Keresés: 
 Bejelentkezés
Nick:

Jelszó:

» Elfelejtettem a jelszavamat :'(
» Regisztráció
 Fórum témák
» Több téma
 Frissek
RSS hírforrások
  Hírek.rss
  Fórum.rss
  2012. Máj, 23. Sze
13:27:32
  Jelenleg 509 fő olvassa az oldalt
Fórum » Pontra menő témák » Fiat elektromos hiba »
Fiat elektromos hiba  
Témaindító: Peti.Janka, idő: Máj 11, 2007
Témakörök
Technika » Vezérlés technika
Lapozás Méret:     19 / 21     
(#1133642) molda87 Válasz • Jan 3, 2012
Sziasztok! 99-es Fiat Bravomon sem a helyzetjelző, sem a távolsági fényszóró nem működik. A biztosítékok, izzók jók. Hol érdemes a hibát keresni? Esetleg kapcsolási rajzot vagy valami útmutatást tudnátok? Köszi.

(#1133697) VIM válasza molda87 hozzászólására (#1133642) Válasz • Jan 3, 2012
Szia! A gyújtáskapcsolóról kap megtáplálást a világítási kapcsoló, meg kellene nézni a kapcsoló helyzetét, hogy megfelelő állásban van-e. Bravó, csak rosszul címeztem be.
» A fájlok letöltéséhez be kell jelentkezned! «

(#1133704) molda87 válasza VIM hozzászólására (#1133697) Válasz • Jan 3, 2012
De ha a tápellátással lenne gond, akkor a tompított sem világítana, nem?

(#1133720) VIM válasza molda87 hozzászólására (#1133704) Válasz • Jan 3, 2012
Tehát ha nem megy a rendszám világítás, valamint a helyzetjelző és a ködfényszóró sem, valószínű, hogy gyújtáskapcsolótól nem kap feszültséget.

(#1133725) molda87 válasza VIM hozzászólására (#1133720) Válasz • Jan 3, 2012
Rendszámtábla, ködlámpa, hátsólámpa,első tompított megy, csak a távolsági és az első helyzetjelző nem.
u.i.: fel tudnád tenni a kapcsolási rajzot újra, nehezen olvasható

(#1133765) VIM válasza molda87 hozzászólására (#1133725) Válasz • Jan 3, 2012
A biztosítékok elrendezése a rajzon nyomon követhető. A rajzot csak több részletben tudom megmutatni, mert a feltöltési korlátok nem teszik lehetővé a kifogástalan megjelenítést ebből a helyzetből. ....de ha úgy jó, hát megpróbálhatom.

(#1133777) VIM válasza VIM hozzászólására (#1133765) Válasz • Jan 3, 2012
Akkor a rajz kicsit részletesebben. Ha kellene a színkód is majd azt külön, ha kell.

(#1133853) molda87 válasza VIM hozzászólására (#1133777) Válasz • Jan 3, 2012
A távolságit kapcsoló relét hol találom? Lehet, hogy azzal lesz a gond.

(#1133864) VIM válasza molda87 hozzászólására (#1133853) Válasz • Jan 3, 2012
Helyileg és ábrailag a képen látható az elrendezés. Ha kell, elküldöm az egész kocsit pdf.-be.

(#1136628) Zoli 041 Válasz • Jan 7, 2012
Sziasztok!! Nekem egy Fiat Tipom 2.0 16V sedicivalvole-m van. az a problémám vele hogy néha de fökép meleg motorral nehezen akar elindulni! hosszú indítás meg padlózom a gázt és utána akar elindulni! valakinek valami tippje ha van szívesen meghallgatom!!!

Előre is köszi! Zoli

(#1140797) szebi76 Válasz • Jan 13, 2012
Üdv.Segítséget szeretnék kérni egy bicskakulcsos kp zár vezérlő beépítéséhez.Fiat Tempra 1,9 TD kapcsolási rajz kellene.(1991 es Digit)-Akinek van kérem ossza meg velem.Vagy aki szerelt már be ilyet Temprába-Tipoba mondja el hogy mit hova kell kötni.:*****Köszönöm

E-mail címet nem írunk a fórumba, mert a spammer botok vadásznak ilyenekre! Továbbá az információt is ide "illik" kérni, ezért fórum.
Frankye

(#1150308) himmler Válasz • Jan 26, 2012
Sziasztok van egy unom előre menetbe nem megy hátra meg üvegen is jó előre vagy lefulad vagy rángat van ötletetek?

(#1150326) elektrorudi válasza himmler hozzászólására (#1150308) Válasz • Jan 26, 2012
Persze, hogy van ötletünk:
A magyar helyesírás szabályai című könyv. Minden könyvesboltban kapható.

(#1150335) VIM válasza himmler hozzászólására (#1150308) Válasz • Jan 26, 2012
Szia! Kérj magad mellé egy tolmácsot, mert ebből egy mukkot sem értek!
Idézet:
„előre menetbe nem megy hátra meg üvegen is jó előre vagy lefulad vagy rángat”
Veled az orvosoknak is meggyűlhet a bajuk, mert ha ott is így adod elő a panaszokat, csak a fejüket vakarhatják.

(#1150375) zolika60 válasza himmler hozzászólására (#1150308) Válasz • Jan 26, 2012
Ezt bizony elég nehéz értelmezni. Ahogy a kollégák is megjegyezték.

(#1163271) plosza Válasz • Feb 10, 2012
Sziasztok!
Tempra 1.6 ie. 159.AJ (159B9000) motorvezérlő rajzát keresem.
2-3 henger megy, 1-4 nem. Injektorok, gyújtókábelek, trafóegység vezérlés cserék már megvoltak. Gyertyákon van brenya, de égése nem jön létre 1-4-ben.

(#1163305) akos70 válasza plosza hozzászólására (#1163271) Válasz • Feb 10, 2012
Ez nem az a fajta, aminél az ékszíjtárcsán van két kiálló pöcök, az elforog egy jeladó előtt, ezzel adva a FHP jelet?
Találkoztam már olyannal, hogy az egyik pöcök letörött...

(#1163482) plosza válasza akos70 hozzászólására (#1163305) Válasz • Feb 11, 2012
Egy pöcök van csak s némi csibészséggel ellátva, mert az 1.sz. hengernél van szelepváltás amikor a burkolaton lévő pöcökkel egybevág. A MAP szenzor melletti 2db. reléket is cseréltem stabilabb üzemre számítva. Ma délelőtti bütykölés eredménye, hogy már van gyújtás, csak olyan mintha kihagyna.
A rajz azért jöhet, mert csak hasonló van ami egy Punto 90-es vezérlője (a temprában 4vezetékes a lambda szonda, de lehet még egyéb eltérés is bár az ECU azonos "GM BPKA 022")

(#1163674) VIM válasza akos70 hozzászólására (#1163305) Válasz • Feb 11, 2012
Szia! A Digiplex-es gyújtásra gondoltál? Ha nem menne benne csak az a kettő henger, akkor rövid időn belül letiltana a motorvezérlő, mert nincs meg a "helyzetjel". Az is lehet, hogy nem is "digis" a gyújtása, de nem sok infó lelhető fel nálam sem és nem találok "159.AJ" motorkódot.

(#1163783) akos70 válasza VIM hozzászólására (#1163674) Válasz • Feb 11, 2012
Nem tudom, milyen gyújtás volt, arra emlékszem, hogy egy Ritmo volt, az a vadabb változat, 125TC vagy mi, és csak 2 henger ment. Annál az öntvény ékszíjtárcsán volt saját anyagából 2 pöcök egymással szemben, abból az egyik letört, de olyan szabályosan, hogy alig találtam meg a hűlt helyét. Azon sem ment 2 henger.

(#1169767) asztaloslaci Válasz • Feb 18, 2012
sziasztok! nekem egy elég komoly problémám van és ebben kérném a segítségeteket. van egy fiat puntó 1 em 1.7 td 2000.évjárat még decemberbe menet közbe egyszercsak be ált a generátorom, elvittem szerelőhöz aki megcsinálta a generátort de rá két hétre valami zárlat léphetett fel mert mikor rá adom a gyujtást minden villog és a motortérben egy kis barna relé folyamatosan kattog az izzitás visszajelző mindig ég ha ráadom a világítást nem csinál semmit se index se semmi nem müködik hol lehet a zárlat és hogy áljak neki a hiba keresésének?ha valaki tud adjon tippet mert nincs autóm és nem tudok dolgozni nélküle ergó nincs pénzem szerelőre.előre is köszönöm!

(#1169813) hammer14 válasza asztaloslaci hozzászólására (#1169767) Válasz • Feb 18, 2012
Szia

Első tipnek egy generátor pozitív bemenetet nézz ami fölgerjeszti. Havernak renault ba csinál érdekes dolgokat és neki ott volt zárlat. hirtelen elsőre ennyi. Ha az ott letestel akkor kemény,mert ugye a block-on a test faszán ott van...
LEhet generátort le is kéne kötnöd mivel azt javították vmi azon belül is mehetett tönkre ismét...
Jászberénytől messze laksz?

Ha ott rnedbe van miden önindító behuzó tekercsét nézd meg föll van-e rá fogatav rendesen miden mert ha mahináltak a géppel és mondjuk vmit megbontottak,hogy hozzá férjen aztán ha nem húztak vissza rendesen vmit okozhat galibát. Ford transit meg sem nyekkent egyszer egy nem eléggé meghúzott indítómotor táp kábelei miatt. Azaz gyújtás sem volt !

(#1169843) elektrorudi válasza hammer14 hozzászólására (#1169813) Válasz • Feb 18, 2012
Pont az ellenkezőjére gondolok: nem zárlatra, hanem szakadásra. Pontosabban "nem érintkezésre", kontakthibára. Nézd meg az akku saruitól (pozitív és negatív egyaránt) a kötési pontig az érintkezést. A negatívnak ugye a testre kell menni, és oda ÉRINTKEZNIE, a pozitívnak pedig az elosztási pontra (egy biztosítón keresztül).
Az is egy módszer lehet, hogy egy feszültségmérővel rálépsz az akku negatív kivezetésésre (nem a sarura!) és a feszültségmérő másik érintkezőjét a kocsi alvázához érinted. Ezután a gyújtást ráadod és indítózol. Pár 100 mV nagyságrendű feszültségnél nagyobb feszültséget nemigen mérhetsz... Ha nagyobb, rossz az akku érintkezése valahol. Ugyan ezt kellene a pozítív oldalon is megcsinálni. A mérési pontok változtatásával belőhető a hiba helye.

(#1170157) plosza válasza asztaloslaci hozzászólására (#1169767) Válasz • Feb 19, 2012
Csak mint elektronikában járatos próbálok hozzászólni, mert az autóvillamosság ugyan egyszerű, de amennyiben a biztosítótábla alján, vagy relénél beáll a gubanc ahhoz rutin kell.

Az ötlet: szükséges levenni a generátor 6-os csavarjáról az elmenő +vezetékét és a sarus kialakítású gerjesztés vezetéket. Fel kell tölteni az akkut töltővel majd indítási próba. Így egyfajta szelektálás létrejön (működik az autó, vagy nem).
A generátor gerjesztését vissza kell dugni a helyére s figyelni van e változás az autó üzemébe. Mivel kap gerjesztést és forgatva van egy 12V-os égővel könnyen ellenőrizhető a generátor. Az izzót a szétkötött + közé kell tenni s figyelni a fényét. Enyhén szabad csak világítania (az akku és a generátor közötti feszültség hatására) teljes sötétség - diódahíd szakadás, teljes fény annak zárlata lehetséges.

Ez csak ötlet, a valóság sokszor mást produkál. Következő ötlet a generátor ellenőrzésére

(#1170205) hammer14 válasza plosza hozzászólására (#1170157) Válasz • Feb 19, 2012
Én is ezért írtam hogy kösse ki a generátort !

(#1170206) hammer14 válasza elektrorudi hozzászólására (#1169843) Válasz • Feb 19, 2012
Igen ám de nem érintkezést szakdást okozhatta azt megelőző zárlat.... AZtán az okot kell megszüntetni nem az okozatot ! NA mind1 is kapott ötleteket majd megcsinálja szépen és jön a részeredményekkel vissza vagy legjobb estebe a végeredménnyel! A lényeg ugye az lenne hogy jó legyen az autója nem az hogy mi egymással megvitassuk mit miért.

(#1170349) asztaloslaci Válasz • Feb 19, 2012
lekötöttem a generátort de továbra is produkálja ezeket a jelenségeket,nem e tudjátok véletlenül hogy tudom le ellenőrizni hogy jó e az izzitó relé mert valaki azt monta cseréljem ki lehet hogy az a baj de akkor nem értem hogy mért van az hogy multi méternek az egyik pólusát rá teszem a aku saru pozitiv felére a másikat a negativra természetesen aku nélkül és szakadás vizsgálatra állitva mutat a müszer hogy lehetne mindent megszüntetni csak a motorhoz mennyen áram vagy ez lehetetlen?

(#1170359) zolika60 válasza asztaloslaci hozzászólására (#1170349) Válasz • Feb 19, 2012
Az izzítórelét lekötheted és direkt izzítással is megpróbálhatod indítani.

(#1170380) Sanyi74 válasza asztaloslaci hozzászólására (#1170349) Válasz • Feb 19, 2012
Az, hogy nem szakadást mérsz az természetes. Gyújtás nélkül is működik a riasztó, belsőtér világítás, a rádió, stb, ezek mind fogyasztók. Azt szeretnéd hogy csak a motor kapjon tápot? Szerintem nem egyszerű, az ECU-ba sok minden be van vezetve a motor mellet és esetleg valamiről nem kap jelzést akkor egészen máshogy működik.

(#1170830) elektrorudi válasza hammer14 hozzászólására (#1170206) Válasz • Feb 20, 2012
Hali,
Talán hiba volt részemről, hogy a te leveledre "válaszoltam", és nem közvetlenül a kérdés feltevőjének. Bocsánat.
Én nem szakadásról írtam, hanem kontakthibáról, "nem érintkezésről". Szerintem nem hiábavaló, ha egymással megvitatjuk a hibát... Ez nem vitatkozás, vagy ha az is, akkor is a szó nemes értelmében, amely gyarapíthatja a tapasztalatunkat.
Egyébként úgy sem azt csinálja, amit írtam, tehát ettől kezdve részemről a "vita" lezárva...

Következő     19 / 21     
 HEStore.hu
 Hirdetés
TrainModules.hu