Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Számítógép hiba, de mi a probléma?
Lapozás: OK   549 / 1117
(#) szucsistvan123 válasza eSDi hozzászólására (») Aug 4, 2015 /
 
Ez van rajta: És van vagy 10 vírus!

bongeszo.jpg
    
(#) didyman válasza Gombszem hozzászólására (») Aug 4, 2015 /
 
Ettől függetlenül okoz gondot, például azért, mert a víruskereső háttérfolyamataiból nem tudsz kilépni, adott féreg meg a csökkentett módot ellehetetleníti,vagy egyéb érdekesség. Nem az előtérben futó böngésző okoz galibát benne, volt olyan gépem, ahol a fél system32 könyvtárat kirakta karanténba, mert fertőzöttnek vélte az összes, éppen futó folyamatot, amiből NEM lehet kilépni csak úgy(crss, smss, stb) és a kötődő dll-eket. Amikor a 23. fájlra is azt mondja a virustotal, hogy az márpedig tiszta, akkor azért elkezdtem gyanakodni egy hamis riasztásban. De általában csak néhány lényeges fájlt pakol ki, aztán lehet sakkozni és a naplót túrni, hogy mit és honnan szedett ki, meg szerinte miért, aztán vizsgálni, helyreállítani, de én sem első eszközként veszem elő. Nyilván fejlődik a motor folyamatosan, de azért ezt a figyelmeztetést érdemes komolyan venni és nem ajánlani első ötletként nem tapasztalt felhasználónak: "Please note that running this program without supervision can cause your computer to not operate correctly. Therefore only run this program at the request of an experienced helper."
(#) Annonymus válasza didyman hozzászólására (») Aug 4, 2015 /
 
Tényleg gyanús az avast
Nem engedi magát eltávolítani
(#) didyman válasza Annonymus hozzászólására (») Aug 4, 2015 /
 
Hálókályha tulajdonságai között lesz valami Avast ndis firewall filter akármicsoda, azt próbáld akkor kiiktatni, elvileg az is elég.
(#) Gabó válasza Annonymus hozzászólására (») Aug 4, 2015 /
 
Én annó 2 gépről próbáltam az avastot eltávolítani, mind a kettőbe kicsinálta a hálózati kapcsolatot, majd a wint. Más vírusírtót nem engedett feltenni, és hazavágta az egész op-t. Én senkinek nem ajánlottam ezek után.
(#) kala1982a hozzászólása Aug 4, 2015 /
 
Hogyan állapítható meg egy összeomlott pl windows 7 rendszerről, hogy melyik fajtája volt telepítve? Rendszer nem bootolható, merevlemez működik, át lett rakva egy működő gépbe. Fájlrendszer ép. Build számból hozzá lehet valamilyen módon jutni ahhoz, hogy Home, Pro, Ultimate, vagy Starter? Esetleg nincs valahol egy szöveges fájl amiben bele lenne írva?
(#) kala1982a válasza kala1982a hozzászólására (») Aug 4, 2015 /
 
The Magical Jelly Bean Keyfinder megoldotta, ha esetleg valakinek hasonló problémája lenne.
(#) kadarist hozzászólása Aug 4, 2015 /
 
Kedvcsináló írás a Linuxhoz.
(#) fecameca válasza kadarist hozzászólására (») Aug 4, 2015 /
 
Szia lenne pár kérdésem: Az Ubuntu-hoz Firefox böngésző jár. De: meglehet nyitni a levelezőt az asztali ikonról akár a Youtube-ot attól függetlenül. Akkor miért írja ki a G-mail fiók azt,hogy Ön a Safari jelenleg nem támogatott böngészőjét használja. Frissítsen egy támogatottra! Az ilyen sima fórum oldalak jól lapozhatók, de a G-mail.ben keservesen sokáig nyílik meg egy levél. Főleg, ha csatolmány is van mellékelve, az a Windowsból WinZip-pel bontható, A Linuxból már kibontva látom a képeket, és nem hajlandó betölteni őket, csak részben, letölteni vagy egyesével a képeket, vagy sehogy. A Youtube ugyanolyan élvezhetetlen, mint a Win-ből Google Chrome-mal. Általában azok az oldalak, melyek nem csak szöveget tartalmaznak, mint ez, sokkal nehezebben töltődnek be. Érdekes módon a Libre Office az XP alatt fél óráig töltött, a Linuxnak kb. 10 másodperc kell. Az ablakok bezárása érdekes: az asztali ikonra, melyet még a teljes képernyős nézet sem takar el soha, jobb egér gomb klikk, és a felugró menüből: kilépés. Érdekes, feloldottam a Win.lemez tiltását, emezt nem lehet letiltani hanem megjelent az indító menü, amiből választhatok. Az XP nem látja még a lemezt sem egyáltalán. A Linuxból meg lehet nyitni a Win. könyvtáras képeket, de fél óra mire betölt. Lehet, hogy valami kisebb Linux kellett volna, esetleg a Mint? Ja és leellenőriztem a lemezeket. Mindkettőnek kb ezer napja van hátra. A 120 Gb-osnak van 17 hibás szektorja, de át van irányítva. Mind a 2 kb 50 fokos ebben a melegben. Sebességük azonos.
A hozzászólás módosítva: Aug 4, 2015
(#) coyote55 válasza fecameca hozzászólására (») Aug 4, 2015 /
 
50 fok sok, nagyon sok!
(#) fecameca válasza coyote55 hozzászólására (») Aug 4, 2015 /
 
Nekem is a közel 30, télen talán kevesebb lesz. Úgyis túl hangosak benne a ventilátorok, tegyek a gépbe +1-et? De mind a kettő egyformán 50, tehát nem hiba, csak meleg van. De nem ez volt most itt a fő kérdés.
(#) eSDi válasza fecameca hozzászólására (») Aug 4, 2015 /
 
Teljesen mindegy, milyen meleg van, az 50°C egy HDD-nek már sok. Gépház oldala le és az egyik ventit tedd a vinyók elé. Másfelől a 120GB-os a 17 hibás szektorral mehet a kukába, teljesen mindegy mennyi hátralévő időt ír ki rá a program. Még, ha csak 1-2 lenne rajta, akkor talán segítene egy Low Level Format, de ez már sok és csak egyre több lesz rajta.
(#) ybanez hozzászólása Aug 4, 2015 /
 
Hello mágusok!
Nos, adott egy Dell 5010. Amíg csak töttikén lógik, bekapcsolatlanul, addig akksi töltődik szépen. Amint életre kelteném, töltés megszűnik , kis üzemelés után persze lemerül az akksi, hiába van bédugva a töltője. Mi lehet a bibi? 2 különböző töltővel is próbáltam, egy gyári 90W-os és egy nagyobb 160W-ossal is. Amint életre kelne, hoppá és nincs töltés. BIOSban Charger behavior aktív, azt néztem...
(#) eSDi válasza ybanez hozzászólására (») Aug 4, 2015 /
 
Üdv!

Akksi nélkül, csak töltővel megy? Lehet annyira halott az akku, hogy nem tud vele mit kezdeni.
(#) ybanez válasza eSDi hozzászólására (») Aug 4, 2015 /
 
Hali!
Ez a vicc, nem! Csak akkor hajlandó üzemelni, ha akksi benne van, azzal elmegy bő 1,5 órát. Akksi nélkül be sem tudom kapcsolni.
(#) Bakman válasza ybanez hozzászólására (») Aug 4, 2015 /
 
Lehet, hogy a töltést szabályzó elektronika, ami a gépben van, romlott el, nem bírja ellátni egyszerre az akkut is és a gépet is. Esetleg úgy "érzi", ezzel túlterhelné a töltőt, hibásan méri az áramfelvételeket. Hiába adsz neki erősebb tápegységet, ha a 90 W-osra van beállítva, nem tudja, hogy többet is fogyaszthat. Amikor csak a BIOS-ban vagy, akkor is ez a hibajelenség?

Sok olyan laptop van, amit akku nélkül nem lehet bekapcsolni, ez normálisnak mondható.
(#) Annonymus válasza didyman hozzászólására (») Aug 4, 2015 /
 
Tudsz írni egy elérési utat a hálókártya tulajdonságaihoz?
(#) ybanez válasza Bakman hozzászólására (») Aug 4, 2015 /
 
Hali!
Igen, amint F erőt fejtesz ki a bekapcs gombra, rögvest kialszik a töltés LED.
(#) eSDi válasza ybanez hozzászólására (») Aug 4, 2015 /
 
Lehet Bakmannak igaza van, de nekem eddig mindegyik ment akku nélkül is. A töltésszabályzó hibája a legvalószínűbb. Menj át a "Laptop javítás tuning" témába ott sokat foglalkoznak ilyen problémákkal.
(#) ybanez válasza eSDi hozzászólására (») Aug 4, 2015 /
 
Köszönet! Áthurcolkodom!
(#) kadarist válasza fecameca hozzászólására (») Aug 4, 2015 /
 
Na most én eleve nem Ubuntut használok, hanem Linux Mint-et, ami azért barátságosabb rendszer. Telepítetted a frissítéseket, a rendszered naprakész? Az Ubuntu Unity ablakkezelésénél a bezárás a bal felső sarokban van, nem a megszokott helyen, tehát keresd ott. Már írtam, hogy a Win. nem látja a Linux partíciókat. Ennek a problémának a feloldásához kell egy program a Windowshoz.
(#) didyman válasza Gabó hozzászólására (») Aug 4, 2015 /
 
Ennyire azért nem dráma, 10 perc kézimunka, de van hozzá eltávolító program is, sokszor az is elég.
(#) didyman válasza eSDi hozzászólására (») Aug 4, 2015 /
 
Alacsony szintű formázást a lemezek úgy 10-15 éve nem hajtanak végre, még ha érkezik is ilyen ATA-parancs. Káros lenne rájuk nézve. Az 50 foknál nem kimondottan az 50 fok a baj (ez még egy pont elfogadható felső határérték), hanem a hirtelen változás. Óránként 15 fok lenne az elfogadható, ez persze jellemzően nincs meg ilyenkor, de maga a magas hőfok nem olyan eget verő gond. Persze én is átrendezném, ha ilyen melegek lennének.
(#) didyman válasza fecameca hozzászólására (») Aug 4, 2015 /
 
Azt a hátralévő időt ne vedd komolyan. Ne is foglalkozz vele, teljesen hülyeség. Sosem fogom megérteni, miért kell ezt így kijelezni. Ha holnap a csapágy elkezd megszorulni, akkor mi lesz ezer nap? Vagy ha a gyengülő mágnesesség miatt hetek alatt százával lesznek hibás szektorok? Na pont ennyit ér ez a becslés.
(#) didyman válasza (Felhasználó 15355) hozzászólására (») Aug 5, 2015 /
 
Ezért hívtál valamelyik nap? Az ne legyen gyanús, teljesen jó módszer, a volume shadow copy (kötet árnyékmásolata) szolgáltatás erre van kitalálva. Nem biztos, hogy a Ghost tudta is használni, olyankor megpróbálja enélkül, a siker meg kétesélyes. Főleg víruskeresők tudják ezt megakadályozni. Meg gond lehet az is, hogy vajon a Ghost aktívvá tette-e a lemezt. Nem tudom, mert én a Driveimage XML-t használom, illetve a Partition Wizardot Hirens Boot CD alól, amivel a futó forrásrendszert ki tudod kerülni.
(#) didyman válasza eSDi hozzászólására (») Aug 5, 2015 / 1
 
..De amúgy sejtem, mire gondolsz. A low level format újabban a zerofill másik neve, ami félrevezető, mert az nem alacsonyszintű formázás, hanem a lemez teljes területének végigcímzése és nullával feltöltése-amit a sima formázás alapértelmezetten nem tesz meg, hiszen az MBR-hez nem nyúl, és csak olvasási tesztet csinál. Nem közismert, de a Win formázója a Vista óta, parancssorban tudja ezt, a /p kapcsolóval (ez elérhető a telepítőlemezről is egyébként, ha parancssort választunk), Linux alatt ugyanígy a DD megoldja.
Viszont, ez a hibás szektorokkal már nem csinál semmit (szemben a "régi" LLF-értelmezéssel). Arra jó a zerofill, hogy a lemezen biztosan megmozgat minden bitet, így segíthet eldönteni az elektronikának, hogy mi újság a gyengének jelölt szektorokkal. A már hibásnak jelölt, áthelyezett szektorok címzését a lemez vezérlője ugyanúgy át fogja irányítani a tartalék területre, mint bármikor máskor. A kifejezetten hibás szektorok újraellenőrzésére, regenerálására van néhány más célprogram, de azok nem formáznak, hanem más módon veszik rá az elektronikát a már hibás szektorok címzésére, anélkül, hogy adat sérülne.
(#) didyman válasza (Felhasználó 15355) hozzászólására (») Aug 5, 2015 /
 
Az is úgy jó, mert ha betűjelet kap ghost előtt, akkor utána nem lesz C: meghajtó (mounteddevices bejegyzés)
(#) fecameca válasza kadarist hozzászólására (») Aug 5, 2015 /
 
Szia nekem egyáltalában a képkezeléssell van a legnagyobb problémám. Lehet, hogy nem ismeri a videokártyámat? Egy kép előhívása saját könyvtárból 5 perc, Internetről például faceook, bejön a szöveg, a képek keservesen lassan, szakadozva töltődnek utána. Youtube videók szaggatnak, az egész így használhatatlan. A levelezőm valami parancsfájl nem válaszol, az fogja. Ami Zip-ben van csatolva a levélhez, miért nem lehet letölteni? A nem támogatott Safarival kezdjek valamit?
(#) fecameca válasza kadarist hozzászólására (») Aug 5, 2015 /
 
A frissítéseket tegnap lehívtam rá. Látható változás semmiben nem történt attól. Így a Linuxom csak szövegszerkesztésre használható, és fórumozni olyan helyeken, ahol nincs sok képtartalom. Ha egyáltalán használható lesz, kellene rá egy képszerkesztő is, mert ami van, az csak nézőke. Nem tudom hogyan lehet egy új programot rátenni.
A hozzászólás módosítva: Aug 5, 2015
(#) kadarist válasza fecameca hozzászólására (») Aug 5, 2015 /
 
A csomagok (programok) telepítéséhez súgó: Bővebben: Link. Az alkalmazások hozzáadásánál pedig telepítsd az Opera böngészőt vagy próbáld ki a Chromium-ot (Chrome Linuxos verziója). Egy rajzoló progi: Bővebben: Link. Ezen kívül az Alkalmazáskezelőben (Alkalmazások hozzáadása) több száz hasznos program közül választhatsz. Ha kevés a memóriád és lassú géped van, akkor az Ubuntu helyett a Linux Mint-et ajánlom Mate felülettel, mert a gyenge videoteljesítményt kisebb erőforrás-igényű rendszerrel át lehet hidalni.
Következő: »»   549 / 1117
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem