akkor ajánlok egy olyan megoldást, hogy egy jelgenerátorral állítsd elő az 1,6 MHz-es 4szögjelhez hasonló impulzust és mindezt 12 V-on!
Azután ezt a 12 V-os 4szögjelet kösd rá egy egyszerű LADA gyújtótrafójára és készen lesz a kívánt nagyfeszültségű és nagy frekvenciájú jeled.
Ezt megspékelheted még 2x2 db 6kV-os kerámiakondival és a 4%-os NaOH+H2O oldatba mártva már gyárthatod is a plazmát ami a plazmamező határfelületeihez közeli vizet felbontja valamilyen mennyiségben H-ra és O2-re és O-ra, de nagy mennyiségű "forró" gőzt is termel. A "forró" gőz a felette levő vízoszlop hűtőhatására elveszti forróságának (túlhevítettségének) egy részét de még akkor is vízgőz marad.
Javaslom, hogy próbáld ki és az eredményről számolj be légy szíves.
Az a baj ezzel a "NAGY" működéssel, hogy őrülten sok vizet ESZIK!!!, tehát be kell lőni a meghajtandó szerkezet maximális igényének megfelelő termelésre.
Nekem az 1,8 L-es motoromhoz.
Na jó próbálkozást kívánok.
Üdv,
Robchy. robchykukacingyenmélponthu
Kérlek légy szíves küld már el nekem, hogy melyik módszerrel és milyen elektronikával állítod elő ezt a nagy mennyiséget.
Én már jóideje tanulmányozom ezen technikát és tudom, hogy lehetséges ennél nagyobb teljesítmény illetve gázhozam is.
Viszont ha lerövidítenéd az utánajárásom idejét a te általad tapasztaltakkal és bevált dolgokkal, akkor azt megköszönném és találkozhatnánk a "technikával" felszerelt vízzel hajtott autónk "randevúján".
Tiszteletem!
Olyan kérdésem lenne, hogy ehhez a kapcsoláshoz nyáktervet tudnál küldeni? Egy kézzel rajzolt is megfelelne....
Nekem is 20A-re kellene az elektronika....előre is köszi!
Tisztelt svgyula.Légyszives írd már meg,honnan szereztél KOH-t.Nekem is kellene és az enyém elfogyott,viszont a régi beszerzési lehetőségem már megszűnt.Előre is köszi'
Küldtem emailben, mert itt már egyszer csatoltam. Összeszedtem más dolgokat is , amiket egyszer már közre adtam, így nem kell kutatnod, ott van minden fontos dolog.
Sziasztok
Szárazcella építésében szeretnék segítséget kérni, pontosabban hogyan szerezhetném be olcsón a hozzávalókat. Sajnos a 316L lemezből kb 14.000 ft a 2 négyzetméter, de ezt le kell nyelni. Viszont az EPDM vagy FPM alapú gumik sincsenek ingyen főleg ha gumilemezként szintén meg kell vennem 2 négyzetmétert....
A kérdésem az lenne, hogyan úszhatnám meg "olcsón" a gumi részét a dolognak. Lehet e ilyen kör vagy négyzet alapú gumit kapni és hol (bp-en), (pl: a bojlerek alján is ilyen van de az anyagában és méretében nem jó). Másrészről érdemes-e 2 vagy 3 mm-es O-gyűrűvel játszani, vagy az túl vékony lenne? Illetve itt valami zuhanyzóban használatos PVC-t emleget, de én ilyet sem találtam a neten. És ha esetleg van valakinek tippje 20x20-as 2cm vastag plexire annak is örülnék, mert ebből is csak nagy táblákat látok.
EPDM gumilemezt lehet kapni kisebb mennyiségben. Találsz olyan medencebéleléssel, kerti tó építéssel foglalkozó cégeket az interneten, ők csak ezt használják. Négyzetméter ára kb. 2000 Ft, + szállítási költség, ami változó. . Annyit elárulok, hogy nem szívesen adnak 1-2 m2 - nyit belőle, azt hiszik, hogy csak tavak léteznek! Bár hozzá kell tennem, hogy ez még akkor is baráti ár, ha postán kapod meg, mert ugyanez szilikongumiból majdnem a 8X árban lenne!
Plexilapot sokat kerestem már én is. de egyetlen helyet találtam, ahol méretre vágva is adnak. Miért nem használsz kemény PVC-t, olcsóbb, télen jobban viselkedik, valamennyivel könnyebb megmunkálni, de nem átlátszó (sajnos):
Szia! Tettem fel pár képet én a száraz cellát teljesen másképp készítettem el mint azt itt leírták és a szigetelés jóval olcsóbb igaz örökösre csináltam de jól működik a lemezek közé csak kis hézagoló "dugókat ragasztottam azután lezártam a két végét és beraktam az elektromos vezető részeket kapott egy üvegszál műgyanta réteget hogy tömítsen végül kiöntöttem a maradék részt kiöntő műgyantával ennek 980Ft/kg ez csak jó ár nem?
Mivel poliészter alapú teljesen víz és vegyszerálló.
a betáplálást úgy oldottam meg hogy két oldalról kapja az áramot így nem melegszik úgy a csatlakozó.
Ez a bontó 19 lemezből áll PSSN formában. Tehát 3pozitív és 4 negatív betáplálással vagy fordítva.
már 10A felvételnél "ontja" a gázt.16A felvételnél a buborékoltató szinte "folyamatos" gázcsövet alkot.
Ja a cellák távolsága P 3mm S 1,5 mm S 3mm N.......
Kedves "patkolttojas"!
Nem próbáltad még ezt a poloészter alapú kiöntő gyantát? Igaz! formát kell neki készíteni de szinte mindent meg lehet belőle csinálni a zsugorodása kötés után szinte nulla. 20 c° fokon 40 perc a kötése átlátszó!
lehet üvegszövettel vagy anélkül használni. a csatlakozót is meg lehet egybe csinálni ha tudsz jól formát készíteni kötés után kifúrod és kész. Ahonnan most vettem azt mondták hogy egy cég áradozik róla mert "jégkunyhó" téglákat csináltak belőle és olyan mintha jégből lenne.
Ha jól átgondolod 980 Ft/kg nem sok hisz egy 2k ragasztó is 1000ft/db és mennyi 2x150g
A cím Kalita Kft
8600 Siófok
Dózsa György út 108
Telefon: 84/506-807
Nyitva tartás:8-16h
Náluk minden fajta műgyantát megtalálsz!
A másik kérdésre nem tudok felelni mivel nem ismerem a mérési módszert és nincs hozzá eszközöm ha tudnál ilyen módszert és nem túl drága akkor megpróbálom lemérni.
Az áramot mértem 9-16A ig "bugyogtattam" 16A-nál már nagyon jött az anyag szinte folyamatos gázcsövet alkotott a buborékoltatóban ~kb2cm átmérőjű volt a buborék!
A cső végén már kb öt centiméterről lehetett érezni hogy fújja ki a gázt.
Szívesen kipróbálnám, de Te melyiket vetted. Megnéztem a honlapjukat, ott csak padlóburkoló és falszigetelő dolgok voltak, még a webshopban sem találtam rendes kiöntőgyantát. Tegyél már fel ide egy típust, vagy egy képet a flakonról!
Köszönöm.
Sziasztok,
köszi a sok ötletet, nagyon hasznosak és jó látni, hogy él a fórum és más is barkácsol. Szeretnék pár tippet kérni hol kaphatok bp-en buborékoztatót (alapanyagot hozzá), nameg azokat a műanyag csőtoldásokat és pipákat, mivel most robbantottam fel a saját fél literes palackomat ,és még cseng a fülem Ezért szeretnék csinálni valami rendeset szilikon csövekkel, megfelelő keresztmetszet stb..
(A nagy barkácsáruházakban semmit sem találtam )
Ádám, én speciel egy renault 21 (vagy 19) kiegyenlítő tartályát használom. Találtam is egy linket számodra a vaterán. Bővebben: Link
Én is hasonló árban vettem az enyémet. Ez elég masszív, csak kitakarítani volt nehéz. A szilikon, vagy műanyag csövet pedig autósboltban vettem. Ott kapható a legkisebbektől a legnagyobbakig minden.
Srácok, nem tudna valaki feldobni egy működő Lambda szabályzót. Találok mindenfélét a neten, de normális leírást, vagy rajzot még sehol sem láttam. Ja, és ha valakinek vannak ez irányú tapasztalatai azt is szívesen olvasnám itt. Elvégre szerintem ez is hozzátartozik a témához.
Nem tudok rajzot én megvettem a gyárit és működik itt a link: Bővebben: Link
Nem egészen olcsó de működik rendesen az injektort vissza lehet annyira venni hogy leáll az autó.
Tehát fogyasztás csökkentésre is kiválóan alkalmas (én még erre használom amíg nincs beépítve a bontó).
A tartállyal kapcsolatban bontó-skoda tartály 105 v. 120 kb 500 Ft.
köszi, de már ezen a megoldáson túl vagyok. Én is megvettem ezt a terméket és egy év után azt tapasztaltam, hogy a technika belseje teljesen szétrohadt, mert hibásan volt letömítve. Garinak annyi volt már, meg onnan vettem észre, hogy az autó rángat vizes úton. Egy mérés a multiméterrel, a szonda repült és most ezért gondoltam, hogy inkább sajátot raknék össze.
Hali!
Te hova tetted a szerkezetet hogy vizet kap!!??
Az enyém azóta is teljesen száraz és nincs semmi gondom vele. Szerintem rossz helyre raktad. Igazából teheted akár a fülkébe is hiszen a vezeték hosszának nincs itt sok jelentősége.
Én a jelvezetéket a csatlakozó után vágtam és olyan helyre tettem hogy ha nem locsolom soha nem kap vizet!
nekem a szonda után kb 10 cm-re volt egy hengeres fém doboz. Abból lógott ki olyan 15 cm hosszan négy vezeték, amit a régi szonda levágott vezetékével kellett összeköti, továbbá kilógott még belőle egy vezérlő kábel, ami az utastérbe ment, és rikító neonkék színü volt. Azzal tudtam az utastérből szabályozni a technikát. A kis fémes doboz ázott be ami a kipugogóba tekert szondától 10 cm-re volt. Még a képen látszik is. Az enyém szakasztott így nézett ki.Bővebben: Link
Hali tettem fel pár képet ide: Bővebben: Link
ezen le van fényképezve hogy hogyan készítem a kiöntést az hogy milyen lesz még még nincs meg mert nincs kész! De eddig jónak tűnik az anyagról még egy fontos dolog kötéskor hő fejlődik ha viasz a forma akkor csak csínján az edzővel a másik 100c°-os vízben is csak a "keménygumi" -ig lágyul vissza az anyag szerintem 5bar nyomást akkor is kibír!(nálam kb 10-12 mm a fala!)