Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Aktív PFC
 
Témaindító: lift, idő: Máj 10, 2007
Lapozás: OK   6 / 6
(#) MDxx válasza Buvarruha hozzászólására (») Szept 24, 2016 /
 
Szia. Én gépemben szálltak el. 2 Chieftec CTG 500 80P és egy FSP Hyper M 500. Túlterhelve nem voltak mert csak egy i3 (~50w) és gtx 750 ti (~75w) ami rajta volt. Az fsp esetében már egy gtx 1060 volt de az is olyan 120w .
(#) Buvarruha válasza MDxx hozzászólására (») Szept 24, 2016 /
 
Hogy a CTG felrobban az nem lep eg, mert az egy hulladék, deaz FSP hyper nem a föld miatt döglött meg az is bztos, ők nagyon tudnak, de bármi megdögölhet persze. A Föld hiánya miatt a többi komponens szokott megdögleni, tehát lehet, hogy egyszerűen " háromszor nyertél a lottón".
(#) MDxx válasza Buvarruha hozzászólására (») Szept 25, 2016 /
 
Én azért már nem látom a véletlenszerűséget a dologban. Először én is azt mondtam hogy ok..a ctg a rossz. De hogy a hyper is ez már gyanus. Csak nem tudok rá jönni mi lehet a gond. Esetleg akkor olyan van hogy épp a komponensek ölik meg a tápot?
(#) JuniorKill hozzászólása Szept 25, 2016 /
 
Olyan lehet e, hogy ha tegyük, fel vissza esik a bemeneti feszültség egy pillanatra és ez öli meg az aktív pfc-és pc tápot. Mert azt olvastam, hogy ezek a fajta tápok képesek 110v és 220v is működni. És mivel ha ilyen van, nem lehet, hogy átvált 110v-ra és azért hal meg?
(#) c27 válasza MDxx hozzászólására (») Okt 21, 2016 /
 
Helló!
Nekem is CTG 500 80P tápom van, több mint 3 éves eddig még nem volt baj vele, de hozzáteszem gyorsan, hogy integrált videokártyám van (semmi komoly játék) szóval a terhelés környékén lehet gubanc.
Az hogy a bemeneti fesz kicsit ingadozik arra is rá tudok cáfolni, amikor apám hegeszt van, hogy 200-210V-ra esik a feszültség. (nagy bivaly hegesztő). Az asztali lámpám szerencsétlen úgy elhalványodik.
Szerintem vagy a tápok teljesítménye szegényes (vagy minősége) vagy érdemes mégis szétnézni a földelés körül. Egyébként sem árt ha a földelés rendben van.
Az FSP Hyper sem jelent egyből hibátlan tápot hallottam már másoktól, hogy csak a "prémium" árkategóriás ami tényleg kiváló. A CTG meg CTG nekem nem volt különösebb bajom vele, mint ahogy régen a codegennel sem. Mások szidták én meg nyomtam a gépet 9 éven át a 300W-os codegen táppal és akkoriban még toltam a játékokat és öltem a videokártyákat.
A hozzászólás módosítva: Okt 21, 2016
Következő: »»   6 / 6
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem