Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Számítógép hiba, de mi a probléma?
Lapozás: OK   524 / 1121
(#) BI-AMP válasza mikrokapcsolo hozzászólására (») Ápr 6, 2015 /
 
Szerintem ez az. Csak nem értem hogy kél beállítani!
(#) mikrokapcsolo válasza BI-AMP hozzászólására (») Ápr 6, 2015 / 1
 
Jó helyen jársz. Nyiss a gépen egy parancssort, és írd be: ipconfig itt megkeresed a belső ip-det (192.168.1.xx). Az individual port forwrding részhez a descritionhoz valami leírást írsz(pl: ftp) protocol: [both], from port: [21] to ip: [ide írod a belső ip címed] to port: [21, vagy üresen is hagyhatod]. Ezután [Add] és kész.
(#) BI-AMP válasza mikrokapcsolo hozzászólására (») Ápr 6, 2015 /
 
Köszönöm! Beállítottam úgy ahogy leírtad, remélem már fog működni
(#) mikrokapcsolo válasza BI-AMP hozzászólására (») Ápr 6, 2015 /
 
Szívesen.Ha privátban elküldöd a külső ip címedet, megnézhetem kintről, hogy működik-e.
(#) Gombszem válasza mikrokapcsolo hozzászólására (») Ápr 7, 2015 /
 
Idézet:
... elküldöd a külső ip címedet, megnézhetem kintről, hogy működik-e...

Vagy itt megnézhető.
1. Proceed
2. Megadható a vizsgálandó port száma
3. Vagy az "All Service Ports"-al a 0-1055 portok vizsgálata (tűzfal teszt), ekkor mind zöldnek (Stealth) kell lenni, és "Passed" a felirat. Ha nem jó valamelyik port, a leírásban lejjebb ott van minden.
(#) otthonpc20 hozzászólása Ápr 8, 2015 /
 
Sziasztok!
A követező gépen szerintetek működne stabilan a Windows 8.1 64 bit?
Alaplap: Fujitsu siemens G31T-M (V1.0)
Processzor: Intel Core Duo CPU E4500 2.20GHZ
Memória: 4GB
Videokártya: Nvidia Geforce 8400GS
Jelenleg 32bites Vista van rajta. Úgy szeretném telepíteni, hogy a Vista marad és egy másik 500GB-or Vinyora a 8.1-et.
Szerintetek érdemes a 8.1 re átálni?
Előre is köszönöm a választ!
(#) Kovidivi válasza otthonpc20 hozzászólására (») Ápr 8, 2015 /
 
Szerintem dúrd le a Vista-t, annál bármi más jobb. Win8-nak kisebb gép kell, mint a Vistanak. Én Win8-at raknék fel, a Win7-es Start menüvel.
(#) otthonpc20 válasza Kovidivi hozzászólására (») Ápr 8, 2015 /
 
Köszi a választ!
A Vistát azért akarom meghagyni, mert ezen gyárilag van telepítve és nincsenek hozzá telepítő cd-k. Ezért félek törölni. Ha bármi miatt nem menne az új biztos ami biztos maradna a Vista.
A8.1-nél azt írják a rendszerkövetelményeknél, hogy "Processzor: 1 gigahertzes (GHz) vagy gyorsabb, PAE-, NX és SSE2-támogatással " Ezek nem tudom mit jelentenek figyelembe kell-e vennem?
A 8.1 megkeresi a szükséges illesztőprogramokat?
Win8.1-nek rossz a Start menüje?
(#) eSDi válasza otthonpc20 hozzászólására (») Ápr 8, 2015 / 1
 
A géppel nem lesz semmi gond, minden követelményt teljesít. A Win8(.1)-nél nincs startmenü, helyette kezdőképernyő van, amire a programok csempéit rakhadod ki, emellett természetesen van a normál asztal is. Szerintem sokkal gyorsabb és informatívabb ez a kezdőképernyő, mint a régi startmenü. De próbáld ki, és ha nem tetszik, akkor rakj fel egy "startmenü"-t utánzó programot.
(#) Kovidivi válasza eSDi hozzászólására (») Ápr 8, 2015 / 1
 
Így van, jól nondod. Nekem azért nem tetszett a csempe, mert én elkezdem írni, hogy töre, és már ott is a töredezettség mentesítés ikonja. Vagy a kezelés, és már bent is vagyok a számítógép, vagy lemezkezelésben. Nekem gyorsabb.
OtthonPC20 : ne félj, a vistát el kell felejteni. Lassú, régi. Annál már az XP jobb lenne. Ha nem sikerül a Win8, kérj meg valakit, hogy segítsen. Az ilyen öszvér Vista-Win8 telepítésekből nem sok jó szokott kisülni.
(#) otthonpc20 válasza Kovidivi hozzászólására (») Ápr 8, 2015 /
 
Köszönöm a válaszokat mindenkinek! Akkor megpróbálom a 8.1-et. Jövő hét elején lesz meg a telepítő.
(#) eSDi válasza Kovidivi hozzászólására (») Ápr 8, 2015 /
 
Idézet:
„Nekem azért nem tetszett a csempe, mert én elkezdem írni, hogy töre, és már ott is a töredezettség mentesítés ikonja. Vagy a kezelés, és már bent is vagyok a számítógép, vagy lemezkezelésben. Nekem gyorsabb.”


Erre való a startképernyőn a nyagyító jelecske (Bár lehet, hogy a 8-ban és a 8.1-ben az Update 1 előtt még nem volt ott. Erre már nem emlékszem.), vagy a Windows+F, ráadásul itt már a neten is keres, ha úgy szeretnéd.
(#) Gombszem válasza eSDi hozzászólására (») Ápr 8, 2015 /
 
Idézet:
„...Erre való a startképernyőn a nyagyító jelecske...”

Ott ette meg a fene az ilyen kezelést, meg azt is, aki kitalálta. Szvsz nagyon eltolták a csempézéssel az egészet. De főleg avval, hogy nem volt választási lehetőség. Most már szépen visszakozik is az MS.
(#) steelbird válasza Gombszem hozzászólására (») Ápr 8, 2015 /
 
Tehetsz rá egy "Classic Shell" nevű progit, és kapsz egy teljes értékű startmenüt egy gyors, pörgős Winnel. Én is úgy használom, sőt, mindenkinek így teszem fel a gépére, akinek telepítek új oprendszert. Nincs semmi gond vele. Az alaplapi telepítő lemezeket nagyon ritkán veszem elő, nem nagyon van még arra sem szükség... Sőt, már tettem át vinyót totál más hardverű gépbe is Win 8.1 -gyel, kb negyed óra homokórázás után elindult és minden driver be volt frissítve.
A hozzászólás módosítva: Ápr 8, 2015
(#) eSDi válasza Gombszem hozzászólására (») Ápr 8, 2015 /
 
Ezen lehetne vitatkozni, de nincs értelme. Mindenki azt használ amit akar és úgy ahogy akarja. Nekem például abszolút nem hiányzik. Teljesen felesleges és átláthatatlan egy őskövületet. A visszakozásról meg annyit, hogy a Win10-ben lévő "startmenü"-nek semmi köze a régihez, próbáld ki.
(#) Gombszem válasza steelbird hozzászólására (») Ápr 8, 2015 /
 
Tudom, köszi. A Win7-et így használom. Próbaképpen feltoltam a telepített Win7-re a 8.1-et. 10 percig volt ott. Nekem ennyi elég volt belőle.
Az MS azt ígérte, hogy a telepített programok nagy része, és minden személyes beállítás megmarad. Hát a nagy túrót. Ami nagyon bosszantott, hogy a telepített kb 90 programból EGY darab maradt meg, a beállításokból meg a nevem. Még egyszer nem telepítek újra ennyi programot (beállítást). Mostanában biztos, hogy nem. Napokig tartott.
A hozzászólás módosítva: Ápr 8, 2015
(#) steelbird válasza Gombszem hozzászólására (») Ápr 8, 2015 /
 
Az ilyen esetekre találták ki a partíció mentést. Negyed óra alatt ott van újra mindened a lementéskori állapotban. Egy új oprendszerre frissítéskor az a minimum, hogy lemented a partíciót, csinálsz egy biztonsági mentést, mielőtt "rátolod" az új oprendszert. Megkímélted volna magad a több napos telepítgetéstől.
(#) Gombszem válasza steelbird hozzászólására (») Ápr 8, 2015 /
 
Idézet:
„Az ilyen esetekre találták ki a partíció mentést...”

Kösz.
Naná, hogy lementettem. Ezt félreértetted.
Pont én írtam erről itt, és javasoltam a használatát.
A hozzászólás módosítva: Ápr 8, 2015
(#) belfi2 hozzászólása Ápr 16, 2015 /
 
Hali!
Ez az alvás nem alvás kiakaszt.Ki van kapcsolva minden alvásra, hibernálásra , lemez kikapcsolásra vonatkozó engedély. De egyszer elalszik és csak reset-tel lehet újra éleszteni. Aztán nem csinálja , hiába megyek el akár itthonról is.
(#) zoszka válasza belfi2 hozzászólására (») Ápr 16, 2015 /
 
A hiberfile.sys jelen van a rendszer gyökérkönyvtárában?
(#) belfi2 válasza zoszka hozzászólására (») Ápr 16, 2015 /
 
Nincs.Most rákattintottam az alvás lehetőségre és simán "lefeküdt". A power gombra fel is ébredt.Tehát nem az alvás funkció baj. Itt is volt róla szó hogy a HDD 20' után lekapcsol, de nekem az a gyanúm hogy le is választódik.De ezt csak új telepítés után csinálja egyszer. Aztán nem tudom előhozni a hibát, már ha ez hiba.
(#) belfi2 válasza belfi2 hozzászólására (») Ápr 17, 2015 /
 
Kiegészítés ez előzőekhez:Mivel már ismertem a "hibát" az energia gazdálkodásnál kikapcsoltam a "Merevlemez leállítása 20 perc" funkciót. illetve "Soha" lett beállítva. És mégis lekapcsolta.
(#) kadarist válasza belfi2 hozzászólására (») Ápr 17, 2015 /
 
A BIOS power management ki van kapcsolva?
(#) belfi2 válasza kadarist hozzászólására (») Ápr 17, 2015 /
 
Nincs külön ilyen funkció.Nálam egy gyűjtő oldalként jelentkezik ahol az ACPI és egyéb funkciókat lehet beállítani. Ott nem szerepel a HDD-re vonatkozó energia beállítási lehetőség.Sőt ha most beállítom hogy a HDD 10 perc után kapcsoljon ki, akkor sem kapcsol ki.Nem tudom másnál hogy jelentkezik de nálam így mutatja a "forró cserét". (kép)Viszont ha felteszem a laphoz való Sata/Raid vezérlőt ez a lehetőség eltűnik.Most az intel chipset ICH10 vezérlője megy a gépen.
A hozzászólás módosítva: Ápr 17, 2015
(#) kadarist válasza belfi2 hozzászólására (») Ápr 17, 2015 /
 
Állítsd át az ACPI Suspend Type-ot S1-re. Nézd meg itt a Power Management Setup részt.
(#) pont hozzászólása Ápr 17, 2015 /
 
Sziasztok! Olyan problémán lenne, hogy szertnék egy eSATA HDD csatlakoztatni a gépemre. Alapból a BIOS letiltja az eSATA-t, ha átállítom, hogy legyen, nem tölt be az XP. Nem tudom egyáltalán mi köze hozzá de kellene valami megoldás.
(#) kala1982a válasza belfi2 hozzászólására (») Ápr 17, 2015 /
 
Ennél a BIOS-nál állítható az, hogy miként kezelje a SATA-s eszközöket? Tesztelném kompatibilis módban, akkor nem lenne eltávolítható és lehet másként kezelné olyankor az oprendszer.

Szerintem itt amiatt kavaródik be az egész, hogy eltávolítható eszköz, hiába boot eszköz is egyben...
A hozzászólás módosítva: Ápr 17, 2015
(#) belfi2 válasza kala1982a hozzászólására (») Ápr 18, 2015 /
 
Az AHCI-t vagy kikapcsolni lehet, és akkor IDE eszközként kezeli a gép, elvesztve minden a SATA-val járó előnyt (NCQ). Jelen esetben a leválasztási lehetőség adott, de nem engedi leválasztani. Vagy engedélyezni.Mint írtam ezt a leállási históriát csak friss telepítés után csinálja egyszer. Utána le sem áll a lemez.
(#) belfi2 válasza kadarist hozzászólására (») Ápr 18, 2015 /
 
Végül is majdnem olyan , mintha S1ben lenne , mert a táp működik, de a HDD-t nem lehet "újra éleszteni". És miért csak egyszer csinálja? Egyébként minden rendben van vele ......... most már.
(#) zotya1983 válasza belfi2 hozzászólására (») Ápr 18, 2015 /
 
Szia a PME Event Wake Up ot tedd disabled re,ahogy a power on by ring et is.
Következő: »»   524 / 1121
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem