Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Házilag építhető fémkereső
 
Témaindító: figuraferi, idő: Ápr 5, 2007
Lapozás: OK   148 / 148
(#) Ge Lee válasza Ge Lee hozzászólására (») Vas, 17:07 /
 
De hogy ne megint a levegőbe beszéljek megmértem egy ugyanilyen nyelet, ugyanígy rajta van a műanyag csőből készült kartámasz és a fogantyú is, csak a 2db ülőke csavar hiányzik róla, és lazúrral is ugyanígy le van kenve: 44 gramm. A műanyag cső ettől több volt, de azt most nem tudom megmérni mert nincs itthon a GS4.
(#) Ge Lee válasza Attilawap hozzászólására (») Vas, 17:11 /
 
Most csak poénkodsz, vagy komolyan kérdezed? Szerintem ugyanott mint a 3-asén. Azt már nem is merem feltételezni hogy úgy állsz neki építeni, hogy fogalmad sincs róla hogy egy műveleti erősítőnek melyik a bemenete és a kimenete.
(#) Attilawap válasza Ge Lee hozzászólására (») Vas, 17:13 /
 
De tudom. Köszi! Csak erről az OPA szóról még nem hallottam. Tehát akkor a műv. erősítőknek a bemenetei legyenek jó rövidek.
(#) Yowie válasza Ge Lee hozzászólására (») Vas, 18:04 /
 
Más egy gépet kipróbálni, meg használni. A kipróbálás nem ad használható tapasztalatot, csak benyomást, ami sokszor csalóka. Általánosan elfogadott, hogy hónapokig tart egy gépet megszokni, kiismerni, addig meg nem annyira tudod az előnyeit kihasználni.

"úgy van ahogy leírtam" érvet nem tudom matematikai evidenciákkal szemben elfogadni. Az integrál számításnak csak annyi köze van ehhez, hogy ezt méri a gyakorlatban egy kereső. Egyébként is saját magad cáfolod, mert ha ezzel a fejjel az az elektronikai megoldás bizonyítja, hogy jobb, az jobb lesz a másik fejjel is. De nem akarlak megzavarni, csináld ahogy gondolod, csak a fizikai tényeket ne alakítsunk az elméleteinkhez. A nagyobb információ tartalom jobban feldolgozható, más kérdés, hogy tudunk-e vagy akarunk-e vele élni.

Na végre megtaláltam, ez a gold star 4-es gép, hát igen, ennek a nyelénél lehet hogy könnyebb a fa. Azóta azért fejlődött a technológia meg a műanyagok és azért akkor egy szénszálas cső maga volt a misztérium, most meg 1000Ft ért vehetsz egy teleszkópos pecabotot.
Én nem mondtam hogy Mateatek csinálta a nyeledet, de Ő használt ilyet elsőnek évekkel ezelőtt, tőle indul ez a megoldás, nem a jósága, hanem a kézenfekvősége miatt az Ő számára. De elnézést, ha tőled ered az ötlet. Viszont sokan könnyebben férnek hozzá és munkálnak meg műanyagot vagy kompozitot.
(#) Yowie válasza Ge Lee hozzászólására (») Vas, 18:10 /
 
Az érdekes, mert 1m-es fenyőléc 2,5x1,5cm-es 200gramm csontszárazon, festetlenül. Tölgyből 44 gramm elég hihetetlen.
A hozzászólás módosítva: Vas, 18:14
(#) Yowie válasza Attilawap hozzászólására (») Vas, 18:13 /
 
Itt még csak az SMW3.1 nél tartanak Geotech1 ezek nem jók, elég sokan építenek innen?
(#) deexteer hozzászólása Vas, 18:15 /
 
Erre én is kíváncsi vagyok, pont ugyanilyen fa szárad a padláson már kb. 20-25 éve, még az erek is így állnak rajta kíváncsiságból lemérem, mert tényleg elég hihetetlen a 44gr
A hozzászólás módosítva: Vas, 18:15
(#) deexteer hozzászólása Vas, 18:39 /
 
Lemértem és tényleg lehet annyi, illetve mégsem, mert Ge Lee elírta, durván 115×2×2cm-es méretet saccolok a fejhez viszonyítva, nekem 128×2.5×2.5cm-es léc van és az 524gr, tehát neki 440gr lehet.
(#) deexteer válasza Attilawap hozzászólására (») Vas, 18:42 /
 
Operational amplifier,műveleti erősítő,op-amp,OPA.
(#) Ge Lee válasza Yowie hozzászólására (») Vas, 18:44 /
 
Pont azt próbálom leírni most már harmadszor, hogy az a megoldás sem jobb! Negyedszer már nem szeretném, de majd ha nagyon sok ráérő időm lesz akkor összerakom neked mindkét megoldást, ráteszem a szkópot, és látni fogod hogy valóban nem jobb. És részemről a meddő vitát lezártam.
A hozzászólás módosítva: Vas, 18:44
(#) Ge Lee válasza deexteer hozzászólására (») Vas, 18:48 /
 
Természetesen az nem gramm hanem deka, csak elírtam. A műanyag meg fél kilónál is több volt, pontosan már nem emlékszem. De nem ez a lényeg mert a fej az ami nagyon nehéz, ezért fogok majd más megoldást kipróbálni. PI gépnél jó volt, szerintem ennél is jó lesz, elég merev lesz.
(#) Attilawap válasza Yowie hozzászólására (») Vas, 18:59 /
 
Azt nem tudom, hogy a Geotech-ről, vagy innen a hobbielektronikáról mennyien építenek utána, de szerintem sokan. Igazából Ge Lee adta az SMW 4 elnevezést a saját elgondolása alapján. Hamarosan meglesz a NYÁK rajza, amit a PCB Wizzard nevű programmal csinálok. Amint megleszek, megosztom veletek.
(#) Yowie válasza Ge Lee hozzászólására (») Vas, 19:06 /
 
Jó, én 20éve már megcsináltam és rátettem a szkópot

Bár felesleges, mert ki lehet számolni. Integrálással, mint ahogy integráltor simítja el a jelet is. Lehet, hogy ezt a részét félreértelmezed a kapcsolásoknak, ha nagy a kondi lusta lesz, ha kicsi, akkor meg nem elég sima. Én már rég lezártam a vitát, mint írtam, csináld ahogy akarod, eszemben sincs beleszólni.
(#) Yowie válasza Attilawap hozzászólására (») Vas, 19:22 /
 
No de miért nemkéred el Ge Lee től a nyákrajzot?

Hát a fórumok látogatottsága egzakt dolog, már csak a téma hozzászólások száma is elég beszédes.
(#) Attilawap válasza Yowie hozzászólására (») Vas, 19:25 /
 
Szerintem nincs még kész neki. Azt írta legutóbbi hozzászólásában, hogy ha tavasz lesz és kedvet kap majd hozzá, akkor megcsinálja. Szerintem még nincs kész. Vagy ki tudja?
(#) Yowie válasza deexteer hozzászólására (») Vas, 19:35 /
 
32-es PVC cső métere hozzávetőleg 200 gramm, a horgászbot amit megmértem 110cm-es darab 66gramm. Ezekből azért könnyebb lehet. A cső csúnyább, a horgászbot szerintem szebb, mint a fa. Bár jobban belegondolva, pl egy lombseprű nyél, az nem tölgy, de elég erős és az könnyebb lehet. A Megmunkálás nekem mégis egyszerűbbnek tűnik és pl könnyen lehet a csövekben belül vinni a vezetéket, ami sokszor nagy előny.
(#) Yowie válasza Attilawap hozzászólására (») Vas, 19:41 /
 
Akkor lehet, hogy amit írt, hogy nem azt csinálta véglegesre, hanem az IGSL-t, az ez az SMW-volt. Teljesen egyetértek vele abban, hogy az IGSL nagy általánosságban eredményesebben használható gép. Itt nagyon vasszemetes a talaj, ebben ausztrália és amerika különbözik.
(#) Attilawap válasza Yowie hozzászólására (») Vas, 19:43 /
 
Miért, ilyen téren az IGSL jobb gép?
(#) Yowie válasza Attilawap hozzászólására (») Vas, 19:47 /
 
Gyakorlatilag mintha két keresőd lenne. Egy vaskereső meg egy normál detektor. Gyorsabb és ezek a régi népek mindent összeszögeltek, ezáltal ahol elszórták az értékeiket az tele van vassal. Ebből kifolyólag a vas értékes info, utána azonban nehezíti a keresést, mert mennél jobban szűröd, annál jobban butul a gép. Kb ez van a külön vas csatorna javára írva.
(#) motyo hozzászólása Vas, 19:48 /
 
Pecabot két tag, könyökmankó (markolata kicsit döntve kényelem miatt) 12db cerka akku, fej, üzem közben cakkum pakk 1860g. Ha az aksit cserélném még könnyebb is lehetne.
(#) Attilawap válasza Yowie hozzászólására (») Vas, 19:49 /
 
És mélység tekintetében melyik a jobb: IGSL vs. SMW 4?
(#) Yowie válasza Attilawap hozzászólására (») Vas, 20:06 /
 
Nem jó a megközelítés. Egyébként az SMW, bár IGSL-t összesen ketten építettek itt. De mondhatnánk, hogy a Delta PI vagy a Sniffer Xr7(PI), mégsem akarsz ezekkel menni, mert nem tudod a vasat megkülönböztetni. Ha megnézed a kinti fórumokat, rengetegen építettek fisher 1265, 66 pl pedig nem tud nagy mélységét, de fele vele a szemét. Én gyakran ások 40-50cm-et és nagyon ritkán szedek ilyen mélyről jó dolgot, mivel a szemetet szépen beforgatja oda a szántás. A mélység növelésével hatványozódik a kiásandó föld és nehezül a pozicionálás. Viszont nem hatványozódik a jó jel, azonban az nagyon gyakran előfordul, hogy bizonytalan a mély jel és vasnak nézed vagy a mély vasat látod valami másnak. Nagyon gyakran lepődöm meg, hogy mennyi szép dolog van pár centivel a felszín alatt.

Szóval sokkal inkább az a lényeg, mennyire hatásos egy egy gép és ez nem egyenlő a mélységgel.

De ha ezek után mélyet szeretnél, akkor maradj az SMW-nél.

Egy konkrét helyen, ahol szétszántottak pl egy érme lelelt és a vasat célszerű is kiszedni, ott jobb egy mélységet tudó gép, csak amíg ezt a pár négyzetmétert megtalálod sok hektárt kell végigjárni és ha nem tudsz haladni, mert csak gödröt ásol, sosem érsz oda
A hozzászólás módosítva: Vas, 20:12
(#) Yowie válasza motyo hozzászólására (») Vas, 20:09 /
 
Mennyi tekerenytyű van a gépeden?! Akkukat a súlyelosztás miatt vitted hátrébb?
A hozzászólás módosítva: Vas, 20:10
Következő: »»   148 / 148
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Frissek
2014. Ápr, 21. Hé
6:48:06
Jelenleg 133 fő olvassa az oldalt
Online tagok:
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu