Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Házilag építhető fémkereső
Nincsen minden bekötve, valahogy így gondoltad?
Igen. Egy kicsit pontosítanám a te verziódat egy másikkal, amit nem én terveztem, hanem segítségül kaptam Karesz 50-től. Gyakorlatban kipróbáltam és bevált.
Én annyit módosítottam rajta, hogy a műszererősítő erősítését beállító ellenállást szabályozhatóvá tettem. Egy LAA110-es kapcsolóval, egy meglévő ellenállás mellé még két ellenállás bekapcsolását tettem lehetővé. Így a vevőerősítő erősítését 4 lépésben tudom állítani. Alap esetben van a fix ellenállás. Majd ez mellé be tudok kapcsolni két ellenállást külön-külön, vagy párhuzamosan. Az optós szilártest relé LED-jeit pedig a mikrokontrollerrel kényelmesen lehet vezérelni. A rajzon szerepló 220p-s kondik értékét a frekvencia növelésével arányosan kellene csökkenteni, mivel a rajz 10 kHz-es frekvenciára született.
Ez erősítésre szinte ugyanaz mint amit rajzoltam, csak nem értem miért van testen az rx egyik oldala? Miért kell fázisfordító? Az én rajzomnál szűrők még nincsenek a bemeneten, igy könnyebb átlátni. Nálam jelenlegi felállásban 5 voltról megy minden, erősítő tápja van csak felezve.
A rajz talán félreérthető. Az ideálisnak jelölt OPA az nem létezik. Az helyettesíti a szimulátorban a tekercs másik felét, mivel a tekercs két végén ellenfázisú a jel. Így a generátor jeléből az csinál ellenfázist. Úgy képzeld el, hogy azok nincsenek és a tekercs kapcsolódik a két 10k-s ellenállás és a 10n-os kondi közös pontjaira.
Így már érthető. Kíváncsi leszek mit tud, ilyen kapcsolást még nem csináltam.
Én most átterveztem a frekvencia állításomat, most csak olyan frekvenciát tudok beállítani ami osztható 80mhz-el.
Van egy gyári megoldás erre, én is erősen gondolkodom rajta ha beszerezhető, elég drága, cserébe viszont a belső ellenállásai 0,001%-osak és csak egy külső ellenállás kell az erősítés beállításához ami 1-10000x lehet.
Ina128.
Vagy akár az INA217.
Én azért döntöttem a THP210 mellett, mert annak van ellenütemű kimenete is. Az INA mellé kell még egy plusz tok ez miatt. |
Bejelentkezés
Hirdetés |