|
|
| "Ingyenenergia gépek", és minden ezzel kapcsolatos dolog |
|
|
|
SZiasztok. Ezt a témát az összes ingyenenergia gépnek nevezhető, és elméletileg azt előállító cuccoknak nyitottam, és azoknak, akiknek lenne kedve erről a témáról beszélgetni. Azt szeretném, ha midenki leirná ide, mit gondol az ingyenenergiáról, létezik e, kísérletezett e már vele, vagy esetleg valaki épített e már ilyen szerkezetet ami működött/nem működött, és hogyan építette, miből stb.
A hozzászólásokat kíváncsian várom |
|
|
Nekem ez tetszik: Mágnesmotor
Egy ilyet nekem is össze kell ütnöm. |
|
|
Igyenenergia nem letezik. Az elektromos aram tarifajanak az 2/3 a rendszer fentartasara(karbantartas, fejlesztes) es a hatterszolgaltatasok uzemeltetesere megy (berek,szamlazas,haszon) el. A maradek 1/3 pedig a szen,uran vagy gaz ara es atalakitasi koltsege. Ha az energiaforras korlatlan es ingyenes lenne akkor is csak az 1/3-at lehetne elengedni. Az aramszolgaltatas feladata nem csak az energiahordozobol nyert engergia atalakitasa elektromos energiava hanem az eloszto uzemeltetese, karbantartasa es az energia elosztasa.
Az ilyen kezenfekvo dolgokat altalaban nem emlitik az ingyenergias oldalakon, mivel kiderulne, hogy nem is ingyenes az az energia.
Termeszetesen elkepzelheto, hogy az energia hordozo ingyen van es korlatlanul rendelkezesre all bizonyos megszoritasok kozott. Ilyen peldaul a szel. Fuj az magatol is. Vagy a viz.
Erdemes megnezni, hogy egyre tobb ingyenergias oldal kezdi belatni, hogy az energiamegaradas torvenye igaz. Tehat mar nem azt hirdetik, hogy a semmibol termelnek energiat hanem azt hogy valahonnan valamibol allitjak elo. Ettol fuggetlenul mind csalo egytol egyig. Ha van ilyen keszulekuk akkor miert nem azzal futenek? |
|
|
| A magneseket vajon ki magnesezi fol? Magnesmotor maximum energia tarolasra alkalmas megoldas lehet. |
|
|
| A mágneseket, tudtomban nem mágnesezik. De én nemtudom, nem nagyon értek a mágnesekhöz, ha hülyeséget mondtam, akkor bocs. |
|
|
| De a mágnesek sokba kerülnek ám! Énis szeretnék mágnesmotort építeni, de leginkább olyat, ami kevés mágnest tartalmaz. |
|
|
a generátorok mágneseit is fel kell néha mágneseztetni...
|
|
|
| Egyébként meg a neten sok "gravitációs" motort lehet találni. Én olyat szeretnék majd egyet építeni. Ha menni fog, a teljesen ingyen lesz, és sosem fog leállni!!! Úgyhogy létezik az ingyenenergia, mert ha pl. Egy generátorra rátekersz egy csomo kötelet, aminek a végén van egy nagy súly akkor az már ingyen van, hogyha lehuzza a sulyt a gravitácio. |
|
|
Tudtommal már két ilyen topik is be lett zárva (nem véletlenül)!
Tényleg ennyire hiszékenyek vagytok? |
|
|
de a súlyt neked kéne megemelned (véres-verejték-energia )
|
|
|
Általában az ilyen cikkek írói soha sem találkoztak a Maxwell-egyenletekkel, de talán még a termodinamika alapvető összefüggéseivel sincsenek tisztában.
Két mágnes vonzásával nem lehet forgást fenntartani, mert a mágneses erővonalak önmagukba záródnak (ergo ha eljut a két mágnes valamelyik alacsony energiaszintnek megfelelő erővonalhoz, akkor onnantól a továbbforgás akadályozva lesz, visszahúzzák egymást a mágnesek). Ez onnan ered, hogy a mágneses indukciótér forrássűrűsége 0 (Maxwell III.).
Taszítással lehet, de a ferromágneses anyagok ahogy felmágnesezhetőek, úgy le is mágneseződnek idővel taszítás hatására.
A gravizációs tér egy konzervatív erőtér. Ha a generátorodra rárakod a súlyt, akkor addig fog menni, amíg a súly földet nem ér. Utána a súly visszaszállítása munkaképes pozícióba ugyanannyi energiát igényel, mint amennyit kinyerhetsz belőle a generátorral (+ a veszteségek).
Ingyen energia, sör, nő... Ezek csak városi legendák. |
|
|
azért mert egyik már nagyon átment személyeskedésbe...
|
|
|
Miért?? mi volt benne a személyeskedés??? és ez régen volt még???
- Egyébként megépítem a generátort, ha tom ,
Ésha működik, akkor szolok.
(Különben ésnem nagyon hiszek az ingyenáramban, de
viszont eza téma foglalkoztat. és ez tudtomban nem baj ) |
|
|
Egyébként a hőszivattyu, az egy működöképes cucc?
Jaés kinek van meg a Tiltott találmányok??? mert torrentel én nemtom letölteni valaki már említette nekem, hogy torrentel letölthetném, de nem találtam hozzá .torrentet. |
|
|
érdekes... én még mindig nem látom azt, hogy az energiaszolgáltatók a kardjukba dőltek volna az ingyenenergia hallatán...
---
most szivesen megkérdezném a végzettséged, ha akarod válaszolsz, ha nem nem.... |
|
|
A hőszivattyű az egy Carnot-gép, teljesen ugyanúgy működik mint a hűtőgép, pár apróságot leszámítva...
pl a Genfi tó 4 Celsius fokos vizéből még télen is 20 fokos meleget lehet csinálni a mellette fekvő épületekben.
Mivel a víz fajhője nem is annyira rossz, és mivel jó sok van belőle, azért meg sem kottyan hogy elvonnak onnan annyit, amivel ki lehet fűteni a termeket. |
|
|
| A Tiltott találmányokat meg felejtsd el, legalábbis addig, amíg el nem végzel vmi komolyabb szakot (fizikus, mérnök-fizikus, villamosmérnök, akár informatikus, ahol komolyabb fizika tanítás folyik), utánna olvasd el, és sírj |
|
|
Már egy topicban elhangzott, hogy nincs végzettségem semmien, ha nem zavar. Deha igen, akkor bocs |
|
|
| gondolom Kartalljani is tanuló (mint én) |
|
|
Nem fogok sirni, nem szokásom. De minek ahhoz fizikusnak lenni, hogy valamit elolvassak?? |
|
|
| Igen, tanuló vagyok. És az baj?? |
|
|
és miért feltételezed azt, hogy én elolvastam a Hobbielektronika mind a 2 millió topicját?
Egyébként semmi baj, hogy nincs, igyekszünk jó útra terelni, hogy ne áltudományokkal tömd a buksid |
|
|
ok, csak gondoltam hogy olvastad, bocsi
Én csak azért nyitottam ezt a téámt mert ebben a témában szeretnék AZOKKAL beszélgetni, AKIKNEK van kedvük erről beszélgetni. |
|
|
Azért, mert egy Tiltott találmányok-kaliberű könyv úgy láttatja magát, hogy létezik királyi út... miközben a fizikában matematikában éppen az ellenkezője igaz...
És sok embernek úgy tűnik, mintha könnyebben megértene mindent a könyv alapján, pedig rengeteg ferdítést, félremagyarázást, áltudományt tartalmaz...
és ha ezzel kezded a tanulást, akkor nehéz elszakadni tőle, és rossz világkép fog kialakulni...
|
|
|
Aztaaaaa... Hát ez a topic sem lesz hosszú életű... |
|
|
Akkor most mi van a személyeskedéssel?
Ezért hanyagoljuk az ilyen témát! |
|
|
| szerintem egyszer kellene értelmesen elmagyarázni nekik, hogy mi a helyzet, és akkor ha új hasonlo topic nyílna, akkor ide lehetne iranyitani az ifjoncokat |
|
|
Már megbocsáss, de én nem könyvről beszélek. Van egy ilyen vidó, hogy tiltott találmányok. Ha azt megnézem nem lesz semmi bajom, és nem fogom bemagolni a szöveget, meg azokat amit mondanak. Én csak egyszerűen kíváncsi vagyok arra a filmre
Egyébként nyilt már ehhez hasonló topic??? és sok??? és régen??? és Mi lett a sorsa??? mert most nincs kedvem utánanézni |
|
|
ja ok, bocsi...
volt szerencsem ahhoz is...
jok benne a szofordulatok: "nem mennek bele a reszletekbe, mert nagyon bonyolult kepleteket kellene hasznalni stb..."
Azt viszont erdemes megnezni...
kis jozan paraszti esszel, egybol lesír az egeszrol, hogy megy az amitas, meg a kamuzas... |
|
|
A minimális műszaki érzékkel megáldott ifjoncok ragadjanak meg egy fizika könyvet, és gondolkozzanak.
Az ilyen topikoknak semmi értelme, mert nézetek ütköznek benne (hiszékenység vs. tényeken alapuló tudás).
Két ilyen topik lett bezárva, mindkettő belefulladt az egymás sértegetésébe. Ez a topik szinte még el sem indult, de már ott tart, ahol az előző kettő!!! |
|
|