Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Gázkazán vezérlő hibák
Lapozás: OK   130 / 292
(#) ReMi hozzászólása Okt 3, 2014 /
 
Sziasztok!

Segítséget szeretnék kérni.
Van egy Buderus G124x gázkazánunk. Vezérlő egység: ECOMATIC 2000, Mod: 2105 SO.
Ugyan nem mai gyerek, de eddig tökéletesen működött. Tavasszal lekapcsoltam, most vissza, és úgy tűnik elszállt az elektronikája.
Beszéltem szakemberrel, és kapásból 100e fölötti javításról beszélt (látatlanban)
A hibajelenség:
Bekapcsolás után az LCD kijelző, mind ha működne, a legutolsó beállított állapotot mutatja, de úgy tűnik a kazánt nem vezérli. Ha a vezérlő egységet átkapcsolom automatáról kézibe, az LCD kijelző elalszik, a három LED, ami az üzemmódot (Aut, Nappali, Éjszakai) jelzi villogni kezd és nem reagál semmire, csak a főkapcsoló kikapcsolására. Ha újból bekapcsolom, ismét a tavaszi lekapcsoláskori állapot áll be, és a kijelző működik.
Érdemes az elektronika javításával próbálkozni, vagy tényleg cserélni kell a teljes vezérlő egységet. Ill. valóban 100e. feletti a vezérlő egység?
Tudna valaki használható tanácsot adni?
Előre is köszönöm: ReMi
(#) VIM válasza zolee7702 hozzászólására (») Okt 4, 2014 /
 
Szia! A kazán bitermikus hőcserélővel "megáldott" darab, ami feltehetően vízköves lerakódástól szenved. Ebből kifolyólag a kék színű vezetékkel ellátott érzékelője lekapcsol a fűtés alkalmával, mert a HMV kör nem szerepel a hőközlésben (zárt csapoknál nem áramlik a víz a bitermikus hőcserélő ezen részében) és ezáltal túlmelegszik a vízkőlerakódás miatt. "Savazzunk"! ..... de csak szakemberrel ha nincs megfelelő felkészültség ebben a témában.
(#) zoszka válasza zolee7702 hozzászólására (») Okt 4, 2014 /
 
Ha igaz amit VIM írt és bitermikus a hőcserélője (4 csöves kazán), akkor savazás előtt indísd meg a szivattyút, mert valószínű leragadt a nyári állásba.... Hozzátenném, a kazánt magát nem ismerem, csak a "működési elvét".
Ha mégsem bitermikus az a hőcserélő, hanem van egy szekunder hőcserélő is, akkor meg a váltószelep leragadt...
A hozzászólás módosítva: Okt 4, 2014
(#) revision75 hozzászólása Okt 5, 2014 /
 
Sziasztok,

Termomax inka kazánom van, sajna 1 héttel ezelőtt teljesen leállt. Hosszas forumozgatás után kiderült, hogy a trafóval van gond. Ezt ki is cseréltük.
Viszont még mindig nem teljesen OK, A vezérlőpanel 'él', resetre reagál, potikra reagál, rendszerfeltöltésre reagál, sőt HMV is csinál .... DE a fűtés nem indul el ... olyan, mintha nyári üzemmódban állna ... hiába tekerem fel a termosztátot, semmi ... próbáltam rövidre zárni a termosztát éritkezőjét a panelen, de arra is semmi
valaki találkozott ilyen hibával, .... köszi .... szereztem egy multimétert, szívesen kimérem, de eléggé béna vaygok benne, hogy keressem a hibát ....
köszi
(#) AWT2288 hozzászólása Okt 5, 2014 /
 
Sziasztok!

Segítségeteket szeretném kérni.
Van egy Ariston tx23 MI kombi kazánom. Melynek a következő hibajelensége: folyamatosan ingadozik a gáznyomás és a nyújtó is folyamatosan gyújtaná, a már ingadozva égő lángot. Kis idő múlva piros led és leáll, reset nyomás után minden folytatódik elölről. Olvastam, hogy többeknek megoldódott ez a probléma itt az oldal segítségével. (panelon kellene valamit cserélni) De nem tudom, hogy pontosan melyik kondit kell cserélnem.? Hogy, milyen megnevezéssel keresem a boltban?
Előre is köszönöm a segítségeteket.

Üdv, Gyula
(#) AWT2288 hozzászólása Okt 5, 2014 /
 
Sziasztok!

Segítségeteket szeretném kérni.
Van egy Ariston tx23 MI kombi kazánom. Melynek a következő hibajelensége: folyamatosan ingadozik a gáznyomás és a nyújtó is folyamatosan gyújtaná, a már ingadozva égő lángot. Kis idő múlva piros led és leáll, reset nyomás után minden folytatódik elölről. Olvastam, hogy többeknek megoldódott ez a probléma itt az oldal segítségével. (panelon kellene valamit cserélni) De nem tudom, hogy pontosan melyik kondit kell cserélnem.? Hogy, milyen megnevezéssel keresem a boltban? Egy fotót mellékelek amelyiken látszik a "kék trafó" és a jobb alsó sarkánál egy "kondi"!?
mely "M" betűvel van jelölve és a panelen C903. Én erre gondolok a sok leírás alapján, de kérlek erősítsetek meg benne.
Előre is köszönöm a segítségeteket.

Üdv, Gyula
(#) kittike válasza AWT2288 hozzászólására (») Okt 6, 2014 /
 
Szia/Sziasztok!

Nekem ugyanez a gondom. Neked sikerült megoldani?
Én addig jutottam, hogy vettem egy 100nF 275V-os VAC kondi X2-t. De nem tudom, hogy hol kell kicserélni.
Plusz remélem nem csinálok hülyeséget!?

Két gázszerelő volt itt és mindkettő felszívódott. Pedig kávét is főztem nekik és megígérték, hogy "holnap" jönnek. Egy hete ülök meleg víz és fűtés nélkül itthon. A többi szerelő két hétre adott időpontot. Ha olvassa ezt olyan gázszerelő aki kijönne a VI. kerületbeésszerű időn belül, kérem írjon.

Üdv, Kitti
A hozzászólás módosítva: Okt 6, 2014
(#) AWT2288 válasza kittike hozzászólására (») Okt 6, 2014 /
 
Szia Kittike. Bátor vagy, hogy így szét szedted. De ez a kondi amit írnak itt sokan megoldásnak. az a nyák panelen van. nem mondom, hogy nehéz lehet kicserélni, de kell hozzá fórásztópáka és némi hozzáértés. én ma megyek megvenni a rossznak mondott kondit. Talán este ki is cserélem és kiderül minden. Ha ez esetleg segít, itt van pár fotó a kondiról amiről beszélünk. Itt látszik a hely is a panelen. Meg, hogy mit is kell venni..
(#) ha6qt válasza kittike hozzászólására (») Okt 6, 2014 /
 
Őszintén megmondva ha én szerelő lennék, én sem nyúlnék ehhez a kazánhoz. Piszkos belül, vezetékek sorkapcsozva a fém ház mellett lógva. Vízfolyások sokasága a csöveken.

Ha jó lesz a házibarkács után, szólj akkor is rendes szerelőnek, mert ez veszélyes állapot.
(#) tiberius45 hozzászólása Okt 6, 2014 /
 
Sziasztok !
Van egy BUDERUS GB 022 es gázkazánom.,ami nem kapcsol be.Szóval a termosztátot be állitotam 23 fokra,kazánt de a kazán nem indul el. A radiátor jel világit, a viznyomás rendben. És semmi. Ha azonban a szerviz kulcs jelet meg nyomom, akkor müködik bekapcsol, füt és ki is kapcsol. De a feleségem izgul és azt mondja ez így nem lesz jó mert a kulcsnak nem szabad ki irva lennie a kijelzön. Segitséget kérek ,most mit kellene tennem ? köszönöm !!
A hozzászólás módosítva: Okt 6, 2014
(#) zoszka válasza tiberius45 hozzászólására (») Okt 6, 2014 /
 
A kulcsjel szervizüzemet jelent. Kéményseprői állásba kapcsoltad.
Készülék hőfok be van állítva? Termosztátban az elem, ha olyan nincs kimerülve?
(#) mitko hozzászólása Okt 7, 2014 /
 
Sziasztok! Tud valamelyiktek jófajta gázkészülék-szerelőt a korábban említett problémához? Valószínűleg vizet kéne tölteni a rendszerbe, Vaillant cirkónk van. Köszi.
(#) AWT2288 válasza kittike hozzászólására (») Okt 9, 2014 /
 
Sikerült. Azóta tökéletesen működik. Üdv.
(#) frob hozzászólása Okt 9, 2014 /
 
Sziasztok
Van egy csoda saunier duval ecosy F AS 28E típusú kazánom, mostanában a következőket játssza, meleg víz gyártás közben többször kikapcsol pörgeti ventit, majd ujra bekapcsol de közben kattog kerrek meg minden hang ami csak előjöhet belőle az előjön
Fűtés üzemmódban pedig elindul fűt egy darabig, szépen csinálja mintha minden oké lenne, majd 10 sec múlva kb leáll és utána csak pörgeti a ventilátort és nem akar le se állni.
hibakód nincs, egyszer sikerült egy F12 kicsikarni belőle, miután átrángattam a csatlakozókat..
Valakinek csinált e már ilyesmit a kazánja, mi a megoldás rá?
Az egyik piactéren találtam javított panelt hozzá, ebből gondolom, hogy valami típus hiba lehet, de mi?

Ami viszont érdekelne , hogy érzékeli a lángot a készülék? nem látok semmi bemenő vezetéket a gyújtógyertyához menő nagyfeszkábelen kívül ami bemegy az égéstérbe...

Előre is köszönöm a segítséget!
(#) Antibuli hozzászólása Okt 9, 2014 /
 
Sziasztok!

Adott egy Ariston Egis 24ff kazán, ami nem akar fűteni. Csak kéménysepső módban.
Eleinte olyant csinált hogy Maxra hajtva a fűtési szabályzót, 40C fokos Led gyulladt ki, és a kazán kb fél perc múlva lekapcsolt. Másnap már ha a fűtésszabályzót maximálisra tekerem, a ledek sem jeleznek vissza, csak a jobb oldali gombnál (ami a melegvizet szabályozza). Ha a panelt a pótméter környékén megnyomom (hiába lett forrasztva) akkor néha mutatja a tekerésnek megfelelő hömérsékletet...
Tippelünk a pótméterre, hátha az a hibája: A01711J sehol sem találok semmit róla. Valaki tud segíteni, hogy mekkora, mivel helyettesíthető?

Illetve kezelőpanelt nem tud valaki (talán nem a nagy alaplap a hibás)

köszi
(#) frob válasza frob hozzászólására (») Okt 10, 2014 /
 
Magamnak válaszolok, na meg persze azoknak akik belefutnak hasonló hibába.
Úgy néz ki hogy a hiba oka a csodálatos ólommentes forrasztás, mivel a panel túl közel van a kazán égőteréhez, a 20-30-40fokos hőmérséklet különbség ami napjában többször is előfordul amikor a kazán felfűt majd kihűl és újra fűt, sajnos az ólommentes forraszanyagnak ez nem barátja, elmorzsolódik.
Lényeg a lényeg a processzort újraforrasztottam már ólmos forraszanyaggal, utána szépen lemostam denszesszel és lőn csoda működik mint új korában....
Remélem ez volt a baja s továbbiakban nem kel vele szívni, annyi hogy még a holnapi nap az összes forrasztást átforrasztom hasonló módon. ,ajd az egész panel kap egy nagy mosást, próba, ha megy akkor egy réteg lakkot, hogy az utókor is meg tudja csodálni
(#) frob válasza Antibuli hozzászólására (») Okt 10, 2014 /
 
Abból kiindulva, hogy az én kazánommal is mi volt, az összes forrasztást átforrasztanám a panelen...
(#) akos-sz hozzászólása Okt 14, 2014 /
 
Sziasztok!
Tanácsot szeretnék kérni egy Ferroli Domitop C24E kéményes kombi kazánnal kapcsolatban.
Az utóbbi fél évben elkezdett egy érdekes tünetet produkálni, és nincs ötletem mi baja lehet.
A kádat töltve meleg vízzel egy idő után (ez változó, 5-10 perc) elkezd egyre langyosabb vizet adni, míg végül szinte hideg. Ha majdnem teljesen elzárom a meleg víz csapját, akkor alig csurogva még meleg. Hibát jelző lámpa nem világít rajta, a láng ég.
Találkozott valamelyikőtök hasonlóval? Ötlet?
Köszönöm,
Ákos
(#) Jocoka 37 hozzászólása Okt 15, 2014 /
 
Sziasztok van egy renova mini F 12 E kazánom, panel és kijelzőcserés lett, ez meg is oldódott
a gond mai napon F5 hibaüzenet a kazán fűtés közben ki be kapcsol.....
(#) albavolt hozzászólása Okt 15, 2014 /
 
Van egy BERETTA JUNIOR 24KW kazán gázszünet után indításkor mindig hibajelet ad ki amit a gépkönyv szerinti megoldással nem tudok törölni.Minden esetben szerelőt kell hivni jó pénzért aki a vezérlő panelen törli valahogy.
Tudja.e valaki hogy azt a törlő (rezet) gombot hol találom meg?

Kösz üdv
(#) horgaben hozzászólása Okt 17, 2014 /
 
T.Fórumozók!
Az alábbi témában kérném segítségeteket.
Adott egy lakás központi 40A-es 1 fázisú Fi relével. A lakásban ionkazán lett beszerelve,A kazánt gyártói utasítás szerint Fi relével védett hálózatba tilos közvetlen földeléssel ellátni ,azt a fűtés csővezetékre kell kötni. Ez így is történt.A kazán teljesen el van szigetelve a fűtés csövektől (értem ez alatt ,hogy műanyag fűtésszerelési fittingekkel lett csatlakoztatva a fűtéscsövekhez-ez is gyártói utasítás szerint)
A kazán elé egy C 20A es kismegszakító lett beépítve. Ha a kazánt elindítom tökéletesen működik kb 20-23 A es áramfelvételig,azonban ekkor történik valami és leoldja a központi Fi relét, de az elötte lévő kismegszakítót nem .Várnám hozzászólásaitokat ,hogy mi lehet itt a probléma?
(#) bundibacsi válasza horgaben hozzászólására (») Okt 17, 2014 /
 
Hello!
Én első körben arra tippelnék,hogy valamilyen hőtágulás miatt jön létre a szivárgó áram.

Elég gáz dolognak tartom,hogy egy villamos berendezést nem lehet védővezetővel ellátni.(Mondjuk az ionkazánt is.)
(#) horgaben válasza bundibacsi hozzászólására (») Okt 17, 2014 /
 
Üdv.Na jó de hova szivárog az áram ,amikor a kazánba csak a fázis és a nulla kapcsolódik be,a védőföld nem és maga a kazán is mint írtam műanyag fittingekkel van kiépítve ,tehát "föld" irányba nem tud mi szivárogni.
A kazánt egyébként el lehet látni védővezetővel is közvetlenül (gyárilag ki van alakítva a csatlakozás helye)de csak akkor ha nincs Fi relé a rendszerben.
(#) Mate78 válasza horgaben hozzászólására (») Okt 17, 2014 /
 
A Fi relé akkor old le ha a rajta átvezetett fázison és a nullán átfolyó áram különbsége meghaladja a Fi relé leoldási áramát.Hogy a különbség hova megy el, az mindegy, nem muszály a védővezető felé.

Más:
Az nem lehet, hogy más fogyasztó is megy, és az összáram több mint 40A?
Tudtommal van olyan Fi relé ami túláramra is leold.
(#) JZoli válasza horgaben hozzászólására (») Okt 17, 2014 /
 
Én is szereltem egy ugyanilyen fajta ionkazánt! Nekem is ugyanezt csinálta. Mi fűtővizet, vezérlést cseréltünk, de nem oldotta meg a gondot. A vége az lett, hogy a Fi relé előtt csináltunk egy leágazást és onnan kapja a "kazán" a betápot. Azóta működik, illetve működget, mert a tulaj sokallja a fogyasztását, pedig csak akkor működött, ha a lakás lehűlt 18 fok alá. Szóval, ha van erre jobb megoldás esetleg akkor érdekelne engem is. De mivel a fűtővíz a nullával össze van kötve, így nem nagyon van egyéb szabályos megoldás erre.
(#) malteser hozzászólása Okt 17, 2014 /
 
Segitséget szeretnék kérni . Van egy renova star f24 cirkom . A hőmerő kijelzője folyamatosan felmegy a plafonig és akkor a cirko vörösen villog és kikapcsol . Az a baj hogy nem csak hasznàlat után csinálja hanem , ha nem volt használva fél napot akkor is egyszer csak gondol eggyet és megint fölmegy a hőmérséklet . De valamikor nincs semmi baja . A hőmérséklet érzékelő ki lett cserélve , vezélőpanelt megprobáltunk egy másikkal de ugyan az volt a hibája . Talán a kijelző panel lehet rossz ? Ki találkozott ilyen hibával ? És még egy hogy az alap hőmérséklet nem megy le ugy 40- 50 fok alá még akkor sem ha egész éjszaka nem volt használva
(#) DoDo69 válasza malteser hozzászólására (») Okt 17, 2014 /
 
Szia!
A kérdésedre a miszerint ki találkozott ilyen hibával?! Én találkoztam, pont ugyan így, csinálta
(#) sniperx hozzászólása Okt 18, 2014 /
 
Sziasztok!

Nincs valakinek elérhető user manual-ja Demrad Solaris BKA-124 kazánhoz?
Csak orosz oldalon találtam, de az édeskevés...
Főleg a vezérlő potijai érdekelnének, amikkel a lángerősséget és pár paramétert lehet beszabályozni. Emlékszem, hogy ez benne volt a használatiban, de a szüleim elkeverték.
Segítségeteket előre is köszönöm!

Üdv,
Rob
(#) VIM válasza sniperx hozzászólására (») Okt 18, 2014 /
 
Szia! A specialistával értekeztél már?
(#) Koncsar válasza albavolt hozzászólására (») Okt 18, 2014 /
 
Szia! A ki / be kapcsolás resetálja a kazánod. Ha gázszünet volt nézd meg az óránál a gáz nyomáscsökkentőt, mert lehet, hogy leoldott. Utána próbáld meg még párszor újra indítani a kazánod.

Üdv.
A hozzászólás módosítva: Okt 18, 2014
Következő: »»   130 / 292
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem