Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Házilag építhető fémkereső
 
Témaindító: figuraferi, idő: Ápr 5, 2007
Lapozás: OK   192 / 192
(#) kappa25 válasza Ge Lee hozzászólására (») Vas, 7:49 /
 
Aha! Szóval lehet építeni komolyabb masinákat is!
Fel lehet tuningolni egy IGSL-t is? Vagy teljesen mást kell építeni? Vagy teljesen újat kell kitalálni , fejleszteni?
(#) Ge Lee válasza kappa25 hozzászólására (») Vas, 8:18 /
 
Néhány hsz-el ezelőtt írtam le. Kell egy jobb komparátor a fázistolóba az LM339 helyett, de a TL072 is tökéletesen megteszi. Sokkal gyorsabb lesz a fel és lefutó él, stabilabb lesz az egész, nincs szükség semmilyen extra megoldásra mint pl. PLL, vagy valamilyen egyéb megoldás.
Valamint meg kell növelni az adóteljesítményt, és valamivel stabilabbá tenni. Ehhez sem kell komplikált megoldás, sem kvarcoszcillátor, sem más digitális megoldás, az SMW műveleti erősítős multivibrátora remekül helytáll. Persze 120V nem fog kijönni belőle, ahhoz babrálni kell rajta.
(#) kappa25 válasza Ge Lee hozzászólására (») Vas, 8:36 /
 
OK. Beazonosítottam mi a TL072 és hova kell. De én gépész vagyok a többit nem értem. Honnan szerezzek SMW műveleti erősítős multivibrátort?
(#) kappa25 válasza kappa25 hozzászólására (») Vas, 8:52 /
 
Az elektrotechnika boltban az eladó srác mikor meglátta a panelemet amit csináltam és beforrasztottam sírvaröhögött, de miután elmondtam, hogy húsz éve nem csináltam ilyet első osztályúnak titulálta hozzám képest. Úgyhogy ne haragudjatok ha ilyeneket kérdezek. utólag is meaculpa.
(#) mulderx hozzászólása Vas, 13:19 /
 
SMW GT engem is érdekelne, mikor lesz publikus?
(#) Ge Lee válasza kappa25 hozzászólására (») Vas, 15:17 /
 
Ha egy rajzról nem egyértelmű hogy mi van rajta, akkor bővíteni kell az ismereteket mert a topikban képtelenség mindent szájbarágósan leírni. De ha végigolvasod az elejétől a topikot akkor már körvonalazódni fog hogy mi az SMW (Serbian Most Wanted -> adott fémkereső fantázianeve, olyan mint az autónál az Opel Astra meg a Skoda Octavia stb.).
A műveleti erősítőről vagy a multivibrátorról rengeteg leírás van a neten, még működő animáció is ami alapján könnyebben megérthető a működése.
De az elektronika is olyan mint minden más, hogy az alapokról kell kezdeni, persze csak akkor ha foglalkozni akarsz vele. Ha nem, akkor venni kell egy gyári gépet, vagy építtetni valakivel egyet.
Egy középiskolás tananyag is csak egy részét fedi le a témának, és azt is 4 évig tanulja a paraszt. Attól az egész sokkal több, amit nem lehet egy hozzászólásba besűríteni, gondolom ez érthető.
(#) Ge Lee válasza mulderx hozzászólására (») Vas, 15:17 /
 
Mi baj a megatronnal?
(#) DaviS válasza black1989 hozzászólására (») Vas, 15:22 /
 
Üdv!
Én megépítettem, használható PI gép. Elég stabil de főleg roncsozásra jó, mert ugye diszk. nincs benne, azaz mindenre ugyanúgy jelez!
A hozzászólás módosítva: Vas, 15:24
(#) Bender hozzászólása Vas, 15:51 /
 
Találtam egy jó helyet, de 200 méteres körben van 2 db 2x3 fázisú 220 kV-os és 4 db 1x3 fázisú 11,5 kV-os távvezeték. Az ace 350 még 2-es érzékenységnél is üvölt. Szétkaptam a gyári csatlakozót és csak akkor láttam, hogy nem is árnyékolt kábellel van összekötve a gép és a tekercs. Ha a kábelt a fejig betekerem alufóliával, vagy lefújom grafittal és ráhúzok egy zsugorcsövet az megoldhatja ezt a problémát? A szobában lévő wifi router is megzavarja a gépezetet... Esetleg a műanyag ház belső felét is fújjam le grafittal?
A hozzászólás módosítva: Vas, 15:53
(#) mulderx válasza Ge Lee hozzászólására (») Vas, 22:25 /
 
Nem mertem neki állni csupán ennyi
(#) mateatek válasza Bender hozzászólására (») Hé, 7:19 /
 
Szerintem ne foglalkozzál vele. A fejben ott figyel cirka 100 méter vezeték, plusz a fejkábel, ami kb másfél méter. Leárnyékolod a komplexum 1-2 százalékát. Szerintem semmit nem old meg.
(#) Bender válasza mateatek hozzászólására (») Hé, 7:47 /
 
A fej árnyékolva van gyárilag, most néztem, hogy kicsit kifolyt a grafit a kiöntés mellett, de az árnyékolatlan kábel nem szed össze annyi zajt, hogy attól meghülyüljön a gép? Teljesen használhatatlan a távvezetékek 100-150 m-es körzetében
(#) mateatek válasza Bender hozzászólására (») Hé, 12:11 /
 
Az a grafitos árnyékolás csak alulról van a fejben.
Másrészt ha az az árnyékolás védene az elektromágneses jelek ellen, akkor a vevő tekercs nem érzékelné még az adó tekercs jelét sem. Ami persze eleve ki sem jutna a tekercsből az árnyékolás miatt.
(#) vandorbot válasza Bender hozzászólására (») Hé, 13:28 /
 
Más garett is ezt csinálja, vagy csak a tiéd ? Szimmetrikus bekötés és szimmetrikus opa szerintem sokat javítana a jelenségen. Mondjuk érdekes, hogy a sk. gépem nem érzékeny a nagy villanyra.
(#) vandorbot hozzászólása Kedd, 12:15 /
 
Na ez már odaver: velox
(#) Ge Lee válasza vandorbot hozzászólására (») Kedd, 16:44 / 1
 
Nekem azért cseppet gyanús. Ott kolbászol 40-50 centire a fej előtt a működő kamerával, és meg sem nyikkan rá a gép. Valamelyik valamit tud, az biztos. Vagy a csávó, vagy a gép, vagy a kamera...
(#) Bender válasza vandorbot hozzászólására (») Sze, 9:28 /
 
Más is csinálja.

Befújtam grafittal a fejet, néhol kimaszkolva, hogy ne legyenek egy menetes zárt "tekercsek", a kábelt becsomagoltam aluval. Már be tudom kapcsolni a szobában 7-es érzékenységgel és nem zavarta a wifi (eddig 1-2 volt a max, ahol nem zavarta), de a levegőben mért érzékenysége nem csökkent.
A hozzászólás módosítva: Sze, 9:35
(#) vandorbot válasza Bender hozzászólására (») Sze, 12:28 /
 
Garetteknek a doboza sincs agyon árnyékolva. Valamit segít az árnyékolás, de ha egyszer van elektromágneses erőtér, akkor a tekercsen mindenképp megjelenik. Talán a frekvencia szelektivitással lehet valamelyest eliminálni a villanydrót, telefon, wifi hatásait.
(#) nagym6 válasza Ge Lee hozzászólására (») Sze, 16:16 /
 
Még az lehet, hogy zoomos kamera távolról, csak optikailag beközelít. Persze lehet sumák is.
(#) deexteer válasza Bender hozzászólására (») Csü, 8:11 / 1
 
Jobban jártál volna egy koax kábelről lehúzott külső árnyékoló harisnyával, összetolva átfér rajta a csatlakozó.
(#) Bender válasza deexteer hozzászólására (») Csü, 22:40 /
 
Az lesz a végleges,ez csak próba volt
Következő: »»   192 / 192
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Frissek
2015. Feb, 28. Szo
7:46:37
Jelenleg 240 fő olvassa az oldalt
Online tagok:
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu