Hello!
Az lenne a kérdésem,hogy van egy 150W os lámpával egybeépített mozgásérzékelőm a kérdésem a következő ha a lámpa helyére egy megfelelő trafóval egy 12Vos szirénát teszek attól nem tud e meghibásodni az érzékelő?
Válaszokat előre is kösz!
Ha mar a mozgásérzékelöknél tartunk. Az egyik ismerösöm egy lámpához való mozgásérzékelőt sikeresen úgy kötött be, hogy az elektronika az égön kapta a tápot és mozgáskor a triak sikeresen rövidrezárta a 220-at. A triak kettéhasadt. Sajnos az ic kimeneti részét is megsütötte. Gondolom az a fényes kis vevö még jó. Ehez kéne egy kapcsolási rajz hogy még használhassam.
sziasztok,még pályakezdő elktronikai műszerész vagyok,és az egyik ismerősöm kéri,hogy csináljak neki mozgásérzékelőt,van valakinek egy egyszerű kapcsolási rajza?és ha nem gond a nyák tervet is leehet kérni.
előre is köszönöm Veronika
Infra fény változását (hő) detektálja.
Ha megnézel egy mozgásérzékelőt,az érzékelési irányokat a szenzor előtti fehér lap határozza meg.
Ha ezt a lapot kiveszed ,vagy csak tanulmányozod kívülről ,látni fogsz egy csomó apró (kb 3mm) átmérőjű kört.Ezek apró lencsék amik a hősugarakat az érzékelőre fókuszálják.Ha mindezt összeveted a hozzá adott prospektuson található rajzzal (amin olyan sugár szerű ábrán magyarázzák a hatósugarat)erthetővé válik a változás módja.Ha egy lencse gyűjtő sugarából kilépsz-változás, ha egy másikéba belépsz-változás.
Szerintem ezen az elven detektálja a mozgást.
Szia!
Nem értem a kérdést?
Házilag akarsz mozgásérzékelőt építeni? Gyárit kapsz 1200FT-től, elég profikat kb.2000-4000 Ft-ig. ennyiből nem hozod ki, ráadásul a lencserendszert nem tudod házilag kialakítani!
Hello
Tudnátok valami egyszerű szenzort mozgásra,ami azt érzékelné hogy az illető eszköz-amire az elektronika rá van építve- elindult ,esetleg gyorsulásarányos jelet is kiadna.
Kösz
ŰDV MINDENKINEK !
SŰRGŐS ! 230V os mozgásérzékelő gyári hatotávolsága 11-12 méter nekem stabilan 25 méterre lenne szűkségem ,milyen megoldással lehetne megnővelni a hatótávolságot?A hatotávolság minimális 20méter maximális 25 méter lehet.CSAK MOZGÁSÉRZÉKELŐS MEGOLDÁS ÉRDEKEL.MERT MÁS MODSZERT NEM KIVITELEZHETEK. A válaszokat várom a @@@@ ra A forumon még senki nem reagált kérdésemre,szerintem másokat is érdekelne emem téma.
Levélcím és pár smile törölve, illetve a jövőben próbálj úgy írni, ahogy a többiek teszik.
-- kobold
Üdv!
Ha szerinted is mást is érdekelne a téma akkor miért mailra kéred a segítséget?
Amúgy szerintem nem sok esély van arra hogy a gyárit megnöveldd mert esetleg akkor lencsét is kéne cserélni.
BOCSI de az emilemet könnyebben tudom ellenörizni .Amugy ha tudsz segíteni elöre is megköszönöm .
Nem lenne nehéz szerintem egy űzit elkűldeni emilen ,azonkivűl,hogy a forumon is megjelenik .
És valószinű ,hogy további részleteket és kérdésekre valo választ lehetne eme modon megbeszélni melyet majd a közösbe egyszerűsitve lehet majd megosztani. Emailkonkrét megoldás érdekelne .
köszönettel
Tudom hogy már van mozgásérzékelővel kapcsolatos fórum, de ilyet még nem találtam.Azt szeretném megoldani hogy ha a szobámban kinyílik az ajtó akkor megszólaljon valami kis riasztó.Most még semmilyen alkatrészem sincs.A riasztót egy kis elektromos csengővel szeretném helyettesíteni.Csak valami érzékelő kéne építeni ami beindítja.
Mit csináljak, építsek?
A válaszokat előre is köszönöm.
Szia!
Szerintem a legegyszerűbb, ha az ajtódra felerősítesz egy mágnest, és az ajtó tokjához pedig egy reed relét.
Ha közel van a mágnes a reléhez (azaz csukva van az ajtó) akkor behúz a relé. Ha távol van, akkor "elengedi" a relében lévő fém szálat
Annyit tud, hogy ha mágneses térbe kerül, akkor összezár, ha megszűnik a tér, akkor szétkapcsol.
Ennél egyszerűbbet nemigen lehet csinálni (nincs mechanika nem kopik)
Vannak gyári ajtó- vagy ablaknyitás-érzékelők. Ezek reed relével és egy állandómágnessel működnek. Ha az drága akkor magad is csinálhatsz ilyet, úgy olcsóbb de nem lesz műanyag háza.
Legegyszerűbb és ettől olcsóbbat nem nagyon találsz igaz kicsit brutál hangja van Bővebben: Link de átvariálhatod vagy van beléptetőBővebben: Linkmozgásérzékelőt házilag nem nagyon érdemes gyártani túl bonyolult