Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Gázkazán vezérlő hibák
Lapozás: OK   128 / 292
(#) DoDo69 válasza miti50 hozzászólására (») Aug 23, 2014 /
 
Üdv!
Ha a készülék a karbantartás előtt jó volt, aztán a panel fürdött. A tusolás után, nem megy a szivi , szerintem is, a pancsika megártott neki.Halkan csatlakoznék toro véleményéhez .Kis szerencsével talán javítható a panel.
(#) toro válasza DoDo69 hozzászólására (») Aug 23, 2014 /
 
Szép napot!
(#) miti50 válasza DoDo69 hozzászólására (») Aug 23, 2014 /
 
Így volt igen, elötte ment!
Köszi...
üdv!
(#) szerviz válasza miti50 hozzászólására (») Aug 23, 2014 /
 
Demrad vezérlőpanel javítása ügyében megpróbálhatod a következő címet:

http://elektrotec.kisbiro.hu/
(#) DoDo69 válasza szerviz hozzászólására (») Aug 24, 2014 /
 
Egy keresőbe ha beirja " demrad panel javítás" a negyedik kerületben van
(#) cpetya hozzászólása Aug 24, 2014 /
 
Üdv!
Sorstársak és szakik segítségét kérem. SMCOK01 /Demrad kombi cirko/ vezérlésem egyik reggelre "se kép se hang " hibát produkált. Olyan mintha nem kapna tápot. A vezérlő panelon nem látni semmilyen durva hibát /égés v.zárlat nyomok/. A 230-as bekötésnél a kondik viszont "púposak" . Érdemes kicserélni őket?
Ja , és az ajánlott "Demraddoki"-t felhívva azonnal látatlanban 60-70 ezres javításokról beszélt, a kazán a felét sem éri.

köszi a választ
(#) kadarist válasza cpetya hozzászólására (») Aug 24, 2014 /
 
Szia!
A púpos elkókat feltétlenül cseréld ki! Lehet, hogy a lecsökkent tápfeszültség miatt rossz a vezérlés.
(#) toro válasza cpetya hozzászólására (») Aug 24, 2014 /
 
Idézet:
„...látatlanban 60-70 ezres javításokról beszélt, a kazán a felét sem éri.”

Megadtad a választ (is).
Ki kell a kondikat cserélni. 5-6 év a "kihordási idejük".
(#) DoDo69 válasza cpetya hozzászólására (») Aug 24, 2014 /
 
Szia !
Ezen a panelen a táp megy el , amit kondik cserélye nem szokott megoldani. Fentebb irtam keresőbe demrad paneljavítás szerintem menni fog
A hozzászólás módosítva: Aug 24, 2014
(#) bandris hozzászólása Szept 3, 2014 /
 
Sziasztok,

Ariston BS II 24 kombi fali cirkó kazánom van. Olyan problémával küzdünk, hogy, meleg víz vételnél elindul aztán pár másodperc elteltével leáll és a kijelző lámpák és a leírás szerint "lángleszakadást" jelez. Reset után van amikor elindul, de ha elzárom és újból megnyitom a meleg vizet akkor már nem. Hőcserélő és kémény ki van tisztítva , elektródák ki vannak cserélve benne. Ha 2 ujjnyira kinyitjuk az égéstér előtti védő lemezt, akkor hibátlanul működik elzárásig, újranyitás után szintén nem jó.

Panelcserét javasoltak, viszont itt a fórumban olvasgattam és lehet, hogy kondenzátor baja lesz.
Csatolok egy képet hátha tud nekem valaki segíteni.

Előre is köszönöm a válaszokat.
(#) steve67 hozzászólása Szept 10, 2014 /
 
Sziasztok!
Van egy kb 8 éves Junkers Euroline turbós kazánom. A hibajelenség: bekapcsolás után pár napig minden ok, aztán egyszer csak a használati melegvíz hűvösebb lesz, és csak a 45-ös led világít. A fűtéskörbe nem dolgozik bele. Mintha a gázszelep kevesebb gázt adna... Ki/bekapcsolás után pár napig megint jó. Mi lehet a gond? Vezérlőpanel? Hogyan javítható szerintetek?
Köszönettel:
Steve
(#) VIM válasza steve67 hozzászólására (») Szept 11, 2014 /
 
Szia! Valószínű, hogy a rendszered el van koszolódva és ebből kifolyólag túlmelegszik. Ha van kialakítva a rendszerednél leeresztési pont, akkor ott engedj ki egy kis mennyiséget a vízből és ha az koszos akkor indokolt a rendszer átmosása főleg a víz-víz hőcserélő kitisztítása.
(#) steve67 válasza VIM hozzászólására (») Szept 11, 2014 /
 
Szia! Elvileg tavasszal kipucolták, savazták. Akkor zajok jöttek a kazánból, de azzal az megoldódott.
Lehet, hogy újra bekoszolódott? De miért megy több napig tök jól? Nem lehet valamilyen vezérlési probléma? Ha jól tudom, ezeknél egy idő után kiszáradnak a kondik...
A hozzászólás módosítva: Szept 11, 2014
(#) DoDo69 válasza steve67 hozzászólására (») Szept 11, 2014 /
 
Üdv !A tisztítás felesleges mivel a készülék az első 45 fokos leden üzemel, ebből nem lehet 20fokos HMV sem. A váltószelep jó mivel nem megy a fűtés fele. Ha koszos lenne a hőcserélő, akkor 90fokot mutatna, és úgy sem lenne meleg víz . A másik, a dugulás nem oldódna meg egy sima áramtalanítóssal. A gázszelep nyomása ,ha jól megy a készülék rendesen ad meleg vizet, így az is jónak tűnik .Simán lehet panel hiba , de a gázszelepet sem lehetne kizárni. A panelon kiszáradhatnak a kondik, de hogy javulnak meg ,egy újraindítás után. Szerintem lehet valahol egy mikro repedés, ami esetleg ezt okozza. Szerintem keresni kell valakit aki a panelok javításában jártas. Egy keresőbe bekellene írni , „ junkers euroline panel javítás” találni fogsz valakit. Hátha megoldódik
(#) VIM válasza steve67 hozzászólására (») Szept 11, 2014 /
 
Szia! Akkor most már maradjunk "itt". Én nem csak a kazánról beszéltem hanem az egész rendszeredről, hogy ki kell tisztítani, mert onnan koszolódik el a kazán víz-víz hőcserélője ami miatt a problémák vannak. A szennyeződés okozta torlódás átmenetileg megszűnhet a szivattyú intenzív beindulását követően de az uszadékokat fel fogja kavarni és oda rakja le a szállítás során ahol lelassul az áramlás vagy a szemcsenagyság fel tud torlódni és ez a hely pont az. Az NTC-ket meg kellene nézni, hogy megfelelő értékűek-e és jók-e a csatlakozásuk.
(#) cpetya hozzászólása Szept 11, 2014 /
 
Üdv!

Köszönöm az infókat a Demrad panellel kapcsolatban. Kicseréltem a táp kondikat és egy ellenállást és életre kelt a vezérlés. Remélem sokáig szolgál még .
(#) steve67 hozzászólása Szept 11, 2014 /
 
Sziasztok!
Köszönöm a válaszokat! Ha mikrorepedés, azt gondolom nehéz megtalálni a panelon... A primerkörben lévő NTC-t már cseréltem, az nem oldotta meg a problémát.
Az elmenő víz NTC-jének a cseréje már nehézkesebbnek tűnik...
A fűtés a nyáron nem volt használva, onnan nem gondolnám, hogy újra bekoszolódott. (esetleg nem jól pucolták ki a primer kört?)
Amikor éppen rossz, akkor szerintetek ki tudnám mérni, hogy a gázszelep a megfelelő feszültséget kapja, vagy sem? Mekkora értéket kell vajon mérni, és hol érdemes? (ha nem a megfelelőt kapja, akkor legalább kizárnám a gázszelephibát)
(#) VIM válasza steve67 hozzászólására (») Szept 12, 2014 /
 
A fűtésed nem ment de a szivattyú beragadás elleni védelem megforgatja a vizet többször is egy nap alatt.
(#) VIM válasza steve67 hozzászólására (») Szept 12, 2014 /
 
.... még valami, hogy azt eddig sem tisztáztuk, hogy a fűtési rész működik-e megfelelően? Ha igen akkor a HMV rész vízmennyiség érzékelővel lehetnek a gondok és az előtte lévő vízszűrővel ami el lehet koszolódva. Nem kell mindjárt a legrosszabbra gondolni egy "bos csoport"-beli gyártmánynál.
(#) DoDo69 hozzászólása Szept 13, 2014 /
 
Szia! A vízszűrő ha dugult lenne , kevesebb a tömegáram ,így forró lenne a víz, nem langyi.A víz mennníiségét itt nem érzékeli semmi, csak egy jelet ad, az elektronikának , hogy nyitva a csap. A modulációs jelet a HMV NTC adja.
(#) VIM válasza DoDo69 hozzászólására (») Szept 13, 2014 /
 
Szia! Igazad van ha jól működik a vízáramkapcsoló. Én úgy gondolom, hogy ha megszakad a vízáram érzékelés akkor leáll a lángmoduláció és hűlni kezd a víz. Ha bizonytalanul kapcsol a reed relé az őt működtető mágnestől ami a szűrő után van, akkor valami ilyesmi történik. Az is lehet, hogy a mágnes vízköves és nem mozog megfelelően a reed alatt és a vízáram nem sodorja a helyes pozíciójába.
(#) nandor zsigmond hozzászólása Szept 13, 2014 /
 
Üdvözlök mindenkit.Tudna valaki segíteni abban,hogy a "RENOVA"mini kazánom el indul akkor is ha a termosztát alacsony hő fokon van,Köszönöm előre.
(#) VIM válasza nandor zsigmond hozzászólására (») Szept 14, 2014 /
 
Szia! Ha leválasztod a termosztátot a kazánról akkor is működik, mert ha nem akkor a termosztátod a hibás. Milyen típusú a termosztát?
(#) sanyi33 hozzászólása Szept 14, 2014 /
 
SZiasztok!!
Nekem egy Westsen pulsar 240 fi kombi kazánom van ami folyamatosan tölti magát!!!mi lehet a baj!!A feltöltő szelep már ki lett cserélve!!Csak ha víznyomás alatt van akkor tölti magát!!
(#) VIM válasza sanyi33 hozzászólására (») Szept 14, 2014 / 1
 
Szia! Akkor feltehetően a víz-víz hőcserélő átlyukadt vagy mégsem zár tökéletesen a feltöltő csap. Ez nem javítható csak cserével.
(#) nandor zsigmond válasza VIM hozzászólására (») Szept 14, 2014 /
 
Le kötöttem a termosztátot várom a fejleményt.köszönöm a segítséget.az eredményt közlöm majd.
(#) Zozeei hozzászólása Szept 14, 2014 /
 
Sziasztok! Nincs véletlenül közöttetek gázkazán szerelő? Nővérem lakásán elromlott a kazán (junkers zw18-1KE 23 típus) kihívott egy "ismerős" szerelőt, ő azt mondta vezérlő panelt kell cserélni (alaplapot) amit 70e-ből meg tudna oldani. Nekem ez kissé soknak hangzik, lévén, hogy nem egy új készülék ez sem. Ahogy nézegettem egy új kazán 150e környékén van, szóval itt elakadtam Vagy ennyi nem sok egy ilyen panelért? Válaszotokat/segítségeteket előre is köszönöm.
A hozzászólás módosítva: Szept 14, 2014
(#) steve67 válasza VIM hozzászólására (») Szept 14, 2014 /
 
Szia!
Köszi a választ. A vízmennyiség érzékelőt hogy tudom ellenőrizni? Hogy tudnám megmérni, hogy jó-e.
A vízszűrő ellenőrzése egyszerübbnek tűnik...
(#) steve67 válasza Zozeei hozzászólására (») Szept 14, 2014 /
 
Szia,
Az enyém is panelhibás volt kb egy éve. Javították a panelt kondicserével, de a javítás sem olcsó. Aztán idén primerkör tisztítás, savazás. Most is van valami baja, lehet, hogy megint a panel. Szerintem jobban jártam volna, ha egy újat veszek már tavaly... Az enyém 8 éves.
Mennyi idős a nővéred kazánja?
(#) VIM válasza Zozeei hozzászólására (») Szept 14, 2014 /
 
Szia! Írni írtál de a kazán meghibásodásáról egy szót sem, így nehéz eldönteni bárkinek is, hogy mi a baja a készüléknek.
Következő: »»   128 / 292
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem