Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Wireless LAN erősítő
 
Témaindító: saca200, idő: Jún 15, 2007
Témakörök:
Lapozás: OK   3 / 3
(#) saca200 hozzászólása Máj 1, 2008 /
 
mcsiv akkor nálunk az a baj hogy nem grantét használunk hanem offsetest.Valoszinüleg az lessz a hiba
(#) Mcsiv válasza saca200 hozzászólására (») Máj 1, 2008 /
 
kizárt, 10km-ert jó viszonyok között két hurkapálca is teljesít
(#) Mcsiv válasza saca200 hozzászólására (») Máj 1, 2008 /
 
egyébként nem egyszerűbb, a két gépet egymás mellé lerakni, letesztelni átmegy-e rajta alapbol, aztán elkezdeni gondolkodni hol a hiba? Nem a méret a lényeg illetve az sem hogy mekkora naftát tuszkolsz át rajta.
(#) cua válasza saca200 hozzászólására (») Máj 1, 2008 /
 

akkor még egy (távoli) jótanács: csak azt hidd el, amit dokumentálnak is
tudod, messziről jött ember....
a wirelessben sincs semmi misztikus, amit dokumentálnak az reprodukálható, amiről bedig beszélnek az pedi gvagy/vagy ;-D

regards,

ps, mellesleg már 8 éve foglalkozom mikrohullámú adatátvitellel, nekünk sosem sikerült igazán nagy sávszélesség hosszútávú (folyamatos) átvitele. ami megy az viszont éveken át stabilan megy.

(#) Mcsiv válasza cua hozzászólására (») Máj 1, 2008 /
 
hát egy ilyen kijelentés azért felelőtlen. A wirelessben sincs semmi misztikus. A wireless igazán misztikus dolog, mert olyan hibák is közbejönnek, amik azért igen érdekesek. Tudok neked mondani olyan két pontot, ami 400 méterre van egymástol, és 5ghz -en nem tudod átlőni, hogy miért? jó kérdés, ugyanaz a szett (álványon volt eszköz, antenna, másik két épület közé áttelepítve, tökéletesen megy, visszavittük, nem megy). Spektrum analizátorral kimérve a közelében sem volt semmilyen egyéb jelforrás.
(#) saca200 hozzászólása Máj 2, 2008 /
 
ne vitatkozzatok én csak segitséget kértem minden tanácsot szivesen fogadunk
(#) saca200 hozzászólása Máj 2, 2008 /
 
tehát a lényeg még nem kaptam kézzelfoghato választ mi lehet a hiba
(#) cua válasza saca200 hozzászólására (») Máj 2, 2008 /
 

szerintem nincs hiba, egyszerűen ennyit tud ezen a távolságon a két eszköz.
az elméleti maximum (amit az eszközre írnak) sosem működött nekünk még ennél kisebb távolságon sem.

regards,


(#) cua válasza Mcsiv hozzászólására (») Máj 2, 2008 /
 

persze, én is tudok mutatni olyan helyet, ahol csak 150 métert kellene átvinni, van rálátás mégsem megy
ennek viszont van magyarázata, egyszerűen túl kicsi a freshnel zone. (menni megy, de nem elég gyors és stabil)

(#) cua válasza saca200 hozzászólására (») Máj 2, 2008 /
 

..jut eszembe, azen kipróbálhatod mennyire ideálisak a körülmények:
Calculator

regards,

(#) saca200 hozzászólása Máj 2, 2008 /
 
lenne egy kérdésem mindenkihez ha tudtok segitsetek.Ma kaptam egy grid fejet összetörték a rácsát hol találhatnék olyan helyet ahol pontos méretekkel utánna lehetne épiteni nagyon fontos volna. A grid fejre az van irva hyperlink 24/24 gondolom 24db-es természetesen 2.4Ghz-re valo.Ha van ötletetek segitsetek elöre is köszi:SACA
(#) netnet.hu válasza saca200 hozzászólására (») Máj 8, 2008 /
 
1.- Az antenna a legjobb erősítő. Ehhez kétség nem férhet és én ilyen rövid távolságra mint 18 km ajánlanám ezt: http://wlan-ok.hu/product.php?productid=43&cat=28&page=1

2.- Az erősítő nemcsak nem legális (ez nem is érdekes), de a zajt is felerősíti. Vagyis, hiába megy át hangosabban a jel a túloldalra, a háttérzaj is erősebb lessz. Eredmény nulla!

3.- Természetesen csak 5 Ghz-es tartományban és csakis Mikrotikben lehet gondolkodni. Ennek okai: 5 GHz gyorsabb, mikrotik jobban kezelhető.

4.- Tény, hogy kb 18 méter kell is ahhoz, hogy a jel jó legyen. Nem is annyira a föld görbülete miatt, hanem az úgynevezett "fressnel zóna" miatt. Két antenna között nem elég, hogy egyenes rálátás legyen, hanem felfelé is, lefelé is szivar formában helyre van szükség, ahogy ez a kép is illusztrálja: http://www.vias.org/wirelessnetw/img/wndw-print_img_14.png Ez a lencse forma a fresnel zóna.

5.- A ping, nálam 15-20 km-es távolságokon, 5 GHz-en, Mikrotikkel 1 vagy 2 ms. Tehát van olyan jó mint vezetéken és jobb mint ADSL-en. Ha vannak ping flood-ok (amikor hirtelen egy pillanatra megugrik a ping, majd visszaáll), akkor a rádiós kártyák sebességét kell lejebb venni. Nálam 10-15 Mbps átmegy szinkronban ilyen távolságokon, de ismerek olyat aki 30 km-re is átlőtt már ennyit, vagy 16 km-re 40 megát.


A végső következtetésem az, hogy nem csak nincs értelme erősítőt használni, de nem is szabad, mert csak ront a jelen.
(#) netnet.hu válasza saca200 hozzászólására (») Máj 8, 2008 /
 
Egy grid feje álltalában dipol vagy zárt dipol. Ez azt jelenti, hogy ilyen http://www.sp5psl.pzk.org.pl/grafika/1_8/dipol_1_8.jpg vagy ilyen: http://df2ck.de/tech/23cm_yagi/dipol1.JPG

Hazudnék, ha azt mondanám, hogy elsőre könnyű, de némi tapasztalattal meg lehet csinálni házilag. Ha kéred, kiszámítom a pontos méretet.

FONTOS: Mivel mikrohulláról van szó, a méretnek nagyon pontosnak kell lennie. Nagyon! Ha elméretezed, az tönkreteheti a kártyát.

És még annyit, hogy a zárt dipol a jobb
(#) saca200 hozzászólása Máj 9, 2008 /
 
netnet köszönöm a válaszod nagyon megköszönném ha pontosan meg tudnád adni a gridrács méreteit csak 24db nem mindeggy
(#) netnet.hu válasza saca200 hozzászólására (») Máj 9, 2008 /
 
Na most kicsit hülyén érzem magam! Te érthetően azt írod, hogy a rács tört el és nem a dipol.

Gondolom az antenna ilyen: http://dynamictradingco.net/catalog/images/DC24-24-2%5B1%5D.jpg

Nálunk sok ilyen van, mind házi készítésű. Lehet szegecselt alumínium vagy hegesztett vas. Ha hegesztett és csak javítani kell, bárki egy hegesztővel megjavíthatja.

Ha teljesen újat kell csinálni, egy jó barátom most vett ponthegyesztő gépet amivel rácsot tud csinálni. Ketrecet, kerítést, antennát, mindent. KB 2000 Ft az anyagár és 2000 Ft a munkadíj. Ő is meg tudja csináli (kalocsa környéke) de Karcag egy kicsit messze van. Ha a környéken keresel olyan embert akinek van ilyen gépe, akkor meg tudja csinálni. Holnapra megtudom a gép pontos nevét. A lényeg az, hogy belerakod a drótot, azt kiegyenesíti és utána összeheggeszti.

NEM FONTOS, HOGY TÚL PONTOS LEGYEN! Egy grid szinte olyan mint egy parabola. Nem a mérete a lényeg, hanem a domborulata (a fókusz). De nem kötelező, hogy homorú legyen. Lehet akár C formáju is (persze akkor kisebb a nyeresége).

Én a te helyedben nem törödnék vele és átállnék parabolára. 2-3 ezer FT egy antenna a nagykerben és legrosszabb esetben 5000 Ft egy fej hozzá. A grid csak szélben jó. Persze ennek semmi köze a kérdésedhez.
(#) saca200 hozzászólása Máj 10, 2008 /
 
hello netnet hasonlo a rács de a márkálya hyperlink csak a rács méreteire vagyok nagyon kiváncsi. Egyébként tényleg nem nehéz utánépiteni csak a sugara kéne pontos méretekkel
(#) xperia hozzászólása Nov 22, 2014 /
 
Sziasztok!

Ha a router wifi antennájára rákötnék egy hosszú vezetéket antenna nagyobbításként, akkor messzebbre megy a jel? Erősebb lesz?
(#) Inhouse válasza xperia hozzászólására (») Nov 23, 2014 /
 
Nem valószínű, ennél precízebb technikai megoldás kell. Wifi hatótávot a wifi router áthelyezésével (közelebb a problémás helyhez), vagy egy második beszerzésével érhetsz el. Ez lehet wifi router, ami tudja az AP módot, vagy egy AP eszköz (Access Point).
(#) abcdabcd válasza xperia hozzászólására (») Nov 23, 2014 /
 
Szia!

A hosszabb vezeték nem "nagyobbítja" meg az antennát, mivel jó esetben a kábel nem sugároz semennyire viszont az tény, hogy messzebbre el tudod vele tenni az antennát, viszont az is tény, hogy a kábelben jelveszteség is keletkezik, tehát lehet pont ott vagy vele, ahol előtte voltál...
Amit Inhouse is írt, hogy veszel még egy routert és azt odarakod ahol még épp van vétel, ezt pl így állíthatod be: Bővebben: Link
Nem is tudom, hogy WDS támogatása nélküli routerrel egyébként ez a második routeres megoldás működik-e, illetve működik, még olyan routerrel, ami tud ún. "kliens módot", azaz úgy tud csatlakozni az "elsődleges" routerre, mintha maga is egy kliensPC lenne... és persze ebből kell továbbosztani a netet...

Vagy esetleg a mostani routeredet próbáld meg máshova rakni, akár ha van rá lehetőség magasabbra, pl szekrény tetejére stb...
Következő: »»   3 / 3
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem