|
|
| Témaindító: Gatery, idő: Szept 5, 2006 |
|
|
|
|
|
Hy
halottam illetve TV-ben láttam ilyet annyit mondtak róla hogy a kondenzátorés az aksi keresztezése. Ugyanis gyorsanfeltöltődik kisül kicsi a vesztesége illetve az aksi ugyanis nagy akapacitása és viszonylag kicsi. Érdekes dolgok ezek. |
|
|
| Tomee 1F tól 3600F ig van 3599F. Ezen csodálkozom. Meg hogy az egészet hogy sűrítették egy literes pillepalack méreteibe?! Kerestem neten, találtam is cikket de csak regisztráltak olvashatják, a regisztráció meg pénzbe kerül. Valami konrétabbat ha tud valaki? |
|
|
szijasztok!
ez mijen progival van megcsinálva vagy hogy? nem vagyok tul jo angolbol. elöre is köszi a segitséget. |
|
|
Most találtam a neten, gondoltam berakom, hátha valakinek megtetszik az 5let! 
Sztem leleményes gyerek!  |
» A fájlok letöltéséhez be kell jelentkezned! «
|
|
|
Igen, létezik ilyen...nem túl régóta...
...D-osztályú erősítő IC, amit a képen láthatunk...legalábbis úgy sejtem. |
|
|
Igazábol én arra gondoltam, ahogy az IC-t rögzítette és kidrótozta a lábait!Emlékeztet gyerekkoromban szétszedett számológépekre és órákra,csak ott 1 fekete pasztával volt leöntve az IC!  |
|
|
Ezt a képet valaha ezen a fórumon láttam valahol
Ez is ki van /DRÓTOZVA/ |
|
|
|
Akkor most én is belinkelnék egy képet!
Remélem, a szerzője nem sértődik meg, hogy belinkeltem egy képét. Egyébként Nemozoli készítménye a Terminál fórumról...
mikro-IC |
|
|
Ez egy mp3 lejátszó. Most is aktív a téma.
Milyen kábelkötegelőt használ? |
|
|
Nem semmi...
Mit keres egy IC tetején egy másik IC? Vagy az LED vagy micsoda...
Az én érdekes drótozott kütyüm még tavaly nyárról:LINK |
|
|
Az alsó, hagyományos tokozású IC kérlek szépen, alátámasztásként funkcionál 
A felső kis IC rá van ragasztva a nagy IC-re, így könnyebb munkálkodni azon az irtó nagy felületen |
|
|
Nálunk a MÁV tanműhelyben is van egy "érdekes kütyü".
Szerintetek mi lehet ez?
|
|
|
|
rákérdezek: CNC vezérlő? |
|
|
Nem tudom.
Szoktak behozni a tanműhelybe mindenféle
kiszuperált holmit (automata mosógép, mikorsütő, különböző vezérlőáramkör, ősrégi rádió...stb), és ez is közöttük volt.
Van hozzá egy 110v-os tápegység is.
Nem sokat tudtunk róla csak azt, hogy valami vezérlő féleség lehet.
(már a két fdd miatt is).
Lucifer!
Köszi a linket! |
|
|
Sziasztok!
Találtam a neten egy ilyet! Bővebben: Link
Szerintetek hogy lehet csinálni ilyet? Mármint egy zárt gömb amit lehet írányítani....de mégis hogy ?? |
|
|
Ezen az oldalon is van egy nagyon érdekes holmi. Vízcseppek stroboszkóppal vizsgálva, látszólag az idő visszafordítható . Hogy egyeseknek mire van idejük... A videót nézzétek! |
|
|
| De ezt mégis hogy csinálják hogyan müködik?? |
|
|
| KEGYETLEN JÓ!!! Egyszer nekem is össze kell hoznom egy ilyet! |
|
|
Hah! Tényleg nem semmi! |
|
|
Ha stroboszkóp villanási frekvenciája megegyezik (vagy egész számú többszöröse) a cseppek (vagy más egymástól azonos távolságra lévő egyenletesen mozgó tárgyak, vonalak, stb) ismétlődésének frekvenciájával, akkor virtuális állóképet látunk.
Bizonyára mindenki látott már filmet (nem videó!), amin egy szekér iszonyúan hasít, a kerekei pedig visszafelé forognak (a mozgókép kamera 24 képet rögzít másodpercenként).
A vízcseppeknél is, ha a strobi frekvenciája nagyobb, akkor a cseppek visszafelé mozgást mutatnak.
Ugyanezen elven mérhető az előgyújtási szög, fordulatszám (érintés nélkül) stb.
Munkavédelmi okból forgógépeknél nem használható (50Hz-es) fénycsővilágítás, mert bizonyos fodulatnál pl a 3pofás esztergatokmány állni látszik. |
|
|
Illetve ugyanemiatt a jelenség miatt volt régen az esztergapados történet is...
(bizonyos fodulatszámon állni látszott a lámpa fényénél az esztergagép...emberke meg nyújtotta befelé a kezét, stb.) |
|
|
| Ezek a stroboszkópos jelenségek becsapják az emberi szemet/látást, így működik a propeller clock is igaz? |
|
|
| Ezek szerint a fénycső nem folyamatosan világít? Milyen megvilágítást kell használni egy esztergánál (vagy egyéb forgó gépnél) és milyeneket kell kerülni? |
|
|
Pl. egy izzólámpa tökéletes a célra, mert az izzószálnak nincs ideje kihűlni, és ezzel együtt elhalványodni a váltófeszültség hatására -> nincs vibrálás.
Magasabb frekvenciájú meghajtással a fénycső is használható.
Egyébként a fluoreszcein világít kék ledekkel is, talán azok olcsóbbak. |
|
|
Lényegében nem nagyon tudok beleszólni, mert azt nem tudom, milyeneket használnak manapság a gépekhez (illetve milyen ajánlott), de szerintem mindenképp az egyenfeszültségről táplált lehet a legjobb megvilágítási módszer  |
|
|
Valóban fontos kérdés!
A legjobb a DC ről táplált izzó vagy a petroleumlámpa
A gyakorlatban legalább 60 W teljesitményű izzó (230V) illetve gyakran használtak 24V 40-60 W izzót. (A vastagabb izzószálnak nagyobb a hőtehetetlensége) Fénycsővek (50Hz hálózatról) három fázisról táplálva, v. kompakt fcső nagyfrekv előtéttel (Vigyázat! találkoztam márkás darabbal, amiben hagyományos folytó-gyújtó párost találtam bontás után!)kevésbé okozhat ilyen problémát a szokásos fordulatszám tartományban. (<3000)
Ennek ellenére én óvatosan nyúlkálok forgó kacatokhoz, főleg mesterséges világításnál. |
|
|
Hali! 3 fázisra kell elosztani az armatúra egyes csöveit, ha van jelen 3 fázis, és 3 csöves az armatúra! |
|
|