Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Lézerdióda
 
Témaindító: source2, idő: Júl 15, 2005
Témakörök:
Lapozás: OK   1 / 27
(#) source2 hozzászólása Júl 15, 2005 / 1
 
Lattam egy kapcsolást a letöltés oldalon. A dvd cd meghajtókból kiszerelt diódák jók. Hogy lehet megcsinálni hogy egy ponton világítson, mint a piacon kapható lézemicsondák, mert láttam egy kapcsolást ahol vászonra irtak ki dolgokat, úgy mint az a különleges óra??
(#) source2 válasza source2 hozzászólására (») Júl 15, 2005 /
 
http://www.circuitcellar.com/flash2002/Honorable/M295-abstract.htm

Itt a link!! elég drága de jó (ha működik)
(#) Topi válasza source2 hozzászólására (») Júl 15, 2005 /
 
Hát az a lézer dióda szerintem elég gyengus lesz. Biztonsági okoból nem szoktak a cdolvasókba nagy lézert tenni.
De gondolom annak is három lába van nem?
(#) source2 válasza Topi hozzászólására (») Júl 15, 2005 /
 
Aha van benne egy érzékelő is
(#) source2 válasza source2 hozzászólására (») Júl 15, 2005 /
 
Van msn ed??
(#) Topi válasza Topi hozzászólására (») Júl 15, 2005 /
 
Szerintem megérné megvenni egy CW lézerdiódát. A conradnál kapható 2990 HUF-ért!
Azon van fókuszlencse.
(#) Topi válasza Topi hozzászólására (») Júl 15, 2005 /
 
[link=http://www.hobbielektronika.hu/linktar/index.php?cat=L%E9zer]http://www.hobbielektronika.hu/linktar/index.php?cat=Lézer[/link]
Itt van marhasok Lézerdiódás áramkör...
(#) Gory válasza source2 hozzászólására (») Júl 16, 2005 /
 
Azon a honlapon is azt írják, hogy egy laser pointerból bányászd ki. Szerintem az nem túl drága, vagy van otthon elfekvőben a régi szép időkből Nekem pl kettő is van.
(#) source2 válasza Gory hozzászólására (») Júl 16, 2005 /
 
hallod a laserpointer az a szar amit a picon is lehet kapni meg amivel kb 5 éve szórakoztaka gyerekek???
(#) Gory válasza source2 hozzászólására (») Júl 16, 2005 /
 
Ja
(#) flatno válasza Gory hozzászólására (») Júl 16, 2005 /
 
Nem tudtamhogy nyissak-e új témát. ennek de nem tartottam oylan fontosnak. Én találtam egy kapcsolást amely ethernet kártyákon keresztül köt össze 2 gépet ha átalakítom a kapcsolást hogy lezer diósákkal működjön azaz a ki és a bemeneti jel értékét a megfeleő szintre hozzam működhet így nagyobb távra? vagy miért használnak éppen infra diódát? köszönöm a segítséget.
(#) source2 válasza flatno hozzászólására (») Júl 17, 2005 /
 
Most arra a kapcsolásra gondolsz ami a electronics-lab oldalán van????
(#) flatno válasza source2 hozzászólására (») Júl 18, 2005 /
 
Igen arra a kapcsolásra gondoltam.
[link=http://www.electronics-lab.com/projects/pc/023/index.html]http://www.electronics-lab.com/projects/pc/023/index.html[/link]
lehetséges 1 ilyen kis pointerrel megoldani?
(#) source2 válasza flatno hozzászólására (») Júl 18, 2005 /
 
Mért akarod pointerrrel??? Az IR és fotodióda páros nem jó??? megcsináltad egyébként a kapacsolást én kíváncsi lennék a távra hogy kb úgy mégis meddig müxik.
(#) Topi válasza source2 hozzászólására (») Júl 18, 2005 /
 
Hát a lézer akkor jó, ha nag távot akarsz. Akkor meg olcsóbb, és könnyebben kezelhető egy WLAN háló, mert nagy távnál a lézert beállítani macerás, és 1000 dolog mehet a sugár közé...
Ha meg kis távot akarsz áthidalni akkor meg Infra, mert az legalább szóródik egy kicsit. Sőt. Nagyon
(#) flatno válasza Topi hozzászólására (») Júl 21, 2005 /
 
igen a lézert macerás beálítani de nem állandó hálót akarunk hanem csak 1 kis időre inkább csak kisebb fájlcsréket arra meg ez megfelel. De ekkora távolságot az infra nem képes áthidalni ezért kellene a lézer. A wlan -t is meg akartuk már 1 szer csinálni csak az meg drága. mert ezt a kapcsolást 1000 forintból ki lehet hozni míg 1 jobb wlan kártya 10000 ft és akkor már érdemes lenne nagyobb távolságokon is gondolkodni de azzal meg megint sokat szívtunk. mert kb 1 évig szenvedtünk azzal hogy hogyan lehetne egy nagyobb helyi hálót wlanon kialakítani napnta kerestük fel a különböző gyártókat de sajnos még ők sem tudtak ilyen információkkal szolgálni mind1 ez másik téma. akkor megépítem ezt lézerrel és teszteljük
(#) damatic válasza flatno hozzászólására (») Júl 21, 2005 /
 
Ezzel a témával elméletben már gondolkodtunk mi is egy cimbivel, sőt elkezdtünk keresgélni, és van kész megoldás: úgy hívják LaserBit, de soké adják. Viszont profi és 5km-re is jó.

Szal, mi azon agyaltunk, hogy simán UTP portot használnánk lézer meghajtásra, a vevő diódát meg scmitt triggeren át nyomnánk az rx-re - bazi 1szerűen. Innentől kezdve csak hálózati beállítás kérdése, hogy mekkora átviteli szüneteket engedünk meg - ha átrepülne egy madárraj.

A gyakorlati kivitelezéshez 5let:
Fogsz egy 36mm és egy 110mm átmérőjű PVC csövet - olyan kb.40-50 cm hosszú kell. A 36-ost csavarral rögzíted a 110-es belsejébe. A 36-os egyik végébe fog belevillogni a lézered, a 110-esbe pedig a vevőt rakd. Így egyrészt nem fog összegerjedni az adó és a vevő, másrészt nem fog bezavarni a napfény (a csőbe nem süt bele, főleg ha beszórod a belsejét matt feketével).
(#) flatno válasza damatic hozzászólására (») Júl 23, 2005 /
 
Bocs megint kicsit későn jártam erre. A csöves megoldás nem is rossz erre nem gondoltam . Ezt a lézert amit mondtál ezt kb mennyiért lehet kapni mert az az 5 km ez nem is olyan rossz mi éppen ezért vesződtünk a wlan megoldással de még maga a wan kártya gyártója is lehetetlennek tartotta 5-6 km áthidalását. Szinte mindenki hülyének nézett minket és kiröhögtek 1 cég volt csak aki azt mondta hogy 120 ezer forintért kiépítenének nekünk 1 hálózatot akár 20 km re is. Ezért a lézer nem lenne rossz megoldás. Most 1 ébként csak pár 100 métert akarunk áthidalni nem olyan nagy távolság inkább azon gondolkodunk hogy annak a sima lézernek a fénye elegendőlesz
(#) flatno válasza flatno hozzászólására (») Júl 23, 2005 /
 
e a foto dióda működtetéséhez. Hogy nem e lesz túl gyenge. gondoltunk arra is hogy majd több sugarat fogunk indítani így lecsökkentjük az adatvesztés és a hálózat szakadás esélyét. bár ez még csak terv nincs kigondolva hogy hogyan oldjuk meg. Egyébként ezzel a módszerrel mekkora adatátviteli sebesség érhető el kb? Köszönöm az eddigi segítségeket. csak kicsit későn reagálok a dolgokra.
(#) damatic válasza flatno hozzászólására (») Júl 24, 2005 /
 
Ne haragudj, nem tudom már hol lehetnek azok a dolgok, amiket összekerestünk. Mi csak 2km-t akartunk átlőni, de gond volt, hogy mindketten kertes házban lektunk, és a rálátást igencsak bonyolította egy halom platán, és időközben a 2km-ből légvonalban 28 lett (elköltöztem), s így lehalt a téma.

Nézd meg ezeket:
http://www.net.hu/telecomputer/3_08/3_3.htm
http://www.laserbit.net/
http://www.net.hu/telecomputer/5_19/2_2.html
http://www.infopen.hu/news/9821.htm
(#) damatic válasza flatno hozzászólására (») Júl 24, 2005 /
 
Jut eszembe még1:

persze, hogy kiröhögtek, meg persze, hogy 120e ért építenének ki hálót. De baromság.

Mert a sima wlanok botantennával működnek, és azt a kis megengedett teljesítményt mindenfelé szórják. Ez tök jó pl notebookhoz, amivel mászkálsz minden felé egy irodaházban.

Viszont (ha jól értem) van egy előnyötök: nem mozogtok (ezt a lézeres gondolatból szűrtem le). építeni kell egy jó ár/teljesítmény jelemzőjű wlan párhoz 1-1 irányított antennát. Asszem egy CHIPben láttam ilyet leírva (vagy máshol), konzerves dobozból csinálták. Utánanézek a dolognak.
(#) damatic válasza damatic hozzászólására (») Júl 24, 2005 /
 
(#) source2 válasza damatic hozzászólására (») Júl 24, 2005 / 1
 
Valami kapcsolást tudnátok mutatni amivel össze tudnánk kötni két gépet. A volt sztálytársam itt alakik a kertünk mögött nincs akadálya a lézernek csakha amadarak perdesnek ezt a lézerpointerrel meg lehet csinálni olyan kb 200 m lakik.
(#) flatno válasza source2 hozzászólására (») Júl 24, 2005 /
 
[link=http://www.electronics-lab.com/projects/pc/023/index.html]http://www.electronics-lab.com/projects/pc/023/index.html[/link]
én erre a kapcsolásra gondoltam ez szerintem egszerű. nálunk a rálátással nem lennének gondok mert háztetőről elég szépen megoldható. A wlan os megoldást mi is irányított antennákkal és erősítővel akartuk megoldani de ezt nem akarta elfogadni a termék gyártója. Mi is ezt furcsáltuk. de aztán senkinek sem lett volna kedve venni 10 e Huf ért 1 kártyát + 30 e Huf Router + antenna kábel 1000 Huf vagy több métere + az irányított antenna elkészítése + beállítás +
(#) flatno válasza flatno hozzászólására (») Júl 24, 2005 /
 
Akkor ahhoz már külön engedélyre van szükség meg rengeteg probláma felmerült sajnos. Bár ettől a lézertől sem várok nagy teljesítményt de ha 1000-1500 ft ból össze tudunk hozni 1 hálózatot annak nagyon örülnék. majd megtervezem a nyákot és megcsinálom valamikor. csak túl lusta vagyok. Én ezt a kapcsolást kb 1 hete láttam és így már tényleg ez ésszerűnek tűnik hogy működhet pedig eddig erre a megoldásra még nem gondoltunk. Bár mi lenne ha csak simán az utp kábel vezetékeire egyenként kötnénk 1
(#) flatno válasza flatno hozzászólására (») Júl 24, 2005 /
 
lézer diódát és akkor így oldanánk meg költségesebb mivel több lézerre van szükség de így nem érhető el nagyobb adatátviteli sebesség? meg ebben a kapcsolásban azt nem értem teljesen hogy az egyikben miért van 400 Mhz es kristály a másikban pedig csak 200 Mhz es. ezt nem értem teljesen
(#) source2 válasza flatno hozzászólására (») Júl 24, 2005 /
 
De ezt kimondottan nem lézerdiódákra tervezték ??? fog is vele működni, na mindegy majd meglátjuk, hol lehet lézerdiódát meg foto (lézer) diódát venni, mer szerintem az infravörös dióda nem jó ???
(#) flatno válasza source2 hozzászólására (») Júl 24, 2005 /
 
Ezt infrára tervezték de teljesen mind1 mert ugyanúgy működik mint az infra csak az infra szórja a sugarakat a lézer meg nem. éppen ezért lehet jól használni a lézert. Ehhez én a sima kínai üzletben kapható Laser Pointert ajánlom (én is ezzel akarom megoldani). ez kb 400ft és egy sima foto diódával megoldható szerintem az kb 150 ft. szóval remélem hogy így működni fog én is most próbálom először.
(#) source2 válasza flatno hozzászólására (») Júl 24, 2005 /
 
holnap veszek pointer fotodióda meg itthon kötegszámra, (a múltkor sikerült találni egy érzékelős panelt 6 vagy 7 infraleddel 5mm és fotodiódával) az induktivitások drágák???
(#) source2 válasza source2 hozzászólására (») Júl 24, 2005 /
 
Pesten Laksz????
Következő: »»   1 / 27
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem