Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Házilag építhető fémkereső
Rendrakás témája: A zseni átlát a káoszon...
Szeretnék épiteni egy gépet, és az lenne a kérdésem és kérésem: Milyet érdemes, és tud e valaki segédanyagot hozzá. (leírás)
Olvass vissza és minden kérdésedre van válasz. Rajzot úgy találsz a legkönnyebben, ha a téma képei között keresel.
az értékelésem nem szándékos volt.csak tableról írok és rosszul érzékelt.
Sziasztok! Itt egy videó a Delta Pulse-ról, amit megépítettem. https://www.dropbox.com/s/3ot67ggahphi3br/00004.MTS
A tesztek eredménye, hogy nem hozza azt az eredményt, ami a youtube videókban is látszott. Egy 200 Ft-osra pl. egyáltalán nem reagál, csak nagyobb fémtárgyakra és azt is közelről. Kipróbáltam 0,3mm vastag lakkozott kábellel, az eredmény ugyan az. Talán azért ilyen gyenge a kereső, mert nem öntöttem ki műgyantával?
Ennél a gépnél valami nagyon el van tekergetve. Alapból kattognia kellene, vagy még azt sem, és a fémtárgy jelenlétekor elkezdeni kattogni, majd visítani. Ez pont az ellenkezőjét teszi.
Nem lehet, hogy valamelyik erősítő ki van ülve? Vagy a mintavételezés rosszul belőve? Mert a cefréshordó fej ilyent nem okoz. Ennek a hibának nincsen köze a fej ki-nem öntéshez. Ez elektronika. Ilyenkor jön a jó öreg pontról-pontra hibakeresés. Jó lenne egy szkópon végignézni a jelet mindenütt.
A tranzisztor csere biztosan nem okoz ilyen gázt. Vegyed lejjebb az erősítést és próbálkozzál későbbi mintavételezéssel.
|
Bejelentkezés
Hirdetés Frissek 2013. Jún, 19. Sze
18:25:33 Jelenleg 373 fő olvassa az oldalt
Online tagok:
|

. Esetleg az LF357 hibásodhatott meg? Az egyetlen alkatrész, amiből pont nem volt a boltban és 

Hírek.xml