Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » TV hiba, mi a megoldás?

Témaindító: luxmanpower, idő: Aug 24, 2006
Lapozás: OK   51 / 185
(#) elliotcastro válasza kadarist hozzászólására (») Márc 14, 2010 /

Megvan 11 AK 37
(#) kadarist válasza elliotcastro hozzászólására (») Márc 14, 2010 /

Forraszd ki a régit, és ezt építsd be helyette:HR8790
A vékonyabb vezetékeket értelem szerűen csatlakoztatod a képcsőpanel megfelelő pontjaira.
(#) elliotcastro válasza kadarist hozzászólására (») Márc 14, 2010 /

És ez pont ugyanúgy bemegy a helyére?
Ilyenkor károsodhatott más alkatrész is?
Nagyon köszönöm a segítséged, hihetetlen sokat segítettél
Kedden megyek is beszerezni a trafót
(#) kadarist válasza elliotcastro hozzászólására (») Márc 14, 2010 /

Vegyél még egy-két sorkimenő tranzisztort is, BU2508AF-et , ami a sorkimenő trafó melletti nagy három lábú fekete tranzisztor. De amíg szikrázik a trafó, addig a tranzisztor is működik.
(#) dejoe válasza kadarist hozzászólására (») Márc 21, 2010 /

Meglett a hiba. A sorkimenő E-W leágazásánál az L600-as tekercs egyik lábánál elengedett a forrasztás.
Egy másik fórumban is utána néztem ennek a hibának. Ott az e tekercs melletti biztositék ellenállás szakadt meg. Ott cserélni kellett a BUK 404-es FET -et, az EW-tekercset és a lineáris tekercset.
Tehát ilyen hibánál általában szakadást kell keresni.
Köszönöm a segitségedet, adnék pontot de nem tudom , hogyan kell. Üdv Józsi.
(#) p0pp12 hozzászólása Márc 29, 2010 /

Sziasztok!
Van egy kb. 6-7 éves Panasonic (TX-29PS1P) 72cm crt tv-m, ami most bemondta az unalmast. Tegnap délután kezdődött, amikor is tvzés közben a kép egyszer csak szétesett (remegés, fekete csíkok) ill. feljebb csúszott az egész: a képernyő alsó felében csak feketeség volt és így a műsor képének felső fele "elveszett". Továbbá a feljebb csúszott kép már nem is téglalap, hanem trapéz alakú volt. Ekkor kikapcsoltam a TV-t egy fél percre. Majd újra bekapcs. Ekkor már a teljes képernyőn volt kép, de a remegés és a fekete csíkok továbbra is fennálltak. Viszont kb. 10-15 mp múlva ez is megszűnt, úgy tűnt minden rendben. Kb. 4-5 órát ment probléma nélkül. Ma bekapcsoláskor ismét fennállt a hiba. Ekkor szintén kikapcs, viszont bekapcsolás után 10-15 mp-cel, ahelyett hogy megint éles képet kaptam volna, teljes sötétség következett. Azóta nincs képem egyáltalán, bekapcsolás után csak a stand-by led világít. Tud valaki segíteni, hogy mi lehet a gond? Ez a hibajelenség valami egyértelmű hibára utal, vagy többesélyes a dolog?
Köszönöm! :help:
(#) kadarist válasza p0pp12 hozzászólására (») Márc 29, 2010 / 1

Szia!
Ez a hiba egyszerű volt, de komolyabbra fordult. Egy forrasztáshiba okozhatta az első jelenséget, ami valószínűleg sortranzisztor-zárlatba torkollott.
(#) p0pp12 válasza kadarist hozzászólására (») Márc 29, 2010 /

Köszönöm a válaszod!
Meg tudnád mondani a tv sevice manul-ja alapján, hogy melyik itt a sortranzisztor?
Az első, egyszerűbb (forrasztási) hiba is itt lehetett vagy az valami másik alkatrésznél?
(#) kadarist válasza p0pp12 hozzászólására (») Márc 31, 2010 /

A Q551 a sortranzisztor, megtalálod a sortrafó (nagyfeszültség) mellett.
(#) locked hozzászólása Ápr 4, 2010 /

Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni egy Goldstar ckz4822 tipusú tv javításához.Ez egy 37cm képátlójú
készülék,parabola antenna beállításához használom(tam).A garázsban telelt ki,tavasszal szerettem volna használni,de csak Amperszag jött ki belőlle ,a képernyő két oldalán függőleges fekete sáv látható,a hangszórója recseg.Leégett alkatrészt nem látni benne.Néhány öreg kondit már cseréltem,de javulás nincs.Tud valaki segíteni,mi lehet a baj?
Előre is köszönöm!
(#) kila hozzászólása Ápr 4, 2010 /

Sziasztok!-Grundig P25-449/12 CUC4200 -kistv-nél a hangerő állítással van gondom.A távirányító nem viszi a hangerő állítást,a készülék elején a gombbal állítható, de kikapcsolás után nem jegyzi meg az előzőt,mindíg újra kell hangosítani.
Valakinek van -e ötlete? A válaszokat előre is köszönöm!
(#) patexati válasza kila hozzászólására (») Ápr 4, 2010 /

Próbáld meg a távirányítót kitisztítani!
(#) kila válasza patexati hozzászólására (») Ápr 5, 2010 /

Azon már túl vagyok, az igazság az hogy nem a saját, hanem egy Blaupunkt távirányítóval vettem, ami eddig minden funkcióját vitte.Most javítva volt, mert elment a szín, és fekete-fehérben működött.Minden tökéletes most,12V-ról is üzemel,-ezért vettem-,csak a távirányítója azóta nem visz mindent, például ki sem kapcsolja.A távirányító minden gombja működik, ellenőriztem.Most rendelek egy hozzávaló utángyártottat Bővebben: Link.Arra viszont nem emlékszem hogy ha csak a tv kezelőszerveivel állítom be a hangerőt, és kikapcsolom a főkapcsolójával, akkor miután újra bekapcsolom az előzőleg beállított hangerőnek kellene visszajönnie, vagy az a normális hogy mindíg fel kell hangosítani?Ha erről valaki fölhomályosítana megköszönném!
Mindenkinek akit érint-kellemes locsolkodást és sok pirostojást kívánok
(#) pegyusz hozzászólása Ápr 6, 2010 /

Sziasztok segítők!
Nekem van egy Philips 29PT8607/12-es nagy síkképcsöves stereo szines tv-m. Már mikor kaptam jelezte az illető, hogy a bakapcsolás nehézkes. A gyerek azért mindíg kijátszotta . De csak eddíg! Most megállt totál. A topik alapján nekiestem, kicseréltem az elkókat. Ugyanaz (és hál isten nem rosszabb) ). Majd elkezdtem óvatosan méregetni. Lehet, hogy az analóg multiméterem sem tökéletes, de 300V feletti értékeket mérek a nagyfesz helyeken! Próbálok egy két képet feltenni, illetve az alapjelenséget videón, ha sikerül! Köszönöm előre is ha valaki fogná a kezem és egyszer már sikerülne egy tv-t megjavítanom, mert már telik a padlás velük))))
Köszi előre is!
Philips tv 004.jpg (113.87 KB), Philips tv 003.jpg (119 KB), Philips tv 002.jpg (119.67 KB), Philips tv 001.jpg (126.09 KB),
Próbáltam másik topikba (Philips Tv....) is kérdezni, de ez látom naprakészebb))
(#) bakaruha hozzászólása Ápr 6, 2010 /

Sziasztok igaz hogy nem tv-röl van szó de hátha tudna valaki segíteni adott egy monitor kiégett egy tranzisztor benne aminek a tipusa TIPL 762 ilyet nem tudtam beszerezni tehát belekerült egy BUW 11 ami ugye helyetesítő na már most ugyanaz a probléma hogy be sem kapcsol viszont a tranzisztor emiter és colector lábain van egy 330 omos 30wattos ellenálás ami olyan szinten melegszik hogy már füstöl is mellékelem a kapcsolási rajzot bekarikáztam a tranzisztort amit cseréltem szerintetek mit nézzek meg a kondikat kicseréltem!
(#) bakaruha hozzászólása Ápr 6, 2010 /

Még egyszer a rajz
(#) kadarist válasza bakaruha hozzászólására (») Ápr 6, 2010 /

Keresd meg a zárlatos alkatrészt azon a tápvonalon.

Ha képet csatolsz, és fontos a méret megtartása, akkor kapcsold ki a képek automatikus méretezését.
(#) ronika2007 hozzászólása Ápr 6, 2010 /

Sziasztok!

Szives segitségeteket szeretném kérni! Volna valakinek ötlete a következő hibámra?Volna egy metz tipusú 100hz-es tv-m az volna vele a gond hogy,agyerekzár funció be lett rajta kapcsolva ,és csak 5 csatornát enged menübe sem enged be enter codot kér mi a teendő ebben az esetben! Segitségeteket előre is köszönöm!
RONIKA
(#) bakaruha válasza kadarist hozzászólására (») Ápr 10, 2010 /

Szia bocsi hogy megint zavarlak de semmi zárlatot nem találok a tápvonalon viszont van egy tranzisztor ami minden irányba zárlatot produkál azaz a tranzisztornak semmi gondja mert kiforasztottam de a panelon a forszemek eleve zárlatot jeleznek Bu508 van szó szerinted hol keressem a hibát ezen kívül még annyi hogy nincs fénycső fűtés sem mellékelek rajzot bekarikáztam a tranzisztort amiről beszélek

img006.jpg

(#) kadarist válasza bakaruha hozzászólására (») Ápr 10, 2010 /

A kollektorforrpont és az emitterforrpont között semmi esetre sem szabad zárlatnak lenni. Legfeljebb egy kis időre mérhetsz zárlatot, amíg a sortáp szűrőkondija töltődik a műszered áramától.
Keresd meg a zárlatos alkatrészt.
(#) ladaz hozzászólása Ápr 15, 2010 /

Sziasztok kedves fórumozók! Segítséget szeretnék kérni egy Samsung CK5073 T televízió javításához.A hiba a következő:bekapcsoláskor a jelző led 1mp-ig piros,1mp-ig zöld majd ismét 1mp-ig piros végül nem világít.A képcső fűtése úgy tűnik rendben van,nagyfesz beindul,a sorkimenőn megvan a 125 volt is.A továbbiakban se fény se hang,az SMR40200C ic enyhén melegszik,kb 3-4 perces bekapcsolt állapotban úgy 50 fokos.Nem tudom,hogy ez természetes-e,ha egyébként a készülék nem működik.Én már megmértem minden diódát,tranzisztort,kondit,ellenállást,de nem találtam hibát.Ha valaki tud,akkor megköszönném a segítségét.
(#) ladaz válasza ronika2007 hozzászólására (») Ápr 15, 2010 /

Szia! Nekem a 100hz-es Samsugon a gyári kód 1234.Én ezzel tudom a funkciókat ki-be kapcsolni.Akkor van baj ,ha valaki megváltoztta,mert akkor lehet kísérletezni.Próbáld ki,ha nem jön be,akkor a tv kezelési utasításában megtalálod.Persze ha van.
(#) zoltansz hozzászólása Ápr 16, 2010 /

Hello mindenkinek. Van egy metz 63TB42 tvm amely, bekapcsolas utan kb 2-3 percre, ki-be kapcsol egymasutan 5-6-szor(magatol)aztan kikapcsol a power led 5-ot villog aztan se kep se hang.Lenne valakinek egy kapcsrajza vagy valami otlete hogy mi lehet a baja?
(#) kadarist válasza zoltansz hozzászólására (») Ápr 17, 2010 /

Szia!
Forrasztáshiba lesz.
(#) ladaz válasza kadarist hozzászólására (») Ápr 17, 2010 /

Kijavítottam 6 forrasztási hibát a panelon ,de semmi változás.Többször is átnéztem már nagyítóval,de már nem találok hibát.Esetleg nem okozhatja az SMR ic hibálya?Újra mértem a sorkimenő feszültségeit és azt tapasztaltam,hogy csak a 125volt a normális.Se a 180v,se a 46v,se a 24v nincs meg.Esetleg a sorkimenő a bűnös?
(#) kadarist válasza ladaz hozzászólására (») Ápr 17, 2010 /

Ha ezek a segédtápfeszültségek nincsenek meg, akkor nem működik a sorvégfokozat, mivel ezeket az állítja elő. Gondolom csak egy pillanatra indul el a sorkimenő, a bekapcsoláskor. A készülék indíthatatlanságát legtöbbször a védelem megszólalása okozza. Ha a függőleges eltérítés nem indul, vagy túl magas a tápfeszültség a akkor a védelem letilt. Jó lenne megnézni, hogy az induláskor az említett tápfeszek megjelennek-e.
Tehát egy pillanatra felszisszen a sorvég induláskor?

Igen ,egy pillanatra hallható,hogy a sorvégfokozat beindul.A feszültségeket mérve induláskor sincsennek meg.A 180 v helyett csak 8.2v van,a 46 helyett csak 18,a 24 helyett csak 10v van.Tehát nincsen rendben egyik sem.Mi a javaslatod? Probáljak sorkimenőt cserélni?Szerinted milyen műszerrel kellene mérnem mert a dig. multi nem ugyan azt mutatja,ha megcserélem a mérőzsinorokat.Talán a mutatós lenne a jobb?
(#) kadarist válasza ladaz hozzászólására (») Ápr 17, 2010 /

Kösd le a képcsőpanelról a 180 voltot. Esélyes, hogy a vdeo-végfokozat zárlatos a képcsőpanelen. A méréseid szerint ez a legalacsonyabb induláskor, pedig ennek kellene a legnagyobbnak lenni.

OKé,folyamatban,a lekötés,csak most elővettem a 30 éves mutatós műszeremet.Igazi szovjet gyártmány,9db ceruza elemmel működik.Ez legalább egyformát mér.
(#) ladaz válasza ladaz hozzászólására (») Ápr 17, 2010 /

Nos hát most értem el ahhoz a ponthoz hogy ezt a készülékjavítást feladom.Valóban a képcső áramkörével volt a probléma.Most ár megvan a 180 volt is.Amikor enyhe fényt tapasztaltam a képcsövön elő bírtam varázsolni a menüt is.A fény és kontraszt állítása lehetetlen volt,és ekkor kipattant a szikra,hogy vizsgáljam meg jobban a képcsövet.Nem volt alaptalan a gyanúm,mert valóban a cső volt az egész hibának a létrehozója.A piros és zöld ágyúja között kb 1megaohm ellenállást tudtam mérni míg a kék és piros vagy zöld között végtelent.Megpróbáltam a regenerálást is.A piros és zöld a csőben zárlatos,a kék jó.Úgyhogy csak képcső csere után lehetne tovább javítani,de ez már nem éri meg.Megpróbálkoztam a csatorna hangolással is ,a kereső végig is ment de a 40 csatornából,ami a kábelen van eggyet sem talált.Úgy döntöttem,hogy nem foglalkozom vele tovább.Megköszönöm ,hogy segítettél.Ez a téma lezárva.
Következő: »»   51 / 185
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Frissek
2013. Máj, 24. Pé
12:06:56
Jelenleg 381 fő olvassa az oldalt
Online tagok:
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu