Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Számítógép hiba, de mi a probléma?
Lapozás: OK   530 / 1121
(#) elektroncso válasza zoszka hozzászólására (») Máj 18, 2015 /
 
Kivettem a Hirens BOOT CD-t és megpróbáltam nélküle bekapcsolni a gépet. Megint kiírta, hogy Hiányzó NTLDR. Megpróbáltam F8-at nyomni, itt a hibakódnál nem reagált semmit, előrébb az F8 hosszú lenyomására valami dallamot kezdett a gép játszani. Ilyen vészjelzőst, mint a filmekben. De más semmi.
(#) zoszka válasza elektroncso hozzászólására (») Máj 18, 2015 /
 
Azelőtt nyomkodd az F8-at még mielőtt kiáll hibára, de ne egyfolytába nyomd.
A hozzászólás módosítva: Máj 18, 2015
(#) steelbird válasza elektroncso hozzászólására (») Máj 18, 2015 /
 
Ha már a rendszerfájlok is vírusosak lettek, akkor én nem a javító telepítést választanám, hanem lementeném egy adathordozóra a Linux segítségével a dokumentumaimat, meg ami fontos, aztán teljesen formáznám a vinyót és újratelepíteném a rendszert.
A mentett adatokat pedig utólag ellenőrizném több vírusvédelemmel.
(#) bbarna válasza elektroncso hozzászólására (») Máj 18, 2015 /
 
itt olvasgass!
(#) elektroncso válasza steelbird hozzászólására (») Máj 18, 2015 /
 
Lehet ez lesz. Holnap megkérdezem a havertól, hogy van-e XP telepítőlemeze, ha van újra telepítem, vagy javítom. A Hirens BOOT CD-n amúgy van rá lehetőség, hogy a teljes HDD-t letörölhesem. Szóval ez nem lesz nehéz. Ha más nincs, akkor van valahol WIN7 telepítő CD-m (nyomtatóhoz adták, lehet rosszul emlékszek és nem az, megekeresem), az lesz rárakva, de nem szívesen váltanék az XP-ről.
Idézet:
„Járt utat járatlanra el ne hagyj!”

Folytatás majd holnap. Az eddigi segítséget is nagyon köszönöm.
(#) zoszka válasza elektroncso hozzászólására (») Máj 18, 2015 /
 
A win7-ben is van javító konzol..
(#) steelbird válasza elektroncso hozzászólására (») Máj 18, 2015 /
 
Lehet, hogy pont az XP miatt kaptál be valami vírust. Az XP már nem támogatott, nem javítja a MS az újabban megtalált biztonsági hibákat.
A MS már a Win 7 -et is leírta. Még 5 év és vége.
(#) Gombszem válasza steelbird hozzászólására (») Máj 19, 2015 /
 
Idézet:
„A MS már a Win 7 -et is leírta.”

El is mehetnek valahova...
(#) Pacso hozzászólása Máj 19, 2015 /
 
Sziasztok! Ezektől a kéretlen felugró reklámoktól hogyan lehet megszabadulni ? Most hogy az OLX és a Jófogás eggyé vált azóta jelentkezik nálam és főleg a Jófogáson ! Valami ötlet ?
(#) Gombszem válasza Pacso hozzászólására (») Máj 19, 2015 /
 
Van megoldás, én is használom (Google a mi barátunk), de erre itt konkrét választ nem fogsz kapni, mert bizonyos okokból törlik.
A hozzászólás módosítva: Máj 19, 2015
(#) Pacso válasza Gombszem hozzászólására (») Máj 20, 2015 /
 
Értem és köszönöm!!!
(#) kadarist válasza Pacso hozzászólására (») Máj 20, 2015 /
 
Első találat: Bővebben: Link.
(#) bbb válasza Gombszem hozzászólására (») Máj 20, 2015 /
 
Pedig bármilyen meglepő, a win7 is már vagy 6 éve a piacon van...

Szóval egy dolgot kellene elfogadni, az idő rohamosan halad, s bár lehet sajnálkozni, meg köpködni, attól még a fejlődés nem áll meg (persze zsákutcái vannak, de az más tészta).
(#) Ge Lee válasza steelbird hozzászólására (») Máj 20, 2015 /
 
Annak hogy nem támogatja az MS az xp-t semmi köze hozzá hogy bekap-e vírust vagy sem, a használt víruskeresőnek inkább. Nálam az xp mindig is úgy ment (most is) hogy mindenféle frissítés le van tiltva, vírusom sosem volt. Ami be akart jönni azt mindig megfogta a NOD vagy az AVG (sosem az oprendszer), és ez nálam a win7 esetén is pontosan ugyanígy van.
Egyetlen egyszer próbáltam ki hogy engedélyezem az automatikus frissítést, össze is dőlt az egész...
A probléma inkább abban van hogy az AVG sem adja már ingyen magát, fizetni kell érte. Hiába telepítesz fel jól működő internet security verziót, néhány frissítés után elveszi az opciót és már csak azt látod hogy AVG free-d van, AVG tűzfal nélkül.
(#) steelbird válasza Ge Lee hozzászólására (») Máj 20, 2015 /
 
Idézet:
„Annak hogy nem támogatja az MS az xp-t semmi köze hozzá hogy bekap-e vírust vagy sem”
Bizony hogy van. Egy jó kis férget, backdoort, vagy trójait, bármikor bekaphat.
Itt egy példa.
Egy ilyen támadás esetén csak pislog a nem frissített XP meg a vírusvédelem a vakvilágba és mossa kezeit "Amiről nem tudunk, az nincs" címszóval. Utána meg csodálkozik a júzer, hogy lassú a gépe, meg mindenféle hülye reklámoldal van a kezdőoldala helyén, meg van még plusz egy eszköztára a böngészőben, stb... Közben meg a zombivá vált gépével (meg több száz/ezer másik megfertőzött géppel) egy hacker pont a** szervereit támadja.
A hozzászólás módosítva: Máj 20, 2015
(#) steelbird válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Máj 20, 2015 /
 
Az XP -t már túlhaladta a kor. Alapjaiban kellett volna módosítani, de egyszerűbb újat csinálni, mint a túlhaladottat foltozgatni.
Ez is a Win 95 sorsára jutott, mint a 98, a Millenium és társaik. Sőt, már ott tartunk, hogy a Win 7 is.
Az a baj ezzel, hogy az új hardverek már nem is alkalmasak arra, hogy a régi oprendszert feltegye rá az ember, mert a régi oprendszer már nem tudja kezelni az új hardvereket. Újabban pl. sok noti már csak Win 8 -cal használható.
Idézet:
„És a példádnál maradva, csak az IE re vonatkozott a hiba, nekem az sose volt használva, úgyhogy messze kerültek ezek a hibák is.”
Ez igen, de ezen kívül rengeteg hiba van, amiről még nem is tudunk. Az előbbi csak egyetlen példa volt a számtalan már felderített -és még fel nem derített biztonsági hiba közül.
Az pedig mindenkinek a saját döntése, hogy frissíti-e az oprendszerét, vagy nem.
Javasolt, már csak a biztonsági rések miatt is. Viszont az XP -vel egyre több gond lesz, ha csak a a biztonságot nézzük.
Frissítés: nekem eddig sem XP, sem Win7, sem Win8, sem Win8.1 nem döglött még meg update után. (Más Win -t még nem használtam.)
A hozzászólás módosítva: Máj 20, 2015
(#) Massawa válasza steelbird hozzászólására (») Máj 20, 2015 /
 
Azért érdekes ez a dolog, hogy, hogy a MS félkész terméket árul ( nem olcson) és még a vevönek is folyton stresszben kell lennie, hogy ne felejtse el frissiteni a sok pénzért megvett gépet? ( ha ilyesmi mondjuk egy autoval fordulna elö, akkor állandoan a szervizben állna, ahol a technikusok mindennap egy ujjabb hibát javitanának, vagy feszegetnék a csavarokat ).
Ami az XP-t illeti nálam sem müködött az akkor uj PC-n az SP-3 soha. Az SP-2 vel meg nagyon jol el van. A cégnél, ahol akkoriban dolgoztam egy hétvégén vagy 500 PC-t tettek tönkre, mert mindegyik meghalt a SP-3 telepitése után. Még szerencse, hogy visszafordithato volt a dolog, és nem kellett az egész oprendszert ujra telepiteni. Igy is elment egy hét mire az 500 gép ujra használhatová vált.
Nemrég megkaptam az eddig használt W7-s notebookomat, amiben az IT-s kollégák kicserélték a vinyot ( egy uj nagyobbra) és feltelepitették az eredeti W7-t. Nem hittem a szememnek, a gép 1 hétig semmi mást nem csinált csak magát frissitette ( több mint 2000 UPG-t töltött le). Ha ez igy megy tovább a PC-k föleg magukkal lesznek elfoglalva, és töltik meg szeméttel a világ IT hálozatait. Vajon ki fizet ezért az irdatlan adatmennyiségért?
Hol van ehhez képes egy primitiv virus meg hasonlo dolog?
(#) steelbird válasza Massawa hozzászólására (») Máj 20, 2015 /
 
Azért a félkész az túlzás.
Csak ugye, emberek írják a programokat. A Windows, vagy bármelyik másik oprendszer jóval bonyolultabb, mint ahogy azt sokan gondolják.
Több ezer háttérfolyamatot kell koordinálni minden pillanatban, aminek úgy kell megvalósulnia, hogy abból ne vegyen észre a felhasználó semmit és még tegye is azt, amit elvár tőle. Több tízezer, százezer sor programkódról és rettentően bonyolult működésről van szó. A hiba törvényszerű. Legtöbbször pedig nem is szó szerinti hibáról van szó, hanem arról, hogy a támadók és a hackerek időt, energiát nem sajnálva minden olyan lehetőséget és nem üzemszerű állapotot megpróbálnak, előidéznek, kipróbálnak, ami esetleg egy hibás, a valós életben egyébként soha nem jelentkező állapotot idéz elő, amikor is támadható a rendszer. Tipikusan olyan emberek, hogy pl. a több száz oldalas gépkönyvet végignyálazva, direkt azokat az eseteket próbálják ki, amikre le van írva, hogy nincs engedélyezve, tiltott bitkód, bájtkód és hibás működést eredményez. (de egyébként szoftveresen normális működés alatt nem idézhető elő). Aztán megírják rá az ártó kódocskájukat, vírusukat...
Erről (is) szól a dolog. Erre jön aztán a foltozás, a frissítés.
De nem csak a Windows problémája ez. A Unix alapú oprendszerek sincsenek ezektől biztonságban.
Ezért ajánlott frissíteni. A hackerek mindig egy(két) lépéssel előrébb járnak.
A hozzászólás módosítva: Máj 20, 2015
(#) Massawa válasza steelbird hozzászólására (») Máj 20, 2015 /
 
Tudtommal többnyire mindent emberek csinálnak, a karorátol kezdve a szivritmusgenerátoron meg az atomerömüvön át a PC-kig, mégsem kell egyik berendezést sem rendszeresen javitgatni vagy frissiteni, kivéve a számitogépeket (-mac sem különb). Még azokat is, amik semilyen hacker stb. támadásnek sincsenek kitéve ( mert teljesen zárt célberendezést alkotnak). Sokszor az az érzésem, hogy a fejlesztök maguk a hackerek, vagy készakarva épitenek be olyan kodot, amit elöbb utobb javitani kell. Ilyen pottevékenység leple alatt kotorásznak a világ szinte valamennyi számitogépében.
Szoval egyre kétesebb az ügy, és sok helyröl büzlik, s nem okvetlenül csak a pénzcsinálás miatt.

Az egyik drága videovágo programom még nincs 3 honapos, de a gyár már kinálja ( nem ingyen) az ujabb verziot. Kérdem én, kell egyáltalán az ilyen kapkodo ujitás? Egy program közepes elsajátitása is honapokat igényel, ha az ember elfogadja az évi 3-4 uj verziot ( és fizet érte) gyakorlatilag kizárja magát az érdemleges használatból, mert mindig azzal lesz elfoglalva, hogy megismerje az aktuális verziot. Mire ezt ugy ahogy elsajátitja a cég kiadja az ujabbat.
(#) Gombszem válasza Massawa hozzászólására (») Máj 20, 2015 /
 
Idézet:
„Nem hittem a szememnek, a gép 1 hétig semmi mást nem csinált csak magát frissitette ( több mint 2000 UPG-t töltött le)”

Ez csak úgy lehet, hogy nem az SP1-et installálták, hanem az alap Win7-et. Az SP1-re letölthető frissítések száma jelenleg kb. 200 db.
(#) steelbird válasza Massawa hozzászólására (») Máj 20, 2015 /
 
Minél bonyolultabb egy rendszer, annál nagyobb a meghibásodási lehetősége.
Az oprendszerek pedig nagyon bonyolultak. Nem karóra, meg szívritmusszabályzóval egybemérhető a bonyolultságuk. De értem, mit akartál vele kifejezni.
(#) Massawa válasza Gombszem hozzászólására (») Máj 20, 2015 /
 
Tudtommal azt a lemezt játszották fel ami eredetileg (3,5 éve) a PC-vel jött. Közben akkor át kellett telepiteni WXP-t, mert a céges rendszer csak azt támogatta, majd 2 éve ujra vissza a W7 64bitet, ami szintén egy rémálom volt (7 honapig szenvedtem mire minden ugy müködött, ahogy kellettj.
Most már ismét jol megy, igaz, hogy csak hobbi célokra használom, de stabil és gyors.
(#) Massawa válasza steelbird hozzászólására (») Máj 20, 2015 / 1
 
Ez rendben van, de itt nem hibákrol ( olyanokrol amik azért történnek, mert tul bonyolult a rendszer) beszélünk, hanem folyamatos beavatkozásrol ( s amint irtam, hogy az sem biztos, hogy az aktuális frissités jobbá teszi a rendszert, söt egyre gyakrabban teszteletlenül adják ki a SW-t, és a nagyérdemüt használják kisérleti nyulnak).
A rendszer bonyolultságábol adodó hibák inkább magára a HW illenének, mert az sem primitiv dolog, de hibás HW-t alig látni, hibás (összecsapott) SW-t viszont egyre gyakrabban.
Az utobbi néhány évben legalább egy tucat olyan frissitésre emlékszem, amit le kellett tiltani, mert az amugy hibátlanul müködö rendszert tönkre tette ( az egyik ilyen a hirhedt WXP SP3 volt).
(#) Ge Lee válasza steelbird hozzászólására (») Máj 20, 2015 /
 
Rossz példát hoztál mert az az explorer gondja amit és sosem használtam, mert mindig is óva intettek tőle. A másik, hogy pl az AVG megfogta nekem eddig az összes trójait és férget is, van hogy már nem is engedi megnyitni az adott oldalt mert visít hogy kárt tehet a gépben, meg sokszor van olyan hogy letöltök egy file-t és már a letöltés végén visít hogy az fertőzött.

Az pedig biztos hogy az összes ilyen oprendszer frissítés teljesen hazavág egy egyébként remekül működő rendszert, tapasztalatból tudom, ezért nem is alkalmazom már amióta az Xp-t használom, és nálam a 7-esen is ki van kapcsolva (nincs is vele gond).
Kipróbáltam egy alap 8-at vagy 8.1-et már nem emlékszem. Jó volt. Aztán kipróbáltam egy frissítettet, az 8 napig ment, majd teljesen összeborult rajta minden és használhatatlan lett.

Ezeket a vackokat is el kell adni, ez a lényeg, nem az hogy sebezhetőbb mint a régi. Nálam egyébként a 98 vitte a pálmát, olyat többet sosem fognak csinálni. Stabil volt, egy mezei DOS-al kívülről bármit csinálhattam a vinyóval vagy a file-okkal, és sosem kellett újratelepíteni, csak a legelső friss és beállított rendszert eltenni egy könyvtárba, ahonnan format c és sys c után visszamásolva már működött is.
Meg elvolt kevés rammal is nem úgy mint a 7, amelyik 4GB mellett ki ki írja hogy zárjál be mindent mert elfogyott a memória, holott alig fut valami.
(#) steelbird válasza Ge Lee hozzászólására (») Máj 20, 2015 /
 
Hmmm... Nekem egy kövület, 8 éves HP laptopon egy éve megy a Win 8.1. Frissíti magát automatokusan és semmi gond nincs vele. Gyors, stabil. Meglepően jól megy azon a régi vason.
Igen, nem jó példát linkeltem be, hirtelen ezt dobta a gugli, nem kerestem tovább. A lényeg így is benne volt.
A hozzászólás módosítva: Máj 20, 2015
(#) Gombszem válasza Massawa hozzászólására (») Máj 20, 2015 /
 
Idézet:
„amugy hibátlanul müködö rendszert tönkre tette ( az egyik ilyen a hirhedt WXP SP3 volt)”

Érdekes.

De az is biztos, hogy az itthoni 3 gépen, és az 5 barátomnál is, jó néhány gépen hibátlanul futott/fut 8-9 éve/évig az XP SP3. Soha nem volt kékhalál, rejtélyes leállás. De az is igaz, hogy eredeti gyári CD-ről lettek telepítve, sosem voltak buherálva, eredeti MS szoftver kóddal voltak aktiválva.

Nálad vagy hardver gond (is) volt, vagy egyéb buhera, fertőzés.

Kár szidni az XP-t, mert megállta a helyét a nagyvilágban. Ez már a Win8-ról nem mondható el.
(#) Gombszem hozzászólása Máj 20, 2015 /
 
Idézet:
„nem úgy mint a 7, amelyik 4GB mellett ki ki írja hogy zárjál be mindent mert elfogyott a memória, holott alig fut valami”

Furcsa.

Nálam 3 hónapja fut a Win7 (előtte XP SP3 volt 9 évig). A RAM-ból 3,15 GB látszik, és még soha nem volt 48%-nál nagyobb foglaltság. A Boot idő 20 mp, a kikapcsolási idő 8 mp. Nekem ennél nem kell jobb.
(#) Gombszem válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Máj 20, 2015 /
 
Egyetértek
(#) Massawa válasza Gombszem hozzászólására (») Máj 20, 2015 /
 
Én egy szoval sem szidtam az XP-t, eddig messze ez volt a legstabilabb rendszer.
De az is tény, hogy az utolag telepitett SP3 okozta a gyakori kék halált, ha egyáltalan tulélte a telepitést. Az uj gépeken ez már nem volt jellemzö (amik már SP3-l jöttek, és csak utánna a többi program).
Nem egy gépröl volt szo, hanem rengetegröl, ahol ugyanazok voltak a jelenségek.
Az is kizárhato, hogy fertözés vagy egyébb külsö hatás okozták a bajt.
A mai napig müködnek nálam a WXP SP2 gépek, mert sajnos a periféria müködésképtelen a W7/W8.1 alatt ( nyomtatok és egyébb szerkezetek, amiket nem tudok sajnos ujra cserélni, mert egyszerüen eltüntek a piacról).
A hozzászólás módosítva: Máj 21, 2015
(#) nagym6 hozzászólása Máj 21, 2015 /
 
Üdv. Firefox auto frissítés 8.0.1-re használhatatlanul lassú lesz. Visszatéve a 7-est, jó. Hol tudom kikapcsolni az auto frissítést?
Magyar nyelv "Content - Languages" menüben behozva, kiválasztva, mégis angol marad. Mit tegyek? Win7.
Köszönöm a segítséget.
Következő: »»   530 / 1121
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem