Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Gázkazán vezérlő hibák
Lapozás: OK   158 / 292
(#) spgabor hozzászólása Okt 10, 2015 /
 
Sziasztok!

Biztos sokaknál előfordult, ami most nálunk is. Arra jöttem haza, hogy papám be akarta gyújtani a FÉG C-25H típusú kazánunkat, de az őrláng folyton kialszik. Azt mondta, hogy az őrláng hőérzékelőjét megpucolta. Megpróbáltam én is begyújtani, de nem sikerült sajnos. Mit tudok esetleg megnézni rajta, amiért nem ad gázt a kazán az őrlángnak?

Köszi előre is a választ és üdv:
spgabor
(#) spgabor válasza spgabor hozzászólására (») Okt 11, 2015 /
 
Közben még egyszer ki lett pucolva és megjavult.
(#) M.machinátor hozzászólása Okt 11, 2015 /
 
Szervusztok.

Az ionizációs lángőrnél milyen értékeket kellene mérnem ahhoz hogy be tudjam állítani a gyertya hézagot vagy hogy a panelt teszteljem (thermomax kondenz fali kazán) mert ilyen hibával még nem döglött be a kazánom.Van rajta egy vissza jelző led de meg sem villan pedig a kazán lángja égne ha hagyná a lángőr.
Előre is köszi a válaszokat.
(#) debg hozzászólása Okt 12, 2015 /
 
Tisztelt Uraim,

tanácsotokat kérném egy Ariston TX 23 MI kazán kapcsán. Aminek van 3 hibája, sajnos a szerelő csak próbálkozott. A hibákat fontossági sorrendben írnám le:
1. begyújtás során a láng többször belobban gyorsan egymás után, de nem marad égve. Van hogy 7-8. szorra is belobban míg égve marad. (szikrázik de olyan mintha a belobbanást nem érzékené, vagy eloltaná az égőt)
a lassú begyújtás szabályozó, vagy lángérzékelő/ellenőrző a hibás?
2. Fűtés során a termosztáton a hőm.-et felvéve a fűtés nem vagy csak a szivattyú indul el , annak ellenére hogy a víz hőfok nem érte el a maximumot. Hiába csavatam a fűtővíz hőfokot magasabbra. (de pl. volt olyan hogy lejjebb vettem és beindult a fűtés.) Aztán egy idő múlva el szokott indulni.
3. a HMV nél nincs kicsi láng, csak nagy vagy semmi, ha a melegvizet elkezdem elzárni, akkor nem szabályozza a gázt.
talán a HMV áramlás kapcsolóval lenne valami? vagy mi szabályozza ilyenkor a lángot

+1. hogy hívják azt a "szelepet", amit a falba építenek be, hogy az ilyen kazánoknak kintről adjon levegőt , ha kell és ne a lakótérből szívja el? (tervezem lekeríten a sarokban levő kazánt de a levegő utánpótlást meg kellene oldani..)

Van egy leírásom hozzá ábrákkal, igény esetén scannelem. (tudom hogy ritka ).

Hála! GAbor
A hozzászólás módosítva: Okt 15, 2015
(#) Renata hozzászólása Okt 12, 2015 /
 
Sziasztok. Kérdésem lenne. Az a próblémánk hogy a kazán valamiért nem vezeti a hőt a padlófüttésbe, de a radiátorokba igen. A radiátorok a fenti szinten vannak a házban a palófüttés fiszont lent. De mivel valamiért nem tudja a padlófüttésbe vezetni a hőt nagyon hamar felmelegszik & elkezd ugrálni a kazán. Az lenne a kérdés, mi lehet az oka hogy nem megy a hő a padlófüttésbe? Köszönöm & szép napot!
(#) roro27 hozzászólása Okt 13, 2015 /
 
Sziasztok! Újra itt újra Bosch condens 3000w. Aki nem tudná az volt a jelenség, hogy az FR 100 as termosztáttal szerelt kazán Sosem akar leállni ha eléri a kívánt hőmérsékletet! Volt már kinn szerelő valamit a menüjében állítgatott de szerintem nem volt túl magabiztos. Nem is lett jó. Nagyon zavar, hogy egyfolytában megy nem beszél arról, hogy gondolj nagyban lerövidíti az élettartamát is a készüléknek! Nem lehet erre a kazánra hagyományos nem BUS rendszeren kommunikáló termosztátot felszerelni? Nem lehet azt megcsinálni vele, mint agy hagyományos cuccal hogy -tól-ig beállítsam rajt a hőmérsékletet. Bízom benne, hogy tud segíteni!
(#) mahlo hozzászólása Okt 13, 2015 /
 
Kérem a segítségeteket, Ferolli Domitech C24 fali kombival kapcsolatban! A víznyomás felmegy 3bar fölé a biztonsági szelep kinyit, csöpög a leeresztő. KIcseréltem a feltöltő csapot, mivel csak erre tudtam gondolni, hogy az ereszt át, a jelenség u.a. Elzártam a használati víz bemeneti csapot, a jelenség megszünt, a nyomás állandó maradt. Egyedüli kapcsolódási pont maradt a hőcserélő. Lehetséges, hogy a hócserélőn keresztül töltődik a fütési rendszer? Várom a szakértő válaszotokat!
(#) zoszka válasza roro27 hozzászólására (») Okt 13, 2015 /
 
Melegvízkomfort be van kapcsolva? (Az echo gomb világít vagy sem) És mi takar az, hogy nem akar leállni?
A hozzászólás módosítva: Okt 13, 2015
(#) zoszka válasza mahlo hozzászólására (») Okt 13, 2015 /
 
Ha a töltőcsapot kicserélted, akkor nem marad más.
(#) roro27 válasza zoszka hozzászólására (») Okt 13, 2015 /
 
Egyfolytában megy benn a keringető szivattyú és néha be is indul néhány percre. Eco nincs bekapcsolva de ez a jelenség csak akkor van ha fűtünk is vele egész nyáron észre sem veszem hogy megy akkor csak akkor indul el ha kell a melegvíz. Emiatt gondolom azt, hogy valamit a termosztát kever be.
(#) zoszka válasza roro27 hozzászólására (») Okt 14, 2015 /
 
Kapcsold be az eco-t.
(#) roro27 válasza zoszka hozzászólására (») Okt 14, 2015 /
 
Néztem be van kapcsolva de az egész nyáron be is volt még sem ment, meg ha jó tudom csak a melegvíznél van szerepe. Most már azt érzem én vagyok a hülye a termosztáthoz. Egyszerűen nem tudom pontosan mikor és mit csinálok vele meg mikor és mit mutat. Tegnap mielőtt elmentem munkába 23°C ra feltekertem nekem az lenne a logikus, hogy ez a minden napra így marad de ma hozzányultam a termosztáthoz és 22-ről kezdett számolni!
A hozzászólás módosítva: Okt 14, 2015
(#) zoszka válasza roro27 hozzászólására (») Okt 15, 2015 /
 
Na szóval...
Ha csak feltekered a hőfokot, akkor a következő beállított ciklusnál visszaáll a programozott hőfokra.
Épp ma találkoztam ezzel a combóval ami neked is van. (ZWB/FR). Nem fog megállni a szivattyú ha a bus-on kötöd össze, mert hőntartást végez, mintha időjáráskövető lenne. Vannak is benne olyan beállitási pontok amik ezt segítik. Ha azt akarod, hogy hagyományos módon működjön, akkor kösd át az 1-2-4 es pontra a készülékben és a termosztátot is kösd át. Ha ez megvan akkor a termosztáton az autómatikus rendszerkialakítást inditsd el, vagy manuálisan állítsd át ugyanitt bus-ról 1-2-4 -es vezérlésre. Szerintem egyébként a bus-os vezérlés gazdaságosabb, mert az elérni vagy tartani kívánt hőmérsékletet a fűtővíz hőfokának a változtatásával éri el, míg a hagyományos módszer ugyanazon hőfokon dolgozik.
Ami képet csatoltál, az az FR10-es kezelői leírása nem pedig a 100-as.
Akkor most melyik is van neked?
A hozzászólás módosítva: Okt 15, 2015
(#) roro27 válasza zoszka hozzászólására (») Okt 15, 2015 /
 
Jogos FR 10 ami van nekem! De akkor igazából nem értem mi értelme van így a termosztátnak ha feltekerem eléri a hőfokot utána meg a beállított értéken csak dolgozik benn valami! Tudom hogy ezt írtam már de ez szerintem így negyba lerövidíti az állandóan -szerintem keringető- dolgozó élettartamát. Mi az hogy beállított ciklus? Melyek azok a beállítási pontok?
(#) zoszka válasza roro27 hozzászólására (») Okt 15, 2015 /
 
Én az FR 100-ról írtam, mivel azt írtad. A 10-esbe nincs ilyen. Mindazonáltal hasonlóan működik a vízhőmérséklet szabályozása mint a 100-asnál. (6b p, 6c p).
A hozzászólás módosítva: Okt 15, 2015
(#) zoszka válasza roro27 hozzászólására (») Okt 15, 2015 /
 
Egyébként minden benne van a leírásba. Az ideiglenesen megváltoztatott helységhőmérséklet mindaddig úgy marad, amig üzemmód váltás, vagy áramszünet nincs. Ha mégis lenne bármelyik is, visszatér a programozott hőfokra.
(#) roro27 válasza zoszka hozzászólására (») Okt 15, 2015 /
 
Szóval akkor már kezdem kapisgálni a dolgot szóval ha feltekerem és utána nem nyúlok hozzá akkor addig az lesz a beállítás. Azonban minden esetben pedig a termosztáton beállított érteken fog ketyegni! Igazából ehhez ilyen mélyen (szakember szinten) nem lett nyúlva de gondolom akkor ez a gyári beállítás így jó ahogy van! Vagy szerinted érdemes valamin állítani?
(#) zoszka válasza roro27 hozzászólására (») Okt 15, 2015 /
 
Ha jó a komfort, akkor hagyd így.
(#) roro27 válasza zoszka hozzászólására (») Okt 15, 2015 /
 
Csak az zavar, hogy szinte így egész nap megy kazán.
(#) zoszka válasza roro27 hozzászólására (») Okt 15, 2015 /
 
Hőntartást végez, ilyenkor csak a ház veszteségét próbálja pótólni. Ez a leggazdaságosabb fűtési mód.
(#) ZsoltiD hozzászólása Okt 16, 2015 /
 
Sziasztok!

Egy Junkers Novatherm ZW 20 KE modellhez keresnék gépkönyvet, vagy összeszerelési útmutatót. Ha valaki ebben tudna segíteni, az nagyon nagy segítség lenne számomra. Neten sajnos nem találtam dokumentációt róla .

Zsolti
A hozzászólás módosítva: Okt 16, 2015
(#) zoszka válasza ZsoltiD hozzászólására (») Okt 16, 2015 /
 
Mi az, hogy összeszerelési útmutató? Legóból van?
(#) ZsoltiD válasza zoszka hozzászólására (») Okt 16, 2015 /
 
Kezelesi utmutatora, vagy gepkonyvre gondoltam.
(#) zoszka válasza ZsoltiD hozzászólására (») Okt 17, 2015 / 1
 
Egy a sok közül. (A többi túl nagy)
(#) joco75 hozzászólása Okt 17, 2015 /
 
Sziasztok.Segitséget szeretnék kérni,hogy melegvizszivattyun milyen meghibásodás lehet (f28 isomax e2) ha a csavart az elejéről leszedve ,egy csavarhuzoval meg tudom tekerni és megkapja a 230 voltot is de nem forog és a kazán igy forralja a fűtővizet. Gondoltam a kondicserére de azt polaritáshelyesenkell bekötni? Vagy esetleg más ötlet?
(#) ZsoltiD válasza zoszka hozzászólására (») Okt 17, 2015 /
 
Köszönöm!
Esetleg még azt meg tudnád mondani, hogy a kazánon található hibajelző másodpercenkénti 1,2,3,4,5 (nem tudom, meddig van még) villogása milyen hibára utal?
Erről nem találtam infót a doksiban.
(#) zoszka válasza ZsoltiD hozzászólására (») Okt 23, 2015 /
 
A táblázat.
(#) Serga hozzászólása Okt 25, 2015 /
 
Sziasztok van egy unical alkon 24b60 kondenz kazánom amiben vezérlő panelon van egy két alkatrész ami elégett úgy nézem a venti kivezérlésénél .
2 tranyó és pár dióda zárlatos szerintem egy nct is szétégett sajnos nincs hozzá schematick rajzom esetleg javított valaki ilyen panelt és tudna nekem küldeni rajzot ?
(#) akos114 hozzászólása Okt 26, 2015 /
 
Sziasztok!

Van egy Semia Duval F24-es kombi kazánom. A melegvíz működik annak rendje és módja szerint, viszont a fűtés nem. Amint be kéne kapcsolnia elindul a ventilátor, de nem történik semmi. Volt kint szerelő, azt mondta az elektronika hibásodott meg, csere 50.000Ft, esetleg megpróbálhatják javítani, de nem ajánlja, de az is 30.000Ft. Valamennyire értek az elektronikához és gondolom itt is pár 10Ft-os alkatrész hibásodhatott meg és azoknak a cseréjével már működhetne is újra a kazán, de így hirtelen ötletem sincs hol kéne keresni a hiba okát a panelen. Bármilyen véleményt/ötletet szívesen fogadnék, hol kéne keresni a hiba okát.

A hibás panel:
panel
panel2

Segítségeteket előre is köszönöm!
(#) Purci hozzászólása Okt 27, 2015 /
 
Hali,
Van egy Dég eurocondenz 24 f típusú kazán. Kb 5 percig megy aztán "28" hibával kikapcsol.
Mi lehet a megoldás?
Köszi
Következő: »»   158 / 292
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem