Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Házilag építhető fémkereső
 
Témaindító: figuraferi, idő: Ápr 5, 2007
Lapozás: OK   166 / 166
(#) c_jani válasza Ge Lee hozzászólására (») Júl 17, 2014 /
 
Szia!
Akkor, ha jól értelmezem, ez egy két tekercses, passzív fej? Az üzemi frekiről annyit találtam, hogy multi-frekvenciás.
Éppen az a bajom a tekercs-készítéssel, hogy bele kell jönni,, int az ugatásba. Az elmúlt napokban olvasgattam róla, és mindenhol azt írták, hogy sok a buktatója. Nem zsugorodó műgyanta, grafit spray, stb. Ha, mint remélem, 10e körül megáll az ára, megveszem. Tudsz ajánlani valami illeszthető konstrukciót? Addig is tanulmányoznám.
Jani
(#) Ge Lee válasza c_jani hozzászólására (») Júl 17, 2014 /
 
Az explorer fejét nem ismerem, így semmi konkrétat nem tudok mondani róla, azt sem hogy van-e kondi a fejben vagy nincs. De nézz szét külföldi fórumokon, elég sok gyári gép van boncolgatva, méregetve, visszarajzolva, hátha erről is van valami adat.
Ez a fejhez az elektronikát olyan gombhoz a kabátot eset. Kell egy szimpatikus áramkör, amihez aztán lehet kísérletezni a fejekkel.
(#) energo hozzászólása Júl 18, 2014 /
 
IGSL megépítésébe kezdenék. A tekekercshuzal átmérője 0.25,míg más leírásban 0.25+zománc=0.27 van megadva. Akkor most milyet rendeljek? Illetve horgany spray-m van,az megfelelhet esetleg a grafit spray helyett?
(#) Ge Lee válasza energo hozzászólására (») Júl 19, 2014 /
 
Teljesen mindegy. A vevőtekercshez a 0,15-östől a 0,3-asig használhatsz bármekkorát. Az adóhoz viszont nem árt legalább 0,35-0,4-est, mert ha ennél vékonyabb akkor már akkora Ωos ellenállása lesz, ami korlátozza a rajta folyó áramot (csökken az adóoszcillátor jele).
(#) mateatek válasza Ge Lee hozzászólására (») Júl 19, 2014 /
 
0.4-es huzalból kilencven-valahány menet már rengeteg. 70 gramm fölött lesz csak az adó tekercs.
(#) Yowie válasza c_jani hozzászólására (») Júl 19, 2014 /
 
Multifrekvenciás fejet csak akkor vegyél, ha multifrekvenciás gépet akarsz építeni. Ezeknek a fejek alacsony a jósági tényezőjük, azért alkalmasak a multifrekis gépekhez, azonban ez nem előny, hanem hátrány egy egyfrekvenciás génél.
(#) energo hozzászólása Júl 19, 2014 /
 
Köszönöm a válaszokat!
(#) Ge Lee válasza mateatek hozzászólására (») Júl 19, 2014 /
 
Lehet. Mindig elfelejtem hogy én nem olyan fejjel építettem.
(#) Attilawap hozzászólása Vas, 12:54 /
 
Az IGSL bemenetére köthetek 14,8V-ot? Az a helyzet, hogy 4 db 3,7V-os Li-Ion akkuról akarom működtetni és nem akarok 12V-os stabkockával bajlódni.
(#) Ge Lee válasza Attilawap hozzászólására (») Vas, 19:04 /
 
Gondolom nem a bemenetre hanem a tápfeszre akarod kötni. Mivel a hangfrekis "végfokon" kívül minden más a stabilizált 8V-ról megy, nyugodtan használhatod 4 celláról is, legfeljebb ha melegedne a tranyó akkor növelsz picit az emitter ellenálláson (330ohm). Mi a baj a 3 cellával? A negyediket használhatnád a fejlámpába amikor sötétben mész lengetni. Nekem abba is 18650-es van (kell), van is neki brutál fénye. Van még hozzá egy vörös meg egy zöld színszűrő, azok valamelyikét szoktam felrakni rá ha nem akarom hogy kilométerekről lássanak.
(#) Attilawap hozzászólása Vas, 19:40 /
 
Az a gondom a 3 cellával, hogy az nem egészen 12V továbbá ha merülnének az aksik, akkor gyengülne a teljesítmény. Nekem a Deltánál is így van, csak ott sajnos ceruza aksit használok. Nem félsz, hogy este vadászok rád lőnek? )
(#) Ge Lee válasza Attilawap hozzászólására (») Vas, 20:27 /
 
Nem mert arra nem járnak. Legutóbb 3 géppel mentünk egyszerre, és egy olyan helyen ahol nem mehettünk nappal. Ha vadnak néznek az már elég gáz, pláne néha kivilágítva.
Ennél semmi sem történik ha merül az akku, mert minden a stab IC után van, kivéve a hangot. Annyi történik, hogy ha eléri az akkufesz az IC dropját (IC típustól függően mondjuk 9V-ot), akkor egyszerűen elhallgat mert elfogy a tápfesz és nem működik tovább a gép. Éppen ezért így akkufesz jelző sem kell bele, mert a 3 cella 8,1V-ig meríthető, és addig nem tudod lemeríteni. De tehetsz sorba az akkuval egy diódát, és akkor még addig se.
(#) c_jani hozzászólása Hé, 6:36 /
 
Üdv!
Sajnos (vagy talán még sem?), lecsúsztam a fejről. Nagyon elszaladt az ára, így marad az építés. Köszönöm az infókat, és, megígérem, fogok még kérdezni .
Ge Lee: nekem azt mondta egy cimborám, hogy éjszaka nem a vadászoktól kell tartani, hanem a vadorzóktól. Azok lőnek mindenre, ami megmozdul. El is ment a kedvem aj éjszakai túrától.
Más kérdés: Az Anker-50 ill. 50M gépet ismeri valaki behatóbban?
(#) Ge Lee válasza c_jani hozzászólására (») Hé, 7:12 /
 
Az anker nekem nem tűnt rossznak a rajz alapján, de egyetlen videót találtam csak róla a youtube-on, és azon sem működött. A topikjaiba sem nagyon írogatnak, van amelyikbe már évek óta, ez is jelenthet valamit. Amit kihámoztam a fórumból az alapján azzal a kettővel lenne érdemes foglalkozni amiről már írtam nemrég.
Van egy ismerősöm aki most próbál beregelni, talán tudnak majd mondani valami okosat a rajzok készítői.
Nem tartozik ide, de az orzók 99%-a biztos hogy nem rendelkezik fegyverrel. Viszont vannak vadász ismerőseim, azok viszont tényleg lőnek mindenre ami mozog... Bízom benne hogy a fejlámpára nem fognak.
(#) c_jani válasza Ge Lee hozzászólására (») Kedd, 12:03 /
 
Üdv!
Eddig, amikor volt egy kis láblógatós időm, az Ankert böngésztem, de vannak kérdéseim. Már ott elakadtam, hogy a fejben lévő műveleti erősítő mely nyugati típussal váltható ki megbízhatóan. Aztán az adó-fokozatban használt ledekről is csak annyit tudtam kideríteni, hogy általánosan használt, piros, de az áramáról már pontosat nem. Gondolom, az üzemi frekvencia értékébe ez is bele fog szólni. A jelfeldolgozó áramkör is jó pár beállítást igényel. Néhány szkóp-ábra van az egyik oldalon, de a nyelvi nehézségek miatt kérdezni nem egyszerűen tudnék. Sejtéseim vannak, de az kevés.
Így marad első nekifutásra a TGSL/IGSL, még nem tudom, melyiket válasszam. Jól le van dokumentálva és itt értik az esetlegesen rossz kérdéseimet is.... Aztán, ha már szereztem egy rendes adag tapasztalatot és végképp nem bírok magammal mit kezdeni, újra elő veszem az Ankert. Szinte minden itt van a fiókban, csak néhány alkatrész és a nyák hiányzik.
A két Tesoro-klón miben különbözik a gyakorlati felhasználás szempontjából?
(#) Ge Lee válasza c_jani hozzászólására (») Kedd, 16:01 /
 
Nincs előttem a rajz, de szerintem valamelyik netes katalógusban utána lehet nézni. Műveleti erősítővel ilyen alkalmazásban csak akkor van gond ha nagyon lassú vagy nagyon gyors, valamelyik TL vagy LF sorozattal próbálnám ki. LED-ből nem nagyon van más mint a hagyományos diffúz meg a nagy fényerejű, előbbinek 20mA körül kell, utóbbinak 4mA is elég adott fényerőhöz. A nyitófeszültségükben lehet még esetleg eltérés.
A kérdéseket megkapták, kíváncsi leszek a válaszra ha lesz, addig ne erőltesd az Ankert.
A TGSL-IGSL ugyanaz, csak előbbinél fetek csinálják a mintavételt, utóbbinál meg a 4066, hogy melyik megoldás a jobb meg nem mondom. Az IGSL annyival tud többet hogy 2 csatornás (tehát mintha 2db TGSL működne egyszerre), azaz mindig jelzi a ferromágneses és a nem ferromágneses anyagokat is egyszerre, két különböző (egy mély és egy magas) tónusú hanggal. Ez nem csak amiatt jó hogy "látod" a szemetet is a földben, hanem a két hangból a céltárgyat illetően is több információ nyerhető, illetve a kétes találat is kevesebb valamivel, amiről nehéz eldönteni hogy akkor most melyik.
Következő: »»   166 / 166
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Frissek
2014. Júl, 26. Szo
1:04:37
Jelenleg 114 fő olvassa az oldalt
Online tagok:
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu