Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Mosógép vezérlők és általános problémáik
Lapozás: OK   357 / 580
(#) botesz válasza Gafly hozzászólására (») Jún 16, 2015 /
 
A nyomáskapcsoló csöve az üst jobb oldalán van.Az alatta lévő légsűrítőt is mossad ki!
(#) lukovicsek hozzászólása Jún 16, 2015 /
 
Sziasztok.

Van nálam egy régebbi zanussi gép amin egy kondi-s motor van, az a baj vele hogy a motor forog mind két irányban majd vált a pr-kapcsoló és már ruhával egyik irányba sem bir elindulni, aztán megint vált és megint megy rendesen, jó lenne ha valaki tudná a motor bekötést elmondani mert ezen a motoron 7 vezeték van, de viszont ráirva a motorra ugy látom hogy csak két féle fordulat van. mire akkor a 7 száll vezeték ?
(#) zolika60 válasza lukovicsek hozzászólására (») Jún 17, 2015 /
 
A bekötés ilyesmi lehet, bár itt csak hat vezeték van. A hetedik tán védőföld.
(#) botesz válasza lukovicsek hozzászólására (») Jún 17, 2015 /
 
Valószínűleg össze van égve a prk. szétszeded megpucolod az érintkezőket és lehet hogy jó lesz.De én ezt hagynám utoljára!
(#) lukovicsek válasza zolika60 hozzászólására (») Jún 17, 2015 /
 
Az 5 és a 6 kivezetékeseket ismerem, tudom hogy kell bekötni, sajnos a hetedik is tekercshez vezet itt és se belül nincs egyik vezeték sem összekötve vagy esetleg egy hőbiztositék lenne benne, minden drót külön ohm értéket mutat.
(#) lukovicsek válasza botesz hozzászólására (») Jún 17, 2015 /
 
Hát igen ezt szeretném én is utoljára hagyni.
(#) kiwi84 hozzászólása Jún 17, 2015 /
 
Tiszteletem!
Adott egy siemens wash &dry 1260 gép.
Szénkefe csere volt mert meg ált, ment 2 hétig de most olyat produkál hogy csak egy irányba és csak full sebességen megy (centrin és mosáson is) 3 - 4 szer próbál forgatni és utánna ki áll nullára.
A tacho jó. Relék újak.
(#) kiwi84 válasza kiwi84 hozzászólására (») Jún 17, 2015 /
 
Még egy két info a tacho kéziforgatásra 1-1,5 voltot ad 70ohm ellenállása
(#) lukovicsek válasza kiwi84 hozzászólására (») Jún 17, 2015 /
 
Szia.
A panelen nézd meg a tachó bemeneti áramkörét, ezeknél elszokott égni egy-egy ellenálás.
(#) kiwi84 válasza lukovicsek hozzászólására (») Jún 17, 2015 /
 
Köszönet. Ránézek.
(#) jog27 hozzászólása Jún 18, 2015 /
 
Sziasztok!
Van egy Whirlpool FL-5103-1000 automata mosógépünk. Olyan gondunk van vele, hogy egy mosást elindítva egy darabig teszi a dolgát, aztán megáll a mosás. Jellemzően akkor fordul elő, amikor a programválasztó tárcsa már elhagyta a 10-est, de még az öblítés (A) előtt jár. Csak áll és nem csinál semmit. Ilyenkor ha kikapcsolom, majd vissza folytatja és teszi a dolgát. Általában randomra előforduló hiba, van hogy egymás után 2 mosásból kétszer is előfordul, de van hogy egy hibás menet után pl. 10 mosásig se fordul elő.
Szerintetek mi lehet a gond?
Köszi!
(#) stevepapa hozzászólása Jún 19, 2015 /
 
Üdv!

Egy Siwamat 2085 géppel küzdök. A probléma, hogy megy a programkapcsoló (mechanikus), mindent csinál. Viszont a fűtési időszakban sem áll le. Rajzot nem találtam róla. Szénkefés motoros, őskövület. A motorhajtáson kívül semmi elektronika, relé, stb nincs benne. Köszönöm a figyelmet.

U.i : A hőfokszabályzó működik, sima kapilláriscsöves.
(#) botesz válasza stevepapa hozzászólására (») Jún 19, 2015 /
 
A prk nak ebben a gépben mennie is kell ugyanis az csinálja a forgásirányváltást.
(#) stevepapa válasza botesz hozzászólására (») Jún 19, 2015 /
 
Találkoztam hasonló őslelettel ami megállt míg melegítette a vizet. Ez viszont megy rendületlenül, a fűtést is bekapcsolja, de ideje nincs felfűteni mert tovább lép. Egy teljes mosást 25-30 perc alatt lerendez, ami időben elég hosszú az a centri, kb 7 perc, az öblítések is 4-5 perc X4, a melegítés is 6-7 perc
(#) Hetope hozzászólása Jún 19, 2015 /
 
Üdv mindenkinek ! Segítségre szorultam mivel hogy nem tudom reszetálni a mosógépemet. Tipus BEKO WMD25100T.
A hozzászólás módosítva: Jún 19, 2015
(#) botesz válasza stevepapa hozzászólására (») Jún 19, 2015 /
 
Nincs rajta lépésgátló? nézd meg hogy esetleg nem e testzárlatos e valami.
(#) botesz válasza jog27 hozzászólására (») Jún 19, 2015 / 1
 
Ezt így elsőre eprom hibának mondanám de ki tudja.Ennél a legtöbbször az szokott lenni a hiba de persze lehet más is.
(#) palko0125 válasza stevepapa hozzászólására (») Jún 20, 2015 /
 
Szia!
Nézd meg nincs e rajta retesz, vagy másnéven lépésgátló, ahogy botesz írja. Ez egy mágnestekercs, ami ha meghúz nem engedi tovább lépni a programkapcsolót.
(#) stevepapa válasza palko0125 hozzászólására (») Jún 20, 2015 /
 
Sziasztok!

Tudom, hogy mi a lépésgátló. Ezen sajnos nincs, zárlatos is ami lehet a fűtőszál de az sem az. Tehát egyre jobban nem értem mi akadályozza (ná) a továbblépését amíg nem elég meleg a víz. Gondoltam a programkapcsoló sebességének, belső mechanikus szabályzósára is. Illetve ennek hibájára. Ennek viszont erősen ellentmond, hogy a hőfok szabályozható, nem programhoz kötött. Meg ugye az is, hogy a felmelegedés sem egyforma ideig tart. Valami szerintem " ki söntöli " a fűtés idejére a motort, de mi ??? és hogyan ?
(#) botesz válasza stevepapa hozzászólására (») Jún 20, 2015 /
 
Javítottam már ilyen gépet.A programkapcsoló szerintem kap valamilyen visszajelzést arról hogy tart e még a fűtés vagy sem.Csak nézd meg!A fűtési időszak alatt nagyon rövideket és ritkán forgat amikor meg nem fűt akkor hosszabb ideig forgat.De lehet hogy van benne lépésgátló csak a programkapcsolón belül.
(#) stevepapa válasza botesz hozzászólására (») Jún 20, 2015 /
 
Ez kb egyenletes sebességgel halad. Elektromos lépésgátló biztos nincs benne, mechanikusan meg nehezen tudom elképzelni, a "kézi" hőfokszabályzás miatt. De szétszedem a rohadékot, hátha találok valami hibát a lelkében.
(#) jog27 válasza botesz hozzászólására (») Jún 20, 2015 /
 
És ezzel gondolom nem sok mindent lehet kezdeni, ugye?
(#) botesz válasza jog27 hozzászólására (») Jún 20, 2015 /
 
Ha újraírod benne akkor megjavul.DE elötte minden perifériát ellenőriznék.
(#) pizzamen hozzászólása Jún 20, 2015 /
 
Sziasztok szeretnék segitséget kérni elektrolux mosogatogépemem beallitom a programot szivatyuzással kezd ki is nyomja a vizet tehát nincs dugulás majd nem vált át vizbeengedésre egy idö után leálla a szivatyuzással és kiirja a 20 kodot ami dugulást jelent pedig kinyomja a vizet magábolmi lehet a gond dugulást nem találtam. Koszi
(#) tibec hozzászólása Jún 21, 2015 /
 
Üdv Mindenkinek!
Egy Bosch WOL1650 mosógép "gyógyításához" kérek segítséget. A vezérlőpanel egy zárlat miatt elszállt. A mutatvány miatt a gép jelenleg olyan tünetet mutat, hogy a program bekapcsolásakor elkezdi engedni a vizet, de nem hagyja abba még akkor sem, amikor már a szivattyút is bekapcsolja a túltöltés miatt. Képes az üstöt teljesen teleengedni, még a szivattyúzási program alatt is engedi befelé a vizet. Csak úgy tudom kiszívatni belőle a vizet, hogy leveszem a mágnesszelep csatlakozóját. Már nézte egy szerelő, aki azt mondta, a gép csak panel cserével javítható. Érdeklődöm, valakinek van-e más, olcsóbb ötlete, vagy esetleg egy használt, de jó panelja, ami a megfizethető kategórián belül van? A gép már nem fiatal, de egyéb baja még nincs, esztétikailag sem rossz, ha nem szükséges, nem dobnám el. Csere esetén ha kell, küldöm a rossz panelt, hátha javítható, vagy felhasználható egy másikhoz.
(#) stevepapa válasza tibec hozzászólására (») Jún 21, 2015 /
 
Egy kép a panelről lendíthetne a dolgon. Több gépben is előfordulhat azonos vezérlés, azt már nem is említem, akinek van bontva biztos nem a géppel együtt őrizgeti. Kiszerelve meg ki emlékszik mi miben volt
(#) tibec válasza stevepapa hozzászólására (») Jún 21, 2015 /
 
Bocsi!
Nagy igazság, már küldöm is, ha minden igaz! Íme a "bűnös"! Még annyit tennék hozzá, hogy miközben engedi a vizet, a mosási program elindul, a motor forgat, jobbra is és balra is!
A hozzászólás módosítva: Jún 21, 2015
(#) stevepapa válasza tibec hozzászólására (») Jún 21, 2015 /
 
Szia!

Sajnos nem nyitotta meg a gépem a file-t. Viszont az elmondottak alapján érdemes lenne átvizsgálni a panelt. Valószínű, hogy a szivattyút hajtó " triac" zárlatos. Általában szemmel látható, hogy megemelte a kalapját. 3 lábú fekete alkatrész. Zárlata multival mérhetó, szerencsés esetben ennek cseréjével a gép újra működőképes lesz.
(#) Audrey73 válasza botesz hozzászólására (») Jún 21, 2015 /
 
Köszönöm a segítséget!Szerelő lett a vége. Szénkefét cserélt, 3-szori kiszállással (kisváros) 13.000.--be fájt!!!!!Ja nem 12.995.-be!
(#) lukovicsek hozzászólása Jún 21, 2015 /
 
Sziasztok.

Van nálam egy elektra bregens gép ami csinál mindent egy percig kb aztán villog és kettőt sipol, valaki nem tudja hogy a sipolások száma jelzi itt a hibakód számát ? vagy hogy van ezeknél ?
Következő: »»   357 / 580
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem