Fórum témák
» Több friss téma |
Sziasztok!Van egy Panasonic TX-29PM1 tv nálam CP521F sasszéval.Sorkimenőt cseréltem benne mert a gyárinak kilyukadt a hasa.Az a gondom hogy beletettem egy újat és nem fűtenek a katódok a csőben. Nagyfesz hallhatóan megjön,RGB panelre a 185V megérkezik,de nem világít egyik katód sem.Mi lehet a gondja?
Üdv.:Roymen
Megoldódott.A Komplett crt board-ot cseréltem egy bontottra és megjöttek a fűtések.Már csak a sugáráramot kell beállítani és mehet útjára.
Üdv.:Roymen
Szia!, mennyivel növeljem meg az értékét annak az ellenállásnak, ha most 1Kohm az ellenállás értéke?.
Szép napot mindenkinek!
Össze akadtam egy "sanyo 32fwh2f-c" névre halgató tv-vel. Az a gondom vele, hogy beakarom kapcsolni akkor párat villog a piros led és semmi. Szeretném magam megjavítani de nem tudom, hogy merre keresem a problémát és egy kis segítséget szeretnék kérni hozzá.
Fussunk neki még egyszer. Tehát azt kellene elérni, hogy kevesebb feszültséget lásson a kontroller a hálózat felől. Van itt egy rajz. Ezen a rajzon lévő R2 ellenállást növeld meg olyan 600kohm körülire. Ha ettől nem lesz jobb, akkor a feszültségfigyelésre (5-ös láb) kötött ellenállást vagy ellenállásokat növeld meg 5%-al.
Sziasztok egy olyan problémám lenne hogy van egy Philips tv 14pt1563/58h készülékem. Az a baja hogy nem reagál semmire bekapcsolom és nincs osd se csatorna szám se semmi csak a hangyák és semmit nem lehet rajta kapcsolni. Se a tv gombján se a távval. Csak magába megy. Eleinte néha elindult rendesen akkor várni kellett de nem volt kép csak a piros led világított aztán egy idő után rendesen ment. Mostanra pedig már semmit nem csinál az összes fényt ráadta magától. Valami vezérlési hibára gyanakszunk ic hiba vagy kondi de nem tudjuk hol keressük a hibát. Mit kellene cserélni benne tudna ebben valaki szaki segíteni előre is megköszönném. Kapcsolási rajzot sehol nem találtunk.
Szia!
Ellenőrizd a vezérlő (kontroller) 5V-os tápfeszültségét. Lehet, hogy valahol nyák vagy forrasztáshiba van és ezért vezérelhetetlen a készülék.
A vezérlő az egy soklábú IC és hátulról nézve a panel bal oldalán szokott lenni, a készenléti LED-el, infravavővel és az előlapi gombokkal szoros kapcsolatban.
Végignéztük sajnos a hiba továbbra is fennáll. Elképzelhető hogy akkor a vezérlő IC ment ki? Mert tzeljes fényen van a tévé úgy hogy még a csíkok is bent vannak a nagy fény miatt.
Meg van az 5V?
A hozzászólás módosítva: Máj 19, 2013
Akkor valószínű hogy Ic hiba lesz vagy a körülötte lévő kondenzátorok valamelyike? De nincs a kondi kipúposodva egyík sem. Forrasztási hibát nem láttunk.
Fel tegyek egy képet neked bekapcsolt állapotban hátha úgy többet tudsz te is?
Valahogy így néz ki a dolog. lehet hogy ezzel többet tudsz. Mondani.
A képek már nem segítenek semmit. Meg kell mérni a tápfeszültségeket és utána lehet folytatni a hibakeresést. Rajz. A letöltéshez kattints a " To download the file, please, click here !"-re.
Egyáltalán nem biztos, hogy ic hiba. Sőt, az egyik leg védettebb eszköz.
Én mérés nélkül sosem mondom azt, hogy "biztos xx hiba" Müszer és minimális felkészültség nélkül nem fog menni
Sziasztok.nekem egy olyan gondom lenne,hogy van egy WEG tipusu tv-m.Néha elmennek rajta a szinek,csak a zöld marad.Azt hittem hogy amikor bemelegszik akkor jön a gond,de nem.Néha zöld,néha meg mintha semmi gond nem lenne(Többet zöld).Elöször csak a piros hagyott ki hébe-hóba,aztán a kék.Átnéztem esetleges forrasztási hibákat keresve de semmi.A kapcsolási rajzon bejelölt részeket átforrasztottam.
Sziasztok!
Van egy westel ctv 5131 típusú tv-m.(11 ak 19 pro) Problémám hogy javítás közben kiszakadt egy vezeték, a panelon 2-es számmal jelölt ,egyébként a c700 egyik lábáról jön le de hiába keresem nem tudom megtalálni a helyét! Ha valaki tud kérem segítsen ! Előre is köszönöm!
Próbálj olyan forrasztást keresni, ahol kihegyesedik, és a beültetési oldalon nincs semmi, csak vigyázz ami nem hegyesedik ki az akkor csak be van vakítva az a lyuk.
Tölts fel egy eepromot bele mert egy nagyfesz kisüléstől hamar hülyül ez a tipus, vagy nekem a kvarc is rohadt már le, de a processzor sem kizárt....Viszont ezek egyik sem "bicskával megpiszkálható dolgok" Tehát ha alapvető tudáshalmaz hiányzik javasolt egy szerelő...
Néhány jelalak mérés csodákara képes oszcilloszkóppal.
Az opel astrának sem esik senki meggyűrűzni dugózni, vagy egyébnek. A tv is ilyen..hisz az is egy szakma, amihez kell felkészültség, műszerek, szerszámok, alapvető fogalmak.....Ja, hogy elkérnek 5-10 ezrest? Hát kérem mindenkinek meg kell élni és sokszor egy 2 napos szívás töredékét kéri el az ember....Aki nem tanulta és nem konyít hozzá vigye el szerelőhöz....
|
Bejelentkezés
Hirdetés Frissek 2013. Máj, 26. Vas
5:17:40 Jelenleg 54 fő olvassa az oldalt
Online tagok:
|

Hírek.xml