|
|
|
|
|
Hello. Az oldalon levo hangszinszabalyzot az NE 5532 IC-vel valaki mar megepitette? Szerintetek hogyan mukodne? Az LM 1036N tipusu IC-vel a hangszinszabalyzo rajztat es minden hozzaszolast vegigolvastam csak gondoltam ha mukodne az NE 5532 vel miert ne csinaljuk aval. Hisz sokkal olcsobb |
|
|
Sztem nézd meg mindkét IC adatlapját és rájössz, hogy egy kicsit tévedtél...
Az NE műveleti erősítő az LM pedig direkt erre a célra fejlesztett spec IC. |
|
|
| Ha jól tudom az ne 5532-ben két db valóben "hifi" műveleti erősítő van, míg párjában az 5534-ben 1 db. Én 5534- esekre cseréltem ki a 741-es ill 071- est tartalmazó erősítőimben az icket. Lábkompatibilisek! Az eredmény profi hangzás!!! Érdemes régi keverőket is felújítani vele stb. Különösen a középhang tartományban szünt meg a torzítás, ill a zaj lett kevesebb. |
|
|
| Az NE5532 is elmegy audio áramkörökben a paraméterei alapján. Nem mondom hogy nincs nála jobb, de hasznáható. |
|
|
| Az 5532 valóban kettős műv. erősítő, és a lábkiosztása nem kompatibilis az 5534-el. |
|
|
| Perze az Ne5534 a 071, ill 741 helyére rakható be. Csak arra akartam felhívni a figyelmet, hogy még mndig vannak akik 741- essel építenek előerősítőt, holott a helyére berakható egy jobb ic a kapcsolás átalakítása nélkül. |
|
|
| Aki meg még ennél is jobb hangzást szeretne, az vegyen OPAxxxx típusú műveleti erősítőket! Picit drágák, de sokak szerint megérik az árukat... |
|
|
Hmmm.. az egy dolog, hogy lábkompatibilis, meg fain hangzás, de ha méretezitek hozzá passzív alkatrészeket, akkor megfelelő körítéssel egy profi minőségü erősítőt kaptok! Norberto ahogy mondta, OPAxxxx-el pedig csúcs profit... |
|
|
| A legkisebb zaja (a fentiek közül) a 5534-nek van majd ezt követi a NE3352 illetve az OPA2228 (ez még beszerezhető). A maxim ill. az LT gyárt még ezeknél is sokkal jobbakat, de igencsak drágák. Előerősítőknek ezek igen jók. Nagyobb szintű fokozatokhoz az OPA sorozat rail to rail tagjai lehetnek a nyerők. |
|
|
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni, ezt a kapcsolást és hozzá a kész nyák lapot vettem, evvel az IC vel. Az az érzésem, hogy nem valószínű, hogy ez így működőképes lenne. Szerintetek jól van ez így bekötve? Tudomásom szerint ennek kétoldalas táplálás kellene, nem pedig ilyen ami itt a rajzon van?
Előre is köszönöm a segítségeteket!
Totó |
» A fájlok letöltéséhez be kell jelentkezned! «
|
|
|
üdvözlet minden kedves fórumozónak!
Nincs meg véletlenul valakinek ennek a hangszinszabályzo áramkörnek a nyákrajza? |
|
|
|
Működik ez!
A neminvertáló láb féltápra van osztva, és a jel pedig ezen "ül"! Tökéletes!
Üdv! Matthew |
|
|
Szia!
Azt hiszem ez az! |
|
|
|
Nem kétséges
Ezer hála és köszönet érte! |
|