Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Mosógép vezérlők és általános problémáik
Lapozás: OK   389 / 580
(#) 1984white hozzászólása Dec 17, 2015 /
 
Sziasztok!
Whirlpool AWT 9120 géppel kapcsolatban kérdeznék, hogy a centrifuga program kimaradása a mosások végén lehet ajtóretesz probléma?
Az ajtóreteszelés nem működik, más hibát egyelőre nem látok.
Nincs hibakód és a program végén szivattyúzik a gép, majd elkezdi a centrit de azonnal le is fut a program. Direkt centrifuga üzemmódon szivattyúzás után ugyanúgy leáll a program.
Mi okozza ezt?
Köszönöm a tanácsokat!
Bővebben: SM
A hozzászólás módosítva: Dec 17, 2015
(#) botesz válasza 1984white hozzászólására (») Dec 17, 2015 / 1
 
Amenyiben 5 szál vezeték megy a zárra akkor igen!Ha csak 3 akkor nincs köze hozzá.
(#) PeGaTi hozzászólása Dec 18, 2015 /
 
Sziasztok!
Ebben tudna segíteni valaki?: Link
(#) belaradio válasza elektros90 hozzászólására (») Dec 20, 2015 /
 
Üdv! Ezeket a tranzisztorokat találtam. Korábbi képeken látszódnak a helyzetük. A KID ic-t átsípoltam. Egymással szemben levő 9. és a 10 . lábnál sípolt. A többinél szokásos dióda jelenség. Vezet-nem vezet. A küldött datasheeten az IC 20 lábú. Nekem a panelen pedig 18 lábú van.
(#) 57 Karesz hozzászólása Dec 20, 2015 /
 
Van egy C2 105 Candy mosógépem mind a négy főprogram hibátlanul végigmegy viszont, CSAK szivattyú vagy centrifugán nem tudom működtetni . Kérdésem, hogy mi lehet a hiba? Megköszönném a segítséget.
(#) elektros90 válasza belaradio hozzászólására (») Dec 22, 2015 /
 
Az az IC akkor rendben lesz, ha minden igaz akkor a 2 pin nincs használva, földre van húzva.
A piros keretben levők érdekelnek. A képen szereplő triakok a pumpa, heater stb. vezérlői.

DSCF6482.JPG
    
(#) belaradio válasza elektros90 hozzászólására (») Dec 22, 2015 /
 
Üdv! A piros keretes részen egy IC van csak . KID65004 .

DSCF6495.JPG
    
(#) elektros90 válasza belaradio hozzászólására (») Dec 23, 2015 /
 
IC9, IC5 is az? Azt is sípold át. Mindent ami a 7szegmens körül van át kell nézni. A triakokon kívül, az most nem érdekes.
A hozzászólás módosítva: Dec 23, 2015
(#) tibec hozzászólása Dec 23, 2015 /
 
Boldog Karácsonyt Kívánok Mindenkinek!
(#) druxter válasza botesz hozzászólására (») Dec 25, 2015 /
 
Megoldódott még akkor éjszaka. Elvittem ismerőshöz akinek meg volt az eprom tartalom, újra lett töltve rajta. Aztán szintén a szokásos reseteléssel semmire se mentem. Nem tudom már milyen kombinációban nyomkodtam a gombokat kb 5 órán keresztül, de már majdnem beleálljtottam a hidegvágót a gépbe mikor sikerült valami szervjz menübe belépni. Ott letesztelte a motort, elkezdte szép lassan felpörgetni. Ezek után még bogaásztam kicsit. Kikapcsoltam a gépet, majd újra be, és láss csodát eltűnt a hibakód, gyönyören mosott végig. Próbáltam másik motorral is, mint azt ahogy máshol olvastam, nekem nem hozott eredményt az a megoldás. Lényeg, hogy jó a gép.
(#) botesz válasza druxter hozzászólására (») Dec 25, 2015 /
 
Szia!Köszi!Azért megkérdezem:Kb ra sem emlékszel hogy mit vagy miket nyomhattál le?
(#) druxter válasza botesz hozzászólására (») Dec 26, 2015 /
 
Sajnos nem, de hiába az egész, mert újra is lett töltve ugye az epromja, szóval nem értem mi volt a probléma fő okozója, de barátom azt mondta, hogy amit a neten láttam gép resetelést hiába is nyomkodtam, mert nem volt beleírva a programjába. Mérges voltam már baromira, úgyhogy nyomkodtam én már mindent , aztán akkora öröm fogadott, mikor hajali fél 3 kor megmozdult a motor, és utána elkezdte csinálni a tesztmosást, hogy majdnem ugráltam örömömben.
(#) Wind-Storm hozzászólása Dec 26, 2015 /
 
Helló!

2007 őszi vételű gyakran használt Zanussi ZWQ5100 mostanában néha szereti azt csinálni, hogy vízleeresztés után túl sokáig járatja még a szivattyút, majd kikapcsolja és szintén vár kb. ugyanennyi ideig, majd visszakapcsolja a szivattyút és folytatja centrizéssel ott a programot ahol abbahagyta. Ha csinálja, akkor valószínűleg mindig csak a főmosás után teszi ezt eddigi megfigyelésem alapján.
A hozzászólás módosítva: Dec 26, 2015
(#) botesz válasza Wind-Storm hozzászólására (») Dec 27, 2015 / 1
 
A gép légsűrítőjét pucold ki.
(#) Wind-Storm válasza botesz hozzászólására (») Dec 27, 2015 /
 
Erre már én is gondoltam, de még kicsit várok, gyanús hogy mindig csak a főmosás végén csinálja (ha csinálja), öblítéseknél már nem.
A hozzászólás módosítva: Dec 27, 2015
(#) zolika60 válasza Wind-Storm hozzászólására (») Dec 27, 2015 /
 
A főmosásnál habos a víz, az öblítéseknél már nem. Ahogy botesz írja takarítsd a légsűrítőt.
(#) jany1966 hozzászólása Dec 27, 2015 /
 
Sziasztok!
Whiripool awm6120 mosógépem mosás közben megállt.
Azóta nem tudom elindítani.
Ha bekapcsolom annyit csinál, hogy a használt víz szivattyú kb fél percig megy, a kezelőpanelon semmi sem világít aztán semmit sem csinál tovább.
Valakinek valami tipp?
Előre is köszi:
(#) Wind-Storm válasza zolika60 hozzászólására (») Dec 27, 2015 /
 
Igaz!
Akkor majd ha jobban fog problémázni, megteszem, kösz!
(#) mikoszabolcs hozzászólása Dec 28, 2015 /
 
Sziasztok! Segítséget szeretnék kérni. Adott egy Electrolux EWT10120-as felültöltős automata mosógép. Már a negyedik alkalommal szorul hajtással ellen oldali csapágy cserére. Körülbelül háromnegyed évig bírja ki benne egy csapágy szett. A hajtás oldali egyáltalán nem lóg és nem is zajos még gyári. (Alaposan megvizsgálva, ékszíj nélkül sem lóg és nem is zajos.) Sajnos az ellen oldali csapágy még egy éves kora előtt elkezd zajosodni végül lógni. Van-e bárkinek érdemi ötlete, hogy mi okozhatja, hogy folyamatosan csapágy cserére szorul a gép? Talán el lenne hajolva picit a tengely, és az veri ki a csapágyat nagyon szűk egy év alatt? 40°C-on kevés terheléssel (5,5 Kg helyett kb. 3 Kg) és 1000 fordulat helyett csak 500 (!) fordulaton van használva tehát a használattól biztosan nem mehet tönkre. A csapágy cserekor a V gyűrűs tömítés fészke is alaposan ki van takarítva, jól illeszkedik és a csapágy is be van a gyári zsírral kenve. Kiszereléskor viszont az egész csapágy szét van rohadva szó szerint széthullva a rozsdától. Mit tehet ilyenkor az ember fia?

Valakinek jó tanács vagy ötlet? Nagyon szépen köszönöm az építő jellegű, gyakorlati tanácsokat!
(#) ratiferenc hozzászólása Dec 28, 2015 /
 
sziasztok! van egy lg mosógépem ami 6 éve kifogástalanul működött is. Egyik nap beigazolódott, hogy ez is (mint minden elektromos gép) füsttel működik. Hogy honnan veszem? Onnan, hogy ki jött belőle és azóta nem működik Mint kiderült a motor csatlakozójából jött a füst. Szét is olvadt rendesen. Kivettem a motort bekötöttem a hálózati 220 hoz és 20-20 percig járattam mindkét irányba teljes fordulaton ( innen gondolom hogy a csatlakozó nem a motor zárlata miatt éghetett le) és még csak üzemmelegnek is alig lehetett mondani- nem hogy szaga lett volna. megpucoltam a vezetékeket és összekötöttem, visszaraktam a motort. De!! nem akar működni. Az irányítópanelen nem vettem észre semmit, adja a parancsokat, kattognak a relék, szivattyúzza a vizet meg minden a motorra is jönnek valamilyen áramok 55-34 volt stb. mintha megmozdulna a forgórész, de nem indul el. Nameg gőzöm sincs, hogy a 9 vezetéknek melyikére mennyi áramnak kell jönnie.
a mosógép tipusa: lg p/n 4681en1010d.
Megvenném én bele a motrot is, csak az a helyzet, hogy 3x annyiba kerül ebbe a típusba mint a hasonlókba, és ugye nem szeretném kidobni feleslegesen a pénzt.
Ezért kérném a segítségeteket, ha tudtok válaszoljatok

Kép: Hivatkozás A képet a Képfeltöltés.hu tárolja. http://www.kepfeltoltes.hu]kép[/url]
(#) botesz válasza mikoszabolcs hozzászólására (») Dec 28, 2015 /
 
Szia!Nem szeretném megkérdőjelezni a szakmai hozzáértésedet de szerintem valamit elrontasz.Sokkal többet ki kéne bírnia.A tengely nem kopott?
(#) botesz válasza ratiferenc hozzászólására (») Dec 28, 2015 /
 
2 esélyes a dolog vagy túlélte a motor azt hogy 40 percig szabályozatlanul járattad vagy nem.Ha igen akkor szerencséd van és lehet hogy csak a motor triac rossz.
(#) Gafly válasza botesz hozzászólására (») Dec 28, 2015 /
 
Nem értek hozzá, de van ebben szimering?
Valami alapvetően triviális dolog van elrontva szisztematikusan, szerintem is...
(#) Wind-Storm válasza mikoszabolcs hozzászólására (») Dec 28, 2015 /
 
A szimeringet biztosan jó irányba tetted be?
(#) jany1966 hozzászólása Dec 28, 2015 /
 
Az én tegnapi kérdésemre senkinek semmi tippje?
(#) zolika60 válasza jany1966 hozzászólására (») Dec 28, 2015 /
 
Víz szint érzékelő rendben? Légsűrítőt kitakarítottad?
(#) jany1966 hozzászólása Dec 28, 2015 /
 
Teljesen tiszta, de a kezelőpanelon semmi sem világít.
13 és 5 voltot megkapja.
(#) mikoszabolcs válasza botesz hozzászólására (») Dec 28, 2015 /
 
Köszönöm, sajnos nem kopott a tengely, noha én eleve úgy látom, hogy nem valami kőkemény acélból készült. :-/ Amit észrevettem viszont, hogy ugyanezen a típuson módosítottak, mégpedig ezt a részt, sajnos nekem a legelső generációs modell jutott. A módosítás pont ezt a részt érinti, így másabb csapágy kerül bele másabb peremezésű műanyag házzal.
(#) mikoszabolcs válasza Gafly hozzászólására (») Dec 28, 2015 /
 
Igen, jó irányba és meg is néztem, szakirodalomban is, hogy biztosan jó-e a beszerelési iránya. Még meg is zsírozom ahogyan az útmutatója írja. Service manualt szereztem hozzá, és annak mindenben megfelelően csinálom -korábban is így csináltam még manual nélkül is- kiterjedve a figyelmem az esetlegesen fennálló szennyeződés vízkő horzsákra, amit természetesen gondosan és óvatossággal de eltávolítok onnan. Hozzá tartozik, hogy nagyon kemény a víz ezen a részen és a régi V gyűrű tömítés a csapágyház és a dobtengely között sajnos mindig kőkeményre van meredve mire kiszedem és jól láthatóan deformálódik is. Gondolhatnék nagy hőfokra, de nem, hiszen 40°C van használva. A magas fordulat sem szaggathatja szét, 500-zal van csak használva. Próbáltam már legutóbb gyári csapágyat is, az valóban tovább bírta mint az után-gyártottak. Esetleg próbálkozzak vízmentes csapágyat beleszereltetni a műanyag csapágyházba? Hozhat az tartósabb megoldást vajon? ---eleve nem is nagyon értem biztonsági okokból miért nem azt használnak olyan helyen ahol egy 120 Ft-os V gyűrű tömít mindössze---
(#) ratiferenc válasza botesz hozzászólására (») Dec 29, 2015 /
 
köszi! a motor túlélte mert többször is próbálltam utána és megy. de hol találom rajta a triacot?
más oldalon azt mondják, hogy a szabályozótekercsnek lehet baja....
Következő: »»   389 / 580
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem