Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Számítógép hiba, de mi a probléma?
Lapozás: OK   695 / 1119
(#) fecameca válasza belfi2 hozzászólására (») Feb 28, 2017 /
 
Nem kellene valamit újra kondizni? Azért másodpercenként 20 fok hőmérséklet változás túlzás. Még mindig ilyeneket mutat. A hűtőborda meg jég hideg.
A hozzászólás módosítva: Feb 28, 2017
(#) Tomi20 válasza fecameca hozzászólására (») Feb 28, 2017 /
 
Szia

Írtad, a borda tetemes méretű, nem hőcsöves kivitel? Esetleg nem sérült meg a hőcső? Ha hőcsöves, le kellene próbálni a bordát, venti, minden nélkül melegíteni az alját pl egy tiszta lángú valamivel (pl gázégő), gyertya nem jó, összekormolja. Egyenletesen kell melegednie az egésznek, felmelegíted, és megnézed a talpát, hogy nem süt-e.
(#) fecameca válasza Tomi20 hozzászólására (») Feb 28, 2017 /
 
Nem hiszem, tömör alumíniumnak néz ki. Szerintem vagy a CPU belső hiba, (pl. repedés?) vagy a tápfesz. ingadozik a terhelés változására. Jó lenne egy másik CPU próbára, vagy mondjatok valamit, hogyan lehetne lejjebb venni a teljesítményét? Mert 70 % alatt nincs vele gond, szinte pillanatok alatt lehűl 30-40 közé. Azok a régebbi Intel gépek úgy 2000 körül még nem tartalmaztak egyáltalán sensort? Mert a régi gépem hiába vettem elő, hogy lássam, hogy az mit csinál ilyenkor? Minden program azt írja ki, hogy : "Nincsenek szenzorok". Emennél meg mindegyik ugyanannyit mutat, úgy látszik a programok csak a grafikus felületükben különböznek. Egyelőre letiltottam a BIOS-ban, hogy egyáltalán kikapcsoljon, mert 70 fok ott a legmagasabb, vagy letiltom. Ha rossz, akkor égjen meg, de ne kapcsolgasson ki nekem folyton, amikor hideg a hűtője, csak a szenzorja mutat fals értéket.
A hozzászólás módosítva: Feb 28, 2017
(#) belfi2 válasza fecameca hozzászólására (») Feb 28, 2017 /
 
Nem fekszik esetleg fel a hűtőkeretre a tömb anélkül hogy a procihoz hozzá érne.A már említett Arctic alpine 11 plus rögzítő keretéből le kellet reszelnem kb 1 mm mert maga a tömb teljes leszorításnál sem érintkezett rendesen . Ha van egy 478 proci hűtő aminek a hűtő tönkje belefér a keretbe anélkül hogy ahhoz hozzá érne , azt csak kézzel tedd rá a procira . Persze enyhén pasztázd . Rászorítod kézzel, és érezni fogod hogy melegszik e vagy nem , közben figyeld a hőfokot valamilyen programmal. (everest) .A kondikat ha nézed és találsz púposat vagy látsz kifolyást akkor igen, kell kondizni.
A hozzászólás módosítva: Feb 28, 2017
(#) fecameca válasza belfi2 hozzászólására (») Feb 28, 2017 /
 
Ez se stimmel. Rá volt tapadva a zsír, szinte cuppant, amikor lehúztam. Érezni, hogy hozzáragad a paszta, de ezt is már leírtam. Van neki oldalirányú mozgása, tehát a keret nem akadályozza a felfekvést, lehet mozgatni,viszont érezni, hogy tapad. A régi gépemben miért nincsenek szenzorok? Most épp azzal írok. Kicsit lassabb, de működik. Mindjárt lekérdezem a hardverinfo-t.
(#) fecameca válasza belfi2 hozzászólására (») Feb 28, 2017 /
 
Közben találtam egy topikot: Ott se mondanak semmi okosat:Bővebben: Link
(#) belfi2 válasza fecameca hozzászólására (») Márc 1, 2017 /
 
Szerintem próbáld meg egy kisebb hűtővel , és kézzel érzékelni hogy milyen a hőfok. Oldalára fekteted és beindítod.A másik lap milyen típusú?
(#) gyula166 válasza fecameca hozzászólására (») Márc 1, 2017 /
 
Üdv! A régi amd procik ilyenek, nekem két laptop, és egy asztali volt amd, azok is hirtelen melegedtek. A laptop nemegyszer elérte a 90 fokot, mégis bírta. A ventillátor 55 fok alatt be sem kapcsolt. Ne aggódj, nem lesz baja, ha mégis belehalna a proci, szerintem van aki ingyen is adna másikat, sokan lecserélték a gépüket már.
(#) fecameca válasza belfi2 hozzászólására (») Márc 1, 2017 /
 
Sziasztok. Processzor belső hiba lehet, mert a régi Intel Celeron 2,66GHz procis gépem sosem megy 55 fok fölé. Az AMD-t már teljesen lebutítottam, és 1,2 voltot állítottam, mégis ugyanaz a helyzet. Ugyanúgy lett bepasztázva az Intel procis gép is, de csak pár napja, amióta az AMD-s sel kínlódom. Ezen (az Intelen) viszont észrevenni, hogy újrapasztáztam. Gyula: Nem alaptalan az aggódásom, mert folyton kikapcsolgatja magát, ha meghajtom, lehet, hogy csak irodai célokra lesz alkalmas, a Youtube-ozás tilos?
(#) coyote55 válasza fecameca hozzászólására (») Márc 1, 2017 /
 
Kérdés, kinek hiszel? A kezednek (hideg borda) vagy a (hibás?) szenzornak?
Ha a kezednek, ne foglalkozz vele, tiltsd le a BIOS-ban a szenzort, és kész.
Ha a szenzornak, akkor egy darabig még eltöcskölhetsz vele és nem hiszem, hogy sikerrel jársz.
(#) fecameca válasza coyote55 hozzászólására (») Márc 2, 2017 /
 
A kezemnek hiszek, az a processzor a szemétbe való. (Azért is adták el azt a gépet 4000-ért.) Kérdés, hogy mennyiért tudnék bele szerezni egy másikat? Azt azért nem hiszem, hogy bárki is adna egyet ingyen. A régi Intel processzoros gépen sikerült szóra bírni a szenzorokat, egy olyan linuxxal, amit nem is azon telepítettem.
A hozzászólás módosítva: Márc 2, 2017
(#) vision61 válasza gyula166 hozzászólására (») Márc 2, 2017 /
 
Szia!
Ez nem az a melegedős típus, ezek az s939-es tokozású AMD procik már nem fűtenek annyira.
(#) vision61 válasza fecameca hozzászólására (») Márc 2, 2017 /
 
Szia!
Vagy a proci, vagy a hőmérséklet mérése az alaplapnak hibás.
Van egy ugyanilyen procis műhelygépem, még nem láttam 60 fok közelében sem a proci hőmérsékletét. Ha az alaplap is támogatja, használd a Cool'n'Quiet funkciót. Ilyenkor alapjáraton 800 MHz-en jár a proci, és alig emelkedik egy kisebb felbontású YouT*** videó, mp3 lejátszásakor.
Nekem a gyári dobozos procihoz adott hűtőtől alig nagyobb borda van rajta. A gép bekapcsolása után kb. 4-5 perc is eltelik, amikor beindul a ventilátor, szinte csak alapjáraton. (Nem azért mert rossz.) Emiatt ki kellett kapcsolnom a Bios-ban a ventilátor hiba figyelést, hogy ne sípoljon az álló venti miatt.
A hozzászólás módosítva: Márc 2, 2017
(#) newDesigner válasza fecameca hozzászólására (») Márc 2, 2017 /
 
Hi fecameca,

kb. vision61 adott neked az utolsó hozzászólásban értelmes ötletet a Cool'n'Quiettel kapcsolatban.
De alapvetőleg rossz a hűtőd. Az egyazon évjáraú Intel procik kb. 15-20 fokkal alacsonyabb hőfokon járnak mint az AMD-k.
Nekem csak AMD procim volt asztali gépben Athlon Xp-től Phenom II x6-ig. A régi cerkák eljártak hűtőborda nélkül is egy ideig, az Athlon pár perc alatt megfölt.
Az alumínium rosszabb hővezető a réznél. AMD-hez legalább rázmagos alu, vagy réz hűtő kell. Az intel hűtődet ki is dobhatod.
Vegyél egy ilyent (Link), vagy egy bármilyen kompatibilis réz, vagy rézmagos hűtőt rá.
Másrészt, ha pasztázni akarsz, akkor vedd figyelembe, hogy 150 ft-ért - bármilyen szép is a cimkéje - csak sz@rt kapsz 1.x W/(m*k) hővezető képességgel. A legjobbak 30 + -osak, sokezerért is akár.
Persze előfordulhat hardware hiba, de AMD-nél (nekem még az elsőszériás 754-es tokozású volt a 64-esem) a 70-80 fok 100% terhelésen teljesen normális. Elvben valahol 90-110 fok körül kellene az alaplapnak tiltania. A hirtelen hőmérséklet emelkedés a rossz hőleadás miatt van, de a te típusodnál jó hűtővel sem lesz sokkal kevesebb, de 99%, hogy stabilan fog üzemelni a géped.

Have good luck.
A hozzászólás módosítva: Márc 2, 2017
(#) david10 hozzászólása Márc 2, 2017 /
 
Sziasztok, ha megvan a hivatalos Windows 8.1 telepítőkulccsal a gép oldalán, akkor azt lehet-e ingyen legálisan Windows 10-re frissíteni?
A választ előre is köszönöm!
(#) RoliNyh válasza david10 hozzászólására (») Márc 2, 2017 /
 
Üdv! Nekem úgy rémlik, ha már aktiválva van a mostani 8.1 -ed, akkor az egy szerveren van eltárolva. Innentől ha frissíti magát a rendszer, az ugyanolyan aktivált marad.
Még azt is megkockáztatom, ha nyomsz egy format C: -t, és friss telepítést végzel, egy idő után ugyan úgy aktiválttá válik a rendszer...

Nekem épp a napokban játszotta el a tabletem, hogy frissítette magát 10-re, és aktív maradt...
A hozzászólás módosítva: Márc 2, 2017
(#) newDesigner válasza david10 hozzászólására (») Márc 2, 2017 /
 
(#) david10 válasza RoliNyh hozzászólására (») Márc 2, 2017 /
 
Jelenleg a gépemen van egy XP, egy 7-es és egy nem aktivált 10-es. Az 8.1-es aktiváló kulcsot a géppel kaptam. A 10-es megvásárlását szeretném kerülni. Formázzam a 10-es particióját, tegyem oda fel a 8.1-est, aktiváljam és frissítsem 10-esre?
A Microsoft weboldala szerint, amit newDesigner küldött, 2016 jul. 29-ig lehetett frissíteni.
A hozzászólás módosítva: Márc 2, 2017
(#) RoliNyh válasza david10 hozzászólására (») Márc 2, 2017 /
 
Nem tudom az időpontokkal mi a helyzet. Ha javasolhatom, még mielőtt bármit is formáznál, inkább frissítsd a mostani 8.1 -et 10 -re, aztán használd néhány napig. Ha elfogadja a mostani licencet, akkor az tárolódik. Utánna formázhatsz és készíthetsz tiszta win 10 telepítést, de csak abból a médiából, amiről rfissítettél (gyanítom)...

Ui.: De garanciát azt nem tudok adni a működőképességére...
A hozzászólás módosítva: Márc 2, 2017
(#) renegat1 válasza david10 hozzászólására (») Márc 2, 2017 /
 
Szia!
100% hogy nem frissíthetsz 10-esre. 2016. júl.29-e után volt egy olyan ha kisegítő lehetőségeket használsz akkor még lehetett frissíteni. Ez már nem biztos, hogy él.
(#) newDesigner válasza david10 hozzászólására (») Márc 2, 2017 /
 
Na jó, ez a hivatalos átlagfelhasználók lehetősége (volt). Ha te (is) használsz valamilyen "Könnyű kezelés" segédprogramot, mert pl. rossz a látásod és felolvastatod a szöveget, akkor mind a mai napig jogtisztán frissítheted a 10-re az összeset 7-től felfele.

Két hete még élt a lehetőség, mivel halmozottan fogyatékos srácoknak csináltam gépet.
A hozzászólás módosítva: Márc 2, 2017
(#) david10 válasza newDesigner hozzászólására (») Márc 2, 2017 /
 
Végtéren is az eredeti is megfizethető. Ha egy licenc-et vásárolok, akkor azt egyszerre 3 gépen használhatom legálisan? A tört Windows nem jó, mert ha jönnek ellenőrizni, akkor végünk. Ha a "Könnyű kezelés"-el frissítem, akkor tudom munkára legálisan használni?
(#) newDesigner válasza david10 hozzászólására (») Márc 2, 2017 /
 
Ha Volume License-t veszel, akkor a megvásárolt mennyiség erejéig (pl. kisvállalati munkacsoport, max. 25 gép) telepíthetsz. Ha egy sima kereskedelmi license-t vásárolsz, akkor egy gépen, egy példány futtatható. Ha lemezes, akkor egy db másolatot csinálhatsz róla, kizárólag saját felhasználásra. Azaz egy backup verziód is lehet. Ha letölthető MSDN.iso-d van, azt tárolhatod amin akarod, készíthetsz belőle telepítő (fizikai) lemezt is és akár el is ajándékozhatod, ha nem tíltja az EULA. Ennél a verziónál a license kulcsot kell megvásárolni és a license jogok (és nem a szerzői jogok) annak a tulajdonosát illetik. Általában át is lehet ezeket ruházni, de akkor a korábbi tulajdonos minden jogát elveszíti a használat tekintetében és törölnie kell az operációs rendszert.

Ha az ember hosszútávra tervez, akkor megéri. Bár a Microsoft ez ügyben csúnyán maga alá tett a Vistával és a 8-as szériával is.

Igen.
(#) fecameca válasza belfi2 hozzászólására (») Márc 3, 2017 /
 
Belfinek igaza lett:
Idézet:
„Nem fekszik esetleg fel a hűtőkeretre a tömb anélkül hogy a procihoz hozzá érne.”
A hűtő ma amikor a gépet bekapcsoltam, hatalmasat zuhant. Minden géphez ilyen szemét műanyagból gyártották a leszorítót? 20 fok mínusz, hogy elhagytam belőle ezt a törött műanyag vackot, és fémcsavarokkal rögzítettem a hűtőt.
(#) fecameca válasza fecameca hozzászólására (») Márc 3, 2017 /
 
A szenzor csak rossz, mert mindig annyi fok, ahány %
(#) david10 válasza newDesigner hozzászólására (») Márc 3, 2017 /
 
Inkább maradok az Ubuntunál, vagy megprobálom feltelepíteni a Hackintosht, a gépek AutoCad-hez kellenének.
Köszönöm szépen mindenkinek a válaszát!
(#) bbb válasza david10 hozzászólására (») Márc 3, 2017 /
 
Minden bántás nélkül vicces, hogy azt írod AutoCad-hez kellenek, hiszen az Autodesk AutoCad licencek ára mellett gyakorlatilag eltörpül a Windows licenc ára
(#) bbb válasza fecameca hozzászólására (») Márc 3, 2017 / 1
 
Az akkori lapok esetében ne bízz a szenzorban! Amúgy ez a szenzor az alaplapon a foglalat közepén a proci alatt van, s szeret meghibásodni. A helyedben külső hőmérőt használnék hozzá, lehet kapni az 5,25"-os helyre beépíthető kerettel, amiben van hőmérő kijelző. Ha meg eljössz érte Dunakeszire, akkor egy tábla csokiért adok neked olyat, ami az én gépemben volt évekig (még az Athlon 1200-asommal tizenéve), s dupla kijelzős, na meg HDD-t is rakhatsz mögé.

ui.: a műanyag pöcköt aki feltalálta, forogjon a sírjában sokáig! Az Epox 8kha alaplapom hajlott meg a borda alatt, mert megnyúltak a műanyag "rögzítő" pöckök...
A hozzászólás módosítva: Márc 3, 2017
(#) vision61 válasza bbb hozzászólására (») Márc 3, 2017 1 /
 
Mielőtt válaszolsz, esetleg figyelmesebben is olvashatnál.
Jelen esetben socket 939-es prociról volt szó. Na ez nem az, amiről te írsz.
(#) Kovidivi hozzászólása Márc 3, 2017 /
 
Sziasztok!
Egy laptop Bővebben: Link, N3160 procival, 4*1.6GHz, 4GB RAM-mal, passzív hűtéssel bírná vajon a Full HD filmeket? Játékra sosem lenne használva, csak filmet nézni, és a normális netezésre. A kis méret külön kívánság lenne.
Köszi.
Következő: »»   695 / 1119
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem