Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Gázkazán vezérlő hibák
Lapozás: OK   126 / 292
(#) toro válasza Szabi16 hozzászólására (») Márc 31, 2014 /
 
Módszert tudok, de meg tudod csinálni?
A stemcot (korlátozó termosztát) ellenállás mérővel (vagy "csipogóval") lehet mérni, a 0 érték a jó.
A termoelem feszültségét is lehet mérni, ez az érték 10-30 mV körüli.
(#) Szabi16 válasza toro hozzászólására (») Márc 31, 2014 /
 
Ma hazaértem láttam hogy írtál. Majdnem nekifogtam a beméréseknek de még egyszer megpróbáltam begyújtani hátha jó lesz, és láss csodát jó is lett ezért nem piszkáltam, de ha még egyszer megpusztul akkor elvégzem a méréseket és kicserélem a gyíkját.
Köszönöm a segítséget!
(#) gaborfia hozzászólása Ápr 29, 2014 /
 
Szebb napot Uraim !
Unical Bea Tfs 28 (Supermaster ) gázkazán problémám van, mégpedig az, hogy egy hosszabb ideig tartó áramszünetet követően a kazán nem indul, nem teszi a dolgát. Vagyis sem a fűtési sem pedig a melegvíz készítési feladatát nem produkálja. Egy-egy pillanatra mintha elindulna, a láng fellobban, majd elalszik és ez ismétlődik folyamatosan, ha hagynám talán naphosszat. Esetleg van-e valakinek hasonló tapasztalata? Mi a megoldás? A szervízt telefonon felhívtam, látatlanba vezérlő panel cserét javasoltak cakk-pakk 80.000,-Ft-ért. Nos ezért az összegért már szinte másik, új kazánt lehet vásárolni. Az elektronikát kibontottam, de semmiféle égett vagy meglazult, lötyögő alkatrészt nem találtam. A kibontott kazán és az elektronika képét csatolom.
Az elektronika: Honeywell CS0141B-LS
A hozzászólás módosítva: Ápr 29, 2014
(#) DoDo69 hozzászólása Ápr 29, 2014 /
 
Üdv!
A gázszelep vezérlő elektronika csinál ilyeneket. Mi a típusa?
(#) tibibalogh520 válasza DoDo69 hozzászólására (») Ápr 30, 2014 /
 
Szia DoDo69!
Milyeneket csinál?
Minek mi a típusa?
Üdv Tibi.
(#) laikus01 hozzászólása Ápr 30, 2014 /
 
Egy kis colibri kazánunk van. Visszatérő probléma, ami már kettő napja állandósulni látszik, hogy nincs melegvíz. A melegvíz megnyitásakor hallok egy kattanást de aztán nem lobban be, hanem csak a nagy semmi. Taktikáztunk korábban azzal, hogy a fűtést bekapcsoltuk a termosztátnál. Amikor a fűtés belobbantotta, akkor a melegvíz is jött. Sajnos két napja már a fűtés sem kapcsol be. Egy éve cseréltek benne kapcsoló panelt, akkor az segített. Volt olyan szaki is, aki cseréltette volna az egészet jó pénzért.

Van ötletetek hogy mivel próbálkozzunk? köszönöm!
(#) DoDo69 válasza tibibalogh520 hozzászólására (») Ápr 30, 2014 /
 
Az világos zöld tetejű elektronika, a készülék jobb oldalán külön. Annak kérdeztem a típusát.
A hozzászólás módosítva: Ápr 30, 2014
(#) tibibalogh520 válasza DoDo69 hozzászólására (») Ápr 30, 2014 /
 
Szia DoDo69!
Arra próbáltam célozni, hogy nem használtad a "Válasz" gombot, így bárkitől kérdezhetted.
(#) DoDo69 válasza tibibalogh520 hozzászólására (») Ápr 30, 2014 /
 
Igen látom köszi, igaz. Elfelejtettem.
(#) toro válasza gaborfia hozzászólására (») Ápr 30, 2014 /
 
Pedig ott valami kontakt hiba van!
(#) szerviz válasza DoDo69 hozzászólására (») Ápr 30, 2014 /
 
Bizony, igazad lehet, DoDo !
Mi is küzdöttünk ezzel a gyújtásvezérlővel!
Mivel Ő működteti a ventilátort, ezért viszonylag nagy áramot vesz fel.
A tápáramkör pufferkondiját kellett cserélni.......
Azóta működik...
(#) toro válasza tibibalogh520 hozzászólására (») Máj 1, 2014 /
 
A zöld tetejűt hívják SIT 567 ...
(#) DoDo69 válasza szerviz hozzászólására (») Máj 1, 2014 /
 
Szerintem is javítható
(#) nyilas10 hozzászólása Máj 2, 2014 /
 
Sziasztok!
Nem tudom, jó helyen vagyok-e, de csak egy rövid kérdésem lenne hozzátok. Egy vaillant gázkazán van a szomszéd szobában, am égőtiltási hibát jelez(F.28). A kérdésem az lenne, hogy igaz ilyenkor nem szivárog semmilyen káros gáz és kibír így a kazán 4 napot, mivel én csak "vendég" vagyok itt és akkor ér vissza a tulajdonosa. Egyébként van még mellette 2 másik ilyen kazán is, de azok nem jeleznek hibát, így meleg víz, fűtés van. Válaszotok köszönöm!
(#) toro válasza nyilas10 hozzászólására (») Máj 3, 2014 / 1
 
Szia. Ez a hibakód a harmadik sikertelen gyújtás "eredménye".
Ez lehet:
1. ionikus elektróda oxidációja,
2. gyújtás hiány,
3. gázszelep tekercs szakadt,
4. kazán előtti gázcsap elzárva.
Probléma nem keletkezik belőle. Egyszerűen nincs fűtés. Ha a főkapcsoló bekapcsolva marad, a szivattyú állandóan üzemel.
(#) nyilas10 válasza toro hozzászólására (») Máj 3, 2014 /
 
Kedves toro!
Köszönöm szépen a válaszod, akkor megnyugodtam, hogy nem lesz belőle se nekem, se a kazánnak problémája, míg az illetékes intézkedik.
Szép hétvégét!
(#) toro válasza nyilas10 hozzászólására (») Máj 4, 2014 /
 
Ok, neked is.
(#) kato10 hozzászólása Máj 5, 2014 /
 
S:O:S: !!!! A segítségeteket kérem. Buderus Logano G124-es kazánom van, Buderus Ecomatic 2000-es kijelzőjén az „egorele HIB” üzenet jelent meg tegnap, azóta nincs melegvíz, nem kap gyújtást. Előzmények : 2 éve ugyanez a felirat jelent meg, akkor kinn volt egy szerelő és megtisztította a kazánt, azóta hibátlenul működött, az idei telet is gond nélkül kibírta. 3 napja állítottam le a fűtést (addig „nyár be” állásban volt 1 hónapja a „tél” után), és rá egy nappal leállt megint, kigyulladt a reset gomb lámpája, és nem is tudom visszakapcsolni, meg se moccan, nem ad gyújtást, hanem újra kigyullad a lámpa pár másodperc múlva. Segítene megint egy tisztítás, vagy nagyobb kiadásra kell számítanom? Égőrelé csere stb...? Hol kapható ez, és milyen árban?
Az égőrelé tipusa : Satronic zt 870, (ahol pedig a lámpa ég : Satronic TFI 812.2 )
Tudom, hogy a Buderusnál nagyon drágák az alkatrészek, ezért kérem a segítségeteket, hogy mi felel meg ezeknek, és hol lehet kapni? (kb. mennyiért)
Előre is köszönöm. Kis Kati
(#) toro válasza kato10 hozzászólására (») Máj 5, 2014 /
 
Nyomd meg a "nagy kék" kazánelőlapon balra fent a világító reteszgombot.
A ZT870 egy gyújtótrafó, A TFI 812.2 a gyújtásvezérlő. Ezt a típust már nem kapod. Helyette va a DKG 970. Szerintem oxidos az ionikus elektróda avagy kicsi a gyújtóláng, ha nem a vezérlő ment tönkre.
Bővebben: Link
A hozzászólás módosítva: Máj 24, 2014
(#) Regus hozzászólása Máj 24, 2014 /
 
Sziasztok! Valaki tudna nekem segíteni? 1 hónapja vagyok ebben a lakásban és most találkoztam először Westen Energy 240i kombikazánnal. Eddig minden rendben volt, de tegnap elkezdett pislogni rajta egy piros led és azóta nincs meleg víz. Valaki tudna segíteni abban, hogy ilyenkor mit lehet tenni vagy hova lehet fordulni?
(#) mihalyrozsa hozzászólása Jún 1, 2014 /
 
Szia!
BAXI HT 1.240 kondenzácios kazánunk van,E133-as és E168-as hiba kodot írt ki nem volt meleg víz ill.volt sok resetelés után,szerelőt hívtunk,panel ki lett cserélve de megint E133 at ír ki ,mi lehet a probléma?
Válaszod köszönöm!!
(#) Szabi16 hozzászólása Jún 1, 2014 /
 
Sziasztok!
Olyan kérdésem lenne hogy le szeretnénk cserélni a gázkazánunkat jelenleg ilyenünk van: http://www.cserebere.hu/termek/piper-sant-andrea-falikazan-kemennye...kule-1

Ilyenre szeretnénk lecserélni egy ilyenre: http://www.immergas.hu/nike_star_24kw, vagy ennek a turbós változata lenne jobb? Ha a turbós jobb szerintetek lehetnek komplikációk a beszerelésnél?
(#) krisz93 hozzászólása Jún 3, 2014 /
 
Sziasztok!
Új vagyok ezen az oldalon, egyből egy kérdéssel fordulnék hozzátok Gondom lenne egy saunier duval kazánnal, nem ég az őrlángja. Kivettem a vezérlőpanelt van benn 3 relé megkocogtattam , összeraktam és ezután jól lett csak füstöl a középső relé. Nem akarom így használni mert kigyulladhat. Szerintetek lehet vele valamit kezdeni?
(#) bsd_szerviz válasza krisz93 hozzászólására (») Jún 4, 2014 /
 
Szia!

KLZ-nek tűnik, a relét ki lehet cserélni, de a gázszelepen lévő elektronika gondoskodik a gyújtásról, de ez nem őrlámgos. Sztem nem indul a szivattyúd hmv és azért nem gyújt vissza.
(#) pgabor2 válasza krisz93 hozzászólására (») Jún 4, 2014 /
 
Szia! A Te ikazánod nem őrlángos, akkor csak akkor gyújt be ha HMV-t vagy fűtővizet kell melegíteni. A kép alapján neked is SD...KLZ-d van. A kazán kapcsolási rajzát még régebben visszafejtettem, el is küldöm neked. A füstölő relét cseréld ki, a kapcsolási rajz alapján ellenőrizd le, hogy a relé által kapcsolt szivattyú működik-e. Ha szivattyú megszorulás miatt túlmelegszik a kazántest, leold a védelem. A védőtermosztát visszakapcsoló gombja a kezelőszerveket tartalmazó kereten található egy fekete, kézzel lecsavarozható műanyag kupak alatt.
(#) krisz93 válasza pgabor2 hozzászólására (») Jún 4, 2014 /
 
Kösz a gyors választ, és a kapcsolást! Megnéztem HMV és a fűtővíz szivattyú is működik, nincs megszorulva! Akkor a relét kicserélem és ezzel megoldódik a promlémám?
(#) Koncsar hozzászólása Jún 30, 2014 /
 
Sziasztok! Van egy szörnyű duval KLZ30 kazán mely resetelés után 1 mp re engedi a kazánt begyújtani, utána F1 hibára leáll. A fázisfordítás nem segít. Elektródák tiszták. A füstgáz visszaáramlás és a túlfűtés termosztátja is zárt kört mutat. Most már csak a tűzelőautomatikára gondolok, hogy az lehet rossz. Valaki már találkozott ezzel a hibával? Lehet e javítani? Szeretném megcsinálni. Üdv.
(#) irnik hozzászólása Jún 30, 2014 /
 
Sziasztok,

Junkers Ceraclass 24ZW2 AE (Honeywell 45007556-005 REV B) vezérlőpanel hibám van
A csatolt képen tisztán látszik, hogy mi az ok. Kérdés, hogy javítható egy ilyen égés, vagy kuka?

Köszönöm :'(

DSC070851.jpg
    
(#) Koncsar válasza irnik hozzászólására (») Jún 30, 2014 /
 
Ez még talán javítható, csak tudni kéne mi égette szét a diódákat.
(#) irnik válasza Koncsar hozzászólására (») Jún 30, 2014 /
 
Becsorgó esővíz (a turbós kémény mellett egy hajszálnyi csíkon befolyhatott), vagy villámcsapás másodlagos hatása. Utóbbinak kisebb esélyét látom, mert amikor észleltem, hogy nem kapcsol be, akkor ahogy lehúztam az elejét, kb. 7-8 cseppnyi víz kicsordult a burkolatból.

Adonytól-Érdig környéken van valaki, aki meg tudja javítani?
Következő: »»   126 / 292
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem