no. hát szerintem a modulated -nél bemegy a modulált jel, az aerial jel pedig az antennát jelentheti, ezenkívül van még néhány tekercs (ez csinálja a 13 mhz-t ??) meg a kondik... bár így elolvasva én sem értek hozzá, csak próbálkoztam google barátommal, és wiki barátnőmmel.
Ha nem kell pontos freki akkor, LC oszcillátor, ha kötelező a pontos freki, akkor kvarcoszcillátor. Ha még pontosabb freki a követelmény, akkor fix hőmérsékleten kell tartani a kristályt, vagy magasabb frekin (párszáz MHz) járó, kvarcoszcillátor jelét kell visszaosztani a kívánt frekire.
Akkor szerezni kell egy megfelelő (10v/13.56mHz) kvarcot, vagy a kívánt frekinek az egésszámú többszörösét adja. Tudni kell a kvarcról hogy felharmonikus "módban" tudja a ráítr frekit vagy alapból. Mert ez meghatározza az oszcillátor típusát. Ha osztani (vagy szorozni) kell az oszcillátor által adott frekit hogy +kapjuk a kívánt jelet, ahoz plusz áramkör is kell.
Ha nincs megfelelő kvarc, akkor sem kell kétségbe esni, mert szintézerrel bármilyen frekvenciájú jelet elő lehet állítani.
Ajánlom figyelmedbe ezt a cikket: Bővebben: Link
Nem értem mi ez a "10V/13,56MHz...
"Nem rádióhullámokra lenne szükségem hanem feszültség/frekvencia 10v/13.56mHz-re" Ez azt jelentené, hogy feszültség-frekvencia konverter kell, ami 10V bemenőjelnél 13,56MHz kimenőfrekit ad?
Vagy 10V-os tápfeszről táplált fix 13,56MHz-es oszcillátorról lenne szó?
Írta a srác, hogy RFID rendszerhez kell.
Egyébként jó kérdés, mert én is épp keresek egy ilyen kapcsolást. 13,56MHz-es kvarc nem létezik, VCO nincs ilyen alacsony frekire.
Aki tud valami használható kapcsolást, akár olyat, ahol az antennát használják induktiviásként egy soros vagy párhuzamos rezgőkörben, ne hezitáljon, ide vele.
Idézet: „Írta a srác, hogy RFID rendszerhez kell.”
feco ilyet nem írt...4-szer is elolvastam az összes hozzászólását, és mindig csak annyit írt, hogy neki erre szüksége van...de azt hogy mihez!...azt egyetlen szóval se írta. Mások ilyen jellegű kérdéseire se válaszolt igennel-nemmel sem...
Hellosztok, a segítségeteket szeretném kérni, egy 1-2 Mhz
tartományban működő egyszerű oszcillátor építésében.
Nem vagyok valami nagy spíler az oszcillátorok terén
Szóval aki konyít egy kicsikét ezekhez a dolgokhoz, az plz. segítsen egy kicsit.
Amúgy köszi a gyors reagálást, inkább négyszögre lenne szükségem, egy nagyfesz generátor lesz fele vezérelve.
Elkezdtem vízbontással kísérletezgetni és ahhoz kell.
Köszi a rajzot, úgy látom a poti 90% on van, tehát ak fel lehet ezzel menni akár 1.6 Mhz ig? Mert igazából pont 1.6 Mhz kell, de fontos a szabályozhatóság.