Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Suzuki Swift elektronika
 
Témaindító: tepizoli, idő: Márc 24, 2007
Témakörök:
Lapozás: OK   22 / 44
(#) rmis válasza at22 hozzászólására (») Okt 21, 2014 /
 
Szia!

A vezérműszíjat, ha nem értesz hozzá, inkább ne piszkáld, mert sokba fájhat, ha rosszul rakod össze. Egyébként a netről letölthető a szervizkönyv (google a barátod), abban benne van.
Ha esetleg van szerelő ismerősöd, akkor elsőre megcsinálhatjátok együtt, utána Neked is menni fog.
(#) sany hozzászólása Nov 3, 2014 /
 
Sziasztok!
Van egy 1996 -os évjáratú Suzuki Sedan gépkocsink. A probléma vele, hogy nincs benne fűtés, illetve nagyon lassan fűti be a kocsi belső terét, még akkor is ha a ventilátor maximum fokozatba van kapcsolva. Ezelőtt már pár km megtétele után lehetett érezni a fűtést a kocsiban. Sajnos a víz hőmérsékletét mutató műszer , nem mutatja a vízhőfokot. Csak akkor, ha hosszabb útra megyünk vele, városi forgalomban nem. A motorhűtővíz tartálya teljesen feltöltve, nem folyik ki belőle a hűtővíz. Gondolom, hogy a rendszer nem lehet lyukas. Ez lehet elektronika probléma? Illetve mit kellene először megnézem, hogy kiderítsem a probléma okát?
A válaszokat előre is köszönöm!
(#) zolika60 válasza sany hozzászólására (») Nov 3, 2014 /
 
Nyitva maradt a termosztát. Cseréld ki és jó lesz.
(#) sany válasza zolika60 hozzászólására (») Nov 3, 2014 /
 
Rendben.
De pontosan hol találom meg ezt az alkatrészt? Nehéz kicserélni?
(#) zolika60 válasza sany hozzászólására (») Nov 3, 2014 /
 
Nem nehéz, kis ügyességgel menni fog. Itt találod.
(#) sany válasza zolika60 hozzászólására (») Nov 3, 2014 /
 
Köszönöm a segítséget! Azt hiszem marad a szerelő, mert még én tönkre tennék valamit. Ha forrasztani kellene azt bevállalnám.
(#) zolika60 válasza sany hozzászólására (») Nov 3, 2014 /
 
Nem kell félni tőle, nem egy agysebészeti beavatkozás. Mindenki úgy kezdi, hogy először csinálja. Másodszor már könnyen megy, harmadszor meg csukott szemmel is. Persze egy kis szerelési rutin nem árt a szerelőnek meg biztosan van.
(#) Kispotter hozzászólása Nov 16, 2014 /
 
Sziasztok!
Anyám suzukijába 1.3 swift GLX vett egy hőmérős órát, csináltam neki háttér világítást is. Honnan tudnák neki olyan villanyt levenni, hogy a lámpák kapcsolásakor kapjon villanyt? Biztosítékoknál, vagy a kormány burkolatot ha leveszem??
(#) kadarist válasza Kispotter hozzászólására (») Nov 16, 2014 /
 
Szia!
Biztosítékoknál.
(#) HA5AWS válasza kadarist hozzászólására (») Nov 16, 2014 /
 
Szia!
Mikori évjárat?
(#) zolika60 válasza HA5AWS hozzászólására (») Nov 16, 2014 /
 
Az mindegy. Olyan biztosíték minden autón van.
(#) Kispotter hozzászólása Nov 16, 2014 /
 
Köszi! Majd holnap meglesem 94 es! Esetleg ha tudja valaki irja meg melyik biztosíték az, hogy ne kelljen keresgélnem! Köszönöm!
(#) HA5AWS válasza zolika60 hozzászólására (») Nov 16, 2014 /
 
Szia!
Az igaz, de a biztosítékok fix 12V-on vannak a kapcsoló testet kapcsol, a biztosítékról nem kap információt, hogy ki vagy be van kapcsolva. Az évjárat egyébként a száma miatt érdekes.
Üdv: Gábor
(#) HA5AWS válasza Kispotter hozzászólására (») Nov 16, 2014 /
 
Szia!
Ha minden igaz a tápot a lámpa kapcsoló relézve küldi. 5 6 7 biztosítékról le tudsz venni jelet.
Üdv: Gábor
(#) Kispotter válasza HA5AWS hozzászólására (») Nov 16, 2014 /
 
Köszöntem holnap megnézem! Külön raktam rá régi autórádióbol biztosítékot amúgy!
(#) Kispotter válasza Kispotter hozzászólására (») Nov 17, 2014 /
 
Sikerült! Alsó sor bal szélső a balos hejzetjelzőről szedtem le a feszt.
(#) Kispotter hozzászólása Nov 18, 2014 /
 
Sziasztok! Na szóval van ez a hőmérős óra. Azt szeretném kérdezni, hogy a külső érzékelőjét hova kellene rakni? Mert ahol mostvan a lökös felett nagyon nem jó minden pirosnál elkezd melegedni de nagyon.. Gyárilag hova rakják ezeket?? Azt tudom valahova a lököshöz de hova??
(#) fricihun hozzászólása Nov 23, 2014 /
 
Sziasztok!

Sikerült szereznem régi swift-be való ülésfűtés párnákat. A kapcsolásával viszont gondban vagyok. Feltéptem a ragasztócsíkokat, hogy lássam hogyan is van bekötve, mert egyszerűen nem értem. Olvastam itt a fórumon, hogy ezeket úgy szokták két fokozatba kötni, hogy egyszer párhuzamosan megy az ülőrész és a támlarész a másik fokozatban pedig sorba van kötve. Na most nekem 4 vezetékem van a csatlakozón ami talán csak 3 lehet, mert a csatlakozónál még 4 van a csőben, de a cső közepénél már ahol az ülőrészt kell rádugni, ott már csak 3 van (1 feketével kevesebb). Multiméter azt mondja, hogy a két fekete össze van kötve, ami lehetséges.

Több kérdésem is van:
1.) Mi az a két fekete valami műanyag tokozásban, ez valami hőérzékelő lehet?
2.) Nem értem, hogy hogyan működik, melyik vezetékre adjak fesz-t, hogy kipróbálhassam egyáltalán? Az ülőrésznél csak 2 vezeték volt az melegszik szépen, de a támlánál nem értem hogy hogyan működik és hogy miért van 3 vezeték? Lehetséges hogy ez is két fokozatú lenne?


Csatoltam képeket, és megpróbáltam lerajzolni a kapcsolását is.
A hozzászólás módosítva: Nov 23, 2014
(#) fricihun válasza Kispotter hozzászólására (») Nov 23, 2014 /
 
Szia.

Nekem is van hőmérőm, én a lökhárító aljába raktam bele. Nekem a 97 utáni kör ködlámpás lökhárítóm van, és én beleraktam felülről a bal oldali ködlámpaállító furatba (Gondolom csavarhúzó férőhely miatt van kifúrva). Majd fúrtam mellé egy kis lyukat és egy pici csavarral fölé fogattam egy lemezt, így nem tud kiesni. Tökéletesen mér!
(#) Kispotter válasza fricihun hozzászólására (») Nov 24, 2014 /
 
Rendben megnézem majd! Úgy tudom lökhárító vasba szokták rakni gyárilag majd meglesem.. Az a jó ebbe a fajta mérőbe gyárilag van rajta karika, hogy csavarral felfogasd.
(#) Teodox hozzászólása Jan 24, 2015 /
 
Sziasztok!
Javítási kézikönyvet keresek.
2003-as évjárítú Swift Sedanhoz.

Valaki tudna segíteni?

Előre is Köszönöm!
(#) HA5AWS válasza Teodox hozzászólására (») Jan 24, 2015 /
 
Szia!
Küldtem emailt a címedre, itt nem fért el a melléklet.
Üdv: Gábor
(#) Teodox válasza HA5AWS hozzászólására (») Jan 25, 2015 /
 
Köszönöm szépen!
(#) kobold0123 hozzászólása Feb 14, 2015 /
 
holtaláhato a biztositék tábla
(#) Swift1.3 válasza kobold0123 hozzászólására (») Feb 14, 2015 /
 
Helló! Bal oldal, műszerfal alatt. A másik a motortérben, szintén bal oldal.
A hozzászólás módosítva: Feb 14, 2015
(#) Brian88 hozzászólása Feb 28, 2015 /
 
Sziasztok
Ködlámpa bekötéssel kapcsolatban kérnék segítséget. Egy 92 Swift-ről lenne szó.
A fényszóróknál elől van 1-1 kábelköteg amire nincs semmi dugva, gondolom ez a gyári ködlámpa csatlakozója. Belül az utastérben van alul a hátsó ködlámpa kapcsolója. Ez eddig okés.
Ma kaptam egy kapcsoló egységet, amiben a hátsó ablakfűtés, és egy másik kapcsoló, ködlámpa ikon található. (Jelenleg csak a hátsóablak fűtés van, a másik egy "vak" gomb) Egy az egyben be megy az "új" kapcsoló a régi helyére. Gödndolom ezzel tudom majd kapcsolni az első ködlámpát. Kérdésem, kell-e még valamit venni? Relé, bizti?
(#) sedan hozzászólása Jún 4, 2015 /
 
Megtudja mondani valaki, hogy a 2002 SUZUKI Swift 1,3 -ban a fordulatszámmérő, honnan és milyen színű kábelen kapja a jelet.

Nem működik a fordulatszámmérő, a műszerész szerint az óra jó csak nem kap jelet, egy szerviz -állítólag- megnézte és van jel. A sárvédő alatt vezetett kábelkötegben lévő Kábel sérülését vettet fel az egyik SUZUKI szerviz, de árat nem tudtak mondani a hibafeltárásra, így nem akartam ott hagyni a kocsit.

A hiba furcsasága az, hogy rendkívül nagy hidegben működik az fordulatszámmérő addig, amíg be nem melegszik a kocsi, ekkor el kezd billegni a mutató, majd megáll.
(#) HA5AWS válasza sedan hozzászólására (») Jún 4, 2015 /
 
Szia!
Ha a kapcsolási rajzoknak hinni lehet, akkor a gyújtó transzformátor barna/fehér vezetékével indul. Onnan egy zavarszűrő egységbe megy. Ennek a doboznak négy pontja van, barna fehér (ez a trafótól jön), fekete (ez testre megy), fekete/fehér (+12V a 8-as 15A-es biztosítéktól) a negyedik ami kimenet a barna, ez megy a műszer felé. Ebbe a dobozba elvileg három alkatrész van, két kondenzátor és egy ellenállás. Sajnos elhelyezésben nem tudok segíteni mert már másik Suzuki van de a gépkönyve megvan. Én a kábelköteg helyett inkább a zavarszűrő blokkra gyanakodnék, vagy valamelyik csatlakozóra.
Üdv: Gábor
(#) sedan válasza HA5AWS hozzászólására (») Jún 4, 2015 /
 
Szia!
Jobb lenne ha a zavarszűrőben lenne a hiba, bár ez gondolom csak egyben lehet cserélni, de így is egyszerűbb és olcsóbb, mintha a kábelköteget kellene átbogarászni, javítgatni nekem vagy szakembernek. Megkeresem a motortérben és leszedem. Remélem ez lesz a hiba. Köszi a segítséget!
(#) HA5AWS válasza sedan hozzászólására (») Jún 4, 2015 /
 
Sok sikert!
Üdv: Gábor
Következő: »»   22 / 44
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem