|
|
| Témaindító: Georgee, idő: Okt 17, 2006 |
|
|
|
|
|
Úgy gondoltam h nyitok egy ilyen témát mert nem nagyon találtam... Szóval már régóta foglalkoztat a diszkólámpák működése. Ha valaki csinált már házilag és több színt is tud vagy figura stb. és feldobja a hangulatot annak a segítségét szívesen várom. Szeretnék minnél több 5letet kiváncsi vagyok hogy Ti mit gyártottatok le |
|
|
| gyinálj lézer show-t!!!!!! nem fox benne csalódni, jó játék |
|
|
| Csak az a baj hogy már féléve megcsináltam kicsit gáz h csak piros de jó az is főleg füstben!!! |
|
|
| nem csak piros lézer létezik!!!! ha van SOK pénzed, vehetsz zöldet is!!!! |
|
|
Megsem merem kérdezni h mennyibe van !!! Mennyibe van??? |
|
|
nemtom, sztem csak külföldröl lehet szerezni, de ha olcsó lenne, akkor mindenki azt kérdezné, hogy zöld vagy piros lézer 
pl.: http://z-bolt.com/generic27.html?gclid=CJHos-PAgIgCFRYdUgodVEcKEQ |
|
|
| probáldd ki, hogy egy átlátszó műanyag darabot fesd be zöldre, v másra, hátha egy kicsit változik a szine |
|
|
Háát konkrétan most ezt a lézeres dolgot félretettem. Most egy "Mini corallo" lámpán dolgozok
a fénye nagyon jó bár a képen csak egy színnel van cserélhető GOBO-val de én több színűre fogom csinálni |
» A fájlok letöltéséhez be kell jelentkezned! «
|
|
|
Ha nem mondod már megcsináltam innen vettem az 5letet |
|
|
más 5let esetleg??? |
|
|
Hali! Szerintem ez a színváltoztató "gép" nem nagy dolog(elméletbe) mert nem kell hozzá sok eletró.Főleg a mehanika játszik ott szerepet.Motorral kell forgatni a színváltoztató korongot meg azt a tökröt ami ezt a fényt továbbítja más szögbe és más iránybe.Szerintem ez okozhatna nagyobb gondott.
A szövegesre nem tok más mondani mit ugyanez de a szöveget szerintem arra a kis tökörre vagy aszínváloztató fóliára kell felrakini.
De szerintetek? |
|
|
Szia!
Már én is krehácsoltam össze egy diszkófényt:
- Bolhapiacon vettem egy régi diavetítőt
- dobozát kidobtam
- Lencse, lámpa, trafó tökéletesen jó volt
- mosógépből kitermeltem a programkapcsoló hajtó motort
- nyomtatóból a motort termeltem
- rendeltem színfóliát
- figurákat haverom gravirgéppel csinált
- A színeket a programkapcsoló cserélte
- a figurákat meg a nyomtató motorja
- a figurás korong szélére fúrtam lyukakat és csavart hajtottam bele
- a csavarok magasságába beépítettem egy kapcsolót
- egy 555 impulzust adott, amire a motor megindult
- a csavar fordult, erre a kapcsoló folyamatosan biztosította a szuflát a motornak
- mikor újra csavarhoz ért a kapcsoló, szakadt az áramkör és megállt a motor
- aztán bedobozoltam és azóta is működik |
|
|
| A működését figyelembevéve nincs benne tükör annyi h egy hidegtükrös izzó átvilágít egy kifurkált bakelitlapon ezután van egy fókusz és egy fix lencse a bakelilap furatokon különböző színfóliák vannak ami ezeken a lyukakon átesik fény az első lencse befókuszálja a második megtöri |
|
|
Tudsz képet küldeni róla???? Kiváncsi vagyok rá |
|
|
| tudom, hogy nem diszkofény, de azért leírom: én füstgépet csináltam villanyrezsóból, nagyon sok füstöt tudott csinálni, de állandóan kézzel kellet öntögetni rá a füstöt.... |
|
|
| Nekem ezzel nincs problémám. Bár a folyadék kicsit drága de egy poént megér!!! |
|
|
|
Látom sokan kifogytatok az 5letekből. van egy uj pilács FLASH DANCER koppintásom már csak össze kell rakni |
|
|
rakj fel róla valamit!
és adj 5letet  |
|
|
| Még csak az elmélete van meg sajna!!! De ha jutok valamire megosztom veletek!!! |
|
|
| A fórumban találtam régebbi ehhez hasonló cikket amiben ezt a gépet találtam (ld a képen) kérdés a tükröket színfóliával festik? Esetleg nem tudja vki hanyas lencse kell a tükrök elé? És a lap amire a tükrök vannak felpakolva menyire legyen homorú??? Jah meg ha tud vki feltölteni kapcsrajzot a kis villanymotorhoz h hangra forgásirányt váltson? |
|
|
| bocsesz a képet lehagytam.... |
|
|
|
Hi!
ebben a topicban találod meg:Hangra forgásirányt váltó motor
Ide raktam fel elvi rajzot , hozzá Eagle progi SCH
kapcsolási rajzát ami tartalmazza az értékeket ,mert zsufolt lett volna a rajz. Eagle használatáról is találsz topicot itten .
Itt van ebben a topivban az SCH file is:
(#2237) Kera_Will válasza Kera_Will hozzászólására (#2236) Válasz | privát | Dec 4, 2005 |
|
|
Összeszedtem a gépemen található rakzokta atémához kapcsolódoan.Ajánlom mindenkinek akit érdekel.
Témakörök:
-stroboszkop,fényorgona-futofény,motor vezérlő, dimmer
Bővebben: Link |
|
|
| Azon gondolkoztam ha vagy 20 erősfényű LED-et párhuzamosan kötök akkor a hatása ugyanolyan mint a CORALLÓ-é. Csak az a gond h nem tom annak a 20 LED-nek mennyi táp kell... Tudnátok segíteni??? (a ledek eltérő színűek) |
|
|
| Konkrétumok nélkül nagyon nehéz lesz segíteni...így senki sem fog... |
|
|
Szerintem egyáltalán nem olyan fénye lesz mint a corallo-nak, ráadásul bonyolultabb megcsinálni is...
megnézed 1 led áramfelvételét az adatlapján, aztán x20 Ha eltérő színűek akkor szinenként kell áramfelvételt számolni, aztán összeadni.. |
|
|
| milyen szinekre gondoltál?mert szerintem a piros után nem nagyon fog kinyíitni eggyikse...vagy mindegyiknek külön vezetsz tápot/ ellenállást? |
|
|