszaáll. Ha kikapcsolom, 24 óra múlva tiszta képpel indul el. Scartot cseréltem, másik jeladót is kötöttem rá (DIGI, DVD.)

A segítségeteket szeretném kérni.

(#) dbela64 hozzászólása Júl 22, 2008 /
 
Sziasztok!

Szeretném a segítségeteket kérni.Van egy hibás Grundig színes TV-m.A hibajelenség a következő:
bekapcsolás után tökéletes minden, kristály tiszta kép, majd halvány csikok zavarják a képet, mint annak idején a CB rádiók, majd elsötétedik, csak a szinek látszanak erőteljesen legyengült fényerővel. Van amikor visszaáll eredeti állapotba . Ha Scart-ot megütögetem visszaáll. Ha kikapcsolom, 24 óra múlva tiszta képpel indul ismét el. Scartot cseréltem, másik jeladót is kötöttem rá (DIGI, DVD.)

A segítségeteket szeretném kérni.



(#) hard válasza dbela64 hozzászólására (») Júl 22, 2008 /
 
Udv

Lehet hogy az,nezd meg nagyitoval a panelt.es ahol kirohadt forasztast talalsz ,forraszd at ujra.Egyebkent menyi idos a kicsike?
(#) proba válasza dbela64 hozzászólására (») Júl 22, 2008 /
 
Ami nekem van grundig tv-m az forrasztási hibák garmadával volt "megáldva" .Ezen egy jó nagyító meg egy páka segít leggyorsabban.
A kisfeszültségű rész nem annyira ,de a többi az tragédia volt.
(#) Sebi válasza proba hozzászólására (») Júl 22, 2008 / 4
 
Annak idején a szervizben az volt a mondás: Grundighoz 5m-nél kevesebb forrasztóónnal ne menj javítani! Sajnos a hullámforrasztás annyira óntakarékos, hogy idővel - legelőször a nagyobb frekvencián működő táp és sorvég részeken - az forrasztások "elfáradnak" sokszor nagyítóval is nehezen láthatóan.
Még hozzáértőként is azt javaslom: szépen forraszd át akár az egész panelt. Ez egy előre látható időráfordítás, míg a hiba logikus megkeresése és elhárítása időben nem behatárolható.
(#) Szabolcs1 válasza hard hozzászólására (») Júl 22, 2008 /
 
Halli

Ja az még hozzá kell tenem hogy ez a tv már lassan a 15 évét tapossa
(#) hard válasza Szabolcs1 hozzászólására (») Júl 22, 2008 /
 
Szerintem nalad valami oszetett hiba van,hianyzik a zold szin,szin dekoder hiba talan,de lehet hogy a szin agyunal vacakol a zold szin.De ez mar tul no rajtam,fordulj Feryhez,o bisztos fog segiteni. Bővebben: Link
(#) Szabolcs1 hozzászólása Júl 22, 2008 /
 

Köszönöm szépen a szegitséget


az elfelejtettem hozzá teni , hogy igaz hogy hiányzik a zöld szin de néha né
ha Meg ha bemelegszik elöbukant a szin.
meg eddig mentvele. de ahogy szétkaptam a kondik alatt mintha valamikifolyt volna
(#) hard válasza Szabolcs1 hozzászólására (») Júl 22, 2008 /
 
Szia
probald meg melegiteni egy hajszaritoval azt az elkot,altalabban meg melegek mennek rendesen,de szerintem mar csak a csere segit,ha van kapacitas merod merd le oket,megfoksz lepodni lehet meg a fele sem lesz meg az ertekenek.Csereld ki es meglatjuk mi torten,a hoforasok mellet levoket is,nagy teljesitmenyu elenalas,hutoborda,stb.Na meg ha van pupos elko azt is
(#) paprikascs hozzászólása Júl 22, 2008 /
 
hello.nekem is van egy grundigom.nálam kondi hiba volt ki is cseréltem.most ha megy egy darabig a tv pukkan egyet újraindul és leteszi az első adóra a készüléket utánna egy órát megint megy rendesen...ötlet?
(#) dewid válasza hard hozzászólására (») Júl 23, 2008 /
 
Na visszatértem és az a helyzet hogy exsógor hazatért külföldről és jól megszólt hogy minek nyúltam a tv-hez mert ő bevinné a szervizbe de most mivelhogy hozzányúltam lehet hogy a szerelő drágábban csinálná meg. Hát, ennyit a jóakaratról. De azért köszönöm a segítségeteket.
(#) hard válasza paprikascs hozzászólására (») Júl 23, 2008 /
 
Udv
Nezd meg este levet hatlappal,nem a magasfeszultsegu trafo szivarog valahol,es ha lecsap a testre meghujiti a procit,es azert valt csatornat
(#) hard válasza dewid hozzászólására (») Júl 23, 2008 /
 
Szia

Egy otlet,ha nem nagyon latszik hogy babraltal a geppel,telepits bele egy pokot :yes: egy par nap es elitezi a dolgat,es megmondod a szerviszbe hogy igy vetted a tvt
(#) sebestyen_ferenc hozzászólása Júl 23, 2008 /
 
Van egy Philips tv-m mely nem kapot fűtést, meg kaptam a hibát egy tekercs megszakadt, amely sorosan a fűtő tekercsel volt kötve, a színkódja: lila, arany, arany, barna. Én ezzel párhuzamosan kötem egy 1.5ohmos ellenállást.
A kérdésem az, hogy igy a képcső kapé elég fütő feszültséget,esetleg nem lesz-e hoszú távon probléma ezzel? A választ előre is nagyon szépen köszönőm
(#) hard válasza sebestyen_ferenc hozzászólására (») Júl 23, 2008 /
 
Udv.merd meg menyi az elenalas bemeneti labban a feszko .
(#) budavaril hozzászólása Júl 23, 2008 /
 
Sziasztok!
A problémám a következő:
Adott egy ORION T1430 MTX nevű TV Apám kikapcsolás nélkül standby állapotban kitépte a konnektorból, átvitte a másik szobába,és ott már nem indult. Standby led sem világít, a hangszórókból ütemes halk pattogás hallatszik. A kapcsoló üzemű tápra gyanakodtam először, cseréltem ic-t, és fet-et, csak kicsit elkapkodtam. Ugyanis az inverteren nem mértem feszt úgy hogy lekötöm a "terheléseket"
2db fesz jön ki az inverter trafójáról, az egyik egy 1A os diódán megy egy LM317-re, valószínű az csinálja a kisfeszt, aztán arról még egy 7805-ös stabkocka gondolom az ic-k tápja is. A másik egy 5A os diódán megy a sorkimenőre. Ha ezt lekötöm, akkor halk sipolások,és sokkal ritkább kattogások mellett 11V körüli érték jön ki az LM317-nek, de a táp így is kapcsolgat ki-be.. A sorkimenő tranyója kimérve jó. Lehet a sorkimenő elszállt??
Előre is köszi a válaszokat!
(#) budavaril válasza budavaril hozzászólására (») Júl 23, 2008 /
 
Sorkimenőt kicseréltem, az sem oldotta meg...
(#) Madárpók válasza hard hozzászólására (») Júl 23, 2008 /
 
Ja, csak aztán ki kell venni, mert külömben lehet hogy egyszercsak csatt, és bumm a pók beletenyerelt a nagyfeszbe és rövidre zárta
(#) Madárpók válasza budavaril hozzászólására (») Júl 23, 2008 /
 
Szóval csak fogtátok és átvittétek egy másik szobába és hoppá megdöglött? Ez nekem eléggé kontakthibának tűnik, lehet a mozgatástól szétment az egyik forrasztás amit amúgyis már csak az ima tartott össze. A másik tippem az hogy a konnektorból való "kitépés" során megsérült a tápkábel.
(#) budavaril válasza Madárpók hozzászólására (») Júl 23, 2008 /
 
Idézőjelben "kitépte" Magyarul a főkapcsolót nem kapcsolta ki előtte,és így lehet kapott egy feszültséglökést. Tápkábelnem lehet, mert a kapcsolóüzemű táp indulna (másodpercenként kb.2-3szor), ez a hangszórókban is hallatszik halkan.. Szerintem valami túlterheli a tápot,és nem tud elindulni... Táp környékén átforrasztottam mindent,most kiszedem az elkokat, és megmérem nem lett-e zárlatos valamelyik..
(#) sebestyen_ferenc válasza hard hozzászólására (») Júl 23, 2008 /
 
az egy kicsit problémás, mert a sorkimenő traforról kapja a fütő feszt. amely kb.15kHz frekit szolgáltatt, nincsen olyan műszerem amely ilyen frekvencián méri a feszültséget.
(#) Madárpók válasza budavaril hozzászólására (») Júl 23, 2008 /
 
Ha jó sejtem valahol van egy rövidzár és a védelem szerencsére fogja a tápot, szerintem én nem sokat tudok segíteni, csak azt tudom mondani hogy az elkókat cseréld ki jó minőségű újakra, próba cseresznye.
(#) budavaril válasza budavaril hozzászólására (») Júl 23, 2008 /
 
Minden kimenetet lekötöttem a kapcs üzemű táp trafójáról.A lábak lógnak a levegőben... így a trafó adja a pattogó hangot ugyanebben az ütemben... Tehát elvileg táp nem? A kimeneteket így megmérve (dióda után) nincs zárlat... A kondik töltődnek-kisülnek...
Ha a tápban a 220egyenirányítása utánni elko van elröppenve, akkor nem csinálhat ilyet?
(#) budavaril válasza Madárpók hozzászólására (») Júl 23, 2008 /
 
Már mintha találkoztam volna ilyennel pc tápnál. A kondi nem simította eléggé az egyenfeszt, és nem tud működni rendesen... Bár az először sípolt, aztán erősen sípoltés utánna döglött meg..
Azért köszi...valami csak lesz...
(#) Madárpók válasza budavaril hozzászólására (») Júl 23, 2008 /
 
Ha gyanús a kondi akkor szerintem cseréld is ki, ha jó volt a megérzésed akkor bejön, ha nem akkor is kicseréltél egy kétes kondit egy újra
(#) budavaril válasza Madárpók hozzászólására (») Júl 23, 2008 /
 
Ja. Csakk épp ez nincs itthon... A pc tápokban a tízszerese van. (470µF/400V) ebben meg 47µF/400V.. Egyszer javítottam a routerem tápját, az is ilyen volt. a nagyobb kondi elröppentette a graetz-et.Még keresgélek kicsit, de lehet ebből már csak holnap lesz fejlemény..
(#) mofesa hozzászólása Júl 23, 2008 /
 
Van egyOrion tv-m ami a fökapcscsoló bekapcsolása után ki-be kapcsol.Kép nincs,a hangszóróból pittyegő hang jön.Remélem tud valaki nekem segíteni.
Előre is köszönöm!

Következő: »»   51 / 932
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Frissek
2014. Ápr, 24. Csü
7:57:16
Jelenleg 265 fő olvassa az oldalt
Online tagok:
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu