Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Számítógép hiba, de mi a probléma?
Lapozás: OK   31 / 381
(#) Stadi válasza Rober_4 hozzászólására (») Jan 21, 2010 /

Akkor én is írok egy egyszerű módszert: a nap végén indítsd el a Feladatkezelőt (Ctrl+Shift+Esc), és nézd meg benne a mellékelt képen pirossal karikázott értékeket. Amennyiben a Csúcsérték (Peak) nagyobb, mint az összes fizikai memória, akkor a Windows gyakran kényszerül használni a lapozófájlt, tehát kevés a memória. Ezen kétféleképpen lehet segíteni: memóriabővítéssel vagy a memóriafelhasználás csökkentésével.

taskmgr.gif

(#) Rober_4 válasza Stadi hozzászólására (») Jan 21, 2010 /

Ok, megnézem! Már most tudom, hogy sok gépnél ez igaz lesz, mivel nyúzzák a gyerekek, meg hát egy csomó gépünk van amiből kispórolták a ramot, pedig inkább azt raktak volna bele... Viszont a kicsikkel csak maximum Paintezünk, egyszerűbb játékok, no meg gyors és jó gépeknél is előfordul. Viszont, ha legközelebb találkozok a problémával, akkor ránézek a feladatkezelőre és talán segít abban, hogy mit is csinált addig titokban a gép.
(#) abcdabcd válasza Rober_4 hozzászólására (») Jan 21, 2010 /

Amúgy minden gép egyformán csinálja? Ha nem esetleg lehet memória probléma is memtest86-tal esetleg az egyik ilyen gépet ki lehetne próbálni,
illetve hogy iskolai gép lehet e esetleg hogy tele van mindenfélével/el van állítgatva ahányan használják... ?

Ilyenkor a cpu használatot nézted már esetleg? (mondjuk a feladatkezelővel a képernyőn hagyd ott a gépet arra a 10 percre)

vagy ha megnézed hogy a swap-et kikapcsolod a próba erejéig vagy akár sokkal kissebbre veszed? gondolom nem fut ilyenkor olyan nagyon sokminden mondjuk nemtudom mikori gépek ezek mennyi memóriával...
(#) abcdabcd válasza Rober_4 hozzászólására (») Jan 21, 2010 /

Egyébként ha a frissen telepített gépeknél nincsen ilyen probléma, akkor a gépek elállítódása ellen jó megoldás az ún. Programvédő kártya ami egy pci csatolós eszköz és a gépbe rakva minden bootoláskor(illetve beállítás alapján akár csak kázi jelszavas aktiválásra) helyreállítja a merevlemez tartalmát, így akármit változtattak állítottak el a gépen/telepítettek rá/vírus került rá az a következő újrainduláskor eltűnik, az én gépem kb több mint egy éve olyan gyors mint az új...

Bővebben: Link
(#) Stadi válasza abcdabcd hozzászólására (») Jan 21, 2010 /

A memóriahiba instabil működést eredményez, a programok a legkülönfélébb, sosem látott hibaüzenetekkel szállnak el miatta.

A lapozófájl méretét nem érdemes kisebbre venni, megszüntetni meg pláne nem, mert rossz esetben előfordulhat, hogy még a Windows sem fog elindulni. Úgyis annyit használ el belőle a rendszer, amennyire épp szükség van. Viszont fix méretűre be lehet állítani, ezáltal elkerülhető a dinamikus lemezterület-foglalás/felszabadítás miatti késlekedés és lemeztöredezés (fragmentáció).
(#) abcdabcd válasza Stadi hozzászólására (») Jan 21, 2010 /

Én se véglegesen gondoltam a lecsökkentést/kikapcsolást...

A memóriahiba nem feltétlenül ilyen durva, én ilyennel 1x találkoztam, amikor ráadásul a memtest hibátlannak mutatta a memóriát,a programok soha nem látott rejtélyes hibaüzenetekkel szálltak el, onnan derült ki hogy tényleg a memória okozta hogy a korábbi "rossz" memóriát amin a memtest 1 hibát talált fix helyen visszarakva úgymond megjavult a gép, azaz eltűntek a rejtélyes hibajelenségek, csak megmaradt a lassúság és kifejezetten lassú rendszertöltés-->jó memóriával ez is eltűnt...
(#) ptesza válasza Stadi hozzászólására (») Jan 21, 2010 /

Kb én is erre gondoltam ,csak ezt a módszert amit írtál , nem igazán ismertem.

Jó dolog , és fogadni mernék ,hogy ez a lesz a megoldás.
Esetleg a tuneup memo optimalizálási segédprogija , szabadíthat fel RAM-ot és nem kell mindjárt a SWAP -hez nyúlni. Mondjuk a tuneup fizetős soft. Körül kellene nézni nincs -e valami freeware , ami állandóan fut a háttérben.

(#) Stadi válasza ptesza hozzászólására (») Jan 21, 2010 /

Nem kell fizetős program.

A Windows indulásakor elinduló programok kigyomlálása jó kezdés, emellett le lehet szedni a gépről azokat a programokat, amik már nem kellenek, így a gyerekek poénból sem tudják őket elindítani. Végső esetben a Windowst is lehet nyirbálni, de ez nem kezdőknek való. A legjobb megoldás a memória bővítése, de ez már tényleg pénzbe kerül.

A gyomláláshoz jó segítség a HijackThis nevű program, DE: csak akkor szabad használni, ha tudja az ember, hogy mit csinál! Korábban egy emberke fejlesztette, aztán megvette tőle a Trend Micro. Gyakorlottabbak számára akár vírusirtáshoz is használható .
(#) KTobi válasza abcdabcd hozzászólására (») Jan 21, 2010 /

Létezik ennek tisztán szoftveres változata is, egyes iskolák használják is. csak pár gyerek nem tudja felfogni, hová tűnt a mentése az asztalról. Teljes C-t védi. D nyitott marad, de ez beállítható. Apró kis progi.
(#) abcdabcd válasza KTobi hozzászólására (») Jan 21, 2010 /

Nekem mivel nekem is van egy ilyen kártyám a microsoft-féle tweak ui programmal van átállítva az asztalom a D meghajtó egyik könyvtárába így megmarad amit oda rakok... egy szoftveres megoldással annyi lehet a probléma hogy az is ugyanúgy elállítódhat/le is törlődhet mint ahogy azok a szoftverek amiknek a védelmében van pont ez a kártya
(#) ptesza válasza Stadi hozzászólására (») Jan 22, 2010 /

Fizetős progi nem is.

De azért hamar találtam freeware -t. Pici , gyors autómata. Kipróbáltam , de tesztelni nem nagyon tudom ,mert nálam van bőven ram. Ott lehet beválik.

fro_EN.zip

(#) Norby14 hozzászólása Jan 27, 2010 /

Sziasztok!
Egy olyan problémája lenne egyik barátomnak, hogy a gép hátán a videókártya felett van egy rés ahova belehet tenni egy PCI kártyát és ez a hely üres és ahogy kihúzta a fülhallgató csatlakozóját úgy beesett ezen a résen és ráesett a VGA kártyára. Ahogy kihúzta a dugaszt úgy zárlatot csinált a VGA-án a fém rész és elsötétült a képernyő. Felmentem hozzá, kivettem a videókártyát és azt vettem észre, hogy egyetlen egy kondenzátor fel van fujódva és kicsit büdös is. Tudtok erre mondani egy megoldást?
(#) moltam válasza Norby14 hozzászólására (») Jan 27, 2010 /

Cseréld ki a púpos kondit.
(#) ptesza válasza moltam hozzászólására (») Jan 27, 2010 /

Max , ennyit ha elég ügyes. De ok okozat . Egy kondi attól ,hogy rövidzárlatot kap , nem megy tönkre hanem kisül. Valami másnak a hibája ,folytán adta meg magát a kondi. Nagy mák kell ahhoz , hogy ez megjavuljon.

(#) Norby14 válasza ptesza hozzászólására (») Jan 27, 2010 /

Értem. Kicserélem és utána megírom, hogy mi a helyzet.
(#) beeerka hozzászólása Jan 29, 2010 /

üdv!
két oldallal hátréb volt a problémám, hogy nincs piros szín a monitoron.
amiket tanácsoltatok, (kondik cserélve, agp slot megtisztítva, másik monitorral is próbálva) sajnos nem hoztak eredményt, ugyanaz a hiba most is.
(#) _ampervadasz_ válasza beeerka hozzászólására (») Jan 29, 2010 /

A kártyád a hibás, ezen, semmilyen kondi csere, AGP slot tisztítás, nem fog segíteni.
A színek három DA -ban alakulnak analóg színjelekké, és továbbá található itt egy vonali szintű erősítőfokozat.
Ez az ami elszállt neked, ezért, hiányosak a színek.
Feltételezem a számítógép háza is ráz, néha néha, mert ha igen akkor magyarázható az AGP betegsége is.
Orvoslása, lehet egyszerű, meg nem is.
A földelést kell a konnektorban rendbe hozni.
(#) beeerka válasza _ampervadasz_ hozzászólására (») Jan 29, 2010 /

a gépház nem ráz most, de eddíg sem tapasztaltam. a tápot egy szünetmentesen (smart ups 420va) keresztül kapja, szóval a földeléssel nem lehet gond, továbbá a szünetmentes is egy túlfeszvédett hosszabbítóból kapja, a hosszabbító pedig egy földelt dugaljban van.
(#) Norby14 hozzászólása Jan 29, 2010 /

Sziasztok!
Lenne egy újabb probléma!
Adott egy laptop, Windows Vista Ultimate op. rendszerrel. A latop 1 év 2 hónapos. Egyszer csak olyan történt, hogy ki lett kapcsolva, az újboli bekapcsolásnár meg olyat csinált, hogy újból kérte a felhasználói fiókokat, jelszavakat meg mindent. Egyszerűen olyan mint ha újból lett volna rakva az op. rendszer. Tehát az összes adat letörlődött vagy eltűnt a gépről. Olyan amikor új korában lett véve, üres beállításokkal. Ha valaki tud segíteni ezen az elég érdekes problémán, írjon! Előre is köszönöm!
(#) ptesza válasza Norby14 hozzászólására (») Jan 30, 2010 /

Talán visszaállt egy régebbi rendszermentésre? Vagy az utolsó működőképes , rendszermentésre. Vagy törölték a felhasználódat?

Indításnál nyomkodjad az F8-at. Onnét tudsz csökkentett módban indítani.

Érdemes megnézni a felhasználói fiókokat, és a rendszer visszaállítást.
(#) djgombi válasza Norby14 hozzászólására (») Jan 30, 2010 /

Nem vírusos a géped? Volt rajta kerestetve minimum havonta?

Másik nagy probléma maga a Vista.
(#) Norby14 válasza ptesza hozzászólására (») Jan 30, 2010 /

A rendszer-visszaállítást próbáltuk, everest ezt írja: első rendszerindítás: 2010. 01. 29. 16:39
A rendszer-visszaállításnál pedig egyetlen visszaállító pont van: ugyan azzal a dátummal, csak 16:41 időponttal
(#) Norby14 válasza djgombi hozzászólására (») Jan 30, 2010 /

Igazából a laptop nem az enyém, hanem barátnőmé és ő azt mondta, hogy trójais volt.
(#) djgombi válasza Norby14 hozzászólására (») Jan 30, 2010 /

Akkor javaslom az újra telepítést.
(#) subwoffer hozzászólása Jan 30, 2010 /

Üdv

Egy olyan problémám lenne hogy minden program normálisan fut de egyszer azt veszem érszre hogy lefagy,rákattintok a programra és azt írja ki hogy nincs elég kvóta.De mindegyik programnál ezt csinálja.Nemtudom mi lehet a baj
(#) belfike hozzászólása Jan 30, 2010 /

Sziasztok! Lenne egy kis problémám.Nemrég kaptam egy gépet amiben egy KOB693a fcsx alaplap van .Annyi a bajom hogy nem ismeri fel a RAM-nak csak a felét.512-ből csak 256. A 64-s modult valóban 64-esnek látja de nem minden slot ban (2x256+64)
A RAM-okat kivéve és egyenként vissza helyezve sem müködik.256-bol csak 128 látszik.Az én gepem viszont felismeri 256-osnak a RAM modulokat.Van valami ötletetek mit tegyek?

A tanácsokat előre is köszönöm belfike !
(#) abcdabcd válasza belfike hozzászólására (») Jan 30, 2010 /

Szerintem azt lenne érdemes megnézni, ha ezek az ominózus modulok 2 oldalasak(mind a 2 oldalukon vannak chippek), az alaplap könyvében, hogy melyik slotban támogat 2-oldalas modulokat és melyikben nem.
Én pl olyan ASUS alaplapba raktam már memóriát, amin volt olyan megkötés, hogy az összesen 3 slotból az 1.-be és a 2.-ba lehetett csak 2 oldalas modult rakni és a harmadikba csak 1 oldalasat.
Sőt most megnéztem ennek az alaplapnak a leírását az se mindegy neki hogyha pl mind a 3 slotba raksz akkor csak az 1.-be teheted a 2 oldalast, tehát az se jó neki ha az 1.-be 1o; a másodikba 2o; és a 3.ba 1o.

Illetve még egy dolog jutott eszembe ,hogy találkoztam egy géppel ahol a slot nem érintkezett jól ,ahogy "megkaptam" a gépet azt láttam hogy 1Gb ram volt benne aztán néztem próbálgattam néha nem bootolt meg ritkán kékhalálozott, a nap végén csak nézem hogy 512 ram-ot ír benne pedig mintha nem annyi lett volna a nap elején aztán kiderült hogy a slot volt kontakt hibás...

megtaláltam az alaplapod könyvét, a 28.o. nézd itt még bonyolodik 64Mbites/128Mbites moduljaid vannak-e:
(#) belfike válasza abcdabcd hozzászólására (») Jan 31, 2010 /

Szia! Megnéztem és ez a tipusú modul van benne: HYS 64V32300GU-7.5-C2 .Most már rendesen meg vagyok kavarodva. .Most nekifogok lefordítani a gépkönyvet hátha okosabb leszek.

Köszi a segitséget
(#) abcdabcd válasza belfike hozzászólására (») Jan 31, 2010 /

A modul tipusa lehet hogy nem annyira fontos, a leírásnak csak a 28. oldalát nézd nem kell az egészet lefordítani
Viszont most ahogy megnéztem a 28.oldalt van egy fontos tény: (ha ténynek vehető) a lap max 512Mb memóriát tud kezelni,viszont akkor nemtudom mi az a 1536Mb 3x512Mb DIMM-mel...

ezen kívül annyi van még ott hogy SS-single sided=egyoldalas DS=double sided=2oldalas... és eszerint illetve Mbit-esség szerint hogy milyen elrendezésben lehet memóriát tenni bele...

ezt az Mbit megjelölést én se értem valaki felhomályosíthatna engem is róla találtam egy linket a keresőbe beírva a modulodról a 2. találatként:
ahol azt írják ez a modul 256Mbit-es...
(#) wolfcsaba válasza subwoffer hozzászólására (») Jan 31, 2010 /

google a barátod: http://www.google.hu/search?client=firefox-a&rls=org.mozilla%3Ahu%3...C3%A9s
Az első találatban van erről is szó.
Ha viszont nincs lemezhasználat korlátozásod, akkor nem tudom. Ha van, akkor törölnöd kéne a saját fájljaid közül, hogy legyen helyed a lemezen. Esetleg megkérni a rendszergazdát, hogy adjon még kvótát.
Következő: »»   31 / 381
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Frissek
2013. Máj, 26. Vas
1:40:27
Jelenleg 83 fő olvassa az oldalt
Online tagok:
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu