|
|
| Témaindító: dZsordeN, idő: Szept 26, 2005 |
|
|
|
- Ez a felület kizárólag, az elektronikában kezdők kérdéseinek van fenntartva és nem elfelejtve, hogy hobbielektronika a fórumunk !
- Ami tehát azt jelenti, hogy a nagymama bevásárlását nem itt beszéljük meg, ill. ez nem üzenőfal !
- Kerülendő az olyan kérdés, amit egy másik meglévő ( majd 8000 van ), témában kellene kitárgyalni !
- És végül büntetés terhe mellett kerülendő, az MSN és egyéb szleng, a magyar helyesírás mellőzése, beleértve a mondateleji nagybetűket is !
|
|
Szia!
Energiamegmaradás törvénye. Nem tudsz több energiát termelni, mint amennyit befektetsz. Ezt felejtsd el!
Üdv! Balázs |
|
|
| Jó lehet, ha a tengelyre szerelsz egy mókuskereket, amit pici négerek taposnak. De azokat is etetni kell. |
|
|
| kössz Balázs!tudtok vmilyen kütyüt vagy bármi ami érdekességet.Pál Patrik |
|
|
Sziasztok!
A földelésnek mi a lényege?És mit kössek rá? |
|
|
Sziasztok
Eléggé kezdő vagyok még.
Azt szeretném kérdezni hogy mit jelent az hogy
végfokerősítő és hogy milyenek erősítők vannak még?? |
|
|
Szia!
Konkrétan mire gondolsz? A 230V-os hálózat védőföldjére? Akkor inkább a villanyszerelés topicba írj!
Üdv! Balázs |
|
|
Szia!
Van az előerősítő (előfok), mely egy viszonylag kicsi teljesítményű (<1W) nagy érzékenységű erősítő. Ez állítja elő a megfelelő szintű jelet a teljesítmény erősítőnek (végfoknak).
Üdv! Balázs |
|
|
| Nem a 230V-osra gondoltam.Egy kapcsolási rajazban találtam a jelét.Egyébként 9V-ról ment. |
|
|
| Ha több ilyen van, akkor kösd össze ezeket és kösd az elem negatív sarkára. |
|
|
Köszi a segítséget!  |
|
|
| Ez jelzi, hogy töltődik az akku. Vélhetőleg elalszik a LED, mikor feltöltődött. Mindenesetre az átfolyó áram gyújtja ki a LED-et, ha csökken az áram, csökken a LED fénye is, vagy el is alszik. De ez függ attól is, hogy mekkora a bejövő feszültség. |
|
|
| kezdő vagyok,de már szereltem 230v-os készülékeket.nagyon szeretem az elektronikát és már vagy 7 éve szerelgetek.bocs de ezt muszáj volt hozzáfűzni,csak a weblapon vagyok kezdő!!!egyébként tud vki valami elektronikával kapcsolatosat mondani az alapokat már tudom,vmi érdekeset |
|
|
A mondatok nagybetűvel való kezdése,pontosan olyan fontos mint,az a szándék amivel ismereteket szerzel..
Ha pontosak a megfogalmazásaid,és helyesek,a segítség is igazodik hozzá..
Az elektronika, mindig tartogat tanulnivalót,az alap jó,ehhez sok sok gyakorlat - tapasztalat társulhat..
Érdekeset,újat tud minden kedves fórumtárs mondani,kérdés az, mi az érdeklődési köröd,ezt behatárolva,egy adott téma is érdekes lehet, kivesézve.. |
|
|
Építs egy rendőrlámpát állítható zöld/piros idővel.
És használd szépen a szép Magyar nyelvünk. Ezt itt nem MSN, IRC, ICQ, Facebók stb... |
|
|
Sziasztok!
Valaki meg tudja mondani , hogy áramköri szinten cserélhető-e a CD4049 HEF4049-re?
Az adatlapok szerint kompatibilisnek tűnik.  |
|
|
Szia!
Tegnap este teszteltem ezt a szerkezetet 1-1,5 Voltot
ejt a szerkezet.6 Voltbol csinált 4,5-5 Voltot.
12 Voltbol Lm317 tel előálitok 7,2 voltot simán rá köthetem az akkumlátora hogy fel töltsem.
Vagy csináljak inkább 8 Voltot és a szerkezeten keresztül kösem az akkura. |
|
|
Sziasztok.
Érdeklődnék hogy az új LCD TV-ken miféle érzékelők vannak elhelyezve a keretben hogy az érintésre reagálnak?
Péter |
|
|
Sziasztok!
TDA7480-as IC-nek nem lenne elég 10V, 2A? A neten sokfélét láttam, valahol 20-at ír, valahol kevesebbet is. |
|
|
| Szia.Minimum +-10volt - maximum +_16volt..A 20volt egy általános az ajánlott kapcsolásban.. |
|
|
Rendben, akkor megépítem 10V, 2A-os táppal. Erre még borda sem kell..  |
|
|
Köszi ! Ezt néztem épp! Csak nem tetszik az alapkapcsolás, keresek másikat. 
üdv! |
|
|
Sziasztok!
Vettem 2 db 200W hangszórót.
Azt szeretném kérdezni hogy ez az erősítő elég-e hozzá?
LINK |
|
|
| Elégnek elég, de nem fogja meghajtani teljesen a hangszórókat. |
|
|
Szia.Szerintem elég..A hangszórókat legalább másfélszer túlméretezik az erősítőhöz képest..
A hangszóróktól is függ elbírják e a rájuk szabott feladatot.. |
|
|
| Sziasztok! Vásároltam egy ledes villogtató kit-et. A ledek egy SS8050-es tranzisztor egyik lábáról kapnák a negatív táplálást. Az lenne a kérdésem, elvisz-e ez a tranzisztor 6db 1W-os ledet? Vagy ha nem, van-e valami alternatívája, vagy egyáltalán hány darabot tehetek rá "büntetlenül"? |
|
|