Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Számítógép hiba, de mi a probléma?
Lapozás: OK   502 / 1117
(#) sardi_hunor válasza eSDi hozzászólására (») Dec 26, 2014 /
 
Na ennek orulok, hogy ez mar ilyen modern es okos megoldast tudhat magaban. Koszonom a valaszod!!! Boldog karacsonyt!
(#) sardi_hunor hozzászólása Dec 26, 2014 /
 
Sziasztok

Ujabb kellemetlensegbe utkoztem. Az asus r510dp laptopomban dual graphics dolgozik ami all egy apu-ba epitett hd 8650 es plusz egy dedikalt 8670m videokartya parosbol crissfirex nodban. Az a gondom, hogy sajnos semmilyen 3d-s aplikacioban nem mukodnek maximum teljesitmenyen. A catalistban minden high performance-on van de sajna furmarkt alatt is csak fele orajeleken jar mintket gpu, sehogy nem tudom maxon jaratni. A legujabb driver van fent. Csatoltam kepet is. Amikor elindul a 3d-s alkalmazas par masodpercig megy csak maxon azutan lekapcsol fele orajelekre. Valakinek valami otlet, hpgyan birjam max teljesitmenyre. Sajnos igy a jatekaim sem mennek tul jol. Kerlek segitsetek!!!
(#) dokidoki válasza sardi_hunor hozzászólására (») Dec 26, 2014 / 1
 
Szerintem túlmelegszik, ezért visszaveszi. Illetve nem engedi fullon járatni mikor a hőmérséklete már közelít a határértékhez. 72C - 80C
(#) sardi_hunor válasza dokidoki hozzászólására (») Dec 26, 2014 /
 
Ez valahol logikus de akkor tulajdonkeppen soha nem fog maximalis teljesitmenyt nyujtani ilyen szempontbol
(#) dokidoki válasza sardi_hunor hozzászólására (») Dec 26, 2014 /
 
Kiülsz vele a teraszra, most -2 fok van kinn nálam. Lehet, hogy feléled a sebessége De lehet, hogy kissé poros már beül, ezért rosszul hűl..., de egyszer járhatsz vele úgy mint én HP-workstationnal, hogy kilukad a vga hűtője, és nem vezeti többé a hőt.
(#) sardi_hunor válasza dokidoki hozzászólására (») Dec 26, 2014 /
 
Hat azt most nem probalom ki, de esetleg valami megoldas otlet?
(#) sardi_hunor válasza dokidoki hozzászólására (») Dec 26, 2014 /
 
Amugy ha megnezed az elso kepet, ott 59 fokon mar csak 400 mhz jar a gpu, holott 875 a normal erteke
(#) dokidoki válasza sardi_hunor hozzászólására (») Dec 27, 2014 /
 
Igazából nincs ötletem, az aktuális sebességét az igényelt grafikai feladata is meghatározhatja. Ezért könnyen lehet, hogy akár energiagazdálkodási célzattal is lejjebb veszi. Összetett dolgok ezek, ezért a viselkedésük is az. Piszkálhatod ezt bios-ból, de oprendszer beállításait is, először persze op. energiagazdálkodás, és esetleg viselkedés részét érdemes szisztematikusan piszkálgatni.
De ebben nem tudok többet segíteni.
(#) sardi_hunor válasza dokidoki hozzászólására (») Dec 27, 2014 /
 
Hat en mar mindent kiprobaltam beallitasok szintjen, most a driver tipusokkal verziokkal probalkozom. Van olyan driver amivel mukodik max teljesitmenyen, de a jatek nagyon laggos lesz, nem sima a futasa, hol gyors hol lassu. Meg probalkozom egy kicsit a driverekkel, ha nem sikerul akkor marad igy. Most vettem boltbol a laptopot, vigyem vissza esetleg, mert gariban van meg, de felek h kirohognek, mert ennek igy kell mukodnie csak en vagyok tul nagy elvarasokkal a laptop fele?

Ha esetleg valakinek van valamilyen tapasztalata otlete, szivesen fogadom!!!
(#) sardi_hunor hozzászólása Dec 27, 2014 /
 
Azt vettem eszre, hogy ha kikapcsolom a radeon dual graphicsot akkor is a dedikalt 400 mhzen jar, az apu pedig csak 300-on a 600 helyett. Tehat semmi valtozas ha dul ha single ghraphics en ezt mar nem kezdem erteni. Talan hibas lenne a lapitto?
(#) coyote55 válasza sardi_hunor hozzászólására (») Dec 27, 2014 /
 
Újonnan vetted, vagy használtan?
(#) greatman válasza sardi_hunor hozzászólására (») Dec 27, 2014 /
 
Semmi baja a laptopnak. Nézz meg az asztali processzoron mekkora hűtő van, meg nézd meg egy videókártyán is. A két hűtőt próbáld belepasszírozni a laptopba. Gondolkodj! Szerinted a lapos hűtése tudja ugyanazt a teljesítményt produkálni? Elárulom, nem. Mit csinál a gyártó? Visszaveszi a sebességet, mert rántottát lehetne sütni a gépen. Küszködhetsz, de soha nem fog úgy menni, mint szeretnéd. Laptopon játszani? Na ezt sosem fogom megérteni. Van pár ismerősöm, aki ugyanezt az elvetemült dolgot próbálja, de mindig ugyanoda jutunk. Laggol a játék, vagy megsül a gép. Csodák nincsenek...
(#) Karcsiiik hozzászólása Dec 27, 2014 /
 
Szervusztok.Szeretném a segítségeteket kérni.A laptopom nem játsza le a dvd-cd lemezeket.Azt irja ki,hogy helyezzek be lemezt a meghajtóba. Mi lehet a probléma?
(#) Pacso hozzászólása Dec 27, 2014 /
 
Kellemes Ünnepeket mindenkinek ! Segítséget kérnék tőletek. Asztali gépemen szabadon fogható wi-fi kapcsolat van ,ezt szeretném megosztani router-rel , de sajnos a beállítással nem boldogulok! Tudnátok nekem (mint laikusnak) hasznos tippet adni,hogy mit állítsak be a gépemen, vagy elégedjek meg azzal ami van !!? D-link DIR-600 as a routerem van amivel próbálkoztam !
(#) Norberto válasza Pacso hozzászólására (») Dec 27, 2014 /
 
Nekem nem egészen világos, amit leírtál a 3. mondatodban.

Sajnos nem találtam a D-Link-hez komplett leírást, úgyhogy nem tudok konkrétumokkal segíteni.

Amikkel próbálkoznod kéne:
- Access Point aktiválása
- Gateway mód
- Bridge mód

Első körben az ajánlanám, hogy a router-hez a vezetéket 4 db LAN port valamelyikébe dugd be.
(#) Chipmunk1960 válasza Karcsiiik hozzászólására (») Dec 27, 2014 /
 
Szia, A DVD-filmeket lejátssza?
(#) sardi_hunor válasza coyote55 hozzászólására (») Dec 27, 2014 /
 
Igen ujonnan!
(#) coyote55 válasza sardi_hunor hozzászólására (») Dec 27, 2014 /
 
Akkor nem a kosztól melegszik túl.
(#) Szabi1 válasza sardi_hunor hozzászólására (») Dec 27, 2014 /
 
Szia nekem is ilyen laptopom van! (AMD A10+HD 8670m) Ha be van dugva a töltő a GTA 4 nem akadozik nekem. A dual graphics nem jelent feltétlen teljesítmény növekedést minden játékban. Továbbá ha felraktál minden drivert rakd a power4gear applikációt Perfomance módba.
A hozzászólás módosítva: Dec 27, 2014
(#) enree hozzászólása Dec 27, 2014 /
 
Sziasztok!
HP DC7800 gyári konfig gépben van 6GB memória, a Win7 azt írja ki ha megnyitom a gép tulajdonságait, hogy "telepített memória 6GB (használható 3,82GB)" Ez miért van? Ilyet még nem láttam...
(#) qvasz2 válasza enree hozzászólására (») Dec 27, 2014 / 1
 
Ha 32 bites a win7 ne csodálkozz. Ha 64 bites, akkor valami beállítási gond, vagy memo hiba.
(#) enree válasza qvasz2 hozzászólására (») Dec 27, 2014 /
 
32bites, én meg egy bites vagyok, hogy ez nem jutott eszembe! Köszönöm!
(#) sastas01 válasza enree hozzászólására (») Dec 28, 2014 /
 
128 MB VRAM nem kevés?
(#) Pacso válasza Norberto hozzászólására (») Dec 28, 2014 /
 
Köszönöm a tippet ! Megoldódott! Én a négy kimenettel próbálkoztam ezért nem jött össze, átraktam a bemenetre és jól megy !!
B.U.É.K. mindenkinek!
(#) enree válasza sastas01 hozzászólására (») Dec 28, 2014 /
 
Amire az a gép használva van, még sok is
(#) sardi_hunor válasza Szabi1 hozzászólására (») Dec 28, 2014 /
 
na azt nem raktam fel a power4gear-t de nekem a videokari orajele jatek kozben 3-4 masodpercenkent valtozik 975 es 400 mhz kozott ezert hol jol megy es hol pedig laggol. megprobalom a powr4geart is de nem ertem en hogy miert nem mukszik(működik) rendesen (pont)
A hozzászólás módosítva: Dec 28, 2014
(#) sardi_hunor válasza Szabi1 hozzászólására (») Dec 28, 2014 /
 
Udv, felraktam a power4gear programot, de sajnos nem valtozott a helyzet, valtakozik 400 es 975 mhz kozott az orajel. En nem tudom mit vagy hogyan allitsam de nekem ez gyanus, lehet, hogy esetleg gyarilag hibas lenne a gep? Csatoltam kepet, ilyen fogaslecre hasonlit az orajel vonala. Nem ertem mi lehet a gond vele, ha valakinek valami otlete van akkor ossza meg velem kerem!
A hozzászólás módosítva: Dec 28, 2014
(#) eSDi válasza sardi_hunor hozzászólására (») Dec 28, 2014 /
 
Üdv!

Szépen látszik, hogy amikor elér egy bizonyos hőmérsékletet, akkor onnantól visszafogja magát. Ha ez új cucc, akkor érdemes vissza vinni, elképzelhető, hogy a hűtésnél valami nincs rendben. Nekem igaz nem AMD-s notim van (pont az ilyen dolgai miatt nagyot csalódtam az AMD-ben minden fronton), de az Intel integráltja mellett, azért benne van egy nVidia GT635M s ilyen gondok nincsenek nálam. Nyugodtan játszhatok, nem fől meg.
(#) sardi_hunor válasza eSDi hozzászólására (») Dec 28, 2014 /
 
Nem tudom, hogy egeszseges-e az hogy a proci nehezebb feladatoknal a 100 fokot is eleri! Erztem en , hogy valami nem stimmel mert nem ugy ment ahogy egy ilyen videokartya parosnak mennie kellene! Holnap visszaviszem a boltba, hatha adnak masikat!
(#) sardi_hunor válasza eSDi hozzászólására (») Dec 28, 2014 /
 
Csatoltam meg kepet, latszik, hogy ahogy elerte a 72 fokot lekapcsol 400 mhz-re.
Következő: »»   502 / 1117
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem