üdv!
adott egy hyundai asztali dvd lejátszó. egy ideje olyat csinál, hogy néha kikapcsol (standby-ból is, tehát a kis piros led is kialszik az elején). utána nem lehet bekapcsolni, kihúzom-bedugom, semmi. viszont azt vettem észre, ha kihúzom pár percre, majd ezután dugom vissza, akkor bekapcsol. van tippetek, mi haldoklik benne? ki lehet ezt mérni vhogy, h mi a hibás alkatrész?
köszi!
igen, de ha ki-be huzgálom az még nem jó, csak ha várok pár percet a bedugással. hátha vkinek ez árulkodó lehet. sajna én ennyire nem vágom még a témát :}
amúgy végignéztem a nyákot, de nem láttam sérülést, égést rajta, a kondik se púposak.
sztem mikor "jó" a cucc, akkor mérd meg milyen feszeket ad ki a táp aztán csinálsz bele...
szerelő az csak modult cserél.. vagyis újjat rakna bele ált az meg bazi drága.
üdv
ui: dobj fel róla képeket
meg az h "hyundai asztali" sztem kevés
Hali!
Mivel Balu kolléga megszólíttatott, megpróbálok tanácsod adni. Sajnos konkrétan nem tudom megmondani, hogy melyik alkatrészed ment el....
Ezekben a berendezésekben általában kapcsoló üzemű táp van aminek a paneljét úgy könnyű beazonosítani hogy van rajta egy tekercs ami inkább 1 pici trafóra hasonlít. Mellette általában 1-2 nagyobb fesz értékű kondit is látsz. Azon a részen kéne keresgélned. Itt lapul egy nagyobb teljesítményű tranzisztor v fet. Általában TO220-as tokozással. Nagy valószínűséggel ezzel van a baj.
Ilyen (fetet) alkatrészt már cseréltem 2 DVD-ben is. Sajna az alkatrész beazonosítása nem könnyű, de lehetséges, hogy sikerrel jársz!
jaja, valami hővel, teljesítménnyel kapcsolatos lehet a dolog, (pl a fet). gondolom amíg hideg a cucc addig jó azt ahogy melegszik meghal. kihül megint jó amíg újra nem meleg..
Meg kellene nézned, milyen típusú a táp IC-je, esetleg nagyfelbontású fotó segítene nekem a pontosabb diagnózisban.
Elsőre nem hőmérsékleti dologra tippelnék, hanem kapacitásszegény elkóra, ami az indításnál ad egy feszlökést egyes tápoknál. Ha a kondi szárad, akkor már sokat kell várni, hogy teljesen kisüljön, így még van esélye elegendő nagyságú impulzust adnia. A jó kondi meg félig töltötten is indít.
Bocs,hogy beleszolok.En talalkoztam mar hasonlo hibaval.Nekem is kihuzas utan indult be,nehany perc utan.Merted az egyeniranyito utanni Elektrolit kondit?Szerintem merd meg,Ha semmi a tobi kondit is meg lehet merni.Ja es ha halgat a DVD as tapban semi feszultseg nem merheto?
Nekem egy Panasonic dvd video combóval van problémám mégpadíg a dvd lejátszójával.Berakom a lemezt pörgeti felismeri megy fél percet és megáll!Van bent a loader alján egy kis panel mi vezérli a motorokat ezen van egy BA5833TM ic melyik nagyon felmelegszik ha teszek rá hűtést akkor kb 2 percig megy mert felfűti a kis bordát is Az lenne a kérdésem,hogy miért melegedhet az ic rossz,vagy valami igen terhelheti?Előre is köszönöm ha valaki segít!
Hali!
Nézd meg a motort, ami a lemezt forgatja.(feltéve, ha az ic azt hajtja)
Én két olyan DVD-vel is találkoztam már, ahol a motor produkált ilyet.
Elsőre úgy tünt, hogy rendben van, forog, meg minden, de rájöttem, hogy 1 kicsit megkopott a csapágyazása, és áram alatt már nem úgy ment.
(na aszem, ezt kicsit túlmagyaráztam)
Nálam motorcsere segített.
Persze lehet, hogy esetedben más a helyzet.
Üdv
Heló!Erre gondoltam én is mert volt egy ilyen nálam már,de szerlés közben megtaláltam a hibát Valaki elöttem javította már és a szalagkábel mi a két panelt köti össze zárlatos volt mivel valószínű rosszul lett beleerőtetve az aljzatba és megsértette úgy,hogy pont összeért a felszakadt fólia a másikkal!Levágtam belöle ollóval a hibás részt igy visszadugtam ép,hogy langyi az ic és megy rendesen!Köszi,hogy próbáltatok segíteni
Hello mindenkinek.Van 1 problemam,lehet nem pont ide illek,de lehet valaki tud segiteni.Vettem 1 LG DVD jatekost.Van benne magyar menu. a problema az,hogy magyar feliratokban az ekezetes betuk helyet mindenfele mas karaktereket ir ki.Mi lehet a gond es mit lehet vele kezdeni.Meg lehet e flashelni,vagy mas egyeb?Ha valaki tudna ajanlani valamit,megkoszonnem.
Sziasztok!
Segítségre lenne szükségem, mégpedig abban, hogy van egy noname a burkolaton Himage HJ-2206-os típusú DVD lejátszó! olyan 4 év körüli lehet! Tudom, most azt mondjátok hogy dobjam el, meg ilyesmi, de én szeretném megpróbálni megjavítani!
Szóval a baj az, hogy nem jó a Menüje! Tehát mikor bekapcsolom akkor a "háttérkép(himage felirat)" az szépen bejön, de ezután az OSD (ha jól tudom akkor így hívják) nem jön be! Vagy is látszik hogy ott van csak olyan mint amikor a egy 800*600-as max felbontású monitort akarunk 1024*768-as felbontásban müködtetni! Tehát van (pl 8 db PLAY kiíras egymás alatt, de nagyon nehezen olvasható!)DVD vel ugyan ez a baja! látszik a háttérkép meg a film is! szólval összevágva vana kettö! MP3 lejátszásnál meg nagyon torz a hang és kb 2x vagy 3x gyorsasággal játsza le! Tehát még azt sem lehet hallgatni! Én valami dekódoló eszköz hibájára gyanakszon, de nem tudom biztosan! képet egy 5 perc múlva tudok csatolni ha kell!
Remélem nem bonyolúltan magyaráztam el!
Van egy Orion DVDnk, gari már nincs rajta. Keveset használtuk, de eleinte rendszeresen, és azon kívül hogy nem tudta rendesen kijelezni a kijelzőjén a számokat (pl hány percnél tart a film...) és néha bezabált (akadozott, esetleg lefagyott, megállt a film) nem volt baja.
Egyszer olyat csinált, hogy bekapcsolás után kb 2 másodperc után kikapcsolt, akárhányszor próbáltuk. Én ekkor szétszedtem kíváncsiságból, neme valami elment benne, nem láttam semmit, összeraktam és ment.
Most újra meg szeretne nézni rajta a húgom pár filmet, de újra előjött ez a hibája, most is megpróbáltam a szak-trükkömet (szét-össze), de most nem jött be
Nem tudom, hogy az számít-e valamit, hogy mióta megvettük a trafó tekercsei nagy frekvencián zizegnek, kb, mint amikor nincs adás és a "hangyához" hang is társul (sistergés).
Nagyon jó lenne kideríteni mi a baja, mert azért csak 15K körül volt és amire meg amennyit használjuk sajnálnék venni egy Márkásat 20ért mert, ha vennék már csak olyat vennék.
Sziasztok fórumosok!Segitséget kérnék méghozzá a következő a problémában:van Hunday tipusu asztali dvd lejátszóm.A probléma a következő:a sima cd-ket beolvassa gond nélkül de amikor egy dvd-lemezt rakok bele akkor azt megsem inditja,felsem pörgeti!Nemtudok rájönni mi lehet a baja....Már kicseréltem a motorját is megtisztitottam a fejet is de semmi változás...Kérlek segitsetek ha tudtok! Elöre is köszi
Két olyan gond lehet amivel tudsz esetleg mit kezdeni.
Előszőr cseréld ki a táp ősszes elkoját és pucold meg a szalagkábeleket.
Ha ez nem segit akkor szinte biztos hogy fejcsere vagy digitlap hiba. A fejcsere nem éri meg, a digitlapot meg nem tudod javitani házilag.
nincs ötletem, de sztem nem jók ezek a Hunday ok, nekem is van (volt) egy, de az füstölt, leszüneteltem a filmet, kimentem inni, mire visszaértem kikapcsolt és nem kapcsolt be többé, szétszedtem és füstszag volt, és eaz egyik ic megpörkölődött