Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Házilag építhető fémkereső
 
Témaindító: figuraferi, idő: Ápr 5, 2007
Lapozás: OK   168 / 168
(#) Bu13 válasza nagym6 hozzászólására (») Hé, 10:01 /
 
Igazad van, nagyon nehéz szép jelet kialakítani, de van egy jól bevált ötletem. Emeld fel a Fet
S pontját és tegyél be egy 1.5 2.2 Ωos ellenállást. Most az S pontot kösd a GND re egy jó
minőségű, lehetőleg barna színű elkóval. Így magát a tápot kevésbé fogja befolyásolni a Fet több Amperos árama.
Én hasonló kísérletekhez használok fej nélküli induktivitást. Persze a végén steril környezetben ez is korrekcióra szorul, de az alábbi kísérletekre megfelel.
Az r7 1k ell. dióda felőli végénél köss sorba egy 10 Ωos ellenállást hőszigetelésnek a diódák miatt. Így gyorsabban eléred az üzemi állapotot. A 390 Ω és az 1k Ω jobb ha két-három darabból áll, mert az átütési feszültség miatt határeset az 1db. Nálam három db 0.25W SMD van mind a két helyen, Üzemi fesz 200v átütési fesz 500v. RC1206FR-07 sorozat
(#) Bu13 válasza Ge Lee hozzászólására (») Hé, 19:32 /
 
Csak egyetlen érv!
Egy 30 cm ovál fej kb háromszor kisebb felületen érintkezik a talajjal, vagyis az amúgy is sokat kritizált GEB hatása is 3x kisebb. Van persze még más is, de jobbnak látom most hallgatni róla.
3-400000 eFt kereső és Cobra hogy kerül ide? Engem ezek a készülékek nem érdekelnek, nem
hasonlítom össze az amatőr munkát a profi gépekkel. Ha sikert érek el, annak örülök, ha nem
akkor pedig három nap szünet, és minden megy tovább. Biztosan sokan gondolkodunk így.
A hozzászólás módosítva: Hé, 19:37
(#) Ge Lee válasza Bu13 hozzászólására (») Hé, 21:48 / 1
 
Biztos egyedül vagyok ezzel, de ezt nem nagyon értem. Minél 3x kisebb? Ha az adótekercs méretét nézzük, akkor a méret csökkenésével a talajba hatolás mélysége is csökken (mert kisebb méretű teret tud gerjeszteni maga körül). Persze akármilyen nagyot nyilván nem lehet csinálni, mert van egy határ ahol már csökkenni fog az érzékenység az apró tárgyakra, illetve a használata is nagyon nehézkes lenne. A formája az valóban nem közömbös, ezért pl. DD fejnek neki sem állnék.
Ha a vevőtekercsre gondolsz, ott nem lesz kisebb a mérettel a talajhatás. Az kb. ugyanakkora egy kisebb meg egy nagyobb fej esetén is, mert nem csak a talajhoz képesti kapacitása számít, sőt leginkább nem az, hanem a talaj okozta fázistolás.

A drága gépek úgy kerülnek ide, hogy ha meg tudjuk csinálni amit azok tudnak, akkor nyilván nem fogjuk megvenni. Nagyjából az egész HE fórum erről (is) szól. Persze lesznek olyanok akik akkor is megveszik. Nekem is van olyan haverom, aki szerint semmi nem lehet jó csak ha gyári. Ha megcsinálom neki ugyanazt a dolgot 35-40%-a árból amit ő megvett, akkor hebeg-habog, de az akkor sem jó és kész, hiába használom évek óta ugyanúgy, mint ő a gyárit.
Szóval engem meg nagyon is érdekelnek, pontosan azért hogy legyen mihez viszonyítani. Mert ugye egy equinox-hoz vagy egy surfmaster-hez hiába viszonyítom, azzal nem jutok előrébb...
Régen azt gondoltam hogy egy félmilliós gépért azért kérnek annyit, mert az annyival jobb. Most már tudom hogy csak egy hajszálnyival jobb (amiatt a hajszál miatt fejlesztgetünk), és azért kérnek érte annyit, mert megkapják.
(#) c_jani hozzászólása 7:57 /
 
Jó reggelt!
Készül a tartószár, de a markolat szögével van egy kis dilemma. Megmérné nekem valaki, mekkora szöget zár be a szárhoz képest? 65 fokot állítottam, de valahogy nem az igazi...
Köszi!
Jani
(#) deexteer hozzászólása 8:54 /
 
Nem tudom milyen műhelyfelszereltséged van, ha teheted akkor ne csináld fixre a markolatot, jelenleg nem vagyok otthon így megmutatni nem tudom csak kb. leírni, a szárra kell rögzíteni egy olyasmi műanyagot mint a slag toldó, csak itt az egyik oldalán van menet, van benne egy kb 3cm-es lyuk kívül menet és egy kb. 5cm záróanya szintén lyukkal, bele kell rakni egy műanyag golyót, vagy pl. epokittel kitöltött golyós dezodor golyóját és abba rögzíteni a markolatot, így 30 fok körül lehet állítani egy pillanat alatt 360 fokban körbe. Remélem viszonylag érthetően írtam, ha rá van szorítva az anya akkor nem mozdul a markolat, az anya lyukján jön ki a markolattartó, ez minél vastagabb, annál kisebb mozgási szöget enged meg.
A legtöbb gps ilyen tartóval rendelkezik.
(#) mateatek válasza c_jani hozzászólására (») 9:31 /
 
Az én kényelmesebbik gépemen 74 fokban áll a markolat.
(#) c_jani hozzászólása 13:52 /
 
Sziasztok!
A Google képtalálatokkal kerestem tartót, az egyik, jól láthatón megmértem a szöget, az 65 fok volt. De nem kényelmes.
Attila! Az a 10 fok hiányzik, úgy tűnik.
(#) Ge Lee válasza c_jani hozzászólására (») 15:36 /
 
A szögét én csak utólag mértem meg. Úgy csináltam hogy fogtam a nyelet, szorítóval finoman hozzárögzítettem a markolatot, és beállítottam magamnak kényelmesre, a nyelet úgy tartva ahogy majd lengetni fogom. Amelyik helyzetben jónak tűnt, ott megjelöltem ceruzával, és abban a szögben vágtam el.
Következő: »»   168 / 168
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Frissek
2014. Aug, 20. Sze
16:37:27
Jelenleg 439 fő olvassa az oldalt
Online tagok:
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu