Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » 230v 60hz 230v 50hz
 
Témaindító: aniko79, idő: Márc 2, 2016
Lapozás: OK   1 / 1
(#) aniko79 hozzászólása Márc 2, 2016 /
 
Sziasztok!
Amerikaban hasznalok egy gepet, melynek az adatai a kovetkezok: ami 230 V 50 HZ es 3000w
Bevezettettem a 230 V-as aramot, de itt 60 Hz van.
Mennyire tudja ez a gepet karositani? Milyen kovetkezmenyei lehetnek? Van valami megoldas megoldas a frekvencia csokkenton kivul, ami nagyon koltseges?
Koszonom szepen a segitseget!
(#) Massawa válasza aniko79 hozzászólására (») Márc 2, 2016 /
 
Attol függ mi az a gép. Ha motor vagy trafo van benne, akkor a magasabb frekvencia okozhat némi galibát. ( a motor - ha van benne - gyorsabban fog forogni). Valoszinü odaát két fázis között kell futtatnod, ami okozhat némi gondot.
Más megoldás bonyolult és drága lehet. (Frekvenciaválto 3000W-ra)
(#) aniko79 válasza Massawa hozzászólására (») Márc 2, 2016 /
 
Koszom szepen gyors valaszodat! Sutogep. motor van benne, elvileg Magyarorszagon a gepkonyv informaciok szerint: 220v, 3000w telj es 16 A biztositek haztartasi kategorianak felel meg.
A frekvenciavalto nagyon draga, ket fazist nem nagyon ertem, egy sutodeben dolgozom, de megkerdezem a villanyszerelot.
Gep hatuljat levettem, nem latok a motornal karosodast, de ugy erzem alacsonyabb homersekleten, hosszabb ideig sut. Ampermerovel bemertuk, minden resze elegendo ampert kap. Mik lennenek a karosodas jelei?
koszonom!
(#) Massawa válasza aniko79 hozzászólására (») Márc 2, 2016 / 1
 
Nem tudom, hogyan kaptal Amerikában 220V-t rendszerint ugy szokták, hogy 2 fázis között van 220V. Nem hiszem, hogy extra trafot adtak (habár ma minden elöfordulhat odaát).
Szerintem károsodni nem fog semmi, csak valoszinü, hogy a sütés hömérsékletét kell majd növelni, mert a motor gyorsabban fog forogni igy a sütemény gyorsabban megy át a kemencén ( ha ilyen szállitoszalagos a berendezés).
Ha lehet szabályozni a motor sebességét ( a szalag mozgását) akkor még ez sem lesz gond, mert akkor másfajta motor van benne - annak mindegy hogy milyen a frekvencia.
Ha lassabban süt az azért lehet, mert ott valoban csak 220V van vagy még annyi sem, Europaban meg gyakran 240V, ami kb 10%-l több azaz kint ennyivel lesz lassabb a sütés.
(#) mineral válasza aniko79 hozzászólására (») Márc 2, 2016 / 1
 
"go ahead and use it we have installed equipment from Sweden, Italy, Spain, Germany, Briton & Australia have not seen a motor driven clock/timer for the last 20 years they are electronic & don't care what the power, most usa power company give you 120/240, 115/230, 110/220 volts for power, don't worry it will work. perry"

Az itt leírtak szerint működhet a dolog.
A hozzászólás módosítva: Márc 2, 2016
(#) Massawa válasza mineral hozzászólására (») Márc 2, 2016 / 1
 
Tipikus amerikai semmitmondo szöveg. Nyilván ha egy Ikea kacsalábon forgo TV asztalt vagy olasz kávéfözöt szereltek, azzal semmi gond nem lesz. Azt, hogy nem láttak motoros orát meg csak arra vall, hogy nem figyeltek oda ( pl mosogépben vagy mikrohullámu sütöben).

Azaz gondosan meg kell nézni a berendezést mi van benne és milyen elven müködik. Károsodást az 50->60 Hz váltás ritkán okoz ( nem ugy mint forditva) igy különösebb veszély nincs, legfeljebb müködési különbségek lesznek.
A hozzászólás módosítva: Márc 2, 2016
(#) Gafly hozzászólása Márc 2, 2016 / 1
 
Egybecsengenek a dolgok:
Idézet:
„de ugy erzem alacsonyabb homersekleten, hosszabb ideig sut.”

és
Idézet:
„különösebb veszély nincs, legfeljebb müködési különbségek lesznek.”
(#) aniko79 hozzászólása Márc 2, 2016 /
 
Koszonom szepen a valaszokat!!!!
(#) Cavalier hozzászólása Márc 2, 2016 /
 
Ott szolgáltatás van, lehet kérni többféle feszültséget, áramot, ha az ember megfizeti, nem húzzák a szájukat, megcsinálják.
A sütőgépben jó eséllyel ventillátor, vagy forgatómotor van, kicsit gyorsabban fog forogni, de nagy bajt nem okoz.
Ha időzítő van benne, az lehet, hogy a hálózati freki alapján megy, akkor az is gyorsabban fog járni. Hiába digitális, akkor is lehet, hogy a hálózati frekit használja. (stopperrel kalibrálható )
(#) Massawa válasza Cavalier hozzászólására (») Márc 2, 2016 /
 
Azért ilyesmi föleg a mesében van. Elvben igen kérhetsz meg fizethetsz is bármit, az egy más kérdés, mit es mikor/hogyan csinálják meg..... Elég hosszu ideig fordultam ott elö....és veszödtem a szolgáltatokkal.
Következő: »»   1 / 1
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem