Nem akarok bolondságot írni de ezen kapcsolások és egy napelem segítségével szerintem helyettesíthető a 9 voltos elem. De ha azt nézzük a napelemnek fény kell hogy energiát alkosson és a robot is hogy valamerre elmozduljon. Ha mindenhonnan kap fényt akkor nem moccan meg vagy hogy?
Szerintem rossz oldalt linkltél be.
Ha még mindig az előző kapcsolásról beszélünk, a 9V helyére nem hiszem hogy elég lenne egy (kisebb) napelem. A többi kapcsolásban ez úgy van megoldva, hogy a napelem kis feszültségét kondenzátorokban gyűjtik össze, és ha a kondi már elegendő energiát tárol, kisütik a motorra. Ehhez kell a 1381 IC.
Nem tudom, mekkora terhelhetőségre lenne szükséged. Kis méretű napelem alapján gondolom nem túl nagy, ezért valami alacsony veszteségűt kellene keresned. Gugli képkeresőjében érdemes mazsolázni, "step up converter"-re keresve. Ha elegendő pár mA, a legegyszerűbb MAX232-t használni. Bár nem erre találták ki, de ez is azt csinálja (magas szintű kimeneti feszültség 3.5-szerese a tápfeszültségnek).
Első lépésben vázold fel mit is szeretnéd, hogy tudjon. Ha egyszerűt szeretnél, akkor két úton indulhatsz el.
-Vonal követős (látványos és nem kell hozzá túl sok külső alkatrész)
-Vagy egy előre leprogramozott utasítássort kell hozzá írnod / kapcsolókkal egyes áramköröket működtetni.
Kell egy mechanika hozzá amin rajta vannak a mozgatáshoz szükséges motorok valamint az ezeket működtető áramkör. Neten van sok kapcsolás tranzisztoros vonalkövetőkre, de mikrokontrolleres megoldás gyakoribb, módosíthatóbb, többet lehet belőle tanulni.