Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Gázkazán vezérlő hibák
Lapozás: OK   179 / 292
(#) nandor zsigmond hozzászólása Dec 3, 2016 /
 
Köszönöm válaszaid :Hétfőn jön egy ismerős régi gázos.Legalább tudok neki referálni.Telefonban ő is erre tippelt.
(#) szerediattis válasza nandor zsigmond hozzászólására (») Dec 4, 2016 / 2
 
Ha a csővágót rátekered a sípcsontjára,akkor visszaadja a pénzt is meg a jó panelt is.
(#) belmont hozzászólása Dec 10, 2016 /
 
FEG cirkom van. Nem ir ki hibauzentet viszont bakapcsolas utan örlangon felmegy kb 91 fokra majd lekapcsol es megy vissza a fok. Ezt csinalja folyamatosan. Nem gyujt be a föegö, motor halkan zug. Le lett legtelenitve. Azt irja ki mint hibauzenet hogy: ERG. Mi a gond ezzel? kb 15 eves, FEG C12 40.
(#) biff hozzászólása Dec 12, 2016 /
 
Sziasztok!

Quadriga Microsystem 15 RFFI turbós kazánnál világít a piros hibaled. Resetelésre a kazán elindul, majd megfelelően működik.
Ezt eljátssza heti 2-3 alkalommal, mindig csak reggel világít a hibajelző LED, általában úgy vesszük észre, hogy amikor fűtenie kellene, akkor hidegek a radiátorok.
Az utolsó "karbantartás" óta produkálja ezt.
Kérdésem, hogy lehet-e köze ehhez a hibához, hogy a szerelő lejjebb vette a fűtési teljesítményt(mért valamit, meg valamit tekergetett a kazánon-hogy pontosan mit,azt nem láttam)?
Mit nézzek meg rajta?
(#) tothgyula hozzászólása Dec 18, 2016 /
 
Kedves Mesterek!
Az új Ariston clas evo 24FF gázkazánom nem indul.Eddig nem használtuk 11,5 C-on volt a termosztát. Most felvettem 21 C-re, de ERROR607 .et jelez.kérem a segítségeteket!
Üdv:Gyula.
(#) sanyi50 válasza eszze hozzászólására (») Dec 19, 2016 /
 
Van panel kapcs.rajzod engem is érdekelne??
(#) sanyi50 válasza Tojan61 hozzászólására (») Dec 19, 2016 /
 
Nekem is katog kapcsolja a gázszelepet ki-be begyulad-elalszik a főláng ELEKTRONIKAI panelen
van a baj??
(#) fugefa hozzászólása Dec 20, 2016 /
 
Westen Quasar D kazánnál a fűtési kör rendben üzemel, de használati melegvíz készítésénél a víz hőmérséklet folyton változik: először felforrósodik, majd lehül, és ezt a két állapotát váltogatja. Olyan mintha a hőmérséklet szabályzás nem működne HMV készítésnél. Kérem, segítsetek, hogy megoldhassam ezt a problémát, egy idős néninek kellene, én meg nem vagyok ebben profi.
Köszönöm előre is!
(#) VIM válasza fugefa hozzászólására (») Dec 20, 2016 /
 
Szia! Valószínű, hogy NTC probléma van a HMV oldalon. Azt nem írtad, hogy ventillátoros vagy nem. A lényeg, hogy a HMV oldali érzékelőn kék vezetékek vannak a fűtésin pirosak, innen ismered fel őket. Ha ventillátoros akkor "klipszes" megoldású az NTC-k rögzítése de ha nem, akkor menetesen van berögzítve a csőbe, amihez majd ha cserélni kell, le kell engedni a vizet és csak a kazánból. Talán lehet is kapni hozzá a szaküzletben, az NTC színe és formája az ilyen volna.
(#) sebokr válasza fugefa hozzászólására (») Dec 20, 2016 /
 
Szia

NTC-n kívül lehet még vízkő is.
Gáznyomás beállítási probléma. (nincs kisláng)

Roland
(#) velegiistvan hozzászólása Dec 27, 2016 /
 
Sziasztok!

Adott egy régebbi FEG fali kazán, melynek a pontos típusát nem tudom. Az elején egymás fölött két lefelé nyitható ajtó található, és az alsó ajtó bal alsó sarkában van egy ledkijelzős digitálisvízhőmérséklet-kijelző. Amikor indítom a szobai termosztáttal, kb. 3 percig csak keringeti a vizet, eztán kapcsolja rá a gázt. Ez normális működés? Van esetleg ötletetek, milyen típusú lehet ez a készülék?
A szobatermosztá teljesen analóg, a nagyonöreg fekete burkolatos, aminek recés a tekerője és egy hosszú keskeny üveg mögött van benne egy hőmérő
(#) nzperx hozzászólása Dec 28, 2016 /
 
Sziasztok.

Van egy Ariston B60 24 BFFi kazánom. Olyan hibát produkál, hogy hol begyújt, hol nem. Ilyenkor kiáll hibára, reset után újra próbálkozik. Szépen elindul minden (venti, szivattyú stb).
Ha én adok veszültséget a gyújtóra, akkor szépen begyújt és megy.
A gyújtást egy k3022p optotriac-on keresztül vezérelné, ahová reléken keresztül érkezik meg a 230v. A gond az, hogy a triac nem kapcsol (ill ahogy írtam, hol kapcsol, hol nem). A relé hibát kizárnám, mert a triac egyik lábán ott a feszültség. A triacra gyanakodnék, de fura, hogy egyszer megy egyszer nem.
A panel maga úgy néz ki, ahogy a képen látható (a kép nem erről készült, de dettó ez az).


Biztos vmi pár 100ft-os hiba van...

Köszönöm a segítséget
(#) szjanos85 hozzászólása Dec 28, 2016 /
 
Sziasztok,



Egy ismerősnek van egy Ocean Luna 1.20p kazán, amivel az alábbi hibát tapasztaljuk:
Begyújt, nehány másodpercig - 15 percig szépen működik, majd ezt követően hibára fut, és letilt. A működési idő teljesen random, van hogy 5 másodperc után leáll, újraindítás után pedig 10 percig is működik. Elméletileg minden érzékelő, szenzor cserélve lett, sajnos ez nem oldotta meg a problémát. Resettel általában nem lehet a hibát "törölni", viszont ~5mp kikapcsolás, bekapcsolás megoldja.
A feltöltött kép nem saját, viszont amikor hibára fut, akkor kikapcsolásig az alábbit produkálja: felső és alsó led egyszerre felvillan, a felső ~0,1mp-ig, az alsó ~1mp-ig világít, majd ~2mp szünet, és együtt villan megint. Fentről a 2. fixen világít. Környék összes szerelője megnézte már, hibát nem találtak, NYÁK-ra gyanakodnak, viszont ~60e ft hozzá az elektronika, és ha ez nem oldja meg a problémát, akkor nem veszik vissza az elektronikát. Valakinek esetleg van ötlete?
A kazán egyébként szép tiszta, rendszeresen karban van tartva, a láng is tökéletes.

4IZQneL.jpg
    
(#) wurm válasza nzperx hozzászólására (») Dec 29, 2016 /
 
Szia Nzperx!
Egyszer én is sokáig kínlódtam egy ilyen vezérlővel.Volt hogy akár két hónapig is elment hiba nélkül.Nagysokára meglett a hiba oka.Kínomban elkezdtem átforrasztani az optótriak környékén az smd alkatrészeket.Az optotriak ledjét nyitó,ha jól emlékszem két sorbakapcsolt 1 kiloohmos smd ellenállásból az egyiknek elvált a forrasztása a paneltől.Az átforrasztás után jó lett.Azóta sem jött vissza javításra.Azóta még két ilyen vezérlőt javítottam ugyanezzel a hibával.Szerintem ez tipushiba lehet,mert azóta csak ezt a két ellenállást kellett átforrasztanom az ilyen típusú hibánál.
Üdv:Wurm Imi
(#) sebokr válasza nzperx hozzászólására (») Dec 29, 2016 /
 
Szikra van?
Általában x2 kondik a hunyók minden égés/gyujtás problémánál.
Egy próbát megér a cseréjük.

Roland
(#) sebokr válasza szjanos85 hozzászólására (») Dec 29, 2016 /
 
Ez turbós vagy kéményes.
Ha turbós akkor a ventillátor nyomás különbség kapcsolóra gondolok.
De volt panelhibás is. Forrasztás hiba a nagy vastag kiemelt ellenállás hibás illetve relé is volt hibás. Ez tapasztalat alapján. Jó lenne fénykép a panelről. Illetve kattog (zörög)-e néha néha működés elött vagy közben.

Roland
(#) szjanos85 válasza sebokr hozzászólására (») Dec 30, 2016 /
 
Szia,


Köszönöm válaszod. Kéményes, nem kattog, nem zörög, nem csörög. Egyszerűen egy ideig megy tökéletesen, és hirtelen minden előzmény nélkül letilt. Ma pl. ~3 óra alatt összesen 4x tiltott le, a többi időben tökéletesen működött. Megfigyelés alapján általában akkor kezd el letiltani (és rövidülni a működési idő), amikor a víz hőfoka eléri az 50-55'C-t. NTC-t mértem, tökéletesen működik (vadi új ez is), összes többi szenzor is cserélve lett, illetve ezeket is mértem, ezek is működnek. Ma vásároltak hozzá egy másik elektronikát, a régin 2*5pines csati ment a kijelzőhöz, az új 1*7pines, így a kijelzőt nem tudtuk rádugni hirtelen, de a régi NYÁK-kal működik kijelzés nélkül is, az új elektronika annyira hajlandó, hogy szivattyút elindítja, de valamiért a mikrokapcsolót már nem érzékeli, pedig a csatin is szépen zár. Holnap tudok készíteni képeket, a 2 NYÁK-on kívül miről csináljak még?
(#) szjanos85 válasza sebokr hozzászólására (») Dec 30, 2016 /
 
A nyákon található PTC880 (trafó mellett) tűnik kicsit viseletesnek, ez okozhat-e ilyet? Illetve ez mit véd? Komplett NYÁK-ot?
(#) szjanos85 válasza sebokr hozzászólására (») Dec 30, 2016 /
 
Új infó, tegnap este beállítottam úgy, hogy 45-47'C legyen a vízhőfok, így ment egész éjjel, és nem tiltott le egyszer sem.
(#) nzperx válasza wurm hozzászólására (») Dec 30, 2016 /
 
Szia.

Köszönöm az ötletet, ki fogom próbálni és visszajelzek, mire jutottam.
(#) nzperx válasza sebokr hozzászólására (») Dec 30, 2016 /
 
Szia.

Igen, én is arra gyanakodtam első körben, de átnézve a panelt úgy tűnt,annak nincs sok köze a gyújtáshoz. Minden esetre kondi vizsgálóm sajna nincs, így csak a cserével derül ki az volt-e a ludas, sajnos viszont, elég nehéz beszerezni , esetleg van valakinek ötlete honnan lehetne? Erről van szó: b32922 x2
Köszi a segítséget
(#) szjanos85 válasza nzperx hozzászólására (») Dec 30, 2016 /
 
www.tme.hu ?
(#) Sebi válasza nzperx hozzászólására (») Dec 30, 2016 /
 
Az X2 kondik életszerűen vizsgálhatók.
AC 200mA állásban a DMM, a kondit sorbakötöd vele és bedugod a hálózati 230V-ba. (Előtte zárlatra érdemes tesztelni és/vagy egy 100W-os izzót is sorbakötni.)

100nF esetén 7,2mA a jó érték. Értelemszerűen pl 500nF 36mA.
(#) VIM válasza nzperx hozzászólására (») Dec 30, 2016 /
 
Szia! No komment.
(#) nzperx hozzászólása Dec 30, 2016 /
 
szjanos85, Sebi, VIM

Köszönöm a segítségeket. Ez már jövőre marad , de kíváncsi leszek rá meglesz-e a gond.

Előre is Boldog újévet mindenkinek!
(#) szjanos85 válasza sebokr hozzászólására (») Dec 30, 2016 /
 
Szia,


PTC C880-at közben megnéztem a NYÁKON, ahogy nézem a komplett NYÁK áramfelvételét "figyeli". Egész nap ment a kazán tökéletesen a beállított 45-47'C-on. Amint fentebb tekerjük a vízhőfokot, és eléri az 50-55'C tartományt, lekapcsol. Minden led kialszik (ebből gondolom, hogy a PTC C880 tilt le), néhány másodperc elteltével a bekapcsolás visszajelző led ismét világítani kezd, majd az alsó led 1-1mp tempóban villog. Kikapcs-bekapcs oldja csak meg, onnantól ismét újra működik. NTC feletti 105'C hőkapcsolót próbáltuk levenni a csőről, eredmény változatlan. NYÁK-on gondolok valamit hibásnak, ami 50-55'C környékén túláramot kezd el felvenni, emiatt a PTC C880 kiold.
Csatoltam egy képet az eredeti NYÁKról, illetve az új NYÁK, amivel a szivattyú megy csak, azon kívül nem csinál semmit: JJJ005625890


Köszönöm.
(#) Sebi válasza szjanos85 hozzászólására (») Dec 30, 2016 /
 
Ez a PTC tulajdonképpen egy biztosíték, ami automatikusan "megjavul". Túláramnál felmelegszik - majdnem - megszakad, majd amikor kihűl, ismét alacsony ellenállást mutat.
Viszont ugyanígy viselkedik a hibás kisméretű hálózati trafó is: a primer fizikailag megszakad melegen, kihűlve pedig jó.
Megkeresném a szekunder kivezetéseit és közvetlenül tennék rá egy LED-et (persze megfelelő előtéttel). Ugyanígy a primerrel párhuzamosan is egy másikat (antiparalel diódával és soros 100nF kondival.
Meglátjuk melyik marad aktív, mikor megáll a cucc.
(#) szjanos85 válasza Sebi hozzászólására (») Dec 30, 2016 /
 
Szia,


Köszönöm, meg fogom nézni, nehézsége a dolognak, hogy most pár napig nem tudok hozzáférni a kazánhoz
Ha a trafóval van a probléma, az képes visszahülni 3-5mp alatt?
Ha minden igaz, kedden érkezik új PTC, illetve ~1 hét múlva érkezik a másik fajta vezérlőpanel is (2 fajtával gyártották ezt a kazánt, és akitől vették azt mondta, hogy lehet azért nem működött az újjal, mert ebbe a másik fajta való).

Amint van fejlemény, jelentkezem. Addig is további tanácsokat, ötleteket szívesen veszek, és BUÉK
(#) sebokr válasza szjanos85 hozzászólására (») Dec 31, 2016 /
 
Szia

A kazánt minimum 3 fajta panellal gyártották. Van rajta egy számsor 56.xxxx.x
ez mutatja, hogy melyik.
Csak a vezetékek bekötése tér.
Ha számoljukm a turbós/kéményes készülékeket is akkor 7 fajta panel létezik.
De ez a 50' körül kezdődik a gond ez furcsa hiba 2006-óta csinálom ezeket a készülékeket de nem találkoztam ilyen jelenséggel.

Ami hiba szokott lenni az a rengeteg forrasztási reőedés, teljesítmény ellenállás szakadás, relé beégés, nagy elko kondi.

Roland
A hozzászólás módosítva: Dec 31, 2016
(#) szjanos85 válasza sebokr hozzászólására (») Jan 1, 2017 /
 
Szia,


Köszönöm a válaszod. Nagy elkó jó, 4 forrasztási hibát találtam (repedés, és volt hideg forrasztás is), ezek sajnos nem oldották meg a problémát. Relék is jók. Ha minden jól megy, kb. 1 hét múlva fogok tudni többet foglalkozni vele, amint lesz fejlemény, jelentkezem
Következő: »»   179 / 292
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem