|
|
|
|
A program neve: ExpressPCB
Ingyenes! |
|
|
Szia!
Szerintem az a kérdés,hogy az adott PCB-file milyen progival készült!Mert akkor a hozzá tartozó programmal lehet megnyitni,illetve a barátunk segitségével találhatsz PCB olvasó programot is,bár hozzá kell tegyem nem vagyok nagyon jártas a témában de,szerintem ez lehet a megoldás.Ha tévedtem akkor előre is elnézést kérek minden hozóértőtől a bakiért!  |
|
|
Ha egyoldalas a panel akkor a solder side rétegre rajzolsz (forrasztási oldal, sün, kék) semmit sem kell trükközni egy az egyben nyomtathatod.
Ha kétoldalas a panel és vagy smd kivitel ami a component side-ra kerül (alkatrészoldal, piros) a réteget meg kell tükrözni. |
|
|
| Nagy réz felületet nem szoktak lemaratni , mert feleslegesen telíti a marató anyagot..Apropó a maszk az hogyan készült , mert arról nem kaptunk semmi infót én abban látom a problémád okát .Lehet az uv led is , de akkor máshol is olyan foltok lennének ha, csak az uv lenne a gond, Szerintem nem fedett elég rendesen a maszk ahol tele fóliás a rajzolat. |
|
|
Tudom, de mivel most tapasztalok ki még csak mindent, ezért szerettem volna kipróbálni. Amúgy szerintem nem lett vészes, bár még nagyon látszik, hogy kezdő vagyok. (amúgy három alkatrész került a nyákba, két kondi és egy dióda híd, amit az UV led levilágítót fogja táplálni majd)
kicsit lekicsinyítettem a képeket, mert nagyok lettek |
» A fájlok letöltéséhez be kell jelentkezned! «
|
|
|
| És a maszkot nyomtatóval készítetted , és ha igen , akkor milyennel , és milyen beállításokkal , mert nagyon sok múlik azon. |
|
|
A maszk egy Canon MP160 tintasugaras nyomtatóval készült, írásvetítő fóliára, amit duplán használtam maszknak. A beállítások között a legsötétebb, legkontrasztosabb és legjobb minőség volt beállítva.
Szerintem működőképes ez az összeállítás, mert a célnak megfelelő lett a nyák. Szerintem. |
|
|
| Hát igen , feltehetően , biztos lesz az jobb is.De egyébként van erre a technikára jó megoldás szimpla fóliásan , és nem nyomdai technikával , persze aki hozzá tud jutni ilyenhez annál más a helyzet , és biztos le is fogják írni neked. Van ötlet bőven. |
|
|
Hopsza nos. amit ígértem, egy más típusú nyomtatóval készült nyákrajz nyomtatás , csak mert nem csak egyfélével lehet. Egy link , és a képek is egészen nagy felbontásban.
Bővebben: Link |
|
|
|
Hm. Ígéretes technológia, nekem legalábbis tetszik.  |
|
|
| Már van két nyomtatóm ,amivel nyák rajzot tudok nyomtatni, ezzel a fajtával azért próbálkoztam , mert többnyire ilyen van elterjedve általánosságban , és a festékkel is takarékosabb mint az Epson így jóval olcsóbb A fej nem szárad be , mert nyomtatás után kiveszem leragasztom a patron alján lévő fejet , és bármikor elővehető. |
|
|
| Az első képeden a kép tetején középen látszik, hogy nem nagyon megy a cuccnak a sűrű egymás melletti vonal. Majdnem összeér, és nem is szép egyenletes. Ott eléggé rücskös a vonal. |
|
|
| Nem ér össze csak más a szög , és úgy látszik , ahogyan lentebb látszik ugyan az van fent is , de ez karcos nyák , és semmi extra beállítás nem volt még, csak ahogy kész lett a gép tettem egy próbát a finom beállítások még hátra vannak , mint a festék mennyiség , mint a felület stb stb stb szóval ez a natur nyomtatás volt .Mert ha a gép nem jött volna össze így első próbára , akkor nem foglalkoznék tovább vele.Ja és még félig száradás stádiumba lett fotózva .És egyébként nagyon nagy nagyításban.Szóval amiket így látsz azt szabad szemmel nem nagyon. |
|
|
Nem emlékszem, mutattál már kimaratott képet az ezzel a technológiával készült nyákról? (ellenfényben, lámpával átvilágítva, makro.) Hogy lássuk mennyire porózus (porózus-e egyáltalán) a felület.
Köszi! |
|
|
| Igen volt csak valamivel visszább a fórumban ,és félig volt csak maratva , mert nem tudtam még akkor , hogy milyen lesz. Csak az a másik nyomtatóval volt csinálva , ez még nincs teljesen kész a másik az már kész. Sőt a másikkal még egy nem valós 3D pozíció + alkatrész is lett nyomtatva a beültetési oldalra, de ez nem olyan rég volt mostanság keresd visszább azt is. |
|
|
| Megtaláltam, de nem ilyen típusú képre gondoltam. (Ez a lámpával rávilágított fotó) Ellenfényben, lámpával átvilágítva is fényképezd már le kérlek, hogy lássam mennyi re porózus a felület. |
|
|
| Na várj megkeresem , mert volt olyan is pill. |
|
|
Na itt volna , és itt még ezen az oldalon látsz majd egy szép BGA 256 remélem tetszeni fog.
|
|
Ezek nem átvilágított képek. Ezeket mind láttam. Arra lennék kíváncsi, hogy a nagy felületeknél milyen a minőség. ( Vasalásnál, laminálásnál porózus a felület maratás után, itt vajon milyen? Érdekes a technológia, ezért kérdezem. |
|
|
| Átvilágított volt igaz csak web kamerás , mert nem volt kéznél az okos , meg csak asztali lámpával lett át világítva nem volt kéznél nagyobb fényerő.Mivel a festék csepp folyós , és ha a nyomtató nem pixel hibás , akkor takar mindenhol, ja és ha nem csíkoz meg ilyenek stb stb stb. |
|
|
Na még egyszer, utoljára: Már csak ma lehet beszállni utoljára a nyák-beszerzős buliba!
59 ember és kb 30 négyzetméternyi nyáknál tartunk, 350.000Ft értékben.
|
|
Aki szeret nyákot készíteni az ne habozzon szerezzen be magának , hogy miért is hát mondjuk ezért.És ha nincs nyomda a közelben , vagy átalakított nyomtatód sincs , vagy laminálód sincs ne talán még vasalód sem ,de van egy kis kéz ügyességed , és szeretsz matricázni , akkor ne csüggedj a kitartás megfogja hozni az eredményét.Ja majd el felejtettem a lényeget.
|
|
|
Azért jó így viszontlátni a művemet.
Ha a rajzolat bonyolultsága miatt választottad akkor tudok adni brutálisabbat is!
Bővebben: Link
|
|
|
| Hol találom meg ennek a technológiának a leírását és azt, hogy milyen anyag igénye van? |
|
|
| Bocsi ha esetleg megint le maradtam valamiről mint a múltkor, de ez maratásálló? |
|
|
| Gond nélkül menne ez is kétoldalasban is, bár furat galvánban nem vagyok otthon , de a rajzolat az ok . |
|
|
| Egy nyomtató kell átalakítod , és kész , vagy most melyikre gondoltál ? |
|
|
| Melyikre gondolsz a matricásra természetesen maratás álló igen ? |
|
|
| Itt van akkor: |
|
|