Hello
Néztem a másik topicba a hozzászólásodat, neked akkor az a problémád hogy nem megy a szivattyú igaz, de viszont ennek a diódának semmi köze sincs szivattyúzáshoz, először is én megmérném hogy a tápegység kimenetein meg vannak-e a feszültséget, kell hogy legyen ott egy 16V-os kondi azon 12V körül kell mérned, meg mellette egy 10V-os kondi elvileg azon pedig stabil 5V-nak kell lenni-e. ha ez ok akkor meg kell nézni hogy hová csatlakozik a szivattyúnak a vezetéke és abból visszanyomozni hogy azt mi kapcsolja és így tovább. Előfordulhat az is hogy az ULN2003-as IC rossz rajta mert emlékeim szerint ezen is olyan van. De én még megnézném a vízszintérzékelőt is, hogy minden érintkezője rendben van-e.
Ha jó a tápja akkor én nem igazán foglalkoznék azzal a diódával!!!
Az sr 48 az egy 48Voltos zener de nem mernék rá meg esküdni visziont az a FS27 az 99% hogy BYV27-es dióda lesz
Ahogyan az elöző hozzászólásomban is írtam én egyenlőre ezzel nem foglalkoznék ha rendben van a táp!
Köszönöm szépen mindkettőtök,segítségét.Megfogadom hagyom a diófát,és előbb tápellenőrzés,aztán nyomkövetés.../Kalambo sehol sincs.../ Most állok neki,ha van eredmény jövök.
Nos elmondjam mire jutottam?...Na jó nem titkolom,működik a gép hibátlanul. És mi volt a hiba?Azt csak a gyártója tudná,vagy ő se...Addig méregettem,nézegettem,amíg egy szer csak tettem egy próbát,erre tök jól elindult.Azóta ment két"fuvar",hibátlanul. Nem értem,amikor a hiba jelentkezett,semmilyen trükkre nem reagált/kikapcs,kihúz menet közben,meg átkapcsol más progira/,Nem lehet ez az EEPROM,resetre várt?És esetleg a mérőzsinórral,adtam neki?Na végül is mind egy...
Kb fél éve vettem egy S@msung mosógépet, és egyre erősödik a hiányérzetem. Nincs rajta félprogram...
Szerintetek egy alacsonyabban szerelt vízszintérzékelő + váltókapcsoló beépítésével megoldható a funkció, vagy meg fogom kavarni a vezérlőelektronikát?
Hello
Olyan szokott lenni hogy összezavarodik az eepromja, akkor azt szoktam csinálni hogy kiveszem az eeprom-ot egy-két percre és utána észhez térül, de ha viszont nincs kivéve akkor kell neki 1-2hét hogy észhez térüljön!
Hello
Ezekbe a gépekbe ilyen módon már nem lehet beleturkálni. Egy fél programnál nem csak a víz kevesebb meg ilyenek, hanem teljesen máshogyan van a fűtése időzítve meg ilyenek. Vagyis az felejtős dolog!!!
Akkor ez lehetett!Mert pihent,vagy 8 napot! Esetleg megoldás lehet ilyenkor,ha kihúzott,állapotban/pihen egy napot/és egy testelt huzallal,végig fésülöm az eeprom lábait?
Nekem egy Daewoo DWD-F1011-es mosógépem van. Alig két éves. Három napja cserélték benne a szivattyút, 14 ezerért. Most megint áll, és egy olyan hibakódot ír ki, ami nincs is a manual-ban: "E8"
Tud valaki valami biztatót mondani?
Szia! Ebben az esetben,hívd vissza a szerelőt,és gariban köteles megcsinálni.Ha nem akarja,vagy akadékoskodik,nyugodtan mondd el neki,hogy mész a fogyasztóvédők-höz,a panaszoddal.Nem érdemes belenyúlni,mert még rád fogja,hogy azért nem jó .
Köbzoli nagyon helyesen mondja, köteles megcsinálni még garanciába. De viszont ha jól emlékszem akkor az E8-as hiba az hő érzékelőre utal, vagyis ezeknél a a Daewoo gépeknél. Nem akarlak elkeseríteni de ezekbe a gépekbe is univerzális szivattyú van és azt 1300Ft-ért meg lehet kapni, én ezt max 5000-ért ki szoktam cserélni, mondjuk attól függ hogy milyen messze kell mennem
Nekem a következő gondom lenne egy mosógéppel:
A kapcsoló amivel ki lehet választani a programot körbe körbe forog. Volt szerelőnél és ő azt mondta hogy elektronikán kivül minden más rendben. Elektronika volt cserélve már benne (akkor is ugyan ez volt a tünet. Elektronikát megnéztem égésnyomot nem láttam rajta.
Ha esetleg tudtok valami seggitséget hogy lehet olcson megjavitani akkor azt nagy örömmel várnám
Ja és a legfontosabb:
A mosógép: Indesit
model: WT102 EX
type: T2001-10 G
A vezérlő: Magnetech 215007623 . 0
sett/anno: 49/05
s/n : 051733 ED 0
2.22 MASK
Amit eepromnak néztem:
b26AH
9386AN
Amit mikrovezérlőnek/procinak:
Merloni
LBV V 2.22
HD6433642RB95P
0532 japan
Hello
Először is jó lenne egy fénykép a program kapcsolóról, akkor már konkrétan tudnám hogy milyen fajta, meg a paneljéről is, mivel én vizuális típus vagyok
Utána már tudom mondani hogy mit hol kellene mérned!
Közben találtam egy spanyol nyelvű oldalt, ott azt mondja, hogy "the load sensing is inferior". Tehát mintha sok ruha lenne benne, de ez azért nem igaz. Azt mondja még, hogy "change the P.C.B. ASS'Y." Na, ezt nem értem.
A szerelő viszont azt mondta, hogy vezérlő panel. Hozott egy felújítottat, azt mondta, próbálkozzunk. Ha most sem megy, akkor a motor okoz valamilyen túlfeszültséget. Nos, a cserepanellel sem megy. Az asszony meg kézzel mos, a gyereknek elkezdődtek az edzések, napi kettő, mosnivaló meg van bőven. Azért ez gusztustalan, hogy 80 e. Ft és két évig tart.
Hello
Én ilyenkor végig szoktam nézni a csatlakozókat, mindenhol, fűtőbetétet megszoktam mérni a hőérzékélőjét, a motort meg kell mérni hogy jó-e, akkor meg kell nézni az ajtózárat meg a vízszintszabályzó részét is., és csak utána szabad az elektronikához nyúlni!!!
Az ilyen szerelőket meg rühellem!!!
Esetleg helyileg te hol vagy mert ha itt a közelbe akkor megtudnánk oldani a dolgot egyszerűbben is!
Hello
Pont egy ugyan ilyen panel van itt előttem. Kell hogy legyen rajta egy 93C86 típusú EEPROM, először is azt forraszd ki a helyéről, kb. 1-2 óra múlva próbáld meg újra a gépet, ha nem jött helyre akkor én végig ellenőriznék rajta minden egyéb cuccot, pl. vízszintszabályzó fűtőbetét, hőérzékélő, ajtózár meg ilyesmi.
Ha minden ok, utána kell neki állni az elektronikának, először is akkor meg kell keresni azt a 2szál vezetéket ami a programválasztó kapcsoló motorjából jön, meg kell néni hogy pontosan hová is csatlakozik a panelra, utána vissza kell nézni a panelon hogy melyik triac kapcsolja azt a motort, ha jó a triac akkor viszont a procija van elszállva!
De csak ezt úgy lehet megállapítani 100%ra, hogy az eepromból meg kell próbálni kiolvasni a tartalmat, ha olvasható akkor az biztos hogy jó!
De ez mondjuk nem olyan egyszerű dolog, ezen kívül még jó pár dolog lehet!
A segítségetekre lenne szükségem! Van 1 Fagor FE-836 tip mosógép, ami a centri programon kívűl mindent remekül megold. Centrifugáláskor pedig néhány másodpercenként felpörög a motor és el is engedi a vezérlés,legalábbis leáll a moci. tudja vki hogy kb mi lehet a problémája?
Hát eeprom nem volt beforrasztva hanem foglalatban volt mikor kivettem az az érzésem támadt hogy eredetileg forsztva volt (1-2 lában cin)
egy lába 70% hiányzik (nem mostani)
és kivételkor minteha rozsda vagy homok sercegett volna (2 napja van áram nélkül ugyhogy egynlőre megvan a fő gyanúsitoottt
Hello
Az nem homok hanem vízköves kosz.
Akkor azt az elektronikát már valaki javíthatta, mivel azt soha nem szokták foglalatba tenni!
Előtte már működött azzal a panellal a gép? Mert az is lehet hogy nem is belevaló EEPROM van, már ilyennel is találkoztam!
Az a lényeg hogy vedd ki a foglalatból és 1-2óráig legyen szabadon az összes lába, és utána én meg be is forrasztanám és csak úgy próbálnám ki!
müködött vagy 3 évet a panellel. Szerintem nem lehet foglalat nélkül visszarakni az áramkörbe mert a DI lába tul rövid ugyhogy veszek egy preciziós foglalatot felülről cinnen öszzeforrasztom a foglalattal. (és máris egészséges a lába )
De még mielőtt bármit panellbaforasztanák előtte összedobok egy eeprom olvasó/(programozó) cuccott próbanyákon és megnézem lehet-e olvasni.
(van pic16f/18f egy marékkal, meg 8051 alapu is ugyhogy valamelyk lesz a lelke)