Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Gázkazán vezérlő hibák
Lapozás: OK   143 / 292
(#) zoszka válasza bozor hozzászólására (») Nov 27, 2014 /
 
Szia!
A Baxi legalsó modulált teljesítményét nagyon ritkán éri el, mert ahhoz kb 25m2-t kéne csak fűtenie, mert annak ekkora a hővesztesége, tehát nem mérvadó szempont, hacsak nem 20m2-es lakást fűtesz vele és a szervize, alkatrészellátása jobb.A másik fele a dolognak, hogy az arisztonton beüzemeléskor az esetek 90%-ában a szivattyúmodulációt kikapcsolják. Nagyobb rendszernél biztos hogy kukapcsolják, vagy legalább is csökkentik a modulációs tartományt, mert hiába a jobb hatásfok (plusz 2-3%), ha nem hajtja körbe rendesen a fűtővizet.
Szerintem Baxi..
A hozzászólás módosítva: Nov 27, 2014
(#) bozor válasza zoszka hozzászólására (») Nov 27, 2014 /
 
Köszönöm
(#) doors67 hozzászólása Nov 28, 2014 /
 
Tisztelt Fórumtársak.Leszerelésre került nálam egy müködő fég unical kéményes beépitett tárolós gázkazán ,kazáncsere miatt. Ha valakinek alkatrészre lenne szüksége keressen meg.Kellemes Ünnepeket Kivánok mindenkinek.

fég.png
    
(#) Itibi56 hozzászólása Nov 28, 2014 /
 
Tisztelt hozzáértők!
Demrad HK A224-ról van szó,F5 hibakód -ot ir ki és csak a szivatyu indul el a ventilátor nem.Régebben
volt egy panelhibája aminek a megoldását is itt találtam meg a relé lábait kellett ujraforasztani.Utánna jó darabig jól müködöt,idáig.
Átnéztem a panelt,az érzékelőket,a váltószelepet ugyan az NTC értékét nem tudom, nem találtam semmit.Azt sem értem hogy a ventilátor
miért nem indul el a szivatyuval eggyüt.
Kérlek segitsetek!
(#) bozor válasza zoszka hozzászólására (») Nov 28, 2014 /
 
Szia, még egy kérdésem lenne. Ehhez a baxi kazánhoz érdemes-e külső hőmérőt csatlakoztatni? A fűtésszerelő szerint nincs igazán értelme... Mennyit tud javítani a hatásfokon, ha azt is bekötjük? Speciális beállítást igényel a csatlakoztatás?
(#) zoszka válasza bozor hozzászólására (») Nov 29, 2014 /
 
Mindenképp érdemes. Egyrészt párezer forint, másrészt 10-20% fogyasztás csökkenést eredményez. Felkészült fűtésszerelőd van
(#) bozor válasza zoszka hozzászólására (») Nov 30, 2014 /
 
Nekem is ez az érzésem. Tegnap benn voltam egy szegedi szaküzletben, többek között a baxi készülékek hivatalos forgalmazója. Ott is le akart beszélni az eladó. Azt mondja a hőmérő vezérlése és a termosztát egymás ellen dolgozik majd. Nem is tartanak raktáron, de ha mindenképp ragaszkodik hozzá akkor rendelnek...
(#) pana-papa válasza bozor hozzászólására (») Dec 1, 2014 /
 
Egyetértek zoszkával, mindenképp érdemes felszerelni egy külső hőérzékelőt. Viszont!! Annak idején én egy Immergs-hoz rendeltem 10 eFt-ért és amikor fel akartam szerelni, azt láttam, hogy a csinos kis dobozkában összesen egy sorkapocs és egy 200 Ft-os KTY 81-120 van. Szóval mielőtt megrendelnéd, nézz utána mit tartalmaz, nehogy így járj.
A másik gondom az volt vele, hogy már kisebb lehűléskor is annyira megemelte az előremenő hőmérsékletét, hogy azzal nem egy hőszigetelt házat, de még egy katonai sátrat is ki lehetett volna fűteni. Soros és párhuzamos ellenállásokkal kellet kijátszanom, hogy a ház hőigénye és a kazán által termelt hő -15°C és +15°C között szinkronban legyen. Mindennek 6 éve, azóta a legnagyobb megelégedésemre tökéletesen és takarékosan szabályoz.
Közel 300 m2-t fűtök évi 300 eFt-ból. Azt hiszem, ez mindent elmond.
(#) zoszka válasza pana-papa hozzászólására (») Dec 1, 2014 /
 
Nem tudom, hogy az IG mennyire paraméterezhető, de a te esetedben biztos hogy a jelleggörbe meredeksége, vagy paraméterei nincsenek jól beállítva és ezt ellensújoztad a söntökkel.
(#) centurion hozzászólása Dec 1, 2014 /
 
Üdv Mindenkinek!
Melegvíz tárolós gázbojlerem van. Quantum Q7 (asszem Quadriga licence) Olyan problémám lenne vele, hogy amikor lehül a víz és bekapcsol, a gáz elindulása után nem gyullad be azonnal, hanem kb 5-7 mp mulva robbanás szerüen. Már megtisztogattam az égőrostélyt egy fogkefével ( azzal fértem hozzá) de semmi változás. Ha esetleg lenne valakinek ötlete szivesen venném. Előre is köszönöm.
(#) pözsó válasza kibora hozzászólására (») Dec 1, 2014 /
 
A reléjét kimérted már?

Rajta kell hagyni a ventit, mert hibát jelez, ha leveszed.
Nézd meg a meghúzó feszt is. Én úgy csináltam, hogy vezetékeket forrasztottam rá, majd úgy méregettem.
(#) pözsó válasza Itibi56 hozzászólására (») Dec 1, 2014 /
 
Mérd ki a relét. Meghúzó és munka feszültségét is.
(#) pana-papa válasza zoszka hozzászólására (») Dec 1, 2014 /
 
Ez a Zeus 27 egyáltalán nem paraméterezhető. A külső hőérzékelő elég durván beavatkozik a lángmodulációba, ezért kellett elbutítani. Nem volt olyan gyári beállítás, ahol megfelelően működött volna. De mint írtam, némi jusztírozás után elértem azt az állapotot, ami számomra is megfelelő.
(#) zoszka válasza pana-papa hozzászólására (») Dec 1, 2014 /
 
Így érthető...
A Baxi jól paraméterezhető és nem a modulációba szól bele, hanem a mindenkori külső hőmérséklethez elérni kívánt fűtővíz hőmérsékletébe. (Talppont, végpont, meredekség, stb...)
A hozzászólás módosítva: Dec 1, 2014
(#) Kovidivi hozzászólása Dec 1, 2014 /
 
Sziasztok!
Ha a radiátoron le kell cserélnem a szelepet, remélhetőleg ilyen módon: Bővebben: Link, akkor ehhez le kell engednem a vizet a rendszerből? Csak a kazán van magasabban, minden radiátor egy szinten van. Köszönöm!
(#) granpa válasza Kovidivi hozzászólására (») Dec 1, 2014 /
 
Alsó, vagy felső-csöves? Csak a felette lévőket kell leengedni, vagy elzárni. Kis szerencsével 'vákumra áll', és nem sok víz folyik ki (kis-kád alátesz).
(#) Kovidivi válasza granpa hozzászólására (») Dec 1, 2014 /
 
A cső alul fut, a szelep fent van. Kicsavarható szépen, ahogy nézem, csak nem tudom hol tudok venni új szelepet, vagy egyáltalán milyet vegyek... Ez fogja nyomogatni: Bővebben: Link.
(#) pjg válasza Kovidivi hozzászólására (») Dec 1, 2014 /
 
Ez a fej nagyon jó árban van. Hol veszed? Kintről rendeled, vagy a pesti boltban?
(#) Kovidivi válasza pjg hozzászólására (») Dec 2, 2014 /
 
Helyben veszem, nekem ez van legközelebb. Magyarországon kicsot drágább, egy ezressel azt hiszem.
(#) SzAndras00 válasza pana-papa hozzászólására (») Dec 2, 2014 /
 
Szia!
A kazánod kézikönyvében a 9. oldalon írják le, hogy a görbeseregből a kívánt meredekséget a fűtési hőmérséklet szabályzó gomb pozíciójával választod ki. Ha nagyon durva a beavatkozás, simán tekerd csak lejjebb!
András
(#) Itibi56 válasza pözsó hozzászólására (») Dec 2, 2014 /
 
Melyik relét?
Vagy ezt nem nekem irtad?
(#) pjg válasza Kovidivi hozzászólására (») Dec 2, 2014 /
 
Már meg is rendeltem 3 db-ot.
(#) pikibacsi hozzászólása Dec 2, 2014 /
 
Nectra2.28 kazánomon nem kapcsol be nagy lángra..Mi lehet az ok? Talán az áramlás érzékelő okozza..köszi ha adtál tanácsot
(#) kibora válasza pözsó hozzászólására (») Dec 2, 2014 /
 
A ventilátort nem vettem le, de nem mértem ki. Kívülről megtápláltam, beindult, de semmi. A légnyomáskapcsoló működik, végül is azon keresztülkapja indításnál a feszültséget. Kimérem.
(#) miti50 válasza kibora hozzászólására (») Dec 2, 2014 /
 
Hi! kibora!
én ide vittem 4. kerbe, szerintem ott "fejek"!!!http://uniszerviz.hu/szerviz_javitas.htm
(#) pikibacsi válasza pikibacsi hozzászólására (») Dec 2, 2014 /
 
Bocs..de mintha választ kaptam volna,de talán rossz gombot nyomtam volna mert nem látom...kosz..
A hozzászólás módosítva: Dec 2, 2014
(#) pözsó válasza Itibi56 hozzászólására (») Dec 2, 2014 /
 
Aminek a lábát átforrasztottad. Lehet, hogy már nem jó
(#) Kovidivi válasza granpa hozzászólására (») Dec 2, 2014 /
 
Szia!
Megvettem a hozzávalókat, nem csak a fejet, hanem a szelepeket is. Akkor kis-káddal megpróbálom a cserét. Abban nem vagyok biztos, hogy a kazán automatikusan utántölti-e radiátorokat vízzel? Mert kombi kazán, melegvizet is állít elő, így kézenfekvő lenne az automata utántöltés. Elzárom a főcsapot a biztonság kedvéért. Ha után kell töltenem a kazánt, segítetek benne? Vaillant atmotec-ről van szó, lehet valakinek a kisujjában van a működése. Köszönöm, szurkoljatok!
(#) granpa válasza Kovidivi hozzászólására (») Dec 2, 2014 /
 
Kapcsold ki a kazánt, ameddig szerelsz, csapok (szelepek) elzárva. Utána ne felejtsd el mindezt kinyitni, bekapcsolni a kazánt.
A hozzászólás módosítva: Dec 2, 2014
(#) Kovidivi válasza granpa hozzászólására (») Dec 2, 2014 /
 
Köszi hogy írtál! A kazánt lehet nem kapcsoltam volna ki Belegondolva, ha szinte minden le van zárva, akkor már csak az előremenő ág marad, meg a kazánban levő víz. Az pedig nem lehet sok.
Következő: »»   143 / 292
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem