Gratula hozzá . Látom hangszóró gondban vagy ha nincs tól sok pénzed rá az eminence kappa lfa ! LFA! széria ami lemezkosaras elég jól muzsikál benne ! Anno én is beyma-t akartam,de kicsit sokba lett volna.
Csak egyet készítettél belőle? Mert dupla mértben a tuti. Nekem szimplán annyira nem jött át,viszont egymásra téve a kettő már verte a vesém. Ja meg én még pluszba a szájnyílások közepéhez igazítva tettem merevítésnek régi ágy lábat,mert vagy 3mm-re kilengett ott. Ezt te nem tapasztaltad még?
Első halásra én csalódtam benne mert kis helyen próbáltam ki,de mikor már kezdtem elszomorodni kimentem az udvar végébe,ott már jó kis koncert mély volt. Aztán harmadik szomszéd átkiabált vegyem már lejjebb,mert a gyereket nem tudja megfürdetni,úgy dübörög a fürdőszobája.
Jah a kárpit jó ötlet nekem a festéssel csak a baj volt.
Hali
Többet nem építek szerintem a hangja nagyon bejött meg jó hatásfok is meg minden tetszett de olyan hatalmas hogy arrébb vinni egyedül művészet. Inkább maradok a Dynacord F18 PWH koppintásnál nekem az jött be legjobban elég mélyre lemegy bel-kültéren is nagyon jól használható. Kültérre meg van 4 Db gyári wega koncertmélyem az kültérre a Dynákkal nagyon jól szól.
Melyik méretezés alapján csináltad a Big Gun-t? EZ az eredeti, Rádió Technikában megjelent nagyágyú, csak két adat meg van cserélve(szélesség és mélység), ami látszik is szemre a méretarányos képen.
Gondolom aki ezt a pdf-t csinálta, nem vette észre a "kis" nyomtatási hibát, az alapján szerkesztette meg, és így el is torzult az egész.Itt van egy másik kép, az eredeti nagyágyúról helyesen megadott adatokkal.
Talán az eredeti tényleg lemegy 22Hz-ig, a "keskenyített"(800 széles) lehet hogy nem.
Sziasztok. Elég régen olvastam már a fórumot, de mostanában a szabadidőmben valami jó kis mélyláda tervet keresgéltem és ráakadtam egy érdekesre. Bővebben: Link Ő lenne az. Érdekesen néz ki. Nem nevezném igazán tölcsérnek, viszont a bassreflexnél valamivel több. Szerintetek ez egy jó láda? Mert gondolom a tölcsér hatásfokát akarták kicsit hozzárakni egy bassreflex doboz tulajdonságaihoz. Valakinek van tapasztalta ilyen ládákkal? Írhatnátok pár infót róluk, mert kíváncsi vagyok mit tud egy ilyen szerkezet. Amúgy egyszer egy kisebb rendezvényen találkoztam hasonló kinézetű ládákkal, de sajnos nem tudom, hogy pont ilyen rendszerűek voltak-e. Viszont engem azok nagyon meggyőztek, szép hangzás, jó hatásfok és elég mélyre is ment. egy kevés infó itt is van erről a dobozról. Bővebben: Link Biztos sokan csinálnának ilyen ládát, persze ha tényleg jó, mivel egy rutse-hoz képest kisebb is és könnyebb szerintem megépíteni is.
A 30-40-50Hz is elég szerves része egy zenének. És itt nem csak diszkó tucc-tuccról beszélek, bár abban is vannak hasonlók. A filemkről ne is beszéljünk. Az összes dübörgés 30-40-50Hz környékén van...