Segítség kéne egy nyák megtervezéséhez. Kaptam egy kapcsolási rajzot Norbertotól.
http://users.tpg.com.au/btkelly/jdm_b.htm
De sajnos nem sikerült készítenem egy használható nyákrajzot sem. Nyáktervező programmal is próbáltam, de úgy sem sikerült.
Segítsetek, kezdő vagyok!
(A boltban, ahol az alkatrészeket vettem meg nem is hallottak még a 2N7000-ról, helyette egy BUZ41A-t vettem.)
Szíves örömest elkészítem Neked, csak van pár kérdésem:
1. Mi az a világoszöld íves vonal a kép közepén?
2. Ímélben küldjem, vagy tegyem fel a lapomra?
Sziasztok!
Még kezdő vagyok és segítségre lenne szükségem egy nyákterv elkészítésében! Segítsetek légyszives, hogy mivel és hogyan a legkönnyebb ezt a kapcsolási rajzot nyákba ültetni!
Hali
Ha tényleg kezdő vagy, akkor sztem vegyél egy közönséges kockás lapot, és arra rajzold fel 1:1-ben.
ahogy néztem a rajzot a föld mindenhol közel van egymáshoz. mivel nincs benne átkötés szinte uígy fog a rajzod kinézni, csak kisebb lesz!!!
En dipTrace-ben megcsinaltam majdnem egeszen az elvi rajzot,aztan valtottam 'board' nezetre ,es alkatresz elrendezes utan probalgattam autorouterrel,de egyoladalasra ..khm..1000000 atkotessel....csunya nagyon..Ketoldalast meg nem akarok...
Kezzel is probaltam routelni,de nem nagyon megy..
Probapanel -es szalagkabelnel kell maradjak?
Mikor összehuzalozod (gumikötés) az alkatrészeket,akkor a -view menüpontban válaszd a- connection- majd az -optimize opciót. Ez egy kicsit rendbe rakja a kesze-kusza huzalozást. Majd a -route menü- itt kiválasztod hogy hámy rétegű és milyen minőségű huzalozást szeretnél. A leg jobb huzalozás minőséget a"best opció kiválasztásával éred el). Megadod a huzal vastagságot- itt ha nem akarsz sok átkötést, akkor vékony huzalvastagságot állítsál be. Utána már tudsz variálni manuálisan is. Átlátható lesz a nyákterv, beletudsz javítani, alkatrészeket tudod mozgatni, huzalt tudod mozgatni,méretét változtatni stb,stb.