Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Mosógép vezérlők és általános problémáik
Lapozás: OK   424 / 580
(#) VIM válasza VIM hozzászólására (») Júl 13, 2016 /
 
Közben itt azt olvasgattam a neten, hogy ha az ajtóvezérlő triak tönkrement akkor az viszi magával a proci kimenetét is. A megoldást valahogy úgy oldották meg, hogy az ajtókapcsolót átkötötték (ezt nem részletezték hogyan is) és így a programválasztás után kell lecsukni az ajtót. De hogyan működik ilyenkor a gép?
(#) pont válasza VIM hozzászólására (») Júl 13, 2016 /
 
Nekem háromszor ment tönkre az acs108 de a processzor megmaradt. Semeddig sem tart kipróbálni ahogy botesz leírta, de azért az az igazi ha meg van minden funkciója....
(#) Dino71 válasza VIM hozzászólására (») Júl 13, 2016 /
 
Szia!
Az nem törvényszerű,hogy a proci sérül. Cseréld ki azt a triakot és meglátod.
Neked valami zárlat volt az ajtózár csatlakozójánál ez tisztán látszik a képen amit feltettél. Tiszta korom az alsó-középső csatlakozó a saru tövében. Ezt távolítsad el!!!!mármint a kormot, elszenesedett műanyagot! A csatlakozón is és a záron is. Mert megint tönkre teheti a triakot. Valószínű víz kerülhetett oda.
A kiiktatást már leírták. A gép ugyan úgy működik csak nem zárja le az ajtót és el is tudod indítani úgy ,hogy nyitva van az ajtó.Ez így BALESETVESZÉLYES!!! Természetesen láttunk már ilyet, de mint szakember nem javasolhatom és nem is ajánlom csak próbára.
(#) VIM válasza Dino71 hozzászólására (») Júl 13, 2016 /
 
Szia! Köszönöm a segítséget, most hozzák a belevaló triakokat (biztonság kedvéért 2db) és majd holnap belerakom. Én is remélem, hogy a proci nem ment tönkre de az ajtókapcsoló PTC-je és a foglalata, amiben a közrefogó bimetálok vannak az lötyögött, tehát nem tudott fűteni, ezért azon kicsit összébb vettem, feszesebbé tettem a kontaktust, remélve, hogy így még használható lesz. Ez a gép sokat megy, a 365-ből 300-at, tehát az ajtó az használva van rendesen. A kapcsolón az elszíneződés az a sok fűtéstől lehet de semmi kritikus. Annyit talán tudni vélek, hogy az ellenőrzéshez 1kohm kell, hogy legyen az érték. Ha mégis hibás lenne az ajtózár is, annyit még tudnék rajta "csalni", hogy ez a visszajelentés meglegyen a procinak.
(#) VIM válasza pont hozzászólására (») Júl 13, 2016 /
 
Ezt nem tudom, hogy kell csinálni, hogy bekapcsolva maradjon a főérintkező. Az mechanikusan kapcsol be és arra ellenőriz rá a proci a PTC-n keresztül vagy ajtócsukás után a PTC felfűti az átkapcsolási értékre az érintkezőket és átáll az egész a program végéig zárt állapotba? ... mert nem mindegy.
(#) pont válasza VIM hozzászólására (») Júl 13, 2016 /
 
Azt nem tudom, milyen program van írva a prociba, de ha a kapcsolt fázist összekötöd a fix fázissal, akkor a kapcsoló nem lesz bekötve, akár ki is dobhatnád, de mint írtuk inkább legyen helyreállítva, és tényleg meg kell nézni a saruk környékét, mert nekem is át kellett alakítani a kapcsolót, hogy többet úgy ne romoljon el. Bővebben: Link
(#) VIM válasza pont hozzászólására (») Júl 13, 2016 /
 
A szélességekből vettél le az egymás melletti érintkezőknél, hogy ne legyenek túl közel egymáshoz? Most, hogy felhívtátok a figyelmemet erre a kormozódásra, valóban ez okozhatta a táp és a kapcsoló trikjának a halálát. Akkumlátorgyár ....
(#) Dino71 válasza VIM hozzászólására (») Júl 13, 2016 /
 
biztos,hogy az okozta a triac halálát.Azért írtam. Egyértelműen látszódik.
(#) VIM válasza Dino71 hozzászólására (») Júl 13, 2016 /
 
Nagyon köszönöm az eddigi infókat és ez utóbbi lényeges észrevételt a kormos kapcsolóról. Azt teljesen elfelejtettem, hogy itt lúgos környezet van és nedves, párás lehet minden. Arra azért nem gondoltam volna, hogy a kapcsolónál lévő 230V-nak ennyi elegendő, hogy ilyen károkat okozzon azon a részen. Majd holnap meglátom mit tudok tenni a javítás terén. Okvetlenül beszámolok a megoldásról.
(#) Josi777 válasza VIM hozzászólására (») Júl 14, 2016 /
 
Szia.
Az alkatrész, amit cserélni kell, egy AC Switch (váltóáramú kapcsoló) elnevezésű, az egyszerűség kedvéért triacnak van nevezve. Lényeges különbség, hogy más a lábkiosztása, nem cserekompatibilis a triakokkal. A procit nem szokta magával rántani. Az ajtóretesz ennél a típusnál (Wh. dominó) nem kiiktatható, mivel minden program indulásnál egy retesz zárás-ra indul csak a program (ha törölsz egy programot és a retesz már zárt, akkor először megvárja, amíg elenged, majd újra bezár).
(#) VIM válasza Josi777 hozzászólására (») Júl 14, 2016 /
 
Szia! Nagyon köszönöm a kimerítő választ, szinte tudtam, hogy nem kiiktatható megoldásról van szó. Az ajtókapcsolót muszáj kicserélni vagy lehet rajta segíteni ott a PTC környékén valamit, hogy az csekkolható legyen a procinak vagy ne is próbálkozzak vele?
(#) VIM hozzászólása Júl 14, 2016 /
 
Tisztelettel megköszönöm mindenkinek aki segített talpra állítani ezt a Wp gépet, mert nekem egyedül nem ment volna a Ti segítségetek nélkül. Mindent úgy csináltam ahogyan elmondtátok és a gép működik. Az ajtókapcsolót az itt tárgyaltak alapján letisztítottam a kormos megperzselődött részektől, amit tudtam kifaragtam a műanyagból is, hogy ne hozza kísértésbe a 230V-ot. A triakot kicseréltem és lelakkoztam körömlakkal. Az első húzásom csillámporos lakk cseppentés volt .... azonnal lemostam. Kívülről nem láttam, hogy mi van a fiolában csak amikor lecseppentettem a kivezetésekre ... Nem akarom ilyen tévedés miatt ismét cserélni. A kapcsolóban a kivezetések jól vannak egymástól elszigetelve a szigetek sarkai le vannak törve, hogy a páracseppek széthúzódjanak a felületen DE a fedélben már nincs ilyen megoldás és ez okoz problémát, zárlatot. Tehát most azért ment tönkre a tápegység rész is mert ez a zárlat vitte magával. Az ajtónyitási idő az lerövidült 240mp-ről 150mp-re de már nem nyúltam a trimmerhez, hogy állítgassam, a lényeg, hogy csekkolható a proci számára zárt állapot. Még egyszer köszönöm mindenkinek!
A hozzászólás módosítva: Júl 14, 2016
(#) Picipityu válasza Dino71 hozzászólására (») Júl 16, 2016 /
 
Szia!
Mostanra értem oda, hogy összeálljon a gép. A szénkefe volt a ludas, úgy, ahogy írtad. Nagyon szépen köszönöm a segítséget neked és mindenkinek, aki igyekezett megoldani a problémámat!
(#) korvic hozzászólása Júl 17, 2016 /
 
Haier ms1460s mosógép. Inditásnál nem a vizet engedi be,hanem elkezd forogni és 8--10 másodperc után kiirja az err8 hibakódot,hogy a viz biztonsági vizszintje nem megfelelő,pedig nincs is benne viz. Ha csak bekapcsolom és nem választok mosási programot akkor is kiirja a hibakódot pár másodperc után.
(#) botesz válasza korvic hozzászólására (») Júl 17, 2016 /
 
Az aljában nincs biztonsági úszó?
(#) korvic válasza botesz hozzászólására (») Júl 17, 2016 /
 
Most szedtem szét,nem találtam. A csövek nincsenek eldugulva,a szintszabályzó is könnyen kapcsol. Annyi változás történt,hogy bekapcsolásnál 15 mp-ig beengedi a vizet majd kiirja az err8-at és már szivattyúzza is ki a vizet. Kipróbáltam úgy is,hogy rögtön szivattyúzásra kapcsoltam a mosógépet és akkor is kiiirta a hibakódot.
(#) VIM válasza korvic hozzászólására (») Júl 17, 2016 /
 
Szia! A bemeneti vízszűrő is tiszta a mosógép hátuljánál lévő bemenetnél? Ha lassan jön a víz arra is hasonlóan válaszol némelyik gép. Szifonos a kimeneti csatlakozás?
(#) korvic válasza VIM hozzászólására (») Júl 17, 2016 /
 
Szürő tiszta,szifon nincs. Most ellenörzőm újra a szintszabályzót
(#) ColT hozzászólása Júl 17, 2016 /
 
Hello,
Ha nem jó helyen járok, akkor elnézést kérek... Whirlpool AWE6416-hoz keresnék mosószertartályt, hol lehet itthon, vagy ebayen ilyet kapni?
Köszönök minden tippet
(#) botesz válasza ColT hozzászólására (») Júl 17, 2016 /
 
Szia!Természetesen lehet itthon kapni.Orczy,rotovill, ilyen helyeken nézd meg.De szerintem elég húzós ára van.Nézz inkább bontottat.Mi a baj a régivel?
(#) ColT válasza botesz hozzászólására (») Júl 17, 2016 /
 
Hello,
Igen, egyet láttam, majdnem 30-ért A régi csak annyira mocskos, hogy alig tudtam valamennyire kitakarítani, szóval ha lenne valami jó olcsón, lehet vennék.
Bontottat nem találtam...
(#) botesz válasza ColT hozzászólására (») Júl 17, 2016 /
 
Vidd ki az udvarra és magasnyomású mosóval(vagy gőzborotvával) adj neki egy keveset.Az majd használni fog.
(#) qwertzu30 hozzászólása Júl 17, 2016 /
 
Sziasztok lenne egy electrolux felültöltős mosógép bármely programon indítom el mindig leugrik 4 percre és forgatja a dobot szivattyúzik lemegy nullára és vége
(#) botesz válasza qwertzu30 hozzászólására (») Júl 17, 2016 /
 
Lényegében bármi lehet.Fűtőbetétet nézd meg és a szénkeféket sem árt.
(#) ColT válasza botesz hozzászólására (») Júl 18, 2016 /
 
Köszi,
Ehhez csak egy udvar, és egy magasnyomású hiányzik Olvastam forró vizet, még az lesz esetleg, illetve benzinkúton autómosó
(#) palko0125 válasza ColT hozzászólására (») Júl 18, 2016 /
 
Szia!
Én próbáltam a hidrogén-peroxidot. Az bevált nálam. Háztartási boltban kapható 40%-os, ha jól emlékszem. 8dl-es kiszerelésben kapható.
Azzal beáztatni jól majd forróvízzel "kislagolni".
Egy próbát megér.
(#) botesz válasza ColT hozzászólására (») Júl 18, 2016 /
 
Kollégám az autómosóba szokta hordani.
(#) ColT hozzászólása Júl 19, 2016 /
 
OK, köszi mindenkinek
(#) Scorpyo hozzászólása Júl 20, 2016 /
 
Sziasztok.
Zanussi TA1033v mosógép vezérlője mosáskor gyorsan forgatja a motort. Szerelő nézte, szerinte vezérlő egység. Kuka, vagy lehet vele valamit kezdeni. Neten nem találtam róla semmi infót.
(#) zolika60 válasza Scorpyo hozzászólására (») Júl 20, 2016 /
 
A tachgenerátort azért megnézném benne
Következő: »»   424 / 580
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem