Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Mosógép vezérlők és általános problémáik
Lapozás: OK   358 / 580
(#) botesz válasza tibec hozzászólására (») Jún 21, 2015 /
 
Valószínűleg elszállt a szelep triac ja.csere és megy tovább a gép.
(#) botesz válasza lukovicsek hozzászólására (») Jún 21, 2015 /
 
Utánanézek csak írj egy pontos típust.
(#) tibec válasza stevepapa hozzászólására (») Jún 22, 2015 /
 
Szia! Egy jpg file, a word nekem kezeli, abban is mentettem el. Egyébként az induló problémám is a triac lehetett, csak akkor fordított volt a jelenség, mert a zárlatot követően nem engedett vizet. Ekkor lett cserélve a triac és a mellette lévő ellenállás. Ha ismét a triac a "bűnös", akkor valószínű, hogy forrasztás közben szált el. Lehetséges?? Mármint nem csak az, hogy eldurrant a forrasztás során, hanem az, hogy egy alkatrész kétfajta hibajelenséget okoz!!
(#) tibec válasza botesz hozzászólására (») Jún 22, 2015 /
 
Szia botesz! Legyen igazad!! Már ketten mondjátok, akkor csak igaz, stevepapa is azt hibáztatja!! Mindenesetre még egyszer kicserélem, majd óvatosabban "barmolok" a forrasztással!!!
(#) stevepapa válasza tibec hozzászólására (») Jún 22, 2015 /
 
Azt is figyeld, hogy jól forrasztottad e be. Ha más típust raktál bele nem biztos, hogy azonos a lábkiosztása. A szintszabályzó is lehet rossz, összeragadtak az érintkezői.....
(#) lukovicsek válasza botesz hozzászólására (») Jún 22, 2015 /
 
WA2140, a centri ledjei közzül villog az 1400 és a 600.
(#) tibec válasza stevepapa hozzászólására (») Jún 22, 2015 /
 
Az eredeti egy z9m A118 volt, amivel helyettesítve lett, az szintén z9m, de csak egy G van az A118 helyén és alatta a harmadik sorban F109. Lehetséges lenne, hogy nem ugyanaz a lábkiosztás? Ugyanúgy lett beforrasztva, mint az eredeti volt! Szerintem nem lehet másként beforrasztani! Esetleg "hanyatt fekve" (fordítva) lehetne, de a lábak hajlítása akkor nem megfelelő, tehát az jelzi, hogy úgy nem tehető be! Igaz? A szint szabályozó csöve le lett véve, belefújtam, hallom, hogy kattan, tehát szerintem kapcsol! Igaz, nem mértem, nem néztem meg műszerrel! Amikor már sok a víz az üstben, a szivattyút elindítja, de a víz továbbra is megy bele, azt nem állítja le!! Ha kihúzom a dugót, a programkapcsolót is nullára állítom, majd újra hálózatra dugom, kapcsolok egyet (bármerre) a programkapcsolón, azonnal elkezdi engedni a vizet! Csak úgy tudom leszívatni, hogy leveszem a szelep csatlakozóját, majd szivattyúzásra állítom! Az érdekesség az, hogy egy idő után viszont törlődik a dolog, mert az ajtó nyitását követően, ha egy idő után újból indítom a gépet, akkor már lehet programra állítani, nem indítja azonnal a vizet, megvárja, amíg a startgombot megnyomom! Ekkor már engedi, és a dobot is forgatja, jobbra, balra!! Viszont, ezután már nem hagyja abba a víz beeresztést, képes az üstöt teljesen tele engedni, még a szivattyúzással együtt is engedi a vizet!! Ja a panelt meg tudod nézni, a google megmutatja: 5wk51322 05 a tipusa!
A hozzászólás módosítva: Jún 22, 2015
(#) stevepapa válasza tibec hozzászólására (») Jún 22, 2015 /
 
Nézd meg mindegyik adatlapját abból kiderül a lábkiosztás. Azonkívül az elégett ellenállás értékét is vizsgáld meg, a többivel együtt ami a környékén van. Amit leírsz a szerint jól működik. A programkapcsoló kelti életre az elektronikát, tehát mikor azt mozdítod akkor aktiválja a programot. Míg nem tekered "készenlétben " van. Általában, egy pillanatra elindítja a szivattyút, motort, stb. De ez a procedúra gépfüggő. Vedd le a szelepről a vezetéket mikor hallod, hogy kattan a szintszabályzó. Úgy járasd a gépet, abból kiderül, hogy egyébként tényleg csinálja e rendesen a dolgát. Az első öblítésig menni kell neki, leürít majd kéri a vizet.
(#) tibec válasza stevepapa hozzászólására (») Jún 22, 2015 /
 
Elképzelhető, hogy a helyettesítőn a középső láb lenne az eredeti valamelyik szélsőnek megfelelő? Az ellenállás ugyanolyanra lett cserélve, mint az elégett volt. Az ok, hogy a programkapcsoló kelti életre az elektronikát, az is ok, hogy amikor elfordítom, akkor állítom be a programot! Viszont, a programnak, azaz, akár a víz beeresztésnek, akár az öntesztnek, csak a startgomb megnyomása után szabad indulni! Addig csak készenlétben kell lennie!! A zárlatig úgy is működött!! Amikor elkezdi a vizet beengedni, a szintszabályzó csak a szivattyút indítja, amikor a vizet kellene leállítania, akkor nem reagál! Ha lehúzom a szelep csatlakozóját, akkor végig megy a program úgy, ahogy mondod, az első öblítésig és akkor valóban kéri a vizet! Elképzelhető, hogy a szintszabályzó a ludas??? Amikor a triacot, vagy helyette kerestem másikat, azt mondták, ez megfelelő a helyettesítésre, úgy gondoltam, a lábkiosztás is ugyanaz!!
A hozzászólás módosítva: Jún 22, 2015
(#) stevepapa válasza tibec hozzászólására (») Jún 22, 2015 /
 
Először a triak bekötését kell tisztázni ! Vedd ki a triakot, az egyik lába a tápot adja a szelepnek, a másikon a tápot kapja, a 3. lábra megy a vezérlés. Azt mérd meg, hogy a program kapcsoló állásaira hogyan viselkedik a vezérlő pont. Tehát indításkor milyen feszültség van, illetve centrinél mit mutat. Ha markáns a különbség akkor a proci megúszta, ha ott állandó a feszültség akkor sanszos, hogy a zárlat "visszanyúlt " a prociig. Akkor talán még a szintszabályzó lehet, de erre kevés az esély.
(#) tibec válasza stevepapa hozzászólására (») Jún 22, 2015 /
 
Kösz a tippet, ennek még "nekihasalok", ha nem megy, akkor másik panel, esetleg másik gép lesz a megoldás! Ez pedig marad donornak!
(#) Tityi hozzászólása Jún 22, 2015 /
 
Kedves Szakik!
Van egy INDESIT WD105T mosó-szárítógépem,aminek a programkapcsolója bekapcsoláskor indulás helyett csak körbeforog.A vizet felveszi.
A szénkefék jók,kifújattam a motort.Fűtőszál és ajtóretesz szintén jó.
Mi lehet a gondja?Mit nézzek még át?
Köszönöm a segítségeteket!
Üdv: Tivi
(#) stevepapa válasza Tityi hozzászólására (») Jún 22, 2015 /
 
Szia!

Hajlamos a kontakthibára. Nézd át a panel forrasztásait, a csatlakozókat, hőgombákat, stekkereket. Ajtókapcsolót, kritikus pontja a típusnak.
A hozzászólás módosítva: Jún 22, 2015
(#) lukovicsek válasza lukovicsek hozzászólására (») Jún 22, 2015 /
 
Megvan a hiba ! Rosz az ajtózár, és ez a nyamvadt gép képes magát feltölteni vizzel, elkezdeni mosni és csak utánna jut eszébe hogy nincs az ajtó bezárva !! Két napot küszködtem vele, tapasztalatnak jó lesz ha valakinek még lesz ilyen gondja.

Üdv. Laci
(#) stevepapa válasza lukovicsek hozzászólására (») Jún 22, 2015 /
 
Szívás Ez ugye senkinek a tünetekből "nem jön le" Most képzeld el, hogy ha nem értesz hozzá, ennél a típusnál ez mennyibe kerül. Hány vezeték megy a kapcsolóra?
(#) lukovicsek válasza stevepapa hozzászólására (») Jún 22, 2015 /
 
Az ajtózár sima három vezetékes, de kikötöttem mert ilyet már a mesében sem találni, vagy ha igen akkor egy fél mosógép ára.
(#) stevepapa válasza lukovicsek hozzászólására (») Jún 22, 2015 /
 
Egy régebbi Inezithez nemrég újítottam fel az ajtókapcsolót. Tizenezer ft lett volna, tv PTK-ból fabrikáltam össze. Az eredetiben szokás szerint szétporladt az "ellenállás". Kb 3 hónapja működik, pedig napi 2-4 mosást végez. Remélem nem kerül vissza
(#) lukovicsek válasza Tityi hozzászólására (») Jún 22, 2015 /
 
Amikor megindul körbe forogni a kapcsoló akkor rá kezd villogni a bekapcsoló gomb feletti piros lámpa, na a villogások számát kell megszámolni, mindig tart egy mp szünetet, az lesz a hibakód.
(#) Tityi válasza lukovicsek hozzászólására (») Jún 22, 2015 /
 
Megszámoltam.A programkapcsoló egy egész fordulata alatt 16-szor villan fel a piros led.
(#) stevepapa válasza Tityi hozzászólására (») Jún 22, 2015 /
 
A fáma szerint, panel hiba, ha jól emlékszem. Nézd át a stekkereket, főleg a hőérzékelőnél, stb.
(#) Tityi válasza stevepapa hozzászólására (») Jún 22, 2015 /
 
Köszönöm a segítségedet! Átnézem!
(#) Hambi82 hozzászólása Jún 22, 2015 /
 
Helló mindenki!
Olyan problémám lenne, hogy az "ariston avf109"es mosógépem minden mosásnál mikor a centrizéshez/öblítéshez ér vissza ugrik kb fél órát és úgy csinálja végig a programokat.
Ha vki tud megoldást rá azt megköszönném!
(#) Hongarije hozzászólása Jún 22, 2015 /
 
Üdv, az Uraknak

Bosch WFL 2050 FG/01 mosógép reparálásához lenne szükségem, segítségre. Nem vagyok szerelő, csak lelkes amatőr, aki nem riad vissza ilyen beavatkozásoktól egy bizonyos szintig.
A hiba: nem fűti a vizet a gép, az első ürítés is olyan hőmérsékletű mint a befolyó vízé.
Én is, mint gondolom más is, a fűtőszál vagy hőfok érzékelő hibára gyanakodtam, de az ellenállás mérés a normál tartományon belüli értéket mutatott. Egy volt szerelő említette, hogy a vízszint érzékelő is okozhatja, de a befúvás - dupla kattanás próba sikeres volt és másik irányba az üstbe vezető csőben sem volt dugulás.
Maradt még a vezérlő panel mint hibaforrás.Az elektronika már nem az én világom. Itt kétségtelenül van egy, égettnek tűnő vagy inkább a nyák mindkét oldalán korommal fedett rész (három ellenállás, egy tekercs, egy kondenzátor, részben egy IC(TOP209P)). A korábbi hozzászólásokban (tibec - Stevepapa) emlegetett triak-ok (4 db) nem tűnnek betegnek (gondolom ez esetben program futási zavart is tapasztalnék, de csak a fűtéssel van gondom). A panel úgy tűnik nagyon hasonló mint tibec-é ezért tőle átvettem három képet csatolmányként (piros háttér) kiegészítve az általam készítettekkel.
Kérdéseim: a kép alapján tényleg leégtek a kormos alkatrészek? Van közük a fűtés hiányához vagy lehetségesek még további hibaforrások? Ha a panel hibás, tudtok valakit javasolni, Budapesten vagy közeli környékén aki lecserélné a hibás elemeket? (Csak olcsóbb lenne mint egy új panel)
(#) Tityi válasza stevepapa hozzászólására (») Jún 22, 2015 /
 
Nem jól számoltam! 8-at villog a piros led a két szünet között.
(#) stevepapa válasza Hongarije hozzászólására (») Jún 22, 2015 /
 
Szerintem ami látszik inkább kefepor. Elsőre inkább a főtés relére gyanakodnék, nézd át a forrasztásokat a relék lábainál. Fekete dobozkák.
(#) Hongarije válasza stevepapa hozzászólására (») Jún 22, 2015 /
 
Köszönöm a gyors reagálást.

A forrasztások épnek tűnnek mindhárom relénél.
Létezik hogy a kefepor csak bizonyos a képen látható elemekre rakódik a közvetlen mellettük lévőkre meg egyáltalán nem? Hogy került át a nyák másik oldalára és miért csak azokon pontokon, útvonalakon amelyekhez a kormos alkatrészek vannak forrasztva a túloldalon?
Lehet hogy amatőr kérdések, de ránézve a lapra ez ugrott be.
(#) didyman válasza Hongarije hozzászólására (») Jún 23, 2015 /
 
Nem feltétlenül kefepor, hanem bármilyen por lehet, ami a környezetben van és a térerősség oda vonzza. Azért ott alakul ki, mert az a gép tápegysége, annak is a nagyobb feszültségű oldala, ahol viszonylagosan nagy áramcsúcsok járnak, így a vezetősávok körül elég jelentős mágneses tér alakul ki. Helytől függően a por halványabb, vagy sötétebb (például városi környezetben jellemzően korom), és bármilyen elektronikán megfigyelhető, hasonló helyen. Ha nagyon sok ül le belőle az alkatrészeken, az okozhat gondot, egy puha, hosszú szőrű ecsettel el tudod távolítani.
A relék forraszai biztosan épek? Ha megszakad, nem is feltétlenül látványosan, bár ekkora áram és feszültség körül szépen kiárkosodik, de azért forraszd át, úgyis ez lenne a jó eséllyel következő baja. A fűtőszálat, a nagy teljesítménye miatt relé fogja kapcsolni, tehát a gond, amennyiben a fűtőszállal megvan a kapcsolat a panel felől mérve, biztosan ott lesz. A relének a kontaktpárja néha el tud égni, a meghajtását intéző tranzisztor is tud beteg lenni, ezek egyszerűbb hibák még, illetve a vezérlő körül is lehet forraszhiba.
(#) stevepapa válasza didyman hozzászólására (») Jún 23, 2015 /
 
Egyetértek, annyival egészíteném ki, hogy azért " kefepor " mert a szénkefék igen finom pora színezi. Érdekessége a dolognak, hogy nem igazán vezeti az áramot.
(#) didyman válasza stevepapa hozzászólására (») Jún 23, 2015 /
 
Tegnap egy TV-t takarítottam. Abban is koromfekete volt a por. Pedig abban nincs szénkefe . Persze, valamennyi por biztosan feljut a keféktől is, csak azt akarom mondani, hogy nem feltétlenül attól fekete. Vezetni nem tud, de a por összetevőitől függően, képes nedvességet megkötni, vagy csak kapacitásként viselkedni.
(#) stevepapa válasza didyman hozzászólására (») Jún 23, 2015 /
 
Ezzel is egyetértek , rosszul fejeztem ki magam . A szénkefék finom porának vélelmezett, elszíneződés miatt ez a neve
Következő: »»   358 / 580
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem